SJÄLVBEDRÄGERI

Då kom en av de årliga artiklarna i Östra Småland där kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) slår sig för bröstet i vanlig ordning.

”Fantastiskt roligt att vi Kalmar slår rekord i både befolkning och byggande under 2018. Vi närmar oss nu 70 000 i rask takt, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) i ett pressmeddelande,

De preliminära siffrorna som hämtats från kommunens invånarregister, KIR, visar att Kalmar kommun vid årsskiftet hade 68 541 invånare. Det är en ökning med 1083 personer.”

Idag kan vi också läsa hur den politiska chefredaktören på ÖstraSmåland Peter Akinder skriver om invandringen till Sverige.

”Nya siffror som redovisas i Göteborgs-Posten visar att 21 502 personer sökte asyl i Sverige under förra året. Det är den lägsta siffran på över tio år och en minskning med hela 87 procent jämfört med år 2015.

Vilket nog säger rätt mycket om flyktingströmmarna i vår del av världen just nu, liksom om de åtstramningar av politiken som Sverige har vidtagit.”

 Suck…. båda dessa socialdemokrater mörkar givetvis en hel rad med fakta. Tänk om Peter Akinder även hade bemödat sig att även gå in på Migrationsverkets webbsida för att även se hur många som fick uppehållstillstånd i Sverige under 2018. Det är ju faktiskt det som är den äkta och faktiska siffran som påverkar kommunerna. Då hade Peter Akinder hittat siffran 132 696 beviljade uppehållstillstånd under 2018.

Uppenbarligen gör Peter Akinder allt för att förvirra läsarna.

Johan Perssons siffror över befolkningsökningen är kommunens egna siffror och beskriver inget om vilka personer det handlar om som flyttat in till Kalmar. SCB:s siffror om befolkningsutvecklingen brukar inte komma förrän framåt mars men om vi tittar på befolkningsökningen 2017 och fördjupar oss lite i dessa siffror. Under 2017 blev befolkningsökningen 880 personer i Kalmar kommun.

Om vi först delar upp befolkningsökningen i inrikes respektive utrikes födda så får vi följande siffror för Kalmar.

befolkningsökning födda 2017

Om vi sedan går ännu djupare och tittar på statistiken för 2017 och istället tittar på inrikes respektive utländska bakgrund får vi följande befolkningsökning under 2017.

befolkningsökning bakgrund 2017

2002 ändrade den socialdemokratiska regeringen hur man definierar inrikes bakgrund. Då var Mona Sahlin integrationsminister 😉

Innan 2002 betraktades den som föddes i Sverige med en förälder född i Sverige och en förälder född utrikes som en person med utrikes bakgrund. Om vi använder den definitionen även för siffrorna för 2017 får följande grafik.

befolkningsökning bakgrund gamla 2017

Det är detta som Johan Persson var jättestolt över för ett år sedan. Jag tror inte att det kommer skilja sig nämnvärt under 2018 med tanke på att nästan 133 000 personer fick uppehållstillstånd i vårt land under 2018. Enligt den här definitionen bestod alltså 82 procent av befolkningsökningen 2017 av personer med utländsk bakgrund.

Den som besöker centrala Kalmar en vardagseftermiddag kan se utvecklingen med egna ögon. I synnerhet en fredag med fredagsbön och torghandel på Stortorget.

Jag anser att både Johan Persson och Peter Akinder ägnar sig åt självbedrägeri.

Det är upp till var och en att applådera eller gråta över utvecklingen i Kalmar. Det är bara att välja!

25 reaktioner på ”SJÄLVBEDRÄGERI

 1. Allan 2019-01-11 / 13:32

  Annette Andersson! En kvinna som hon skulle aldrig räcka till som kommundirektör i Stockholm eller Göteborg. Inte i någon större stad för den delen, synnerligen svagt ledarskap och kompetens.

  Påminner lite om Sölvesborg. Två WT-brudar utan större erfarenhet och tillika bästisar, som ska styra kommunen politiskt. Den ena råkar vara Åkessons sambo.

