DET ÄR SJUKT

Sverigedemokraternas partistyrelse har idag beslutat att utesluta mig från partiet. Jag tänker på allt det enorma arbete jag lagt ner för partiet under alla år.

Jag känner i varje fall att jag kan gå vidare rak i ryggen. Jag är stolt över det jag åstadkommit för Sverigedemokraterna i Kalmar. När jag blev medlem i SD vid årsskiftet 2004/2005 fanns det 6 medlemmar i Kalmar kommun. Ingen av dem ville vara aktiv. Jag startade verksamheten i Kalmar och idag är SD tredje största parti i Kalmar med 8 mandat i kommunfullmäktige och närmare 300 medlemmar. Det känns sorgligt att tvingas bort ifrån detta av partitoppen i Stockholm, som inte har någon koll på verkligheten i Kalmar.

Det är Mattias B Johansson som bedrivit en kampanj emot mig. Mattias B Johansson är distriktsordförande för Kalmar län, riksdagsledamot, ledamot av partistyrelsen och ledamot av verkställande utskott. Dessutom tidigare ledamot av medlemsutskottet. Så han har alla kort på hand för att få mig utesluten. Min egen uppfattning är att det varit en skenprocess de senaste månaderna, uteslutningen var förutbestämd i partitoppen redan för två månader sedan eller redan den 5 oktober.

Redan några dagar efter valet kom den första verbala attacken från Mattias B Johansson mot mig vid ett möte. Någon vecka senare hölls ett ”hemligt möte” med kommunfullmäktigegruppen där jag aldrig blev kallad trots att jag fortfarande var gruppledare. Under mötet riktade Mattias B Johansson beskyllningar mot mig för både det ena och andra, utan att jag kunde försvara och bemöta anklagelserna. Det har beskrivits för mig som att Mattias B Johansson försökte uppvigla kommunfullmäktigegruppen emot mig. På sin sida hade han paret Mika och Linda Emma Kotanen som uppenbarligen såg möjligheten att flytta fram sina positioner om jag röstades bort som gruppledare. Samtidigt hävdade Mattias B Johansson att det var kf-gruppens eget beslut vem kf-gruppen skulle välja som ny gruppledare för den kommande mandatperioden.

Men han lyckades inte uppvigla en majoritet i kommunfullmäktigegruppen emot mig. Den 1 oktober hade vi vårt gruppmöte där vi bland annat skulle välja gruppledare för den nya mandatperioden. Det nominerades en motkandidat som gruppledare men efter flera omröstningar stod jag som segrare med röstsiffrorna 6-3 i den slutliga och avgörande omröstningen. Paret Kotanen röstade emot mig.

Efter dessa jobbiga veckor efter valet var jag totalt slut både fysiskt och psykiskt och jag tog en välförtjänt semester och åkte den 2 oktober till Spanien. Jag hann dock inte vara mer än två dagar i Spanien innan jag fick ett mejl från Mattias B Johansson, att han hade anmält mig till medlemsutskottet för uteslutning.

Mattias B Johansson accepterade med andra ord inte ett demokratiskt fattat beslut av SD Kalmars kommunfullmäktigegrupp, att välja mig som gruppledare. Mattias B Johanssons agerande är inte bara odemokratiskt och bedrövligt, utan en katastrof för en person i den positionen. Ett fruktansvärt lågt agerande men tyvärr inte ovanligt inom Sverigedemokraterna. ”Uteslutningsvapnet” används ganska ofta när man vill få bort någon.

Att Mattias B Johansson som förtroendevald politiker och partiföreträdare inte respekterar ett demokratiskt fattade beslut är illa. När de dessutom är fattade av en parlamentariskt folkvald grupp i allmänna val är det en stor katastrof.

En sak bör alla veta om som läser detta. Den kommentar på Facebook som alla tror att detta rör sig om nämns överhuvudtaget inte i det brev, på drygt 2 sidor jag fått från medlemsutskottet med de anklagelser som riktats mot mig. Den kan alltså inte ligga till grund för en uteslutning.

Det är att likställa med att en domstol skulle döma efter saker som åklagaren inte framfört i sitt åtal och pläderingar under en rättegång. Med andra ord helt rättsvidrigt. Jag skall bara kunna dömas på anklagelserna i brevet från medlemsutskottet inget annat.

Jag kommer givetvis publicera brevet med anklagelserna från medlemsutskottet och mitt eget yttrande över dessa anklagelser i senare blogginlägg. Det kommer bli pinsamt för medlemsutskottet och partistyrelsen.

Det hela är sjukt!

Fortsättning följer.