NÅGRA REFLEKTIONER

Igår hade SVT ett nyhetsinslag i både Rapport och Aktuellt att två styrelsemedlemmar i Swedbank sålt aktier och antydde att de kände till Uppdrag gransknings frågor och kommande reportage om penningtvätt.

Jag kollade idag upp vilka i styrelsen som sålt Swedbankaktier. Jag blev minst sagt förvånad! Det var två arbetsplatsrepresentanter i styrelsen, en av dem dessutom bara suppleant i styrelsen. De hade sålt 120 aktier var. Samma dag som de fått dessa i tilldelning. Aktierna var sålda till en kurs på runt 205 kronor per aktie den 13 februari. 120*205=24 600 kronor. Vilket trams av SVT!

Det är pinsamt av SVT att jaga några fackliga representanter på det sättet och försöka göra det till en insiderförsäljning och ett brott. Det bevisar bara hur odugliga man är eller hur vänsterorienterade journalisterna är på public service. Bara de ser en aktieförsäljning så börjar man hata!

Jag lyssnade även på ett avsnitt av Kvartal där panelen bland annat diskuterade Swedbank. Lars Ohly ingick i panelen och han ondgjorde sig över att utdelning var så hög som 10 procent tack vare kursfallet på Swedbankaktien. Utdelningen var 14,20 kronor per aktie. När aktien handlades efter utdelningen sjönk den dessutom ned till ca 132 kronor i fredags. Men Lars Ohly glömde fullständigt bort att aktien fallit från ca 210 kronor ned till ca 140 kronor sedan affären med penningtvätt avslöjades. Det vill säga kursen har sjunkit med 70 kronor per aktie. Då är 14,20 kronor i utdelning en klen tröst.

Lars Ohly visar sitt hat mot kapitalet och avslöjar sin egen oförmåga att tänka. Vilket stolpskott! Har det inte gått upp för Lars Ohly att vem som helst får och kan köpa aktier. Till och med en kommunist. Väljer Lars Ohly att inte köpa aktier så skall han stänga igen brödluckan och inte vara avundsjuk på de som investerat i aktier. Lars Ohly har gjort sitt val, sitt ideologiska val. Knip käft Ohly!

 

Har varit hos tandläkaren idag. Jag förstår att många äldre med låga pensioner har dåliga tänder. Vem har råd att gå till tandläkaren idag, när halva pensionen en månad kan försvinna på en stund hos tandläkaren. Det kostade mig ca 70 kronor per minut att sitta i behandlingsstolen.

Inte minst när man vet att det finns människor som aldrig betalat en krona i inkomstskatt eller kapitalskatt som kan gå till tandläkaren för 50 kronor per besök. Vem skall vi tacka för den vänligheten? Det är märkligt att det sovande folket inte reagerar på förtrycket av den egna etniska befolkningen.

 

 

12 reaktioner på ”NÅGRA REFLEKTIONER

 1. Cosmik Debris 2019-04-03 / 12:33

  – Gottsunda måste bort från listan, så fort som möjligt. Även om det skulle innebära att vi får färre polisiära resurser så är det värt det, säger Erik Pelling, (S) kommunalråd i Uppsala.

  – För oss var det förödande att hamna på den. I ett läge där vi behövde få hit investeringar och planerade för byggandet av nya bostadsrätter fick Gottsunda istället en kraftigt negativ stämpel, säger han.

  På samma sätt vill Niklas Borg (M) kommunalråd i Linköping att stadsdelen Skäggetorp i hans kommun ska slippa epitetet ”särskilt utsatt”.

  https://web.archive.org/web/20190403063817/https://www.dn.se/nyheter/politik/kommuner-vill-bort-fran-listan-over-sarskilt-utsatta-omraden/

  Slippa vara med på listan?

  Ni har ju tagit hit skiten. Då får ni fanimej ta konsekvenserna också. Ska vi ta bort alla betalningsanmärkningar också, när vi ändå är igång – så har vi löst ytterligare ett problem?

  DÅRAR!!

  Gillad av 2 personer

 2. Hacke 2019-04-03 / 12:12

  ”I vilket annat land som helst skulle befolkningen gå ut på gatorna, storma tv-huset och protestera mot att tvingas bekosta public service’s verksamhet med skattemedel. Men inte i Sverige. SVT:s fördumningsindustri anpassar sig perfekt till den utbredda dumheten och visar lättuggat mentalgodis för att droga massorna. Receptet har prövats förr. Och massorna tuggar lydigt och betalar för sin egen fördumning. Målet är att vi alla ska sitta som gapande fånar och låta oss sondmatas med ”underhållning”.

