TVÅ INTRESSANTA ARTIKLAR

Dagens Industri skriver idag om att jorden blivit grönare, precis tvärtemot vad alla klimatalarmister påstår i sin förnekelse av fakta. Som klimatrealist så läser jag dock artiklar och från båda sidor av debatten och jag lyssnar även till motståndare av klimatalarmismen. Dessutom tar jag fram statistik från SMHI och producerar diagram över utvecklingen lokalt när det gäller temperatur, nederbörd och havsnivåer.

Så med detta i bagaget så är jag redan upplyst men det är ändå intressant när Dagens Industri skriver om att jorden blivit grönare. Att de dessutom är en ledarartikel i DI gör ju inte saken sämre.

https://www.di.se/ledare/jorden-blir-gronare/

Jorden blir grönare

Jag tror inte Johan Rockström, Svante Axelsson och Greta Thunberg jublar över artikeln. Då den underblåser deras trovärdighet.

Till detta skall sedan läggas en artikel i Samhällsnytt som säkert kommer mörkas av media.

Greenpeace

”Greenpeace medgrundare och tidigare president för avdelningen i Kanada, Patrick Moore, beskriver i en radio intervju i programmet Breitbart Live Toniaght i SiriusXM narrativet bakom ”global uppvärmning” och ”klimatförändringar” orsakade av människan som cyniska intriger.”

https://samnytt.se/greenpeace-grundare-global-uppvarmning-bluff-iscensatt-av-kopta-och-korrupta-experter/

Man kan väl utan tvekan säga att Maria Wetterstrand är en del av det Patrick Moore anklagar miljörörelsen för.

 

 

 

 

23 reaktioner på ”TVÅ INTRESSANTA ARTIKLAR

 1. Roland Salomonsson 2019-03-12 / 10:52

  Den som vill veta hur klimatbedrägeriet avslöjas (för främst USA), bör titta på YouTube ”Tony Heller”. Denne är en äkta, men mångsidig, vetenskapsman. Hans senaste stora projekt i arbetslivet är att för Intel ha utvecklat processorerna i ”iX” systemen.

  I alla rabiata ”klimatländer”, så har det upprättats ”förfalskarcentraler” för mätdata. Enklast att förfalska är mätdata för markstationer, där det sker systematisk ”justering” och där mätdata används från ”mätstationer” trots att inga markstationer existerar i regionen, d v s en fiktiv mätstation tas fram via någon av de datoriserade klimatmodellerna (vanligt i Afrika, Arktis, Antarktis, Stilla Havet, Sydatlanten, Indiska Oceanen. Men nu har de amerikanska förfalskarna börjat att också ändra i mätdata för satellit. Eftersom dessa mätdata ligger någon genomsnittlig grad ”under” markmätdata, så ”justeras” satellitmätdatan ”uppåt”.

  Målet för all förfalskning verkar vara att justera all mätdata till varmare (samtidigt som t ex 30-talets värmeperiod raderas – görs kallare – liksom 60-talets köldperiod – görs varmare) och så att ”värmeutvecklingen” skall motsvara ökningen av CO2. Det värsta är att förfalskarna generellt strävar efter att radera alla original mätdata i databaserna och byta mot nya justerade ”original”. På sikt innebär detta att inga original mätdata är sparat i någon databas.

  Så hur ser det ut i Sverige? Sysslar någon/några statliga institutioner, precis som i USA, med förfalskningar? Är SMHI trovärdigt på sikt?

  Stockholmsinitiativet – klimatupplysningen — avslöjade för några månader sedan hur en grupp journalist-aktivister publicerade förfalskade mätdata för vissa orter i Sverige. Kort efter avslöjandet, så återställdes mätdatat till original. SMHI ”försvarade” gruppens tillvägagångssätt. Bl a hade, om jag minns rätt, Uppsala mätstations (observatorieparken) mätdata justerats UT till Ärla militärflygfält, vilken således blev avsevärt ”varmare”, medan det enligt ”reglerna” borde justeras tvärtom. När Observatorieparken anlades var detta landsbygd, medan det idag är stadscentrum (i princip). Naturligtvis borde mätstationer anläggas i äkta landsbygd och de i stadscentran stängas eller i varje fall inte räknas med.

  Gilla

  • botwid 2019-03-12 / 12:27

   SMHI är ett stort skämt. Alla dansar där efter IPCC´s pipa. Inte konstigt då de inplanterat ”en man från IPCC”. Det är skit alltsammans! Bedrägeri!

   Gillad av 1 person

 2. ltsundelin1950 2019-03-12 / 09:51

  Igår berättade jag på Aftonbladet Debatt att jordens klimat blivit bättre. Det var från en artikel i DI som beskrev minskade öknar, mer grönska och bättre skördar globalt.

