EON LURAR SINA KUNDER

I förra veckan fick jag ett brev från EON. Jag skulle vilja beteckna brevet som ren fake news. EON lurar helt enkelt sina kunder genom att dölja verkligheten och gömma sina prishöjningar bakom skatter och moms. Att inte detta kundbrev lyfts fram av journalister och media är minst sagt beklämmande.

Vad är det då som jag reagerar på? EON höjer återigen abonnemangsavgiften och elnätsavgifterna!

EON är smarta och höjer alltid sina priser den 1 juli. Mitt i sommaren men framförallt då hushållen förbrukar minst el under årets alla månader. Då märks det inte så mycket på fakturan! Men framåt hösten/vintern börjar det svida rejält när elförbrukningen stiger.

Varför höjer EON sina priser?

Mitt svar är klimatalarmismen! EON skall bara leverera förnyelsebar el till kunderna 2025 och det kostar på. EON har ingen billig kärnkraft att luta sig emot.

EON mål 2025

Alla subventioner för vind och sol kostar väldigt mycket pengar och på något sätt måste detta finansieras. Kan man inte lägga  det på elpriset så blir det abonnemangsavgiften som höjs med ca 10 procent för de flesta och elnätsavgiften som också höjs med ca 10 procent från den 1 juli.

Hur bluffar EON i sitt brev?

Sedan juli 2015 har nu EON höjt elnätsavgiften med 46 procent. Det kan vi tacka den rödgröna regeringen för och deras klimatpolitik enligt min uppfattning.

https://www.eon.se/content/dam/eon-se/swe-documents/swe-hallbarhetsredovisning-2018.PDF

Denna omställning kommer bli väldigt dyr för EON:s kunder!

Att det är ren fake news från EON i brevet framgår med all tydlighet av följande redovisning av utvecklingen av vinsten inom företaget. Samtidigt som elnätsavgifterna har höjts med 50 procent har också resultatet ökat från 2,1 miljarder kronor till 4,0 miljarder kronor för EON energidistribution i Sverige. En ökning på närmare 100 procent!

Elnätsföretagens vinster

EON lurar sina kunder och man använder klimatet som en förevändning för sina prishöjningar.

Här är brevet från EON.

img175

Det är sedan också riktigt beklämmande att se hur EON redovisar prisökningen av elnätsavgifterna i sitt brev. EON redovisar inte elnätsavgiften separat, utan man bakar samman den med energiskatt och moms. Jag tror att det är väldigt få personer som på egen hand klarar av att räkna ut vad den exakta elnätsavgiften är utan energiskatt och moms. Därmed vet ingen av kunderna hur stor elnätsavgiften är i verkligheten.

EON ljuger helt enkelt i brevet när man skriver ”här nedan ser du både den aktuella och den nya elnätsavgiften i det område du bor”.

img176

 Allt går ut på att göra det så svårt som möjligt för elkunden att se den verkliga utvecklingen av elkostnaderna.

I mitt fall ser prisutveckling ut enligt nedan för elnätsavgiften, öre/kwh.

Elnätsavgift

EON ändrar dessutom utformningen av sina kundfakturor med jämna mellanrum för att göra det svårare och mer obegripligt för kunderna. Förr redovisades de olika priserna separat, även moms och energiskatt redovisades separat. Idag måste man räkna fran priserna utan moms själv.

Det som EON däremot inte redovisar på sina kundfakturor är elcertifikatsavgiften som alla betalar för att subventionera kostnaderna för framförallt vindkraft och solenergi. Den avgiften mörkas.

Är det inte även dags för ett eluppror!

 

 

37 reaktioner på ”EON LURAR SINA KUNDER

 1. C Andersson 2019-06-18 / 15:30

  ”Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip anlände till Grand Hotel i två Säpo-bilar strax före konferensen var planerad att inledas.”

  Är det någon som vet hur prinsessan Daniel och prinsessan Estelle tog sig till Nizza?

  Gilla

  • C Andersson 2019-06-18 / 19:18

   Prins Daniel skulle det naturligtvis vara. Det ju hans prinsessa som ska bli kung eller hur det är. Men hur kom de till Nizza. Han och prinsessan?

   Gilla

 2. Cosmik Debris 2019-06-18 / 13:27

  Lyssna på det här. Helt sinnessjukt. SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Den alltid lydige och politiskt korrekte Eric Fichtelius är allt annat än saklig och opartisk.

