KOKAINLIGAN HAR FÅTT SINA DOMAR

Jag skrev att jag skulle kommentera domen mot kokainligan i Kalmar och Karlskrona som kom i fredags men det har kommit annat emellan men nu är det dags.

Den som betecknades som ledare för ligan i Karlskrona, Ilir Gashi döms till 6 års fängelse. Ledaren i Kalmar och som jag tidigare kallat fotbollsprofilen, Mergim Pllana döms till 5 år och 6 månaders fängelse.

Övriga åtalade från Kalmar slipper fängelsestraff vilket är mycket förvånande.

Ibland måste det vara tröstlöst att vara polis när tingsrätten underkänner de ”bevis” som åklagaren lägger fram och som bygger på polisens arbete. Att se dessa kriminella ungdomar endast dömas till villkorligt/skyddstillsyn när det är så uppenbart att de begått allvarliga brott måste vara jobbigt och kännas som meningslöst arbete.

Det finns mycket att kommentera i domen men jag kommer ta upp framförallt två saker eller två personer.

Först den person som media kallat 23-åringen som enligt åklagaren varit kalmarledarens högra hand. När man läser domen så framstår det ju med all tydlighet att han varit delaktig.

Kevin Makin döms till:

”Skyddstillsyn med samhällstjänst 140 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd

skulle fängelse 6 månader ha dömts ut.”

Jag ser det som ett skämt att dömas till skyddstillsyn med samhällstjänst efter den listan av begångna brott. Kevin Makin döms för följande brott.

Kevin Makin brott

Här ser vi ett bra exempel på den straffrabatt som det svenska rättssystemet praktiserar. Enligt min högst personliga åsikt borde han sättas bakom galler betydligt längre är 6 månader. Han begår snart nya brott.

Sedan har vi Ali Jasim från Karlskrona som döms för medhjälp till narkotikabrott och vapenbrott. Då han innehaft ett så kallat elchockvapen. Han får villkorlig dom och 180 dagsböter om 200 kronor. Alltså 36 000 kronor.

Jag kommer ihåg hur justitieminister Morgan Johansson slagit sig för bröstet och sagt att man skärpt vapenlagarna och att den som påträffas med ett vapen kan dömas till 2 års fängelse. Här har vi ett exempel på hur rättssystemet tolkar lagen. Medhjälp till narkotikabrott och vapenbrott tillsammans ger inte ens fängelse. Endast villkorligt straff för 21-åringen Ali Jasim.

Att den så kallade nöjesprofilen från Kalmar frikänns är också märkligt. Trots att man har telefonavlyssning där han berättar om sitt tillstånd och prat om överdos och bra och dåliga ”tröjor”. Att det dessutom finns överföringar av pengar till huvudmannen i Kalmar Mergin Pllana från nöjesprofilen på totalt 13 000 kronor, finner rätten inte särskilt anmärkningsvärt.

Jag hoppas verkligen att åklagaren överklagar domarna i dessa avseenden!

PS

Ingen av de övriga personerna som jag inte nämnt i blogginlägget heter Andersson, Karlsson eller Svensson.

 

20 reaktioner på ”KOKAINLIGAN HAR FÅTT SINA DOMAR

 1. Putte Fnask 2019-07-25 / 23:46

  Nu är läppstiftet på Varvsholmen bortom all räddning enligt tidningen. Vem har inbyggt detta? Det är ju fan katastrof!

  Gilla

  • Putte Fnask 2019-07-25 / 23:47

   Byggt skulle det stå.

   Gilla

 2. Onkel Björn 2019-07-23 / 21:12

  Kan man gissa att de som undgick fängelsedomar var under 20 år. Den grova kriminaliteten utförs mer och mer av ungdomar idag.

  Men verkligheten har sprungit ifrån rättstillämpningen. Idag är minderåriga grova kriminella. Inte ovanligt med mördare i 15 – 17 års åldern. De kriminella gängen använder de underåriga för att utföra de grövsta brottet eftersom man vet att straffen då är mycket lägre än om någon över 20 skulle ha begått dem. Och de minderåriga ställer upp för det ger dem inträdesbiljett till gängen.

