UMM HAMZA

”Barnens mormor bor sedan ett par år i Göteborg. Hon tog sig under lördagen in i Irak med sitt svenska pass. Hon har ett svenskt namn, även om hon under tiden hos IS blev mer känd under sitt islamiska namn, Umm Hamza.”

 ”När Michael Skråmo och Amanda Gonzales i augusti 2014 tog med sig sina då fyra barn och flyttade till Raqqa i Syrien valde mormodern att följa med dem. Umm Hamza bodde i terrorsektens huvudstad i två år innan hon 2016 – när livet blev för svårt i kalifatet – beslutade sig för att flytta tillbaka till Sverige.”

 ”Ett halvår efter hemkomsten 2016 var Umm Hamza med i en kanadensisk tv-dokumentär i CBC och sa då att hon mått dåligt psykiskt efter hemkomsten från Syrien. Hon försvarade dock fortfarande IS. Hon beskrev kalifatet som ett fantastiskt bra ställe att leva på.” 

 ”Under tiden i Raqqa avslöjades mormodern som IS-rekryterare av granskande journalister från det kanadensiska TV-bolaget CBC.”

 ”Sedan mormodern återvände till Sverige har hon levt under skyddat identitet och, med några få undantag, undvikt att prata med medier.”

 Vad menar Expressen med att hon levt under skyddat identitet? Har Umm Hamza fått en skyddad identitet av svenska myndigheter? Det skulle jag gärna vilja ha svar på. I så fall så skyddar svenska myndigheter en IS-terrorist!

Lås in IS-terroristen!

Man kan ju fråga sig var svensk media sysslat med eftersom det är kanadensisk media som gjort avslöjanden. Har svensk media försökt dölja dessa uppgifter under alla dessa veckor som debatten pågått om de sju barnen? Jag skulle inte bli förvånad.

 https://www.expressen.se/gt/skramos-svarmor-traffar-barnen-avslojades-som-is-rekryterare/

https://www.expressen.se/gt/har-landar-skramo-barnens-mormor-pa-arlanda/

19 reaktioner på ”UMM HAMZA

 1. En annan 2019-05-15 / 19:42

  Ulrika Pape, se där ja….

  Gilla

  • C Andersson 2019-05-16 / 05:16

   Så var det sagt Jenny Ulrika Caroline Pape f. 1971.

   På Flashback skrivs det en hel del. Både sant och osant så det gäller att sovra. Där skrivs dock sanningar som inte går att läsa någon annanstans.

   Ulrika har svenskt påbrå sedan generationer tillbaka. Namnet Pape har jag härlett tillbaka till hennes förfader Ernst Ludvig Pape född 1832 i Hedemora och bosatt i Strockholm. Släkten Pape invandrade troligen från Tyskland på 1700-talet. Namnet Ulrika förekommer på flera ställen inom släkten. Likson Ernst.

   Ulrika Papes föräldrar tycks vara i livet men det är kanske onödigt att dra in dem i det här sammanhanget. Men de verkar inte ha varit särskilt lyckade föräldrar.

   Barnen Skråmo är om jag har räknat rätt 25% svenskar 25% chilenare och 50% har norskt ursprung. Där finns alltså inte en bråkdel av procent från islamska länder. Det är något att reflektera över.

   Barnen måste i görligaste mån hållas undan från muslimska ghetton. De måste hållas undan från den extrema mormodern. De måste slippa undan maskerade kvinnor om de ska bli kvitt alla fasansfulla minnen. Det är obegripligt att mormodern tilläts att träffa barnen. Förmodligen genom svenska myndigheters försorg!

   Morföräldrar och farföräldrar har ingen umgängesrätt med sina barnbarn. Att mormodern skulle få träffa dem borde vara otänkbart. Alltså med betoning på borde. Morfadern är tveksamt. Deras farmor verkar inte vara intresserad.

   Barnen måste placeras i svenska hem i svenska områden. Syskonen måste skiljas åt. De är farliga för varandra på många sätt. Att placera barn hos släkten är inte bra. Det har vi sett exempel på. (Yara bland annat)

   Jag litar inte på socialen för ett ögonblick.

   Att mormodern har skyddad identitet är rent otroligt. Att hon har vårdnaden om två av sina barn är minst sagt häpnadsväckande

   Gillad av 2 personer

   • larslindblog 2019-05-16 / 11:58

    Skatteverket erbjöd skyddad ID till terrorkvinnan

    Gilla

 2. irenerydstrom 2019-05-15 / 10:36

  Inte så svårt att ta fram Umm Hamzas svenska namn och födelsedag, även om uppgifterna är borttagna från flashback nu så är en del fortfarande kvar.
  Vi betalar hennes uppehälle. Jag mår illa.

