EN HÖGST PERSONLIG BETRAKTELSE

Jag lyssnade idag till ett inslag på sajten Kvartal. Sajten var helt ok från starten 2016, men har nu utvecklats till något som är lika politiskt korrekt som public service, det vill säga statsmedia. Ganska tragiskt!

I inslaget skulle naivitet diskuteras och analyseras. Det vill säga att en lång rad politiker som när verkligheten hunnit ifatt dem skyller på att de varit ”naiva” och därför tagit fel beslut.

JanLarsson
Jan Larsson, socialdemokratisk hycklare.   Foto Thoralf Alfsson

Panelen bestod av Jan Larsson, socialdemokrat och före detta statssekreterare och valstrateg, Mikael Sandström, moderat och statssekreterare under Reinfeldts regeringar, Jenny Sonesson, debattör, liberal och tjänsteman i Reinfeldtregeringen och till sist Marie Demker, professor i statsvetenskap.

Vilken bedrövlig samling Kvartal fått ihop. Hur kan någon tro att det skall komma fram några sanningar i denna samling. De ingår ju i den förljugna skaran som enbart kommer försvara de ”naiva handlingarna” och skylla på andra faktorer. Det yttersta beviset för att Kvartal blivit som alla andra inom den politiskt korrekt sfären. Hade man varit lite seriösa hade någon ”utomstående”, någon från den verkliga oppositionen fått deltaga i panelen.

När jag lyssnade på dessa ”politiska toppar” inom etablissemanget så insåg jag ännu en gång hur illa ställt det är i det här landet. Om någon skulle tro att det håller på att vända så glöm bort det fullständigt. Sverige är fortfarande på väg mot avgrunden, utan att vare sig ändra kurs eller bromsa.

Jag tycker så fruktansvärt illa om politikerna inom 7-klövern. Det finns några som visat lite insikt men som ändå inte vågar löpa linan fullt ut, de är nämligen så rädda om sin inkomst att de backar i alla lägen när det börjar brännas. Jag vet inte när man går ifrån att tycka fruktansvärt illa om personer som fullt medvetet förstört och fortfarande förstör vårt land, mitt land, tills att det övergår i rent hat? Jag befinner mig sannolikt i gränslandet när det gäller flera ministrar i den rödgröna regeringen som jag snart inte längre tål att vare sig se eller höra. Bara deras röster får mitt hjärta att slå snabbare och andningen och frustrationen att tillta explosionsartat.

Jag gjorde ju dessutom en del erfarenheter under min tid i riksdagen 2010-2014 som jag bär med mig och alltid kommer bära med mig. Morgan Johansson, Anders Ygeman, Ylva Johansson och för att inte tala om Fredrik Reinfeldt.

Det var pinsamt att lyssna till diskussionen i Kvartal så jag lyssnade aldrig klart utan stängde av. Men en av debattörerna lyckades dock med konststycket att konstatera att SD inte varit naiva, utan sett verkligheten.

När förklaringen för de naiva besluten i princip bestod av den politiska korrektheten, det vill säga att den politiska situationen där SD skulle motas bort från makten. Ett minst sagt sjukt erkännande från två före detta statssekreterare för de två största partierna men samtidigt ett totalt underkännande av den politiska makten och politikerna inom dessa båda partier. Jag avskyr dem.

Makten är viktigare än nationen Sveriges välstånd!

PS

Jag representerar och företräder inte Sverigedemokraterna. Jag blev utesluten från SD i november 2018 på grund av att jag uttryckt kraftig kritik mot den islamisering som pågår i Sverige.

17 reaktioner på ”EN HÖGST PERSONLIG BETRAKTELSE

 1. Stig Bergman 2019-07-14 / 06:57

  Jag tillhör också dem som tar del av Kvartal och jag har gjort det sedan någon gång under 2017.
  Jag har också märkt att sajten liknar (eller börjar likna) statsmedia eller sådan liknande media som är sponsrad av staten. Kvartals affärsidé bygger till synes på journalister och journalistik som har ett gediget och framgångsrikt förflutet inom gamla medier och med ett stort internt och externt kontaktnät från den tiden.