  Är man under 15 år straffas man inte utan lämnas över till socialtjänsten.

  https://mitti.se/toppnyheter/misstanks-kvinnomord-ragsved/?omrade=hela-stockholm&view=app

  Det är dags för Morgan och co. att börja se över lagstiftningen. Den skötsamma delen av befolkningen måste kunna få skyddas mot kriminella barn.

  Gilla

 3. stigrydmark 2019-07-23 / 17:13

  Jag är ytterst kritisk emot våra domstolar. Har ofta mejlat och uttryckt mitt förakt till ett antal rätter.
  Nu är det dags igen när HD ändrar domslut för våldtäktsmän som i tingsrättens skulle ha utvisats, men där HD tycker det är för hårt. Dessa dj-a PK-drägel som sätter i system att alltid döma i underkant och hitta förmildrande omständigheter. Lagarna sätts därmed ur spel. Vårt rättssystem liksom polisväsende är löjeväckande och har knappt något förtroende kvar.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2019-07-23 / 20:11

   Regeringen klarar inte att stifta lagar utan kryphål (medvetna?). Man måste sätta undre golv som de egenmäktiga domarna i Högsta Domstolen inte kan underskrida som praxis. Det är trots allt riksdagen som ska bestämma. Men framför allt krävs det en riktig justitieminister och inte en fjant.

   Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2019-07-23 / 20:56

   Man får inte glömma bort, när det handlar om domstolar, brott och straff att juridik är juridik. Moral är moral. Moral och juridik går inte ihop när man kommer till rättsväsendet.

   Ska i alla fall inte göra. Men tyvärr har vi fått se exempel på motsatsen. Tänker bla på Solna tingsrätt och mannen som friades av nämndemännen då han kom från en finare familj än kvinnan som var brottsoffer. Fler exempel finns säkert, men än så länge är de lyckligtvis undantag.

   Gilla

 4. Anonym 2019-07-23 / 16:23

  Clownen Löven sade att alla är lika inför lagen i Sverige.

  Gilla

 5. Thomas 2019-07-23 / 16:20

  Kalmar var en gång en fin trygg stad som man gärna stannade till i, innan färden gick vidare mot öland.
  Nu verkar det helt förstört av det mångkulturella samhällsbygget som pådyvlas varje svensk stad numera.

  Är just nu på ”semester” i gbg-området.
  Göteborg är lika arabiskt/ afrikanskt som Malmö, om inte värre till och med. Ta spårvagnen ut till Biskopsgården är ingen lek.
  Lika svårt hitta en blond svensk där som att hitta den berömda nålen i höstacken.
  Fy fasen. Knark är lika vanligt som en korv&bröd numera.

  Tiggarna har återkommit, ser dem överallt. Och dessa patrask till kvinnor med niqab, slöja.
  Skit ,skräp och smuts överallt.
  Hela stan är uppgrävd , överallt är det hinder och avspärrat.
  Ingen vettig människa går frivilligt ute på kvällen nere vid hamnen/operan.
  Det är somalier, afghaner , marockanska slödder och zigenare som har tagit över.
  Mord förra veckan, hur många till blir det innan polisen gör sitt jobb?

  Polisen ja..de är värda en egen krönika.
  Fega usla tama pkfjantar till polis tittar på när invandrarpacket härjar , jag har sett det med egna ögon.
  Men när småkids tar selfies med ”nazihälsning” på Liseberg då rycker styrkan ut med hela tjottaballongen och helikoptrar och polisanmälningar och det blir rubriker i pressen om hur fruktansvärt det är med barn som ”leker rasister”
  Sveriges framsida påstås det. Göteborg. Glöm det. Baksidan ingen vill se.
  Haha..avstjälpningsplats.

  Bortsett från skärgården. En dag på Hönö eller Öckerö är fridfullt.
  Men så syntes inte en enda kriminell arab/neger till heller. Inga muslimer heller. Det är mest frikyrkligt där.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2019-07-23 / 15:05

  ”Och nazismen? Hitler var ingen högerman, han var en vänsterman. Nazism är en förkortning av ”nationalsocialism”. Hitlers parti hette NSDAP. Det vill säga ”Nazionalsocialistische Deutsche Arbeitar Partei[…]Nazismen var en socialistisk ideologi. Jag har diskuterat detta med Assar Lindbeck, som helt höll med.”