  Gilla

 3. Thor 2019-05-14 / 18:31

  Umm Hamza har väl kommit tillbaka till Sverige för att rädda våra pensioner.

  Gillad av 1 person

 4. Balder 2019-05-14 / 18:20

  Svensk media samt svenska politiker (inte alla) har blivit det svenska folkets fiender.
  Detta är ett faktum vi måste inse och jobba mot! De vill varken Sverige eller oss svenskar väl har de visat gång efter gång efter gång…

  Gillad av 4 personer

 5. Onkel Björn 2019-05-14 / 17:15

  Skyddad identitet är det många kriminella som har fått, så det är nog en lågoddsare att gissa på att även IS krigarna har fått. De som nu har ansökt.

  Gillad av 2 personer

 6. Anonym 2019-05-14 / 16:48

  Sverige som det land vi kände och älskade är kört, det är odiskutabelt.
  Nu handlar det enbart om att minimera skatterbetalandet så man slipper betala för dekadensen.
  Avveckla välfärdsstaten.
  Den har ingen plats i det globaliserade helvete vänsterliberalerna tvingat in oss i.

  Gilla

 7. C.H. 2019-05-14 / 16:42

  Hon blir säkert med i LetsDance nästa år.

  Gilla

 8. Laglydig 2019-05-14 / 16:32

  I slutet av november 2016 var hon fortfarande skriven på en adress i Hisings Backa tillsammans med två tonårsbarn som också var med i Raqqa [Källa: Ratsit], men hon tycks INTE finnas med i den svenska folkbokföringen idag, alltså kan man på goda grunder anta att hon lever under skyddad identitet.
  Enligt rykten på Flashback skall hon dock ha flyttat till Vivalla i Örebro, bo tillsammans med en annan muslim och vara aktiv inom moskéen i Vivalla.

  Hennes antagna arabiska namn är Muhajira Umm Hamza (vilket alltså betyder Muhajira mor till Hamza), vilket alltså antyder att hon även haft fler barn än Amanda (gift med Mikael Skråmo) och de två tonårsbarnen som följde med henne till Raqqa.
  En intervju med henne från 2015-03-17 finns här: https://www.rferl.org/a/why-young-women-go-to-syria/26906089.html
  Jag tror att hon är identisk med den Umm Hamza i Raqqa som gick under namnet ”the slaughter” som ledde en beväpnad kvinnlig kommandopatrull med Sharia lagens välsignelse, men jag har inte fått detta bekräftat.

  Tänkvärt är att ”mormor” naturligtvis har lika stor rätt till vårdnaden över lilla Mohammed och hans sex äldre syskon som ”snyftmorfar” Patricio.

  Gillad av 4 personer

 9. Cosmik Debris 2019-05-14 / 16:31

  Expressen: ”Lämna inte Flen och Filipstad i sticket”

  ….eller Borlänge, Bengtsfors, Hedemora, Linköping, Strömsnäsbruk, Falköping, Eskilstuna, Hässleholm, Linköping, Mellerud, Malmö osv.

  Ja, snart hela jävla landet.

  Gillad av 3 personer

 10. Cosmik Debris 2019-05-14 / 16:06

  Fria Tider: ”60-årig judinna brutalt knivhuggen på gata i Helsingborg – dådet blir världsnyhet”

  Är det SSU som har gått från ord till handling?

  Gillad av 1 person

 11. Bajen666 2019-05-14 / 15:46

  Jag vet inte ens vad jag ska skriva man blir bara matt, det är så förbaskat sorgligt med dessa livsfarliga terrorister som far som jojoar mellan Sverige och mena och till råga på allt får skyddad identitet (för vad kan man ju undra)…helt sjuk om ni frågar mig.

  Gillad av 1 person

 12. Sven 2019-05-14 / 15:43

  Inte för att jag vill gräva för mycket i detta men vad säger Skåmos föräldrar?

  Gilla

 13. turrim 2019-05-14 / 15:36

  Det är mycket att bli förbannad och förundrad över i dessa dagar. Tyvärr får vi inga svar på Thoralfs viktiga frågor från överheten eller media. Inte ens på ett enkelt brev till en partiledare.

  Mitt i bedrövelsen så måste man skratta åt Reklamprofessorns utsagor.

  https://twitter.com/reklamprofessor?lang=en

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s