SKÄRMTAK VS SVARTKROG I MEDIA

Jag fick ett mejl angående det svartbygge som tidningarna skrivit spaltmeter om de senaste veckorna. Park Hermina har byggt ett skärmtak över deras uteservering i stadsparken utan att söka bygglov. Troligen efter devisen ”går det så går det”. Ingen kan vara så okunnig än att man förstår att det krävs ett bygglov.

Min personliga uppfattning är att det skall rivas omgående och det grundar jag på de erfarenheter jag fick i Samhällsbyggnadsnämnden 2015-2018. Alla skall behandlas lika.

Den som skrev mejlet till mig kom dock ihåg att jag för drygt ett år sedan skrev om en svartklubb i en industrilokal som startats av invandrare (libaneser) i Kalmar. Utan bygglov hade de byggt om ett bageri till restaurang och festlokal, dessutom med stor verksamhet. Jag frågade tjänstemän på kommunen om det fanns bygglov till detta men så var inte fallet. Svartkrogen fick slå igen och lokalen återställas i ursprungligt skick. Läs mina blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/06/18/11541678-libanesisk-svartkrog-stangd/

Hur många tror att Barometern och Östran skrev om denna svartrestaurang? Jag tipsade till och med tidningen om mina blogginlägg. Inte en enda artikel skrevs i lokalmedia!

Varför?

Jag tror mina läsare vet svaret. De ansvariga hade invandrarbakgrund.

20 reaktioner på ”SKÄRMTAK VS SVARTKROG I MEDIA

 1. Multi 2019-06-10 / 12:54

  Ryggdunkarkommun! Granska gärna Johan Perssons privata och täta kontakter med VD Peo Persson på P o E fasighetspartner, ägare av Modehuset, Giraffen o.s.v.

  Gilla

 2. Ludvig 2019-06-10 / 07:24

  Folk med invandrarbakgrund behandlas på ett mer humant sätt än infödda svenskar som arbetat och bidragit till välfärden. Skamligt.

  Gilla

 3. Janne 2019-06-10 / 04:25

  Det här solskyddet är väl inte fulare och mer störande än Tjernobylsarkofagen intill, vem
  är det som är så avundsjuk på något som ger avkastning på satsat kapital,vilket
  sarkofagen knappast gör,kan bara gissa.

  Gilla

  • en småländska 2019-06-10 / 13:39

   Nu är det ju ett antal arkitekter som uttryckt sin åsikt, och reglerna gäller alla. Är väl så att de vill öka sin avkastning genom lite egenmäktigt förfarande, det står i arrendeavtalet att inga ingrepp får göras.

   Gilla

 4. gnrk1 2019-06-09 / 22:06

  Liksom den absoluta majoriteten i stan i frågan om Park Hermina anser jag att självklart skall taket vara kvar och dessutom premieras för osedvanlgt kreativ tänk för att få bort alla tillfälliga tältlösningar.
  Kommunhövdingarna bör tillsammans med länstyrelsen omgående fixa detta o samtidigt prisa Hansson!
  Skriver en som tänker på svarta kuben bakom Park Hermina.

  Gilla

  • en småländska 2019-06-09 / 23:29

   Vadå majoriteten, det ser helt missanpassat ut! Dessutom kan man inte bara skita i bygglov för att nån på kommunen kanske sagt, det fixar sig. Till råga på allt är det på fornminne. Svarta kuben genomgick alla överklaganden som var möjliga, gick tyvärr inte att stoppa 😦

   Gillad av 1 person

 5. Robban 2019-06-09 / 20:47

  Det funkar på samma sätt med ”våra” politiker!
  Alla säger ungefär samma saker! Så kommer det någon och säger något lite vettigare, mindre vansinnigt! Äntligen! Tänker Svenne! Jag röstar på det minst dåliga alternativet!
  För att märka att de som nyss sagt det mindre vansinniga/lite vettigare sakerna! I bästa fall, hittar på en ursäkt och fortsätter med samma politik eller värre, än de övriga! Se KD som ett av de senaste exemplen!
  Eller varför inte ta Moderaterna som säger att de är de enda som står för en restriktivare migrationspolitik, SD räknas tydligen inte! Där åker partiledaren på ett möte med Bilderbergsgruppen! Ska vi gissa att det snarare betyder motsatsen till restriktivare migrationspolitik och att Moderaterna kommer fortsätta trycka in invällare om de skulle vinna nästa val?
  Eller som Stefan Löfvens ”EU miniminivå”, dvs ca 650 000 nya bidragssugna från Afrika och Mena de senaste 5åren!
  Undrar hur många det varit med ”det vanliga inflödet”?
  Poängen är.. media/politiker/partier har lögnen i ryggmärgen, de kommer aldrig, aldrig någonsin sluta att ljuga och alla arbetar de mot samma mål! Att göra om Sverige till en dystopisk misär i tredje världen!
  Är tyvärr pessimistisk till sannolikheten att det blir en lösning med ett lyckligt slut!

