KLIMATREALIST

Det som förvånar mig är att stormen Alfrida knappast alls kopplats samman med klimatförändringar. Eller så kanske jag har missat något då jag inte följer all politiskt korrekt styrd nyhetsrapportering.

Däremot har jag sett en rad artiklar i lokalmedia som kopplar samman de höga havsnivåerna i södra Sverige som blev följden av Alfrida. Med närmare 100 cm över normal havsnivå. Flera personer i artiklarna säger sig aldrig varit med om så höga havsnivåer, förutom möjligen för två år sedan då det var liknande nivåer.

http://www.barometern.se/torsas/klimatforandring-paverkar-hamnprojekt/

http://www.barometern.se/kalmar/han-fann-sin-bil-i-vattnet-det-var-en-chock/

Eftersom jag har bra koll på havsnivåerna i sydöstra Sverige så var havsnivåerna inte speciellt ovanliga utan det är något som inträffar någon gång varje år. Ibland utan att det är någon storm.

Jag har också nu samlat in statistiken för 2018 från SMHI:s Open data för mätstationen vid Karlskrona, Kungsholmsfortet. Enligt SMHI är medelvattenståndet beräknat till 14,1 cm för Kungsholmsfortet (medelvärdet för 1986-2005). Medelvärdet för 2018 blev 10,7 cm. Det vill säga 3,4 cm lägre än långtidsmedelvärdet.

Är det något att oroa sig för? Nej, givetvis inte.

Alla kan vara fullständigt lugna med framtida havsnivåer. I varje fall inom min och mina barns livstid. Det finns inget som tyder på något annat än att den landhöjning som vi har i Sverige tar ut alla effekter av de få millimeter som havsnivå stigit på grund av avsmältning av glaciärer och den minimala minskningen inlandsisen på Grönland.

Här kommer ett diagram för Kungsholmsfortet där medelvärdet för de senaste 50 åren. Men även max timvärde och min timvärde för varje år.

kungsholsfortet data 2018

Alla kan säkert se att ingen nämnvärd förändring skett de senaste 50 åren. Ändå så har vi en långrad klimatalarmister som varnar för enorma höjningar av havsnivåerna inom bara några decennier. Personligen blir jag bara trött när jag tvingas lyssna på nyheter i radio och TV med dessa klimatalarmister. I tidningar och på nätet är det också detsamma.

Jag undrar själv hur det står till hos tjänstemän på lokala myndigheter som går ut och påstår att havsnivåerna kan stiga med 100 cm till år 2100. Sedan har vi de riktiga klimatalarmisterna som t.ex. Johan Rockström, som skrämmer människor med en havsnivåhöjning på flera meter fram till år 2100.

Jag har uppdaterat mitt diagram med medelvärdet från 2018. Så nu finns det mätdata från 1887 fram till 2018. Sedan har jag för skoj skull lagt in prognosen fram till 2100 med en meters höjning och att höjning skall gå fortare under andra halvan av århundradet.

Hur många tror på denna utveckling?

kungsholsfortet data_prognos 2018

 De politiskt korrekta kallar mig för klimatförnekare för att jag publicerar denna statistik fakta och för att jag åskådliggör det orimliga i klimatalarmisternas propaganda.

Själv kallar jag mig för klimatrealist!

 

 

25 reaktioner på ”KLIMATREALIST

 1. turrim 2019-01-08 / 11:18

  Tack Lena1 och SwebbTV för inslaget om konsekvenser vid elavbrott. För oss som var med på den tiden som landet hade ett Totalförsvar så är myndigheternas okunskap och negligerande skrämmande.

  Då hade man i varje län en regional ledningsövning vart fjärde år. Obligatoriskt deltagande för alla militära och civila myndigheter i länet. I varje ledningsövning som jag deltog i så spelade man in ett elavbrott. Om jag minns rätt, så var det nästan bara Telia som då hade mobilmaster. Batteribackup ansågs för klen så krav på reservkraftaggregat var en stående slutsats.

  Två andra områden som alltid diskuterades var sjukhus och drivmedelsförsörjning. De stora sjukhusen hade redan reservkraft och man hade tagit fram enkla aggregat för att hjälpligt pumpa upp drivmedel på viktiga stationer.

  När man nu hör SwebbTV så tycks allt vara glömt sedan man slutade med ledningsövningar. Det kanske påskyndades när Civilförsvarsstyrelsen blev MSB.