  Jag tänker inte berätta vad jag tycker man ska göra med SVT och Eric Fichtelius. Då bryter jag mot alla kommentarsregler som finns.

  Fichtelius: Sexövergreppen i Kungsträdgården ”finns det inget belägg för”
  https://nyheteridag.se/fichtelius-sexovergreppen-i-kungstradgarden-finns-det-inget-belagg-for/

  Gillad av 1 person

 3. Samnytt 2019-06-18 / 12:44

  O Johan Persson lurar sina invånare!

  Gilla

 4. Gunnar Karlsson 2019-06-18 / 08:43

  Off Topic.

  Jag har aldrig gillat Morgan Johansson, har upplevt honom som en falsk, slemmig typ som man absolut inte kan lita på. Nu är igång igen, vår vidrige Justitieminister, nu vill han i lönndom införa en censur av rättsliga dokument för hela den svenska befolkningen.

  Varför ?? Hemligt beslut och order från EU ?, Maktfullkomlighet ? Under alla omständigheter är han farlig, djä… farlig…. Johan Westerholm har mer att berätta….

  https://ledarsidorna.se/2019/06/ror-inte-min-yttrandefrihet/

  //Gunnar

  Gillad av 1 person

 5. stefan a. 2019-06-18 / 08:25

  Grävdes ner en luftledning på 400 m på min mark för några år sedan, fick en slags schablonersättning på 3000 kr för all framtidsupplåtelse, jag klagade inte blev glad att bli av med stolparna och ström vill man ju ha, men när min mark används i princip gratis till att skörta upp elkunderna och skapa miljardvinster i elbolagen blir man mindre glad, de 3000 kronorna räckte nästan till en månads elräkning i vintras. Storbolagen härjar lite som de vill med Sossarnas goda minne, statsmakten visar bara sin muskler när det handlar om småfolket….

  Gillad av 2 personer

 6. Cosmik Debris 2019-06-18 / 01:41

  Jens Ganman: ”Jag misstänker dock att vi håller på att skapa nåt mycket farligt, potentiellt okontrollerbart, genom vår pågående charad att det som händer med svensk demografi är:”

  Mitt i prick. Jag hoppas på våldsamheter. Inbördesliknande tillstånd alltså. Då hoppas jag verkligen att alla vet vilka som förstört landet. Annie Lööf, Westerberg, Bildt, Fridolin, Reinfeldt, Löfven och Mona Sahlin är några av dem som omedelbart ska till Finspång.

  Summariska rättegångar och sedan……

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2019-06-18 / 01:20

  ”SvD AVSLÖJAR | En högt uppsatt chef på Utrikesdepartementet stämmer träff på Sergels torg. En pensionerad lärare skryter om övergrepp mot elever. En nyckelperson i Priderörelsen vill ses och ha sex. I del två av SvD:s granskning konfronteras männen som vill träffa David, 14”

  Det har jag ansett hela tiden. Priderörelsen är ett perverst sjukt spektakel för översexuella sadister, exhibitionister och pedofiler.

  https://www.svd.se/david-och-maennen-del-2

  Gillad av 3 personer

 8. Benny 2019-06-17 / 20:38

  Om det nu är så akut med klimathotet varför tar man inte till krafttag då? Förbjud alla flygresor omedelbart, stoppa importen då den påstås komma med miljöfarliga fartyg, sluta omgående importera kläder som ska vara den värsta miljöboven,värre än bilar, båtar, flygplan tillsammans. Efter ett tag går nog konsekvenserna även upp för klimatdårarna när de själva drabbas. MP och de andra i sjuklövern snackar mycket men själva gör de inget för miljön, det får andra fixa med sina skattepengar. Bara sätt igång för tusan så ska ni få se hur Sverige mår efter ett tag… Att CO2 är den största bluffen i historien vet man naturligtvis om i politikerkretsar men det är enda sättet att få in pengarna som ska bekosta musliminvasionen. Lura svenska skattebetalare med ett påhittat klimathot visar väl bara hur långt de är beredda att gå för att få in sin valboskap.

  Gillad av 2 personer

 9. Thomas 2019-06-17 / 20:26

  Det är inte bara eon som luras. Det gör som bekant även regeringen. Och imorron ska det daltas och gullas med anhöriginvandringen.
  Fyll på mer, Sverige har ju plats,
  den vise Fredrik von oben Reinfeldt har ju flygit ( tänker han inte på miljön??) över Sverige och sett oändliga skogar som bara väntar på att avverkas i utbyte mot bostäder för den ”nya adeln.”