  Då påstår miljötalibanerna alltså att det är dåligt för planeten att öknarna minskar, att syreproducerande växtlighet ökar och att tillgången på vegetabiliska livsmedel blir allt bättre? De säger att grödorna blir sämre.

  Vet ni vad….. Detta luktar klimatfanatism och något slags religiöst miljövanvett.

  Gillad av 2 personer

  • Roland Salomonsson 2019-03-12 / 11:29

   Någon räknade ut följande m anl av praktiska försök:

   Vid 0,01% CO2 är jordens kolbaserade liv utdött
   Vid 0,02% CO2 är jorden ”högre” kolbaserade liv utdött, bl a mänskligheten.
   Vid 0,028% CO2 har utdöendet startat, öknarna växer, tundrorna växer, skogarna i bergen viker = läget på jorden för ca 10 år sedan, varvid det var regelbundna hungersnöder för de 3000 miljonerna invånare.
   Vid 0,0416% CO2 har utdöendet upphört, öknenområdena minskar, stäpper beskogas, tundror beskogas = läget idag. Ca 8000 miljoner människor kan försörjas med livsmedel i alla icke vanskötta regioner på jorden – oftast där globalism resp islam för terrorkrig.
   Vid 0,08+% CO2 kan jorden försörja 10+ ggr dagens totalbefolkning samt återställa ca hälften av dagens brukade marker till naturen.

   Skördeökningarna har minimalt att göra med GMO eller konstgödsel, då minst 1/3 av jordens befolkning inte har råd att använda nämnda, men det är där skördeökningarna är som störst. Det är bara att inse att globalismens krafter jobbar för att fullfölja agenda 2022 resp 2030, där det ingår att på sikt skall jordens befolkning reduceras med ca 80%. Ett av medlen är uppenbarligen att skapa hungersnöder genom att minska CO2 globalt. Ett annat är att införa GMO-grödor, vilka för hög skörd kräver stora givor av glyofosater, vilke kommer att förtsätta förgifta i haven – hur länge vet ännu ingen.

   Idag startade nästa mediakampanj för att skapa klimatångest resp skrämma, och där nämns att Braziliens nye nationalistiske president hotad världens fortbestånd genom att ta bort restriktioner för att odla i Amazonas, som påstås vara jordens lunga.
   [inget nämns dock om ”skövlingen” av Borneo, då den regimen både är socialistisk resp islamsk – kanske?]
   Rätt många fel. Jordens lunga är haven, där överlägset mest syre produceras (men också mest CO2). Amazonas hade när Portugiserna landssteg på östkusten 15-40 miljoner invånare. Denna civilisation odlade större delarna av det Amazonas som låg över översvämningsgränserna. Även inne under trädkronorna. Det fanns vattenvägar över hela området och människorna hade politiska kontakter vidsträckt. Faktisk kan biologer konstatera att Amazonas av idag är i stora delar ”planterat”, men blivit vildväxt när urinvånarna (australiska aboriguinéers ättlingar) dog ut p g a de vitas medförda barnsjukdomar mot vilka de saknade imunitét. På 2 generationer (före 1600) försvann 40 miljoner av pandemier. Detta vet således presidenten och är sannolikt inte orolig. Brasiliens och arkeologer från hela världen gräver nu fram denna okända historia. Den första moderna människan i Amazonas anlände således 60000-55000 f kr och spred sig längs Stilla Havets kuster (båt) och på lämpliga platser gjordes infall österut 50000-45000 f kr vet man att delstaten Piaiu var relativt för tiden tätbefolkad..

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2019-03-12 / 11:30

    Sorry – skall vara
    Vid 0,028% CO2 har utdöendet startat, öknarna växer, tundrorna växer, skogarna i bergen viker = läget på jorden för ca 100 år sedan, varvid det var regelbundna hungersnöder för de 3000 miljonerna invånare.

    Gilla

 3. ltsundelin1950 2019-03-12 / 08:50

  De mest fanatiska klorofyllaktivisterna säger att grödorna blir sämre av att det växer mer (Växthuseffekten). Det är CO2’s fel, säger de.

  Gilla

 4. martiusus 2019-03-11 / 16:42

  En bild säger mer än 1 000 ord, ja så är det nog.
  Liberal vilde – maktens köttgryta.

  http://jeanders-bilder.blogspot.com/

  Min far var liberal (folkpartist) hela livet.
  Som tur är så är han död nu och slipper uppleva det som utspelas nu.