  Men just därför saknar Kvartals medarbetare kapacitet att handla utanför boxen. Kanske tycker sig journalisterna på Kvartal t o m vara något för mer än alla de många debattörerna på nätet. Debattörer som har energi, nerv och patos som formats av olika erfarenheter och som drivs av skrivklåda för att få ut deras tankar och synpunkter och som har möjlighet att nå större spridning än Kvartal. Från tid till annan har jag undrat om Kvartal blivit ytterligare en meningslös plattform som torgför nutida politiskt polerade scenarier i trevlig men gammeldags förpackning.

  Jag ska ändå ge Kvartal ett par veckor in i höst, men förblir den då en meningslös plattform liknande gammelmedia så får Kvartal va för mig – också.

  Gilla

 2. PV544S 2019-07-13 / 17:56

  Lyssna på Aron ! Riktigt bra.
  Lena Malmberg samtalar med Aron Flam i Almedalen

  Gillad av 2 personer

 3. Dille 2019-07-13 / 14:54

  Vilhelm Moberg ska ha beskrivit Socialdemokraterna som ett idéparti med två idéer: att ta makten och att behålla den.
  Till den beskrivningen finns egentligen inget att tillägga.Intressant är dock att sossarna genom skrämselmetoder lyckats få övriga partier inom sjuklövern att i långa stycken föra en socialdemokratisk politik

  Gillad av 1 person

 4. Cosmik Debris 2019-07-13 / 13:26

  Bra att du varnade mig. Plockar genast bort genvägen. Kvartal lider av Barth-Kron syndrom och styrs numera från hyckleriet och egoismens epicentrum, Mariatorget. Där bor även superfettot och antidemokraten Karl-Petter Thorwaldsson.

  Vad kan gå fel?

  Gilla

 5. Bajern 2019-07-13 / 12:46

  Hela Sverige är upp och ner tyvärr!

  Gilla

 6. Anders L. 2019-07-13 / 12:42

  Ola Wong på Kvartal ägnar sig åt falsk historieskrivning när han påstår att någon politiker medgett att de varit naiva. Uttrycket kommer från 2015 när terrorhotet för första gången höjdes till 4 och Löfven med möda stakar sig igenom ett tal och påstår att ”Sverige har varit naiva”. Skulden läggs på oss. Ingen politiker skulle någonsin medge att han varit naiv.

  Gillad av 1 person

 7. Emerick Adolfsson 2019-07-13 / 12:15

  Thoralf jag tycker du behandlar oss muslimer för dåligt.

  Gilla

 8. Hacke 2019-07-13 / 11:25

  Jag har gjort samma iakttagelse. Det räcker numera att se garnityret av ”debattörer” för att det ska bli totalt ointressant och fullständigt förutsägbart. Lite förvånande med tanke på att Jörgen Huitfeldt lämnade public service just av anledningen för trång åsiktskorridor och tabubelagda ämnen.
  Kvartal av idag är bara något som i bästa fall kan betraktas som public service light med samma gamla pk-ister och konsensusfolk som radar upp sig vecka efter vecka.
  Nu har redaktionen gått på semester och frågan är för vem de öppnar igen i höst? Det finns knappast någon större efterfrågan i vakumet mellan msm/public service och fri media på riktigt.
  Antingen är man som mediekonsument obotligt pk-förlamad eller såpass frisk att man förmår ta sig ur träsket för egen maskin. Då finns ingen som helst anledning att ta hjälp av och omvägen om en halvmesyr som Kvartal.
  Och när man väl en gång skådat ljuset hos den fria och ocensurerade informationen finns dessbättre definitivt ingen väg tillbaka till mörkret och förljugenheten i gammelmedia. Var Kvartal just nu befinner sig i skumrasket och vilken väg man ska ta är något man måste ta tag i om man vill ha något existensberättigande överhuvud taget.

  Gilla

 9. bengarne 2019-07-13 / 11:15

  Dragit samma slutsats att kvartal var en frisk fläkt i i början. Men har slutat lyssna på dem nu när pk-flosklerna har blivit den dominanta rösten där.

  Gillad av 1 person

 10. Roger 2019-07-13 / 10:47

  Vilken hetta på västkusten. Phu! Ska inte klimatarlamisterna börja varna för jordens undergång?

