SVENSK DEMOKRATI

Demokrati tolkas på många olika sätt. När vissa personer pratar om Sverige så har demokrati en betydelse. När samma personer pratar om andra länder har det en annan betydelse.

Alla länder måste ta sitt ansvar angående migrationen hör vi ofta från rödgröna politiker. Så sent som under gårdagens utfrågning i Toppkandidaterna där socialdemokraternas Helene Fritzon frågades ut svarade hon otaliga gånger med floskeln att alla länder måste ta sitt ansvar. Vilket då ansvar? Vem har rätt att bestämma om vilket ansvar Europa och länderna inom EU har. Är det demokrati att tvinga andra länder att ta ansvar för något som de inte anser sig ha någon skyldighet att ta ansvar för? Att ta ansvar för sin egen befolkning borde vara det som står högst på agendan för en nationell politiker. Något som även media borde anse. Men så är inte fallet.

På Riksdagens webbsida kan följande läsas angående demokrati.

”En annan demokratisk grundtanke är att alla människor är lika mycket värda och ska ha samma rättigheter. I en demokrati ska man få tänka och tycka vad man vill och ha möjlighet att uttrycka sina åsikter öppet i tal eller skrift.”

Alla människor är lika mycket värda har vi nog hört tusentals gånger att alla ska ha samma rättigheter talas det betydligt mindre om eller knappast någon gång. Det är hyckleri!

I Sverige lever det politiska korrekta etablissemanget i symbios med media. Det ser vi dagligen exempel på. Ända ned på lokalnivå. Jag vet av egen erfarenhet. Det tråkiga är att jag åter igen har fått uppleva saker som jag trodde vi lämnat bakom oss i vårt land, som anser sig vara ett demokratiskt föredöme.

Kalmar kommuns hantering av valsedlar är bara ett litet exempel på missbruk av demokratin på lokalnivå. Att bara administrera några partiers valsedlar är inte demokratiskt!

I det här landet kritiserar mediepersoner och politiker väldigt ofta, för att inte säga dagligen Ungern och Polen för inskränkningar i demokratin och att deras politiker styr media.

I Sverige behöver inte politikerna styra media. Det klarar media så bra på egen hand. I många fall är det media som styr politikerna. Men det kanske är det som är svensk demokrati, den svenska modellen.

Annons

21 reaktioner på ”SVENSK DEMOKRATI

 1. Anonym 2019-05-21 / 22:41

  Man kan fråga dessa så kallade journalister vilka som styrde de statliga medier i Polen och vilka journalister valde de att behålla när den förra regering hade makten i Polen mellan 2007-2015

  Gilla

 2. Thomas 2019-05-21 / 18:22

  Just i detta nu står 3 lögnhalsar i tv4 och spär på politikerföraktet.
  Lööf,Löfven och Sjöstedt.
  Lögn på lögn. Faktum är att av de 3 är Jonas Sjöstedt minst obehaglig, och då har det gått långt!
  Sverige har ingen demokrati mer än på papperet.
  Lögnmedia håller landet i ett konstant grepp.

  Gillad av 1 person

 3. Hacke 2019-05-21 / 17:59

  Hämnerskan Winberg slår ensam gammelmedia med hästlängder i deras samlade och ständigt återkommande ansträngningar att sänka sd sista veckan inför ett val. Media med public service i spetsen har nu fullständigt gått i trance kring denna hennes bjudning på silverfat.
  Jag trodde i min enfald sd hade sina värsta motståndare just i gammelmedia men då hade jag kraftigt underskattat sidsteppade i de egna leden. Att sabotera den Sverigevänliga rörelsens största och hittills enda hot mot det samlade landsförräderiet för egen sak är så lågt att jag saknar ord. Har hon ens någon reträttplats i någon systerorganisation efter detta gruvliga svek? För inte kan jag tro att detta är en merit mer än hos motståndarna.
  Så här skamligt egoistiskt skulle aldrig en Kasselstrand, Alfsson eller Ekeroth bete sig trots neslig behandling av ett långt ifrån prickfritt parti och inte minst enskilda rötägg i ledningen. Men trots allt för mig det enda reella alternativet. Så här långt.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-05-21 / 18:06

   Döm inte ut AfS!