  Gilla

 2. W 2019-01-10 / 17:11

  En klok röst

  Gilla

 3. Tim 2019-01-10 / 12:15

  Blir inte direkt förvånad när man läser i Barometern idag att kommundirektör Annette Andersson har ett förflutet i Centerpartiet. Hennes utbildning är förvånansvärt klen, gymnasieutbildning på Stagg och ”ledarskapsutbildning”.

  Gilla

 4. Rolle 2019-01-10 / 12:01

  Varför är Johan Persson så besatt av att bli fler? Vad ska alla dessa jobba med i en liten kommun som Kalmar? Det finns ju ingen framtid för dem, liksom det inte finns för högutbildade. Inte ens generaldirektören för e-hälsomyndigheten bor i Kalmar fast hon ”jobbar” där.

  Nu när subventionerna för bygghysterin är avslutad i och med nya budgeten, så lär väl byggandet upphöra i staden. Det kommer bli katastrof i kommande lågkonjunktur med alla dyra lägenheter som byggts.

  Intressant att Uffe inte förnekar anti SD-klausulen idag.

  Gillad av 1 person

 5. Laglydig 2019-01-10 / 11:52

  18,55 % av Sveriges befolkning utlandsfödda
  24,10 % av Sveriges befolkning utländsk bakgrund (enligt 2002 års definition)
  32,91 % av Sveriges befolkning utländsk bakgrund (enligt definitionen innan 2002)

  Men, vi skall komma ihåg att hela 5,91 procentenheter av de utlandsfödda är födda i Västeuropa inklusive Norden och vi kan lägga till ytterligare någon eller ett par procentenheter som är födda i länder med västerländsk kultur samt att det har varit så åtminstone sen andra världskrigets slut d v s i mer än 70 år.

  Men hela 4,92 % är födda i ett AISIS-land (Afghanistan, Iran, Syrien, Irak, Somalia) och ytterligare ett par procentenheter i dessa länders omedelbara närhet. Om vi räknar in personer med bakgrund från ett AISIS-land (enligt definitionen före 2002) uppgår denna till hela 6,84 % av befolkningen, vilken med säkerhet torde vara ytterligare några tiotalsprocentenheter större då många av dessa fick barn i Sverige redan under 1980-talet och 1990-talet, som sedan en tid tillbaka bildat egna familjer vars barn alltså i statistiken klassas som ”svensk bakgrund” då båda föräldrarna är födda i Sverige. Att det med säkerhet även finns en mindre grupp fjärde generationens invandrare med AISIS-ursprung är i sammanhanget idag försumbart eftersom det sannolikt endast rör sig om ett hundratal personer, men detta är liksom deras föräldrar en mycket starkt växande grupp, som i statistiken alltså klassas som ”svensk bakgrund”.

  Som residensstad har Kalmar fortfarande förmågan att attrahera en del personer med helt svensk bakgrund, vilket gör att även den svenska delen av befolkningen växer, om än blygsamt, i jämförelse med befolkningen med utländsk bakgrund.

  Så är dock inte fallet i den stora massan av kommuner i Sverige.
  Befolkningen ökar, men den helsvenska befolningen MINSKAR samtidigt som framförallt andelen med ursprung i AISIS-land skenar i höjden, motsvarande mer än 100 % av befolkningsökningen.
  Detta bekräftas enkelt med en okulär besiktning i vilket kommuncentrum som helst där ”befolkningsökningen” (eller snarare befolkningsutbytet) är högst märkbar jämfört med bara för 5-10 år sedan.

  Peter Akinder gör sig skyldig till den värsta sortens FAKE NEWS produktion då han bara betonar antalet asylsökare. Han glömmer fullständigt bort de två andra grupperna, som var för sig är mycket större, som kraftigt ökar den utomeuropeiska populationen i Sverige nämligen anhöriginvandring och framförallt FÖDELSETALEN.
  Det spelar ingen roll om Sverige helt skulle stänga gränsen idag, andelen av befolkningen med ursprung i AISIS-land skulle fortsätta att öka och en dag vara i majoritet.

