BLIR DET NYA PROBLEM

IMG_2762[1]
Valsedelsbås   Foto Thoralf Alfsson
Efter förra årets allmänna val fick Sverige kritik av OSSE för hur vallokalerna fungerade och att ”valhemligheten”, det vill säga att det var svårt att få plocka valsedlar utan att någon kollade vilka valsedlar som den röstande tog ifrån ställen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kagXVa/osse-rekommenderar-starkt-valhemlighet

Nu har man i Kalmar införskaffat tillfälliga bås där den röstande utan insyn kan ta sina valsedlar. Samtidigt kan det ge upphov till helt nya problem med t.ex. stöld av valsedlar, något som blir betydligt enklare för den som är odemokratisk och vill sabotera för ett parti.

Jag har idag besökt ett antal förtidsröstningslokaler i Kalmar. Trevligt bemötande i alla lokaler. I Borgholm var det ett helt annat bemötande. En otrevlig upplevelse. Jag trodde jag hade upplevt sånt för sista gången för flera år sedan.

20 reaktioner på ”BLIR DET NYA PROBLEM

  1. Tony 2019-05-09 / 09:52

    Försöker TV kanalerna här hemma att göra Skråmo Barnen till någon slags
    modern version av Barnen från Frostmo fjället?

    Deras evinnerliga tjat om vilka vägar dom tar, ungefär som att det är vad Svenska
    folket högst av allt önskar. Barnens sorglige Morfar kunde ju lagt ner lika mycket
    energi på att skaffa sig ett jobb och försörja dem.

    Vem betalar förresten hans resor och vistelser där nere SVT och TV4??
    eller kanske hela infantila Media tillsammans?

    Gillad av 4 personer

    • Onkel Björn 2019-05-09 / 17:11

      Jag tror att det är en lågoddsare att tro att det är vi skattebetalare. Tar sen också morfar hand om barnen behövs en ny bostad. Han kanske tom får en villa. Plus sen årtal av bidrag.. Allt bekostat av skattebetalare.
      Sen är det ju bara att hoppas att barnen inte redan är allt för förstörda psykiskt. Då kommer det att kosta ytterligare.

      Som om inte kommunerna har nog med problem som det är.

      Gillad av 1 person

  2. turrim 2019-05-09 / 09:41

    I dag kom de första röstsedlarna från något parti med reklamutskicket från Posten. Det vad SD.

    På en lättsam bild i bifogat informationsblad under rubriken Mindre Bryssel Mer Sverige står Jimmie Åkesson, Charlie Weimers, Jessica Stegrud och Peter Lundgren.

    Ingen Kristina Winberg på bilden. Ett nytt fall av mobbning från partiledningen. Här ett ställningstagande som måste ha godkänts av Jimmie. Det bör stärka dem som avser rösta SD att kryssa Kristina Winberg.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2019-05-09 / 10:44

      Jag har noterat samma sak. Kristina Winberg mobbas fullt ut trots att hon sitter i EU-parlamentet. Skandal!

      Gillad av 2 personer

  3. Jan Brunsberg 2019-05-09 / 09:11

    Å dom ska kommunen gå ihop med! Mörbylånga gör motstånd.

    Gilla

  4. stefan a. 2019-05-09 / 08:33

    Även Sverige borde genomgå ett sk. artikel 7 förfarande genom EU, så vi får se om Sverige är så mycket bättre än Ungern, politiska partier nekas hyra lokaler av delvis offentligt finansierade verksamheter, ”fria medier” består av två giganter som äger nästan all media i Sverige och som bakom stängda dörrar gör upp med regeringen om vilka andra som skall tystas, politisk verksamhet kan få privatekonomiska konsekvenser då man kan hängas ut för både det ena och det andra utan att ha någon som helst möjlighet att försvara sig och ingen rättshjälp erbjuds, med mycket mera…. ser fram mot en sådan granskning…

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Artikel_7-f%C3%B6rfarande

    Gillad av 3 personer

    • Thor 2019-05-09 / 09:37

      Apropå Ungern, Expressen har nu en extremt förljugen artikel om att Ungern minsann inte är en demokrati. George Soros beskrivs som en filantrop, inte ett knyst om att Soros är en i Frankrike dömd insiderbrottsling som tjänat miljarder på valutaspekulationer. Och snyft, snyft, det av Soros sponsrade ceu i Budapest ”tvingas” flytta eller stänga. En direkt lögn, ceu vill ha fortsatta särrättigheter att deras examina ska gälla både i USA och Ungern/EU trots att ceu inte har något campus i USA. Det är ju bara att Soros hostar upp och öppnar campus även i USA så är saken ur världen. Expressens definition av pressfrihet är tydligen att få sprida lögner fritt.