   Är du säker på att du har alla fakta i målet?

   Jag känner till detaljer som inte förekommit i media ännu men som jag förutsätter också kommer där. Men jag kommer definitivt skriva ett extra kapitel i min bok där jag berättar allt jag vet. Det finns paralleller med hur jag behandlades under förra årets valrörelse av Sd:s kommunikationsavdelning och pressavdelning.

   Gillad av 2 personer

   • Hacke 2019-05-21 / 18:59

    Skulle aldrig döma ut Afs särskilt som jag sannolikt står närmare deras ställningstaganden än dagens sd:s. Men för närvarande anser jag dock att min röst gör mer nytta hos sd. Det skulle vara otroligt roligt och bra om Afs skulle skrälla med en plats i Eu och allt som det skulle medföra inte minst medialt och etableringsmässigt och stärkt Sverigevänlig flank såväl där som på hemmaplan.

    Jag gör självklart inte anspråk på att ha all fakta i detta ärende men med det som finns och kommit fram hittills står det för mig tämligen klart att detta är en hämnd och ett svek av stora mått. Det tror jag inga hittills okända detaljer kommer att slå undan.

    Ser fram emot din bok. Att du efter alla dessa år av smått osannolik lojalitet nu efter sd:s senaste skamligheter lättar på trycket är mer än förståeligt. Men oavsett vad som framkommer där och vilken tid och sammanhang du väljer att släppa den ligger ditt agerande på en helt annan anständighetsnivå än den Winberg nu uppvisar. Det är i varje fall min fasta övertygelse efter att ha följt dig genom din eminenta blogg under många år.

    Gilla

  • Sven 2019-05-21 / 18:59

   Vem skulle dra fördelar av att sprida den inspelade intervjuen? Inte är det Lundgren. Inte Winberg. Inte SD. Alla inom SD vinner på att SD får så många röster som möjligt. Fyran Winberg vinner på det genom att slippa lita på sina kryssningar.

   Gilla

  • Onkel Björn 2019-05-22 / 18:14

   Att bråka med kvinnor kan vara farligt. Vad som egentligen har hänt, vet väl bara de inblandade. men hela denna historia och allt som har hänt det sista året, tycker jag visar att SD mer och mer ger ett amatörmässigt intryck. Det är mycket som man kunde ha skött på ett mer snyggt sätt.

   Vad jag har förstått är det flera händelser som lett fram till denna historia med Lundgren. Kristina verkar ju ha haft ett gott förtroende hos många, innan , så vad har mer hänt som gjort att denna kvinna har agerat som hon nu gjort.

   När man har svårt att hålla sina inre strider internt, hur ska man då kunna fungera i en regeringsställning. Ett parti som vill kunna sitta i regeringsställning måste kunna visa upp en enad och stabil front. Annars kan det bli som med Ny Demokrati – upp som en sol, ner som en pannkaka.

   Gilla

 4. Tjalle 2019-05-21 / 17:54

  Alla länder måste ta sitt ansvar ??
  Häromåret blev ett f.d. östland ”tilldelat” 23 flyktingar.
  Efter ett år var alla borta !
  Förmodligen i ett land med bättre förmåner …
  Förmodligen i Tyskland eller Sverige ???

  Om alla länder ska ”ta ansvar” så måste länderna ha liknande förmåner för flyktingar.
  Ingen får erbjuda ”bättre förmåner”.
  Inte ens Sverige.

  Gillad av 1 person

 5. Thor 2019-05-21 / 14:59

  Fritzon upprepar att ”alla länder måste ta ansvar”. Försök då med Saudiarabien, Kuwait och Quatar.

  Gillad av 2 personer

 6. Tony Ingman 2019-05-21 / 13:47

  Alla länder måste ta sitt ansvar?? Jag kan inte påminna mig att när vi gick med
  i EU, om att vi måste ta hand om ett visst antal flyktingar, och inget om att
  nationalstaten skulle upphöra, att självbestämmandet skulle överlämnas,
  och kanske var det därför att jag röstade för EU, trots att jag var tveksam,
  det var precis som jag i det undermedvetna hade en aning om att allt
  inte skulle bli så perfekt som Ja sidan beskrev EU, men ville ju heller
  inte agera bromskloss.
  Och bra blev det heller inte!, har heller aldrig förstått meningen med
  helt öppna gränser, det förstår väl dom flesta, att sådana som aldrig
  borde få komma hit,ändå kommer.