  Det är fler som är inne på dina tankegångar Thoralf kring protestaktion mot tvångsfinansierade propagandabunkern SR/SVT. Julia Caesar berör detta i sin senaste krönika om dumhetens olika stadier, skepnader och utbredning i dagens Sverige där inte minst public service spelar en synnerligen avgörande roll.
  https://juliacaesar.blog/2019/04/03/ar-dumma-manniskor-lyckligare/

  Gillad av 4 personer

 3. Hacke 2019-04-03 / 09:06

  Tur att vi (ännu så länge) har alternativmedia och fria bloggare som dagligen avslöjar regimmedias lögner och totala svek mot uppdraget. Som du nu Thoralf med SVT,s löjeväckande ”aktieavslöjande”.
  Public service är ett dåligt skämt, i dubbel bemärkelse. Igår tvingades deras SVT Kulturnyheterna t o m dementera ett aprilskämt som man själva gått på och presenterat som en riktig nyhet dagen innan!! Fullständigt noll koll, enbart agenda.

  Och kring den största skammen och skandalen av alla, 50-lappen för tandvård för de som olagligt uppehåller sig i landet, är det naturligtvis dödstyst hos vår numera tvångsbeskattade propagandakoloss. Här gjorde däremot ideella Samhällsnytt ett mycket bra reportage med riggat besök och intervju hos tandläkare och allt. Men ett sådant givet uppdrag håller sig de s k journalisterna på SVT för ”goda” för att göra. Som alltid när det handlar om deras och regimens gemensamma frälse. Man kan behöva bettskena för mindre 😉
  Extra upprörd blir man en dag som denna då jag själv måste ringa min tandläkare för en akutåtgärd och bävar som alltid för kostnaden i förhållande till min minst sagt magra pension.
  I unga år drogs jag med tandläkarskräck orsakad av en ökänd och sadistiskt lagd tandläkare inom skoltandvården. Tandläkarskräcken av idag är av en helt annan natur. Den är enbart ekonomiskt betingad och orsakad av en ökänd och av allt i övrigt att döma sadistiskt lagd 7-partiregim.
  Sällan har väl begreppet att det onda ska tas bort med roten varit mer träffande än här för oss förrådda och hunsade skatteträlar i demokraturen Sverige.

  Gillad av 4 personer

 4. Rickard 2019-04-03 / 08:02

  Thoralf, hur många muslimer går till moskén i kalmar city och ber på fredagar?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-04-03 / 09:27

   Ja, det har jag inga siffror på. Men de får ta in 149 personer i lokalen och de har fortfarande fredagsbönen vid två olika tidpunkter. Vilket tyder på att mellan 149 och 298 män går till fredagsbönen om de följer brandskyddsreglerna.

   Gillad av 1 person

 5. Tony Ingman 2019-04-03 / 05:32

  Det borde ju också varit ett ämne att ta upp av vår värdelösa media, men den slags diskriminering bryr dom sig inte om, den drabbar ju inte en högljudd grupp, bara pensionärer, det finns bland Media folk en hel del av dem, som Julia Caesar benämner Ego humanister, dom goda människor, som tycker att andra ska offra sig för att importerat folk ska ha det bra, men själva offrar dom inget!

  Gilla

 6. Laglydig 2019-04-02 / 22:40

  Spot on Thoralf igen!

  Jag gjorde exakt samma reflektion igår. Om det hade varit styrelseordföranden eller några andra högt uppsatta inom näringslivet så hade SVT slagit upp det stort och namngivit de som sålt aktierna.
  Eftersom det blev en s k ”gratisutdelning” d v s att aktiekursen efter att utdelningen avskilts från aktien så stängde aktien idag på 144 + 14 = 158 kronor. Om de två arbetstagarrepresentanterna sålt aktierna p g a insiderinformation har de alltså tjänat strax under 6 000 kronor var (som dessutom skall beskattas) jämfört med dagens slutkurs. Jag betvivlar starkt att de kände till något och att de skulle ha utnyttjat den information (som de inte hade) för att sko sig själva.

