FÖRSTA MAJ SPRICKAN I KALMAR

Majtåget
Storgatan i Kalmar med Karl-Petter Thorwaldsson, Anna Hedh i täten.    Foto Thoralf Alfsson

Karl-Petter Thorwaldssons tal på Larmtorget idag på 1:a maj var nog inget tal som kommer gå till historien, även om han skramlade med konfliktvapnet när det gällde arbetsrätten. Men man skall komma ihåg att Karl-Petter sitter i Socialdemokraternas partistyrelse och har godkänt januariavtalet. Det är med andra ord en hel del hyckleri från LO-basens sida.

Men varför gjorde inte de lokala toppsocialdemokraterna som de brukar göra under 1:a maj talet. Nämligen sitta på första parkett med de inbjudna talarna.

Idag trodde jag till och med att Johan Persson lämnat talet när han inte fanns i den första bänkraden. Så småningom upptäckte jag de lokala partitopparna i bakgrunden.

Talarna
Årets talare på första bänk, Anna Hedh, Karl-Petter Thorwaldsson och Daniel Nestor.    Foto Thoralf Alfsson

Persson Henriksson Akinder

I bakgrunden stod kommunalrådet Johan Persson, regionrådet Anders Henriksson och Östrans politiske chefredaktör Peter Akinder. Det symboliserade klart tydligt sprickan mellan Socialdemokraterna och LO. Där flera förbund beslutat dra in sitt stöd till socialdemokraterna på grund av uppgörelsen med Centerpartiet och Liberalerna. De ville uppenbarligen inte sitta jämte LO-basen och figurera på pressens bilder tillsammans. I demonstrationståget gick de heller inte tillsammans med Karl-Petter Thorwaldsson.

Karl-Petter Thorwaldsson uppehöll sig i stora delar av sitt tal i historien. Dagens situation i det svenska samhället med massinvandring, kriminalitet och otrygghet berördes inte med ett enda ord. Jag förstår varför. EU-valet fick endast några korta meningar och de kan sammanfattas med ”Arbeit macht frei”, då han sa följande.

”Hur ska vi jobba för att minska risken för att dom främlingsfientliga i Sverige eller Lega Nord i Italien eller AfD i Tyskland. Dom finns överallt. Och då kom dom underfund med på 30-talet att det bästa sättet att gå emot främlingsfientlighet och extremism, det är att sätta människor i arbete.”

En liknelse som haltar högst betänkligt då vi bara har massarbetslöshet bland utrikes födda i Sverige, svenskar jobbar som aldrig förr, efter snart 10 års högkonjunktur. Undrar om någon på Larmtorget gjorde den reflektionen? Tror knappast det. Det kräver lite tankeverksamhet.

Linus Hellman
Socialdemokraternas egen ”antisemit”, Linus Hellman hade gjort sitt eget plakat.    Foto Thoralf Alfsson.

Sedan raljerade Karl-Petter Thorwaldsson över enkla jobb som flera borgerliga partiet vill införa för att minska arbetslösheten bland personer med utrikes bakgrund. Det var helt fel med löner som inte följer kollektivavtal. Jag skulle då vilja ställa frågan till Karl-Petter Thorwaldsson vad han kallar extra tjänster, moderna beredskapsjobb och introduktionsjobb som den rödgröna regeringen infört sedan 2016. Är inte det just enkla jobb? Bara i Kalmar kommun finns närmare 200 personer i dessa subventionerade enkla jobb. Vilket enormt politiskt hyckleri av LO-basen! Det värsta är att minst 90 procent av befolkningen går på denna retorik.

Karl-Petter pratade en lång stund om 1800-talet då August Palm talade i Kalmar 1882, han talade om 1930-talet och han talade om 1990-talet när Volvo la ner sin fabrik i Kalmar. Det var mycket historia och lite om framtiden. Inte ett ord massinvandringen, inte ett enda ord om klimatet eller Greta. Tack och lov.

Karl_Petter T
Karl-Petter Thorwaldsson uppehöll sig gärna vid 1800-talet i sitt tal, inte vid 1862 men 1882.  Foto Thoralf Alfsson.

Dock lite roligt när han sa att Kalmar har haft befolkningsrekord två år i rad. Haha…. Här uttryckte han sig helt fel. Kalmar har slagit befolkningsrekord varje år sedan 2003. Det blir så om befolkningen ökar lite varje år. I synnerhet de utrikes födda, de med utrikes bakgrund.

Befolkning
Kalmars befolkningsökning sedan 2003 består till drygt 90 procent av personer med utrikes bakgrund. Källa SCB.

Sedan berättade han också väldigt stolt att LO ringde upp 225 000 medlemmar sista veckan innan valet för att skrämma dem från att rösta på SD. Jag gissar att det var många lögner som ingick i dessa telefonsamtal.

Sanningen har aldrig varit socialdemokraternas starka sida, så länge jag kan minnas!

21 reaktioner på ”FÖRSTA MAJ SPRICKAN I KALMAR

 1. rysslandssvenskar 2019-05-02 / 16:48

  ”Hur ska vi jobba för att minska risken för att dom främlingsfientliga i Sverige eller Lega Nord i Italien eller AfD i Tyskland. Dom finns överallt. Och då kom dom underfund med på 30-talet att det bästa sättet att gå emot främlingsfientlighet och extremism, det är att sätta människor i arbete.”

  Uttryckte han sig verkligen så, Thoralf? i så fall var han sannolikt berusad eller drogad eller
  resultatet av den erbarmligt dåliga svenska grundskolan.

  Man kan inte med god vilja förstå vad karln menar.