  Gillad av 2 personer

 7. Gunnar Karlsson 2019-05-21 / 13:47

  Thoralf, det finns inte så mycket att kommentera, jag tycker du lyckats sammanfatta den sorgliga sanningen om Sveriges situation på ett mycket utmärkt sätt.

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 8. Anonym 2019-05-21 / 13:47

  Sverige. Landet där media granskar folket åt makthavarna.
  ”All makt utgår i från folket” står det visst i regeringsformen.
  En av de största lögnerna i samtiden.
  Själv är jag oerhört trött och less på allt. All livsglädje har runnit av en och kvar finns besvikelse och bitterhet.
  Jag saknar den naiva livsglädje man hade för 20 år sedan.
  Nu undrar man hur framtiden ska hanteras. Och var.
  För någon plats i detta oikofoba, vänsterliberala och allt mer dekadenta samhälle finns det inte för mig.

  Gillad av 4 personer

  • Rune 2019-05-21 / 16:00

   ”All makt utgår i från folket” Sanningen är väl att: All makt utgår från de politiska sekterna!
   Politikerna utses ju av partiledningarnas valberedningar. Väljarna har bara sedan att ta ställning till sekternas färdiga paket.
   Jag kan inte ställa upp i nästa val och begära väljarnas förtroende utanför dessa sammanslutningar. Inte heller Thoralf kan ställa upp i nästa val utanför en sådan sammanslutning.
   Vi borde hitta ett system där kvalificerade medborgare (inte jag) kan gå in i politiken utan att vara tvungen att smöra för partiledningarna.

   Gilla

 9. Sven 2019-05-21 / 13:39

  För många år sedan så läste jag USAs Declaration of independence skriven till stor del av Thomas Jeffersons. ”Declaration of independence ”We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable (betyder omistliga) rights, that among these are life, liberty, and the pursuit of happiness.”

  Jag tycker att det håller än idag, 200 år efter de publicerades. Guds tron var starkare då – men så bra uttryckt.

  Gillad av 2 personer

 10. Thomas 2019-05-21 / 13:26

  Är så trött på se den falska Helen Fritzon läxa upp alla som inte håller med henne, hon pratar som hon talar till småbarn, och med den höga svansföring som gäller för sossar att alla som är motståndare till globalistisk indoktrinering är högerextrema nationalister som hotar demokratin.
  Pyttsan! Nu är det dags slänga ut den vidriga totalitära ideologin socialism på historiens skräphög.

  Gillad av 4 personer

 11. W 2019-05-21 / 13:18

  Det är synd att 90% av journalisterna ska fördärva förtroendet för en hel yrkeskår.
  Vad är det som driver dem? Är det så enkelts som att få bröd på bordet så måste de sjunga mångkulturens lov?

  Gillad av 3 personer

 12. Hacke 2019-05-21 / 12:07

  ”I Sverige behöver inte politikerna styra media. Det klarar media så bra på egen hand. I många fall är det media som styr politikerna. Men det kanske är det som är svensk demokrati, den svenska modellen.”

  Huvudet på spiken Thoralf! Svensk media är folkets och demokratins största fiende.

  Dock finns det enstaka undantag i denna rödgröna sörja av ”journalister”. Johan Hakelius är ett sådant och här ger han en i mitt tycke och med de fakta som kommit till offentlighet en högst relevant bild av Winberg-affären där inte minst hans kollegor i msm får sig en känga för att bara plocka de delar i förloppet som passar deras agenda – det vill säga maximera skadan för sd.
  https://www.fokus.se/2019/05/i-hamndens-tjanst/

  PS. Var precis och förtidsröstade. Mycket folk. Så mycket att vi fick stå i kö till det lilla avskärmade bås där valsedlarna låg i komplett samling fri från insyn av valförrättare och övriga. Tänk ändå vad det går framåt i demokraturen. Men så tog det också ett sekel och hjälp av internationella valövervakare för detta första stapplande steg mot det som förhoppningsvis en gång leder till fullvärdig demokrati också i DDR Norra.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.