  Jag arbetade under större delen av 1990-talet och början av 2000-talet inom finansbranschen och VET hur den fungerar. Det förekom mycket insiderhandel, som utnyttjades, men ytterst få handlade i eget namn. Det skedde nästintill alltid med bulvaner. Även om jag naturligtvis INTE befann mig i informationens kärna så fick jag då och då information som jag oftast inte trodde på (just därför att jag insåg att jag befann mig långt ifrån källan), men som visade sig vara helt sann och helt exakt. Jag minns särskilt att jag fick information om Ericssons kvartalsresultat flera kvartal i rad som var exakt på miljonen trots att marknadens analytiker förväntade sig ett avsevärt lägre resultat.

  Det har naturligtvis skett en hel del sedan dess, där FI har åtminstone försökt att spåra insiderhandel likt SEC i USA. Oftast är det dock helt oskyldiga som åkt dit som genom teknisk analys av rörelsen i enskilda aktier förutspått kraftiga kursrörelser i enskilda aktier och tjänat sig en hacka. De verkliga insiderhandlarna har aldrig åkt dit!

  Då det gäller Swedbank så är de verkligen skyldiga VD och styrelsen. VD har nu fått sparken med en liten belöning på 20-25 Mkr. Men styrelsen sitter kvar och fick bolagsstämman att bevilja höjda styrelsearvoden!!! Korruption mellan styrelsen och representanter för de största ägarna? JA!!!

  Så Lars Ohly kan dra fullständigt åt helvete! Hans kritik är fullständigt missriktad och dessutom ägar han själv aktier i Swedbank indirekt eftersom Pensionsmyndigheten, som förvaltar den allmänna delen av våra pensioner, äger Swedbank aktier.

  Då det gäller de ekonomiska flyktingarnas tandläkarräkningar så gäller fortfarande att repatriera dessa, vilket tyvärr inte kan ske utan ett kraftigt repatrieringsbidrag.

  Gillad av 3 personer

  • Sven 2019-04-03 / 11:11

   Det sägs att Sverige har en mycket låg korruption i jämförelse med andra länder. Men jag tror inte det, utan det sker på annat sätt. det är inte tjocka sedelbuntar under bordet utan en mer avancerad korruption.

   Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-04-02 / 22:07

  Djurrättsaktivisten Michelle Berghäll ska i år slå ännu hårdare emot bönder som arrangerar kosläpp.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/bonder-oroliga-infor-koslappet-aktivisten-michelle-polisanmald/

  Undrar när ynkryggen Michelle Berghäll ska slå hårt mot muslimska halalslakterier? Ja, i Sverige! I Sverige pågår rituellt/politiskt muslimskt djurplågeri. Frågan är bara när någon journalist vågar avslöja det. Den som tror att lagen om bedövning följs är sanslöst naiv.

  En sak är jag dock säker på. Det kommer inte att avslöjas av fascisterna inom djurrättsrörelsen.

  Där har man fullt upp med ”kosläpp”

  Gillad av 4 personer

 8. Sven 2019-04-02 / 21:40

  Varför ”sover” det svenska folket? Man är så noga med att ingen ska behandlas sämre än en annan. Men här är det uppenbarligen så. Jämlikhet var en stor sak när jag växte upp, nu pratar ingen om jämlikhet.

  Den som kan väcka ”sovarna” kan snabbt komma in i Riksdagen, Landsting och Komuner.

  Gilla

 9. Onkel Björn 2019-04-02 / 21:33

  Aktiekursen är egentligen oväsentlig när det kommer till aktieutdelning. Utdelningarna baseras på företagens vinster. En del företag delar inte ut någon vinst utan väljer att investera pengarna i företaget. Normalt bland de utdelande företagen är omkring 50 % av vinsten. En del ger lite mer en del mindre.

  En utdelning på 14,20 kr på en aktie som kostat 210 kr blir nästan 7 %. Och de som löpte aktien ännu billigare fick ju en högre procentsats på sin utdelning. Bara att gratulera. Klart bättre än att ha sina pengar på ett sparkonto hos Swedbank.

  Gilla

 10. Rune 2019-04-02 / 21:23

  50 kr per besök? Behöver de ens betala det? Det finns väl inga möjligheter att driva in detta belopp från en invandrare som är okänd till namn och adress?

  Gillad av 4 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s