  Gilla

 2. Feta katter slutar jaga. 2019-01-08 / 09:27

  Tur det finns någon som kan säga ifrån med rätta.

  Politikerna/globalisterna har lyckats att beskatta luften vi andas, nästa fas i U.S.A. är att du äger inte ditt eget vatten snart.

  Gilla

 3. Efraim Barkbit 2019-01-07 / 21:07

  I samband med terror attentatet av World Trade Center så infördes ju några dagars flygförbud över New York och områden däromkring. Läste vid den tidpunkten att någon hade gjort mätningar av sol instrålningen som ökade markant pga att flygets avgaser i vanliga fall bidrog till att dämpa solinstrålningen. Utgår man från de så kan man ju fundera över vad som skulle hända om flyget minskade drastiskt. Har sökt mer info om detta men ej hittat nåt. Någon annan som vet ?

  Gillad av 1 person

 4. Lena1-2018 2019-01-07 / 20:43

  Swebbtv har ifrågasatt om hur telefonsystemet fungerar efter stormen Alfrida, frågan bollas runt till olika myndigheter, ingen tar ansvar helt. Det finns inget helhetssystem, allt är ”compartalized” dvs olika avdelningar (myndigheter) har endast ansvar för sin lilla enhet. PTS = Post- och telestyrelsen intervjuas, MBS intervjuas och mobiloperatörer intervjuas – ingen har ett ansvar om det blir ett stt större avbrott än det Alfrida har orsakat.

  Gillad av 2 personer

 5. henriksandersson22@scryptmail.com 2019-01-07 / 16:40

  Kommer du lägga upp det 3:e brevet? Om de ens kommer något?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-07 / 17:08

   Vi får väl först se om det kommer något 3:e.

   Gilla

   • martiusus 2019-01-07 / 17:21

    1a undrade vi
    2 a skrattade vi
    3 ja herregud. Vad kan nollorna hitta på?

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2019-01-07 / 18:29

    Jag vet däremot inte om jag skall skratta eller gråta.

    Gillad av 1 person

 6. martiusus 2019-01-07 / 16:28

  ” I en intervju med Fox News får president Donald Trump frågan
  om vad han tror om Warrens chanser.”

  Trump: ”Fråga hennes psykiatriker.”

  Jag längtar efter en svensk Trump.

  Gillad av 1 person

 7. martiusus 2019-01-07 / 16:21

  Så som världen ser ut idag har Sverige inte längre råd att leka moralisk stormakt, vi är ett litet land som måste se om vårt eget hus i första hand.

  Det finns ingen anledning för oss att ta oss an andra nationers socialt förtryckta minoriteter.

  Marocko ska inte kunna dumpa sina gatubarn i Sverige inte heller ska Rumänien och Bulgarien lämpa av sina romer i Sverige.

  Vi i Sverige måste göra oss av med politiker son Annie Lööf och liknade. Vi måste ha politiker som sätter svenskarna i första hand och då tänker jag inte på dem med bara svenskt medborgarskap. Jag tänker på det folk som byggde upp detta landet under årtusenden.

  Gillad av 3 personer

 8. martiusus 2019-01-07 / 16:12

  Det är egentligen otroligt att Sverige har lyckats komma så fullständig ur kurs rent politiskt, galenskaper som feminism, genustrams och politisk korrekthet har nått en löjeväckande nivå och det verkar som folk inte märker det. Är svenskarna världens dummaste folk?

  Gillad av 1 person

 9. Laglydig 2019-01-07 / 14:21

  Jag är livrädd för de eventuellt kommande klimatförändringarna.

  Jag har nu nästan på dagen 14 års mätningar (de startade den 10 januari 2005) i Kattegatt där jag kan konstatera att vattenståndet nu är närmare 1,5 meter LÄGRE än för 14 år sen. Mina barnbarn kommer sannolikt att kunna gå över till Jylland (eller tidigare p g a en ny istid om de överlever).

  Lägg till detta den tilltagande vulkanaktivitetet jorden runt som skvallrar om ett jätteutbrott inom kort. Detta riskerar att täcka större delen av jordklotet med ett enormt asklager som gör att solljuset inte kommer att tränga igenom på 100-tals år. Vi har således INGEN som helst nytta av alla solenergianläggningar eftersom de inte kommer att producera någon el överhuvudtaget.
  Lägg till detta den enorma missväxt (om växt överhuvudtaget) detta kommer leda till, vilket kommer leda till massvält både bland djur och människor om man inte frusit ihjäl innan dess.