  Källa: SCB, sammanställning av olika befolkningsstatiska tabeller för 2017

  Gillad av 3 personer

 6. Anders J 2019-01-10 / 09:31

  Jag tycker att de personer som är födda i Sverige med en svenskfödd och en utlandsfödd förälder ska räknas som till hälften med svensk bakgrund och till hälften med utländsk bakgrund.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2019-01-10 / 09:38

   När jag gör mina djupare analyser av kommuner så har jag även den beräkning med 50/50 i min grafik. Jag håller med dig om att det borde vara det mest rättvisande resultatet.

   Gillad av 1 person

 7. Tony Ingman 2019-01-10 / 09:01

  Undrar hur många av dom 1083 är eller blir självförsörjande?

  Gilla

 8. Janne 2019-01-10 / 04:16

  Är det denna befolkningsökning som lett till att akuten är låst och bevakad av vakter,så här
  var det aldrig förr då var det lugnt och fridfullt på stan.

  Gillad av 3 personer

 9. Lars Cornell 2019-01-10 / 03:10

  Varför skall vi sträva efter att bli många. Blir vi lyckligare då?

  Gillad av 5 personer

  • Beber 2019-01-10 / 14:02

   Ju fler vi är tillsammans, ju gladare vi bli.

   (gäller dock inte invandrare).

   Gilla

 10. Robban 2019-01-09 / 21:52

  På lite sikt så…
  Det är ju Stefan Löfvens mantra! Att det bara är en tidsfråga innan ”flyktingarna” blir lönsamma, även om det naturligtvis inte är därför vi tar emot dom! Det är ju av humanitära skäl!
  Bara några små felaktigheter i despoten Löfvens resonemang!
  I senaste ESO-rapporten har forskaren Joakim Ruist kommit fram till att alla invandrare, de senaste 37åren, lönsam som kostsam, tyngt statskassan med 74,000kr person och år! Det är dessutom väldigt lågt räknat och en uppsjö av utgifter och kostnader är inte inkluderade!
  Det är mao väsentligt större kostnader!
  Det andra lilla problemet är att den absoluta majoriteten inte heller är flyktingar enligt UNHCRs egen definition, utan de är ekonomiska migranter på jakt efter ett bättre liv, gärna på svenska skattebetalares bekostnad!
  Men på lite sikt så…

  Gillad av 4 personer

 11. Henrik 2019-01-09 / 21:51

  Två män i 20-årsåldern har gripits och anhållits misstänkta mot rånet mot Röda Korset i Laholm i tisdags.

  Det var på tisdagsförmiddagen vid 11-tiden som rånet på Röda Kors-butiken i Laholm inträffade. Två gärningsmän fick med sig kontanter och försvann från platsen.

  Jenny Jerrhage Lundquist är utredningschef vid polisen i Laholm.

  – Flera vittnesuppgifter pekade ut en bil. Polisen lokaliserade sedan bilen efter en stund som dock var övergiven, säger hon.

  Polisen stannade kvar på platsen och några timmar senare dök två män i 20-årsåldern upp och skulle hämta bilen. De greps sedan på platsen.

  Hur kan man sjunka så här lågt och råna en hjälporganisation? Man kan ju undra vem som ligger bakom detta. Tror det inte är riktiga svenskar.

  Gillad av 3 personer

 12. Henrik 2019-01-09 / 21:45

  Thoralf. Du , Martin, och MBJ var ju 3 glada SD politiker i slutet av valrörelsen.
  Men vad hände sedan? Varför ville MBJ ha bort dig? Är du ett för stort hot?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-01-09 / 21:51

   Du skall inte ställa frågan till mig.

   Gilla

  • Beber 2019-01-09 / 22:15

   Jag tror detta var planerat långt innan valrörelsen, sedan flera år tillbaks. Men man väntade till efter valet. Jag tror (egen gissning) att Alfsson blev en börda för vissa då han hade en egen ”svans” och att Alfsson i mångt och mycket inte passade in längre i partiet som numer liknar de andra. Det skulle behövas ett nytt SD som inte blir korrupt.