  Nu ska anhöriga återförenas i Sverabia. Med tanke på hur stora familjer de ofta är så lär det komma några hundra tusen …minst.
  Förmodligen bortåt en halv miljon lycksökare som kommer till det landet som flödar av mjölk och honung för vissa. Inte för svenskar förståss, skattetyngda och nedvärderande ser dessa svenska stackare fosterlandet bli ett helt annat land. Ett islamistiskt kalifat.
  Och resten av Europa undrar om det gått en propp i huvet på de flesta svenskar.
  Sverige är som Estonia. Full fart mot undergången. Vi tar in vatten. Men vad då…fyll på med mer vatten vettja!

  Gillad av 5 personer

 10. Nån mer än jag som betalar två el-räkningar? Varje månad är det till Eon och i kvartalet betalar jag en annan till kommunen. Så var det inte förr. Det är som om jag gick till en pizzeria. Beställer en pizza i kassan och betalar för den. Sätter mig sedan ner och äter den vid ett bord i restaurangen. När jag är färdig och ska gå hem betalar jag för pizzan en gång till. Detta är helt sinnessjukt!

  Gillad av 1 person

 11. C Andersson 2019-06-17 / 17:52

  SVT: Karlskrona kommun måste spara 200 miljoner. Anledningen är att folkmängden inte ökat så mycket som man tänkt, vilket gör att man tappar skatteintäkter.

  BLT: De får 28 miljoner för att jobba mot segregation i Kungsmarken.

  Gilla

  • Thoralf A 2019-06-17 / 19:17

   Men framförallt tappar de pengar från de kommunala utjämningssystemet 😉

   Gilla

  • Bajen666 2019-06-17 / 19:43

   Jo folkmängden har ökat men inte med Svenska arbetande skattebetalare utan med lata bidragstagare ifrån utlandet.

   Gillad av 2 personer

 12. hypermakt 2019-06-17 / 15:14

  Tack Thoralf för information i brev från Eon och Din fråga ”Hur bluffar EON i sitt brev?”

  Mitt svar på Din fråga ”Hur bluffar EON i sitt brev? blir: Brevet är producerat på EON brevpapper om Du hittar organisationsnummer och styrelsens säte ENtydligt redovisat i brevet, men det gör inte mitt mentala Jag.

  Redovisat brev ovan är INTE producerat och kvalitetssäkrat i rum och tid av rättssubjektet med namn EON, utan med vänlig hälsning av ”Mats Andersson”, namn på ENskild fysisk person, som INTE har STRIKT produktansvar och risk för FEL kvalitet och säkerhet i producerat resultat.

  Om namnet EON, som rättssäkert svenskt rättssubjekt producerat och i tid och rum kvalitetssäkrat producerad text i brev adresserat till namn på ENskild fysisk person, med STRIKT produktansvar och risk för FEL kvalitet och säkerhet i producerat resultat, är brevet kvalitetssäkrat enligt nedan.

  Namn på styrelsens säte här den 17 juni 2019
  Namnet EON här på denna rad
  Namnteckning av fysisk person med rättssäker fullmakt att teckna EON i rum och tid ovan.
  Namnförtydligande på namnteckning ovan.

  Thoralf om den svenska marknadEN INTE är skolad att förstå när, var och varför, blir varje ENskild kund till EON lurad/blåst på kvalitet och säkerhet i tid och rum, som i harmoni med EU-rätt SKYDDAR enskild utvecklad och ägd Hälsa, Miljö, Säkerhet och Ekonomiska intressEN, lokalt i EN medlemsstat på den inre fria solidariska MarknadEN i EES eller EUropeiska unionEN-

  Gilla

   • hypermakt 2019-06-17 / 18:48

    Bra fråga om Du INTE mentalt vill, kan eller vågar färstå när, var och varför: Jaha, vad vill du få sagt?

    Om INTE rättssubjekt med namnet EON i tid och rum producerat och kvalitetssäkrat nytta, ansvar och risk i producerat resultat (text) i redovisat brev adresserat till namn på EN medvetEN fysisk person, blir den svenska MarknadEN lurad/blåst på ENskild ägd rätt till skadestånd av EON, om humana resurser anställd av eller med uppdrag för EON i nutid, nära framtid och rum LURAT namn på ENskild fysisk person som rättssubjekt på SKYDD av ENskild utvecklad och ägd Hälsa, Miljö, Säkerhet och Ekonomiska intressEN.

