REKORD OCH SKATTHÖJNING SOM MEDIA MISSAT

De lokala tidningarna har missat en klimatnyhet! I och för sig har inte den klimatalarmistiska myndigheten SMHI matat dem med nyheten, vilket är brukligt. De lokala klimatalarmisterna har uppenbarligen också missat detta.

Kalmar hade sin varmaste juni sedan mätningarna startade (1901). Medeltemperaturen för juni blev 17,8 grader, vilket överträffade det tidigare rekordet från 1992 på 17,5 grader.

Många kanske trodde att 2018 innebar ett rekord men så var det inte. Då blev medeltemperaturen bara 17,0 grader i Kalmar, trots värme och torka.

Jag var i och för sig tveksam om jag skulle upplysa de lokala journalisterna om denna nyhet och detta faktum men samtidigt är det lite pinsamt för dem att de inte har koll på denna nyhet i dessa tider av klimatalarmism.

De två senaste dagarnas tal i Almedalen har varit bedrövliga. Egentligen har alla tal i Almedalen varit på en väldigt svag nivå. Min upplevelse är att de verkliga problemen knappast nämns i talen. Krisen inom välfärden med kommunernas dåliga ekonomi och den ökande brottsligheten med droger och gängkriminalitet. Där kriminella uppgörelser med skjutningar på öppen gata blivit vardagsföreteelser. De flesta inser nog också att grundorsakerna till utvecklingen heter massinvandringen men det kanske är just därför som dessa ämnen knappast berörs i Almedalstalen.

Att några organisationer är så fega att de inte vågar åka ut till Visby och Almedalen har däremot fått stort genomslag och utrymme i talen och i media. Min reflektion är att det samtidigt är ett tyst erkännande av att vi har ett rättsväsende som inte klarar av att uppehålla demokratin och säkerheten ens under Almedalsveckan i Visby. Trots stora resurser från både polisen och Säpo på plats i Visby. Men tänk om det finns helt andra skäl till att dessa organisationer uteblir från Almedalen. Taktiska och ekonomiska!

Nu återstår Ebba Busch Thor och Jimmie Åkesson och jag har en viss förhoppning om att det kan bli en riktningsförändring men helt övertygad är jag inte.

Annie Lööfs angrepp på alla som haft ett Jimmie moment eller som tänkt kritiska tankar om följderna av massinvandringen visar med all tydlighet vilken riktning som Centerpartiet tagit. Jag undrar om Annie Lööf är fullständigt blind eller är hon aldrig utanför dörrarna på riksdagens lokaler och Centerpartiets kansli?

Magdalena Andersson
Foto Thoralf Alfsson

Finansminister Magdalena Andersson höll socialdemokraternas tal i Almedalen. Något som media fullständigt missat i hennes tal är uppenbarligen hennes personliga löfte att höja kapitalskatten för att komma åt ”rofferiet”. Med andra ord socialdemokraterna vill höja skatten på sparande! På människors besparingar.

Det mest logiska vore i dagens läge istället att försöka gynna sparande och då borde skatten på sparande istället minskas men nu handlar det ju inte om logik utan om socialdemokratisk ”rättvisa”.

De är med andra ord orättvist att andra har lite mer och då skall samhället och finansministern ”roffa” år sig lite mer av den kakan, för att ge till de svaga i samhället eller till de lata och de arbetsovilliga i samhället. Det kallar jag också för rofferiet, sosserofferiet!

När jag läst artiklarna i media efter Magdalena Anderssons tal så saknar jag helt kommentarer om höjd kapitalskatt. Är det för att alla i media är vänster och att man därmed undviker att skriva om skattehöjningar?

Magdalena Andersson återkom flera gånger till rättvis fördelning. Vad är rättvis fördelning? Hur definierar socialdemokraterna rättvis fördelning? Det handlar i praktiken om att plocka av pengar från den som utbildar sig och är arbetsam och anstränger sig för att tjäna lite mer pengar. Det handlar om att straffa den som är duktig och som till exempel driver ett företag med anställda och är framgångsrik eller den som skött sig i livet och sparat ihop lite pengar som skall sätta lite guldkant på tiden som pensionär.