  Assar Lindbeck är inte ”vem som helst” i sammanhanget. Stefan Löfven, NMR, Jonas Sjöstedt, och Isabella Lövin är socialister och sjukligt upptagna av ras och etnicitet.

  Nils-Eric Sandberg: Nazism och fascism – två vänsterrörelser
  http://www.ystadsallehanda.se/nyheter/nils-eric-sandberg-nazism-och-fascism-tva-vansterrorelser/

  Gilla

 7. Tony Ingman 2019-07-23 / 15:04

  Med rätt personer på rätt platser så blir domarna därefter, och inte verkar det bättre hos
  Hovnarr, förlåt Hovrätten.

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2019-07-23 / 13:17

  ”Däremot upphäver hovrätten hans utvisningsbeslut. Anledningen är att mannens psykiska ohälsa gör honom särskilt sårbar i hemlandet, där väpnad konflikt råder. Hovrätten bedömer att utvisning skulle drabba mannen orimligt hårt.”

  https://mitti.se/nyheter/valdtog-tradgard-straffen/?view=app

  Snart kommer utvisning att bli obligatoriskt, då det pågår väpnad konflikt i Sverige.

  Vi är snart där.

  Gilla

  • Onkel Björn 2019-07-23 / 20:50

   Ja, det är märkligt att man i detta landet värnar mer om utländsk grova kriminella än om den skötsamma inhemska befolkningen. Vi pratar här om ett av HD bedömt grovt brott, inte om ett simpelt trafikbrott.

   Klart männen skulle utvisas. Sen kan man ju också undra vad det var för kvinna som följde med männen in i lekparken och sen in i leksakståget. I artikeln står det att hon lurades in inte att hon med våld släpades eller lyftes in.

   Kvinnan kanske har sig själv att skylla. Man får ju inte vara hur naiv som helst.

   Gilla

 9. Rolle 2019-07-23 / 12:21

  Svensk rättsväsen när det gäller straff för invandrare är ett stort skämt.
  Sedan att se den flinande Morgan i rutan är också ett stort skämt.

  Gilla

  • Hacke 2019-07-23 / 14:00

   Bläddra på bilden och läs hans fylliga kommentar om de handlingskraftiga gamla polismännen på baksidan av konstverket.

   Gilla

 10. Jan Molin 2019-07-23 / 11:27

  Jag tror inte de du nämner sitter i våra domstolar. De som sitter där är vanliga svenskar, mest kvinnor och män, från sjupartierna. Helt skilda från den verklighet de själva har orsakat med sitt stora massinvandringsprojekt.
  Dessutom, få människor vill erkänna misslyckanden för sig själv eller inför andra. De flesta man pratar med om massinvandringens följder i form av mord, skjutningar, våldtäkter och övrig brottslighet inser och vet orsakerna, men att ändra sitt röstande till det enda riksdagsparti som haft rätt från början, och som påbörjades 1988 som motståndsrörelse, det är att erkänna sina misstag och det sitter långt inne.

  Gilla

  • Stig Bergman 2019-07-23 / 14:17

   i nämnder i våra domstolar återfinns också sverigedemokrater – till vad nytta det hava kan. I bästa fall möjligen en ropandes röst som möjligen kan få genomslag i enstaka fall.

   Gilla

 11. hasp 2019-07-23 / 10:35

  Mångkultur är härligt.
  Fungerar bra om man bor segregerat, underviker det offentliga rummet och kollektivtrafiken.
  Tack PK-eliten för att ni raserade Sverige.
  Nu gäller det att uthärda tiden till pensionen så man man kan lämna landet.
  Omgående.

  Gillad av 1 person

 12. Janne 2019-07-23 / 10:15

  Så länge det sitter partiska gåslever och kaviarkommunister i våra domstolar så blir det så
  här.Sätt in riktiga medborgare och inga hycklare så att det går att komma åt avarterna i samhället.Hoppas att åklagaren överklagar och kräver utvisning.

  Gillad av 1 person

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s