  Gilla

 11. Roger 2019-07-13 / 10:46

  Vilken hetta på västkusten. Phu! Ska inte klimatarlamiaterna börja varna för jordens undergång?

  Gillad av 1 person

 12. Spiro 2019-07-13 / 09:45

  Ännu en bra krönika . Jag instämmer till fullo. Själv har jag måst minska ner läsandet om tillståndet i Sverige för mitt eget välbefinnande. Allt ser nattsvart ut. Total inkompetens över hela linjen.

  Här ännu ett exempel:
  Fredrik Bodecker, FB:
  ”Nu har Norge börjat auktionera ut sina kvoter av utsläppsrätter för CO2. 267 000 utsläppsrätter tre gånger per vecka. De har på 12 auktioner fått in ca 800 miljoner NOK. Norge ska totalt sälja ca 41 miljoner kvoter.
  Den svenska regeringen vill godhetssignalera och helt enkelt annullera, dvs ”avstå” från 95 miljoner utsläppsrätter. De hade varit värda över 28 miljarder med dagens marknadspris (ca 27 EUR).
  Om vi hade haft en lika klok och förståndig regering som i Norge, hade den svenska statskassan fått ett till skott på 28 miljarder!
  Dessa pengar hade man kunnat rusta upp järnvägarna och landets vägar. Foliehatten kom i samspråk med en av Bergkvarabuss chaufförer vid en resa. Vi kom att prata om vägstandarden i Europa. Han kör mycket i Europa och i Sverige och hans åsikt(delat av många Bergkvaracaufförer) var, att Sverige har ett av Europas sämsta vägnät och underhållet, är kraftigt eftersatt, speciellt i Norrland. Foliehatten kan bara hålla med!

  Vi har en regering som vill vara den humanitära stormakten och avstå 28 miljarder för man tror att man på detta sätt kan rädda klimatet.
  Foliehatten anser att regeringen är komplett galen!
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

  Gillad av 2 personer

  • Thomas 2019-07-13 / 13:44

   Instämmer Thoralf. Jag ids inte lyssna på eländet. Kvartal går i globalismens ledband och främjar mångkulturen, varför skulle annars en sån som Viktor Barth Kron börjat skriva där? Jenny Sonesson kan ibland komma med lite vettiga åsikter, men i det stora hela är hon liberal och det går bort för mig. Marie Demker är väl ihop med Ulf Bjereld? Vidrig sosse som vill införa islamistiskt styre i Sverige.

   Glöm inte Margot Wallström.när det handlar om politiker som förstört landet. Jag får högt blodtryck när jag ser och hör den kärringen. Vidrig. Med din snea mun står hon och kastar ur sig floskler och lögner i parti och minut.
   Fredrik Reinfeldt ska till Finspång. Något annat är inte aktuellt för vår värste landsförrädare, Stig-arna Bergling och Wennerström är småhandlare i jämförelse.

   Gillad av 4 personer

 13. Rolle 2019-07-13 / 09:36

  ”Jag avskyr dem”
  Håller helt med dig Thoralf.
  Hela tiden motarbeta SD och sedan medge att de har rätt är ett sjukt beteende.
  Allt för att behålla makten och bryr sig inte om hur svenska folket blir behandlade.

  Gillad av 3 personer

  • Thor 2019-07-13 / 11:10

   Instämmer helt i krönikan. Att utsätta sig för sjuklöverpolitiker är rent skadligt för hälsan om man är en tänkande människa. Det kan låta som en klyscha men är faktiskt allvar. Och vad har man kvar utan sin hälsa? Jag undviker allt från MSM-media, ökar på min vistelse i utlandet så långt det går och i Sverige är det naturvistelser i möjligaste mån. Tack Thoralf för dina fina naturfoton!

   Gillad av 1 person

 14. hasp 2019-07-13 / 09:14

  Man kan inte annat än förakta alla oikofober i maktställning.
  Men värre är väljarna som möjliggör deras förrädiska, nationsfientliga beteende.
  Avskyn för PK-väljare är minst lika stor som avskyn för PK-eliten.

  Gillad av 2 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s