De luktar socialism och kommunism lång väg enligt min mening! Ställer Annie Lööf och Nyamko Sabuni också upp på ren socialism och kommunism?

Det handlar om sosserofferiet genom skatter! Eller som Leif Östling sa. Vad faan får jag för pengarna?

PS

Jag representerar och företräder inte Sverigedemokraterna. Jag blev utesluten från SD i november 2018 på grund av att jag varit kritisk mot islamiseringen i Sverige.

31 reaktioner på ”REKORD OCH SKATTHÖJNING SOM MEDIA MISSAT

 1. valentin 2019-07-10 / 07:38

  Klokt kring vikten av att spara o inte bara konsumera. Lägre skatt på sparande o högre på konsumtion så mår planeten bättre.

  Gilla

 2. C Andersson 2019-07-06 / 22:23

  Statsminisitern och fru Löfven har varit i Nizza. Flög det reguljärt ett tog de tåget? Någon som vet?

  Gilla

 3. Muhammed 2019-07-06 / 21:19

  När ska Ebba sluta ljuga och erkänna att hon fortfarande är medlem i Livets ord? KD måste omedelbart klippa den Livets ord-gren som Ebba sitter på.

  Damen har fått storhetsvansinne!

  Gilla

  • Bengt 2019-07-06 / 22:47

   Hon ska inte samarbeta med SD (det senaste dagsaktuella budet), de ska enbart prata och äta lunch ihop, men hur ska hon och Tuffe Uffe ta makten?

   Gilla

  • Ludvig 2019-07-06 / 23:18

   Livets ord ären stiftelse. Juridiskt sett har de inga medlemmar.

   Gilla

 4. Anonym 2019-07-06 / 20:53

  Kådisarna är hycklare av rang. Men det gäller alla politiker…

  Apropå sosseriets ambition att stjäla skötsamt folks sparpengar och ge till allsköns slödder, patrask, arbetsovilliga och exotiska lycksökare. Har någon något tips hur man sparar utan att PK-adeln kommer åt tillgångarna?

  Funderat på att köpa fysiskt guld. Problemet är förvaringen.

  Gillad av 2 personer

 5. Stoppa MENA kulturen i Sverige NU! 2019-07-06 / 20:50

  En präst i staden Montreal i Kanada knivhöggs under en mässa på fredagen i den katolska kyrkan Saint Joseph’s Oratory

  Gilla

 6. Thomas 2019-07-06 / 20:29

  Överallt är Stefan Löfven och skämmer ut sig och Sverige. Vad f*n har den odågan att göra på dam-vm i fotboll?
  Och agera prisutdelare till svenskorna? Jag mår fysiskt illa av det falska inställsamma fjäskandet.
  Det passar sig att vilja glänsa men vad har svetsarsteffe bidragit med för att svenska tjejer ska få mer utrymme och jämställdhet?
  Han vill ju begränsa tjejers rörlighet, han vill ta hit så många manliga kriminella muslimer som möjligt. Så svenska tjejer knappt vågar vistas ute.
  Löfvens älsklingar muslimerna är inte så bra på damfotboll. Vad beror det på Steffe? Den mannen har fått en boll för mycket i huvet..

  Gillad av 1 person

  • Tony Ingman 2019-07-07 / 09:10

   Ja bland annat får han ju ut o flyga,det som vi andra inte ska göra ? För övrigt
   tycker jag att Stefan Löfven svävar i det blå hela tiden,

   Snart ska han väl ut o vandra i Fjolltåget, , där visar han sig, men när Pensionärerna
   demonstrerade för högre pensioner och mot neddragningar av åldringsvården , då höll
   sig Fegisen undan.