  Gilla

 6. Gunnar Karlsson 2019-06-09 / 18:03

  Off Topic

  Har ni hört det förr ??, iofs. hävdade Goebbels att, om man bara upprepar en lögn tillräckligt många gånger så uppfattas den till slut som sann !! och visst finns det en hel del likheter mellan dessa klimathysteriker och den lille vrålapan…..

  https://petterssonsblogg.se/2019/06/09/historiens-vingslag-9/

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 7. turrim 2019-06-09 / 14:01

  ”Sänkt elnätspris hotas av EU” enligt Sydsvenskan. Kommissionären har skrivit brev till Ygeman och anser att regeringen detaljstyr Energimarknadsinspektionen.

  Så där ser vi vem som styr. Vår egen regering får inte styra men Bryssel får styra vår regering.

  Detta ska vi finnas oss i?!! Finns det något parti som törs åka till Bryssel och tala klartext?

  https://www.sydsvenskan.se/2019-06-09/sankt-elnatspris-hotas-av-eu

  Gillad av 1 person

 8. PK-landet 2019-06-09 / 13:44

  Förekommer det någon form av muta mellan å ena sidan Barometern/Johan Persson och andra sidan muslimer i Kalmar?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-06-09 / 18:19

   Självklart !!, i alla fall när det gäller Sossepampen Persson, han får säkert 75-80% av mussarnas röster…. och det måste ju återgäldas på något lämpligt sätt !!

   //Gunnar

   Gilla

 9. Korruption 2019-06-09 / 13:22

  Vad var det nu Hermina haft uttryckt? Det var säkert att svartbygga enligt kommunens tjänstemän eftersom ”restaurangens ägare hade god kontakt med ansvariga på samhällsbyggnadskontoret”.

  Så funkar en sann ryggdunkarkommun!

  Gillad av 2 personer

  • Onkel Björn 2019-06-09 / 18:13

   Den var bra! Undrar hur mycket tankesmedjan tar betalt för sin rapport? Om man tar bort betygen helt blir ju alla godkända. Då kan alla sen söka vilka utbildningar som helst. Alla kan bli läkare och poliser och gud vet vad.

   Kom att tänka på den brf förening som jag bor i. Styrelsen för ett par år sen måste ha bestått av idel socialdemokrater. I föreningen fanns ett par garage, dock alldeles för få, vilka hyrdes ut. Majoriteten av medlemmarna med bil fick parkera på gatan. Då kläckte någon i styrelsen idén att det skulle vara lika för alla. Så de som då hade hyresrätten på garageplatserna sades upp och numer så får man hyra garageplats på 1 år och i december får alla som är intresserade av att hyra lämna in namn och sen lottas platserna ut för en ny 1 års period.

   Så i det nya Sverige kanske uttryck som ”först till kvarn” och ”den till förtjänsten främste” kanske inte längre finns. I rättvisans namn lottar man in folk på utbildningsplatser odyl. Alla ska ha samma chans, oavsett begåvning.

   Gilla

 10. Hacke 2019-06-09 / 12:11

  Sila mygg och svälja kameler har väl aldrig varit så träffande som när det gäller svensk regimmedias underdånighet mot det invällande frälset
  Alla är vi tvingade att via skattesedeln betala för deras lögner, mörkningar och partsinlagor. Men att det finns folk som dessutom frivilligt betalar prenumeration för att bli spottade i ansiktet övergår mitt förstånd.

  Gillad av 1 person

 11. Gunnar Karlsson 2019-06-09 / 12:03

  Det är ett djä… kacklande om ”Allas lika värde”, men när det kommer till en juridisk prövning så gäller helt plötsligt olika måttstockar. Rättsröta var begrepp som myntades i början på 50-talet, och avsåg då högt uppsatta politiker och jurister som misskött sig.

  Tyvärr borde begreppet rättsröta vara ännu mer aktuellt att diskutera idag. För som jag ser det så har rötan numera angripet stora delar av våra politiker och vår rättsapparat, dessutom är i stort sätt hela journalistkåren gravt drabbad.

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 12. Muhammed 2019-06-09 / 11:22

  Park Hermina kommer garanterat inte få någon bygglovssanktion när det väl kommer till kritan. Johan Persson och Mattias Adolfson vill inte stöta sig med andra höjdare och pampar och så drar Hermina in skatt till Johan Perssons invandrare, som nu fyller staden i hög grad.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s