    Gilla

 13. Rolle 2019-06-17 / 14:38

  Lätta räkneövningar för miljöjournalister
  När inte isbjörnsljuget håller längre, isbjörnarna är fler o fetare än någonsin, så Klimatförändrings-clownerna på PK media får hitta på nått nytt att skrämmas med. Nära tillhands då inte isbjörnarna duger längre är ju isen,, till exempel så är isen på Grönland bra, det är lika svår för läsarna att ha direkt koll på som isbjörnarna.”
  https://petterssonsblogg.se/2019/06/17/latta-rakneovningar-for-miljojournalister/

  Gillad av 1 person

  • Cosmik Debris 2019-06-17 / 15:03

   Min gissning är att man kommer att ge sig på vattnet. Räkna med höga vattenräkningar om några år. Vattnet är på tok för billigt, så kan vi inte ha det. Här finns utrymme för miljöavgifter m.m.

   Allt för att finansiera den skadliga/dödliga muslimska invasionen.

   Gilla

   • Thoralf A 2019-06-17 / 17:47

    Mikroplaster i vattnet måste renas och det kommer medföra att priset kan höjas till det dubbla!

    Gilla

   • Maja Dacke 2019-06-17 / 19:55

    Och säljer kommunerna ut vattnet till privata som man gjort i vissa andra länder lär det bli fart på priset. Kommunerna måste efter en tid höja skatten pga sina gratisgäster … Vad mer? Jo, det blir förbjudet att samla regnvatten och snö … kanske också badförbud utomhus …

    Nej, nu jävlar!!! Säger den här kärringen … … som har en grep i källaren.

    Gilla

 14. Gunnar Karlsson 2019-06-17 / 12:01

  Off Topic.

  Hur länge räcker den blyge messvenskens tålamod ? I något läge måste det ta slut, nok er nok säger man i Norge när gränsen är nådd, men vad händer här då ? Inbördeskrig, jakt på blattar eller vad ?

  Hade jag drabbats av vad som beskrivs i denna artikel på Petterssons blog, så hade jag nog gått ned i pannrummet och hämtat upp AK4:an…..

  https://petterssonsblogg.se/2019/06/17/dyraste-och-nyaste-lagenheterna-till-migranter-svenskar-tvingas-flytta-2/#more-283328

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

  • Maja Dacke 2019-06-17 / 13:28

   Massor av kartonger i högen som de samlat bredvid huset på FB-bilden. När de blir trötta på dem och ingen städar så finns det ju tändare … …

   Gillad av 2 personer

 15. turrim 2019-06-17 / 11:00

  Det är fler som far med ”fake service” utan att ens ha nyheter. I morse kl sju slog jag på bilradion. Nyfiken på nyheter under helgen. Det jag hörde var:

  1. Någon som läste ur vad jag tror är en läkartidning.
  2. Läsning ur någon utredning om att diesellok någon stans utomlands släpper ut koldioxid.
  3. Spekulationer om domstolsbeslutet senare i dag om Preems raffinaderi. Katastrof om ja.

  Sedan var jag framme. För mina skattepengar läser således SR in skåpmat på fredagen så man slipper gå upp så tidigt som vi som är nyhetstörstiga på måndagsmorgonen. Kulturministern ska dessutom ge dem ytterligare några hundra miljoner.

  Även dags för ett public-service-uppror.

  Gillad av 3 personer

 16. ltsundelin1950 2019-06-17 / 10:42

  I Sverige har vi årligen mellan 6.000 – 8.000 st gräs-/skogsbränder per år (källa: msb). De här bränderna genererar en mycket stor volym växthusgaser, då främst koldioxid.

  Fråga: Hur stora är brändernas koldioxidutsläpp jämfört med bilismens samlade utsläpp?

  Gillad av 1 person

 17. Gunnar Karlsson 2019-06-17 / 10:12

  Vilket stort jättefiasko avregleringen av elmarknaden blev, misstänker att det berodde på att man bara öppnade upp dörren, utan att sätta upp några riktlinjer och regelverk som angav hur priserna skull kopplas till t.ex. konsumentprisindex eller något liknande, det är ju ingen fri marknad utan en oligopolmarknad som måste regleras.

  //Gunnar

  Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s