  Denne Björklund, själva definitionen av ynklig skithög.
  Han drog ner sitt parti i skiten och fattar inte vad som sker, utan fortsätter
  att le sitt gluggleende. En sann idiot. Vita rockar väntar på dej…

  Gillad av 3 personer

 5. Malin 2019-03-11 / 16:18

  Thoralf, kommer du vara med på kickoffen i Danmark som Alternativ för Sverige kommer hålla?, Den 16:e mars

  Gilla

 6. Malin 2019-03-11 / 16:15

  Alternativ för Sverige har uppmärksammat dig idag Thoralf, kul!

  Gilla

 7. Bajen666 2019-03-11 / 14:38

  Har precis avslutat ett ordkrig med en militant vegan/klimatalarmist på Samnytt som att skriva med en vägg, slutar vi inte att äta kött och ha djurfarmer så går jorden under mycket snart menar stolpskottet.

  Koldioxidhotet är tydligen värre än Is härjningar och folkmord enligt denna dåre..:-)

  Gillad av 1 person

 8. Lars Josefsson 2019-03-11 / 14:30

  Jag tror att undergräver skulle varit ett bättre ord än underblåser i detta fall.

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2019-03-11 / 13:46

  Karl-Olov Arnstberg:

  ” Den västliga civilisationen är militärt oslagbar. Det är den starkaste som någonsin funnits. Men kvinnorna är dess svaga punkt. Kvinnor vill inte se statens kanoner. De är inte beredda att försvara sitt land, eftersom de ogillar våld. Vid de återkommande terrorbrotten formar de handhjärtan, tänder ljus och säger att vi måste förlåta.”[…] När kvinnorna tar över, tillåts inte männen använda det nödvändiga våldet.”

  ”Skadorna är förmodligen irreparabla. Den enda lösningen är ett återvändande till ett samhälle där männen återtar kontrollen”

  Vi kan börja med att avskaffa den kvinnliga rösträtten.

  https://morklaggning.wordpress.com/2019/03/11/kvinnornas-sverige/

  Gilla

 10. botwid 2019-03-11 / 12:29

  Kan man underblåsa Johan Rockström, Svante Axelsson och Greta Thunberg´s trovärdighet? Vissa bär varje år upp båtar på ett berg för undgå syndafloden, andra tror att Jorden går under om 12 år. Sådana människor har INGEN trovärdighet alls.

  Gilla

 11. Cosmik Debris 2019-03-11 / 12:07

  Det finns inte något ”klimathot”. Däremot har vi ett muslimskt problem/fråga som måste lösas omgående.

  ”Fra den dagen Muhammed vandret til Media forandret islam seg fra religion til politikk. Profeten vil ha et kalifat, og politisk makt.”

  Islam er politikk, ikke religion
  https://resett.no/2019/03/10/islam-er-politikk-ikke-religion/

  Gillad av 3 personer

 12. turrim 2019-03-11 / 11:22

  Ericson i Ubbhult anklagar SVT för en falsk nyhet om isbjörnarna på Novaya Zemlja. SVT hänvisar till en ”arktisexpert” från WWF Tom Arnborn som säger att invasionen beror på att havsisen mellan Svalbard och Novaya Zemlja inte frusit.

  Ericson visar på att norska TV2 i stället ger en korrekt bild. Isbjörnsinvasionen beror på en stor soptipp där björnarna enkelt tar mat och slipper jaga säl. Det kunde ”arktisexperten” också ha sett på bild och han borde veta att det inte funnits någon havsis på den platsen 30 år. Även WWF Russia pekar på sopberget.

  Ericson säger att det är orimligt att svenska Public Service sprider falska nyheter i klimatdebatten. Det mesta brukar ha naturliga förklaringar eller har hänt tidigare – om man tar reda på fakta.

  Vad SD tycker är förborgat.

  Gillad av 5 personer

  • botwid 2019-03-11 / 12:32

   Det vet väl alla att SVT ibland ljuger och ibland slirar på sanningen. Det vore korkat att hänvisa till något som SVT producerat.

   Gillad av 1 person

   • turrim 2019-03-11 / 14:03

    Ja Botwid – men de ska inte ha mina skattepengar för för uselt arbete och i strid med sändningsavtalet.

    Gilla

   • botwid 2019-03-11 / 15:36

    Det var länge sedan vi lämnade dårhuset. Vi betalar ingenting till propagandamedia. Tekniskt sätt kan vi se på SVT, men vi som vill njuta av livet söker inte skräpjournalistik.

    Gilla

 13. Sven 2019-03-11 / 11:12

  Att det växer mer, mer lövmassa etc kommer att förklaras med att värmen ökar och att klimatet är i olag.

  Att det är koldioxidökningen som gör att det växer mer tror jag inte man bryr sig om.

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s