   Gilla

 7. Onkel Björn 2019-07-06 / 19:18

  Gissar att en stor del av oss sparar i någon form, egna aktier, fonder eller helt enkelt på sparkonto i någon bank ( vilket jag tycker är det klart sämsta alternativet) . Finns många fler sätt, fastigheter, skog, bilar och antikviteter. Och som regel är det redan beskattade pengar som sparas. Och när vi säljer ska vi som regel betala en viss procent i skatt på vinsten. För aktier gäller 30%.
  De flesta företag som finns listade på börsen delar ut en del av företagets vinst till aktieägarna, vilket också beskattas med 30%.

  Rätt eller fel ? Magdalena A. säger att det behövs 90 miljarder för att kunna trygga välfärden i framtiden och dessa pengar kan man inte få fram genom skattesänkningar. Alltså är det nog bara att förbereda sig på ytterligare höjda skatter. Samtidigt har vi ett flertal myndigheter som är rena slukhålen, migrationsverket , sida och arbetsförmedlingen för att nämna några.

  Samtidigt kan man undra om det är rätt att fortsätta att ta emot människor, vilka många aldrig kommer att komma in på arb.marknaden (annhöriga). Hittills i år ca 60.000 beviljade uppehållstillstånd. Trots Stefan L’s prat om att strama åt invandringen.

  När ska vi få en ekonomisk sinnad regering, som börjar med att se över effektiviteten hos våra myndigheter och som börjar prioritera Sverige och svenskarna före en massa länder i tredje världen med tvivelaktiga regeringar.

  Gilla

  • Onkel Björn 2019-07-06 / 23:51

   Och var placerar vi Olof Palme?
   Förglöm inte att Palme var otroligt hatad i många kretsar på 80-talet.

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-07-06 / 14:22

  ”Man kommer troligen att radikalt och mycket aggressivt dra in på all kommunal välfärd, framför allt äldreomsorg. Det kommer definitivt inte bli lättare att bli gammal i Sverige framöver, tvärt om.”

  Välfärdskraschen: Många svenska kommuner står inför ett ekonomiskt skräckscenario på grund av ansvarslös migration
  http://katerinamagasin.se/valfardskraschen-manga-svenska-kommuner-star-infor-ett-ekonomiskt-skrackscenario-pa-grund-av-ansvarslos-migration/

  Må djävulen ta Löfven, Reinfeldt och Annie Lööf.

  Gillad av 3 personer

 9. Willy 2019-07-06 / 12:34

  Ebbas plötsliga vändning mot SD är enbart för att få upp sina egna siffror efter tappet p.g.a. abortfrågan. När det väl gäller är det big no till SD.

  Gillad av 2 personer

  • Bengt 2019-07-06 / 15:02

   Ebba är en kappvändare av rang!

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2019-07-06 / 16:18

   Tror inte de tappade så mycket på abortfrågan, deras stora klavertramp var när de hjälpte sossarna och Centern i frågan om anhöriginvandringen….

   //Gunnar

   Gilla

  • turrim 2019-07-06 / 18:28

   Jag tror inte att hon tappade externt på abortfrågan. Det var för att hon röstade för ökad anhöriginvandring. Men det får analytiker och media inte säga.

   Jag tror också att lunchen är ett nytt försök att få upp sina siffror. Det verkar veligt på Ebba-fronten. Nog bäst att avvakta konkreta beslut innan man hoppas och stöttar för mycket.

   Gillad av 1 person

 10. Roland Salomonsson 2019-07-06 / 12:23

  S förbereder genom s k Välfärdskommissionen (där tillåts sannolikt inte SD delta) ett beslagtagande av pensionspengar genom att höja pensionsåldern till 75 år. Är det någon som tror att detta gäller andra än ”etniska Svenskar”. Invandrarna (som inte har jobb) lär fortsatt gå över i ”äldreförsörjningsstöd” i synnerhet muslimska kvinnor, redan vid 50-55 års ålder, och alla senast vid 60.