  Lägg till allt detta elände, de som påstår att solen kan ha en påverkan på klimatet, att solen nu gått in i en mindre aktivitetsperiod likt början på 1300-talet vilket gör att det riskerar att bli kallare redan i slutet på 2020-talet.

  Som ni förstår är detta skrivet i ironi, men visar ett fullt möjligt scenario, som faktiskt är betydligt mer sannolikt än Rockström & C:o kaffesumpsteorier, det har nämligen inträffat förut i jordens historia. För egen del anser jag att människan inte kan påverka klimatet alls, men att det skulle vara trevligt om det blev lite varmare i synnerhet på vinterhalvåret. Tänk att med hjälp av ett varmare klimat och mer CO2 halt i naturen kunna plocka färska jordgubbar på julafton! 😉

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-01-07 / 14:42

   Ja, du Laglydig, det som du beskriver har hänt förr då vulkanutbrott inneburit massvält under flera år runt hela jordklotet, inte minst i Europa. Det vore trevligt att få mogna jordgubbar redan till påsk i varje fall.

   Gillad av 1 person

 10. Baloo 2019-01-07 / 12:54

  Barometern och Östra Småland verkar inte vara seriösa tidningar. Vad är det för ledning? Liksom Kalmars invånare och ledning, kan man undra om de någonsin varit utanför kommungränsen?!?

  Gillad av 1 person

 11. Beber 2019-01-07 / 12:02

  Jag hade gärna gjort ett diagram från kungliga huvudstaden som ligger mitt i landet för att få en rättvis bild av läget eftersom landhöjningen är högre ju mer norr ut man kommer. Men, jag är ingen fena på diagram och excel. Är det någon som kan göra en graf över detta? https://www.smhi.se/klimatdata/oceanografi/ladda-ner-oceanografiska-observationer/#param=sealevelrw,stations=all,stationid=2069

  De har även tempratur m.m. som kanske kan vara roligt att kika på.

  Gilla

 12. Svante 1 2019-01-07 / 10:30

  Lars Bern har haft koll på klimatet sen slutet av 1980-talet….Bluffare som Johan Rockström,Pär Holmgren,Anders Wijkman m.fl…Usch o fy !!

  Gillad av 6 personer

 13. Lars Cornell 2019-01-07 / 10:24

  Det högsta vattenståndet som jag varit med om var vid juletid ca 1977.
  Det lägsta var en stilla och helt vindstilla höstdag något år före eller efter. Vattnet bara rann i väg. Där jag kör båt i vardagslag låg tång på blåleran. Det var en kuslig stämning. Efter några timmar kom vattnet tillbaka. Det var förmodligen ett högtrycks-skvalp, som det kan bli i ett badkar.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-07 / 10:03

   Backafloden var en extrem väderhändelse som kanske inträffar en gång under 500 år.

   Gillad av 3 personer

 14. Ivar Andersson 2019-01-07 / 08:00

  Verkligheten är elak mot IPCCs klimatmodeller som SMHI använder för att skrämma kommunalpolitikerna att börja skyddsvallar mot havets stigning. Politikerna kommer säkert att bygga elfenbenstorn åt sig själva för att se ner på folket och slippa bli dränkta i havet.

  Gillad av 4 personer

 15. ulsansblogg 2019-01-07 / 05:36

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Det finns naturliga förklaringar till höga eller låga vattennivåer som med all säkerhet inte beror på mänsklig påverkan.

  ” Östersjöns vattenyta kan luta mycket från norr till söder, väster till öster. Vid djupa lågtryckspassager över Bottenviken samtidigt som lufttrycket är högt över södra Östersjön kan en nivåskillnad på upp mot 2 meter förekomma. ”
  https://www.smhi.se/kunskapsbanken/oceanografi/lufttryck-och-havsvattenstand-1.3096

  Gillad av 1 person

 16. Bodil 2019-01-06 / 22:35

  Den som framför sanning blir inte populär. På något sätt har väst media och politiker alltid en inre vilja att överdriva och rent av ljuga. Det är härligt att lyssna på denna man. Mycket få politiker i väst agerar lika ärligt som honom. De ärliga ”sorteras” bort och ersätts av manipulerande skitstövlar. https://www.youtube.com/watch?v=rHjlCmdyesY

  Gillad av 2 personer

 17. Adamsson 2019-01-06 / 21:49

  Barometern fortsätter sin dyngspridning som dumma Kalmarbor går på! Att någon ens kan prenumerera på denna skitblaska.

  Gillad av 6 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s