      Gillad av 3 personer

  5. Cosmik Debris 2019-05-08 / 22:53

    Annie Lööf på Twitter:
    ”Åh, just dessa vita män som gått livets hårda skola har kommenterat hos mig ett tag och strött ”positiva” vibbar.”

    Wikipedia om Annie Lööf:
    ”År 2006 tog hon ett studieuppehåll eftersom hon valdes in i riksdagen i valet 2006, men fortsatte senare studierna parallellt med riksdagsarbetet. Hon avlade juristexamen i augusti 2011”

    Annie Lööf har definitivt INTE gått i ”livets hårda skola”. Hon har fått allt serverat på ett silverfat och är bortskämd och arrogant. Det är inte alla som har fått sin juristutbildning betald av skattebetalarna. Christoffer Dulny har mycket intressant att berätta om Annie Lööfs närvaro och arbetsinsats, i riksdagen, under sin ”studietid”

    Gillad av 3 personer

    • Sven 2019-05-09 / 07:43

      Jag har hela tiden sett kvinnor som Lööf i arbetslivet. De har på något sätt en utstakad väg speciellt för kvinnor, jag tänkte nästan säga gräddfil.De utnyttjar sin feminitet för att komma vidare i deras karriär. Det ordnas kvinno-plattformar och annat – vi män har tydligen detta redan. Jag har inte märkt det. Jag har inte hjälpt en man vidare i karriären pga att personen är en man. Och jag har heller inte fått motsvarande hjälp.

      Gillad av 2 personer

  6. Cosmik Debris 2019-05-08 / 22:35

    ”En otrevlig upplevelse. Jag trodde jag hade upplevt sånt för sista gången för flera år sedan.”

    sossar, folkpartister eller centerpartister?

    Gilla

  7. Anton 2019-05-08 / 22:15

    På vilket sätt var det otrevligt i Borgholm?

    Gillad av 1 person

      • Stefan 2019-05-09 / 14:49

        Så du är ute och fyller på valsedlar för EU-valet? Inte för SD förutsätter jag utan jag gissar för AfS.

        Har du gått med i AfS och satsar helhjärtat på dem nu? Om så är fallet kan jag förstå dig efter hur du blev behandlad av SD.

        Jag förstår om många är tveksamma till att rösta på SD med tanke på hur de behandlat dig m.fl. trotjänare. AfS kan ju ligga nära till hands men risken finns ju att de inte klarar spärren så att rösten är ”bortkastad”. Å andra sidan så måste AfS ju börja någonstans och kommer de väl in i något parlament och får lite mer uppmärksamhet kan de nog växa snabbt.

        Gilla

      • Thoralf A 2019-05-09 / 15:49

        Som jag skrivit på bloggen så kommer jag rösta på AfS och att jag kommer stödja AfS på olika sätt. Men jag är inte medlem i AfS.

        Jag kommer hjälpa AfS med att få ut sina valsedlar till vallokalerna.

        Det viktiga för AfS är att man går fram i EU-valet i förhållande till riksdagsvalet. Det tar väldigt lång tid att etablera ett parti som inte får något stöd genom media. Jag skulle bedöma att 85-90 procent av väljarna inte ens känner till partiet.

        Men om tillräckligt många SD-väljare är besvikna på SD och hur partiet ändrar uppfattning i fråga efter fråga så kan AfS skrälla!

        Gilla

      • Gunnar Edlund 2019-05-09 / 19:58

        Kan de verkligen vägra att ta emot röstsedlar från ett registrerat parti? Är det så illa med demokratin i Sverige.

        Gilla

      • Thoralf A 2019-05-09 / 20:24

        Nej, de kan inte vägra men de kan försöka. Det gäller att stå på sig mot odemokratiska valförrättare.

        Gilla

  8. Sven 2019-05-08 / 22:08

    Vad hände i Borgholm som var så upprörande?

    Gilla

    • Thoralf A 2019-05-09 / 04:52

      Valförrättarna ville inte ta emot valsedlarna

      Gilla

      • Sven 2019-05-09 / 07:25

        Det saknades ett ”inte” i ditt svar, men jag förstår. Du ville förse dem med valsedlar och de ville inte ta emot. Vilken anti-demokratisk aktivitet. De i Borgholm vill tydligen styra valresultatet.

        Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.