  Målet är sannolikt, oavsett vad JÖK-gänget påstår att finansiera den planerade ökningen av massinvandringen. Men blir det kortsiktigt några pengar till denna finansiering över?

  5 års pensionspengar skall alltså balanseras mot mer äldreförsörjningsstöd, samt en ökning av arbetslösa då 5 års pensionärer kommer att sitta ytterligare 5 år på jobb, som annars skulle fördelats bland unga. Ingen tror väl att det blir fler jobb bara för att pensionsåldern höjs? Och den invandrade befolkningen är ju garanterade full försörjning enligt praxis (och nu även Global ompact), så de lär stanna (i ett annat land kan fler tvingas att jobba?)

  Massinvandringen skall alltså tvinga unga (till ca 95% av etniska svenskar och till ca 60% av massinvandrare) ur befolkningen vänta på jobb ytterligare 5 år jämfört med idag. Frågan är om inte de unga tröttnar och börjar flytta till andra länder (utan att anmäla sig som utvandrad – ca 50000 gör redan så årligen), vilket med det nya incitamentet plötsligt kan innebära att MASSUTVANDRINGEN från tiden 1870-1939 ÅTERUPPSTÅR.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson 2019-07-06 / 14:59

   Sossarnas välfärdskommision påminner om ett parti i Italien i början av 1920-talet.
   Stat och fack i samarbete.

   Gillad av 3 personer

 11. Sven 2019-07-06 / 12:14

  En sparad krona ger inget till statskassan, den bara ligger där. En konsumerad krona ger ca 20% (i moms) til statskassan. Så det är inte konstigt att Finansministern vill att pemngarna konsumeras. En konsumerad krona höjer dessutom BNP.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2019-07-07 / 12:22

   Även ”skattesänkningar” ger mer konsumtion och därmed genererar skatter. Eftersom skattehöjningar inte längre ökar skatteutfallet för staten, så måste staten hitta fler utvägar för att tvinga ur den arbetande delen av befolkningen ÄNNU mer skatt.

   En kortsiktig lösning blir då att ”beslagta AP-fonder etc”, men det går EN gång. Ett långsiktigare sätt är att överföra beskattningarna på sådana varor och tjänster befolkningen inte kan överleva utan, d v s vatten, elektricitét, drivmedel, livsmedel. Samtidigt kommer dagens statliga resp kommunalbeskattning att försvinna.

   Gilla

 12. Hacke 2019-07-06 / 10:31

  ”Journalisterna” har som vanligt sitt alldeles egna eldorado i Almedalen där orgierna i självgodhet avlöst varandra. Som seminariet ”Ska nyheter vara Svanenmärkta”(sic!). En form av licensieringssystem av ”godkända” nyheter och information. Helt i yttrandefrihetens fiende nummer ett Morgan Johanssons anda.
  Som tur var fanns det en dansk journalist på plats som gav sina svenska kollegor en dräpande träffsäker form av konsumentupplysning anpassad till det 2000-tal de tycks ha så förbannat svårt att inse att också de har att förhålla sig till:
  – En gång i tiden såg sig journalisterna som gatekeepers, dörrvakter, till informationen. Inne i Journalistens hus fanns all information, och journalisterna valde vad som skulle släppas ut genom dörren och hur det skulle paketeras. I dag har Journalistens hus varken väggar, fönster eller tak. Allmänheten kan gå in och hämtar informationen som de behagar. Allt som finns kvar är en dörrkarm, och där står journalisterna fortfarande och tror att de vaktar någonting.

  Ridå.

  PS. Tror precis som du Thoralf att de som nu uteblir från Almedalen av ”rädsla” gör det enbart av taktiska/ekonomiska skäl. Genom detta vet de att de kommer att få mångdubbel uppmärksamhet genom vännerna i media och inte minst av de lika goda vännerna i 7-partiet. Där några förutsägbara exemplar helt planenligt också valde att lyfta fram detta som inledning i sina tal.
  Den reklamplatsen går knappast att köpa för pengar.