   Gillad av 1 person

 13. Majoren 2019-01-09 / 21:25

  Har inte besökt Kalmar på tre år. Har det kulturberikats mycket? Var håller de hus?

  Gilla

 14. Bengt 2019-01-09 / 21:06

  Tyvärr genomskådar inte Kalmarborna Johan Perssons hybris och siffertrix. Det är rent av skrattretande hur inkompetenta de flesta är i Kalmar!

  Är Johan Persson narcissist?

  Gillad av 1 person

 15. en småländska 2019-01-09 / 19:57

  Otroligt låg nivå av Akinder, bara nämna asylsökande men utesluta anhöriginvandring och totala andelen PUT! Till detta uttrycker han förståelse för Lööfs semester när Löfvén precis gått i taket för att Åkesson hade mage att lämna landet när inget ändå hände.

  Gillad av 1 person

 16. Magnus 2019-01-09 / 19:52

  Helt underbart. Detta är analyser som MSM inte har förmåga till att göra eller inte vill göra för att det raserar deras världsbild eller, vilket är det värsta, självcensur för att inte hamna ute i kylan. Som i de gamla kommuniststaterna, man rapporterade om fantastiska skördar och produktionsresultat fast man visste att det var ren lögn.

  Gillad av 1 person

 17. Lönen 2019-01-09 / 19:38

  Thoralf, jag tycker du är enastående som så enkelt drar ihop lite statistik. Det finns som nån skrev innan en mängd aktörer på svenska marknaden som skriver om den tokgalna invandringen. Starta en ny hemsida och gör detta tillsammans med dem. Jag tvingas detta år betala för stasi-TV via skattsedeln, är det inte dags att lyfta frågan politiskt om inte alternativa media skall finansieras på liknande sätt? De är så otroligt viktiga som motvikt och du för fram korrekt statistik vilket skitmedia med riktigt ful agenda undviker.

  1.300 får jag betala för en TV jag inte har. det blir sisådär 6 miljarder till SVT och SR, låt oss säga att du skulle föreslå 130 kronor per svensk för att bredda debatten så finns det en liten chans, Svensson lär tycka det är bra. Det ger 600 miljoner till alternativmedia. Jag skulle vilja påstå att alternativmedia är så pass stort idag att 10% av folks tid spenderas där och inte på SVT. SVT kör billiga reprisen men alternativmedia ger dagsfärsk info.

  Gillad av 2 personer

  • Beber 2019-01-09 / 22:11

   Ja, även om alternativmedia får 10% av det du säger så vore det fantastiskt. Mycket bra idé. Frågan är hur man ska fördela pengarna tycker jag. Utan attt det blir som sveriges avlönade författare.

   Gilla

 18. Efraim Barkbit 2019-01-09 / 19:06

  Som att blanda ihop nettoinkomst med bruttoinkomst. Imponerad och stolt hade man blivit om lejonparten av dessa hade varit vanliga svenskar som valt Kalmar för arbets tillfälle och miljön av egen vilja. Fast å andra sidan så lovade ju Malin Almqvist för ett antal år sedan att invandringen till våran region kommer bli lönsam. Så vi kan lungt sitta ner i båten.

  Gilla

 19. alvar1131 2019-01-09 / 18:59

  Sen stå de och betrakta sin älskliga bild,
  hur ädel är ej minen, hur god och blid och mild,
  de tänka i sitt hjärta: Si, allt är ganska gott!
  – men bakom står Hin onde och hostar så smått.

  Gustav Fröding

  Gilla

 20. Hacke 2019-01-09 / 18:10

  Det är här du är som allra bäst Thoralf! Med hjälp av lite basal grafik och kommentarer därtill klär du fullständigt av den osunda och här direkt lögnaktiga konstellationen kommunalråd och redaktör.
  Stackars arma satar som förlitar sig på 7-klöverpolitiker och gammelmedia. Så totalt bedragna.

  Gillad av 6 personer

Kommentarer inaktiverade.