  Gilla

 2. Anders L. 2019-05-02 / 16:08

  Bra att 1.a majupptågen uppmärksammas och dokumenteras så vi vet vilka som ska ställas till svars. Vare sig det blir en sanningskommission eller åtal för landsförräderi så behövs bevismaterial.

  Gilla

 3. PK-landet 2019-05-02 / 12:21

  Ljugardagen passar Johan Persson bra!

  Gilla

 4. Maja Dacke 2019-05-02 / 12:12

  Och, Thoralf, du ‘glömde’ namnge alla kändisar på bilderna, hähä! Det var nog med mening förstår jag – av någon anledning eller en annan.

  Det där med judar och sionister är ganska komplicerat, så jag föreslår alla läsa vidare i ämnet. Det finns massor på Internet. Och glöm inte slå upp kazarer och förstå hur de passar in!

  Gilla

 5. Tony Ingman 2019-05-02 / 08:57

  Mannen på bilden vill ha frihet för Palestina?
  Varför vill Sossarna då införa diktatur i Sverige med yttrandeförbud över den
  förda idiotpolitiken, ?? I dom gamla kommunistländerna var det förbjudit
  att yttra sig negativt över Regimen, Vill Sossarna att det ska vara så i Sverige med??

  Alla som kritiserar invandringspolitiken blir i deras rödglödgade ögon Högerextrema,
  det vill dom förbjuda, men AFA och övrig våldsvänster ska väl fortsätta som vanligt
  och fungera som Sossarnas röjar gäng. Men hur mycket Sossarna än kaxar upp sig
  på första Maj, så kan dom inte göra mycket åt att folk fått nog av deras oförsvarliga
  invandringsvansinne..

  Gillad av 4 personer

 6. C Andersson 2019-05-02 / 07:30

  Varför bjöd de in honom? Eller kom han objuden?

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-02 / 09:08

   Inbjudan var nog innan januariöverenskommelsen var klar.

   Gilla

   • C Andersson 2019-05-02 / 09:57

    Jökarna kackar i eget bo.

    Gilla

 7. Cosmik Debris 2019-05-01 / 22:44

  Sossarna bör göra gemensam sak med sin socialistiska bröder i NMR, nästa år. Om NMR då håller i arrangemanget blir det lite mer subtilt och inte så aggressivt och hatiskt.

  Karl-Petter Thorwaldsson är sossarnas egen Ernst Röhm. Och då tänker jag inte bara på den sjukliga fetman.

  Gillad av 1 person

 8. Onkel Björn 2019-05-01 / 22:07

  Märkligt att det fortfarande finns 225 000 LO medlemmar. Att Lo basen pratar historiska skeenden kan man ju förstå. Även han inser nog att den politik som dagens socialdemokrater har fört de senaste decenierna inte är så mycket att vara stolt över.

  Gillad av 2 personer

 9. Cosmik Debris 2019-05-01 / 21:51

  Att vara sosse betyder att man inte har skam i kroppen. Sossar är det vidrigaste pack som finns. Sossar kryptonazister. Svårare än så är det inte.

  ”När Stefan Löfven höll sitt första maj-tal i Umeå beskrev han Moderaterna och Kristdemokraterna som ”högerextremister”. Än hårdare var Lina Farhat från S-kvinnor som höll tal från samma scen bara några minuter innan Löfven.Hon varnade i princip för att judeförintelse väntar med KD och högern”

  ”Hon varnade i princip för att judeförintelse väntar med KD och högern.”???

  Under tiden i Malmö.

  Krossa sionismen” skanderar SSU:arna med Ilmar Reepalu i spetsen
  https://nyheteridag.se/krossa-sionismen-skanderar-ssuarna-med-ilmar-reepalu-i-spetsen/

  Gillad av 4 personer

   • Cosmik Debris 2019-05-01 / 23:03

    Kommentaren (21:51) ovan skulle ha hamnat här. Det blir fel i bland när det svartnar och blodtrycket rusar. 😊

    Gilla

   • Cosmik Debris 2019-05-01 / 23:07

    Fel igen. 22:44 ska det vara. Får nog gå och lägga mig nu så att jag inte stökar till det ytterligare😊

    Gilla

   • ltsundelin1950 2019-05-02 / 09:03

    Reepalu har sina rötter i Baltikum och hans släkt flydde hit i andra världskrigets slutskede. Det märkliga är tiden när de flydde. De flydde alltså inte i juni 1941, när Tyskland och nazisterna ockuperade Baltikum, utan de stannade kvar och samarbetade. Baltikum var i eliten hos Axelmakterna, per capita, vad gällde judeutrotning då. Den stora flyktingvågen från Baltikum uppstod först när Ryssarna närmade sig i slutet av 1944 och då de som deltog i Tysklands judepolitik anade att de skulle få svara på en del frågor. Så Reepalu har det nog i blodet, kan man säga.

    För övrigt anser jag att pratet om Sionismens ambitioner om att vara världsdominerande är en nazistisk/socialistisk/kommunistisk skröna.

    Gillad av 1 person

 10. dennisslotteborn 2019-05-01 / 21:47

  Hahahaha jag skrattar gott åt dina rader denna kväll. Har lagt upp x-antal bilder på twitter från bla Varberg där uppslutningen va 29 per inklusive musikerna. KAN det bli tydligare än så att den stora dinosaurien socialismen är på utdöende? Finns inte många som tror längre på detta av de svenskar som jobbar då alla vet att deras nya valboskap är invandrarna som de lockar med bidrag för 1 röst! Opps, vart långt och hetsigt och utan kommatecken. Jaja du fattar nog Thoralf!

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s