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2019-07-06 / 11:29

   ”Den reklamplatsen går knappast att köpa för pengar.” Det går inte!

   Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-06 / 12:01

   Det borde vara självklart att politiska partier och förmedlare av dagsnyheter skall vara kvalitetssäkrade. Det finns lämpliga certifieringsprogram inom de s k ISO-serierna. Ta t ex ISO 9001 som innehåller krav som baseras på sju principer, nämligen kundfokus, ledarskap, engagemang, processinriktning, faktabaserade beslut ocxh kontinuerlig förbättring. Den som bundit upp sig av en sådan kvalitetssäkring måste genomgå årlig uppföljning för att bibehålla certifieringen.

   Ett politiskt parti (eller en dagstidning) skall, precis som de kvalitetssäkrade företagen, uppge att man är kvalitetssäkrad enligt exempelvis ISO 9000 och på så sätt använda det i sitt partiprogram eller i sin marknadsföring. Vi skall redan på valdagen, eller när vi köper tidningen, veta kvliteten och även i viss mån veta vad f–n vi får för pengarna. Då kan vi välja och vraka! Antalet partier och myndigheter (och tidningar) kommeratt f ö sanera sig alldeles själva för de når inte ens med näsan upp till ytan.

   Gillad av 3 personer

 13. Malin 2019-07-06 / 09:57

  Måste bara säga att du är helt underbar i dina inlägg. Kunnig ironisk , och tydlig.
  Ska bli intressant att höra vad J Åkesson ska säga om islamiseringen.
  Säger han inte klart ut var orsaken till Sveriges förfall ligger, så går jag ur SD.

  Gilla

  • Thomas 2019-07-06 / 14:34

   Malin- kloka tankar du formulerar men vill du skåda ljuset finns AfS och Gustav Kasselstrand som har talets gåva och pratar klarspråk om förvridningem åt ett svensk kalifat.
   Jimmie är för ”rädd att såra” muslimerna så från JÅ får du inte höra klarspråk.
   Ebba Busch Thor är rolig, i tyvärr negativ tappning. Nu vill hon dödförklara mångkulturalismen, men hur trovärdigt är hon? Noll %, hon sticker fingret upp i luften för att känna vilket håll det blåser.
   Ebba hyllade Angela Merkel som Europas modigaste kvinna, say no more..

   Gillad av 2 personer

   • Maja Dacke 2019-07-06 / 19:28

    Eftersom det inte råder mångkultur i Sverige – antingen den nordiska eller den muslimska vilket gör två kulturer – så kan EBT dödförklara den.

    Men det ska bli spännande att höra Jimmies tal – ibland kan han faktiskt överraska … …

    Gillad av 1 person

 14. Spiro 2019-07-06 / 09:39

  En bra krönika. De som arbetar och sköter ska sugas ut till sista tioöringen verkar det som.
  Och vi som,protesterar jagas med blåslampa.

  Men blåser det nya vindar?

  Orban vinnare vid valet av Europeiska kommissionens ordförande, han såg till att Frans Timmerman som är en Löfven i större kostym blev blockerad.

  PKisterna som gör allt för att isolera Orban misslyckades ännu en gång.

  EUs ledare enades om att välja Ursula von der Leyen.

  En konservativ ledare är välkommet, nu får vi se hur hårda nypor von der Leyen har.
  Att hon är Orbans val bådar gott.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson 2019-07-06 / 14:53

   Ursula von der Leyen har länge varit en nära medarbetare till Angela Merkel.
   Hon har lyckats med att fullständigt avrusta Tyskland. Budeswehr är i ett erbarmligt skick efter hennes sex år som försvarsminister. Hon har betygsatts som den sämsta ministern i Merkels regering, vilket inte säger litet.
   Hon var den svagaste kompromisskandidat, som alla särskilt Macron kunde stå ut med. Dessutom är hon federalist.

   Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s