KALMAR KOMMUN

IMG_2964

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser lokalmedia om dagens beslut i Samhällsbyggnadsnämnden angående svartbygget vid Park Hermina. Nämnden kunde bara ta ett beslut och det var att utdöma ett vite på 600 000 kronor om inte skärmtaket i rivet inom två månader. I praktiken innebär det att Park Hermina kan behålla sitt skärmtak fram till 1 november. Park Hermina kan givetvis också överklaga beslutet om man vill fördröja det ytterligare ett antal veckor.

Sedan kommer det häpnadsväckande!

Kalmar kommun säger sig nu vara beredda att bygga ett nytt skärmtak vid Park Hermina när det svartbyggda skärmtaket har rivits. Dessutom skall kommunens skattebetalare stå för kostnaden.

”– Som fastighetsägare är kommunen beredd att hitta en långsiktig lösning genom att bygga ett väderskydd, säger Mattias Adolfson (S), ordförande för samhällsbyggnadsnämnden.

– Vi är måna om att det fortsatt finns en bra restaurangverksamhet i Stadsparken genom Park Hermina. Vi har erbjudit Park Hermina detta och kommunen tar i så fall hjälp av arkitekter som utformar så att det fungerar med byggnaden. För kommunen skulle detta vara en bra investering i den egna fastigheten och skapa bättre möjligheter för att långsiktigt garantera hyresintäkter, fortsätter han.”

Det skall bli intressant att granska Kalmar kommuns bygglovsansökan på ett nytt skärmtak.

Komikern Robert Gustavsson är en av ägarna till Park Hermina. Hur många tror att detta har betydelse i hur Kalmar kommun agerar? Ska man skratta eller gråta?

Uppenbarligen har ordförande Mattias Adolfson erbjudit att kommunen bygger ett nytt skärmtak utan att det fanns något beslut i nämnden eller att nämnden ens varit informerad. Maktfullkomlighet av socialdemokratiska ordförande Mattias Adolfson.

Det skall bli intressant att se i protokollet hur SD ställde sig till detta.

 *********

Kalmar kommun lyfter nu även fram det kvinnoförtryckande klädesplagget hijab på kommunens webbsida.

Slöjbilden

Var en får givetvis tycka vad man vill om detta men det ligger helt i linje med fjäskandet för t.ex. Iran som vi sett flera exempel på under det iranska statsbesöket i Sverige denna vecka. Eller den svenska hijabklädda delegation som besökte Iran i februari 2017 med minister Ann Linde i spetsen.

Jag tycker det är beklämmande att se hur Kalmar kommun lyfter den kvinnoförtryckande slöjan/hijab!

 

30 reaktioner på ”KALMAR KOMMUN

  1. Reidar 2019-08-25 / 13:39

    Kalmar utmärker sig ofta på ett anmärkningsvärt sätt. Vad beror det på? Det känns som de ansvariga aldrig varit utanför kommungränsen.

    Gilla

  2. Ralf 2019-08-24 / 14:36

    Finns det nåt kommunen gör bra?

    Gilla

  3. turrim 2019-08-23 / 17:35

    En ny medlem i SD som dundrade direkt in i EU-Parlamentet får tydligen säga vad han tycker. Charlie Weimers. Snacka om kompisar.

    Oavsett hyckleriet så är det skönt att läsa ett klart ställningstagande mot EU. Samtidigt som det är avskräckande hur medlemmar behandlas olika av partiledningen. Ett möjligt medlemskap är inte längre tänkbart så länge regionala politruker styr vad medlemmarna får tänka och säga.

    https://samtiden.nu/2019/08/weimers-sverige-borde-lagga-in-veto-mot-hojd-eu-avgift/

    Gilla

  4. martiusus 2019-08-23 / 16:31

    I en nation där 75 procent av befolkningen är som karaktärerna i en Åsa Nisse film kan man inte blanda med folk från nationer där man haft som kultur att ruffla och skoja i århundraden, ja i årtusenden.

    De stackars Åsa Nisse karaktärerna kommer att komma i mentalt underläge direkt, de är inte vana vid att pruta och schackra och de anser att ett rejält handslag är bindande.

    Svensken har en karaktär som gör att han inte passar att bo med folk från fjärran länder med andra kulturella värderingar då han är en försiktig och konflikträdd typ som ogärna bråkar och lever rövare över en oförrätt.

    Detta mentala underläge utnyttjar de nyankomna snabbt då de är vana vid att läsa av människor och utnyttja deras svagheter. Allt detta har våra styrande helt förbisett då de aningslöst låtit öppna gränserna, ty de lever i illusionen att alla människor är lika (vilket de tyvärr inte är).

    Gillad av 3 personer

    • Thoralf A 2019-08-23 / 19:19

      Ja, jag skall skriva ett blogginlägg. Det finns ytterligare en anledning som väldigt få känner till.

      Det finns ingen i Sverige med namnet Shlomo Devausult. Det är en fejkartikel från någon vänsteranhängare. Den finns dessutom endast publicerad i Barometern.

      Gillad av 5 personer

  5. turrim 2019-08-23 / 15:42

    Nu förstår jag vilken Gustafsson som avses. Han som jag tyckte var lustig för länge sedan men som sedan allt oftare hamnade under bältet tillsammans med övriga ”komiker” i t ex Parlamentet. Jag har slutat titta. Nu kan man inte undgå reklaminslaget i TV för Pantamera. Löjligt och naivt. Definitivt inte komik. Och denna reklam i ett land som torde vara världsbäst på att panta. Jag tycker synd om boende i Kalmar som drabbas.

    Gillad av 2 personer

      • turrim 2019-08-23 / 19:35

        Jag slutade lyssna på hans program efter oförskämdheten mot Jimmie Åkesson. Jag lyssnar inte nu heller. Om Gustafsson här säger något klokt så ska det värderas mot allt annat han häver ur sig.

        Gillad av 2 personer

  6. Cosmik Debris 2019-08-23 / 14:38

    JDG om Hanif Bali på Facebook:

    Hanif Bali toppar nyheterna. För att han kritiserat Carl Bildt på twitter… Det presenteras av vänsterliberal idiotmedia som någon sorts majestätsbrott – hur understår sig den lille svartskallen? Det är helt absurt för dem som minns hur Bildt var avskydd av den vänsterlobotomerade journalistkåren; på den tiden moderaterna fyllde samma roll som hatobjekt i den demokratiska teatern som SD gör i dag.

    Men idag hatar de Hanif Bali ännu mer. Han rättar sig på det stora hela efter vad det politiskt korrekta frälset förväntar sig av honom, men han gillar sitt twitter-dopamin och kan inte låta bli att ibland på allvar provocera det konsensus-dyrkande svenska etablissemanget.

    Hans sort får gärna råna, våldta, skjuta ihjäl folk (det sista dock helst i ”utsatta” områden), spränga polisstationer, men när den otacksamme blatteslyngeln häcklar anständig svensk vänsterliberalism på sociala media där jävlar går gränsen, då blir det för irriterande.

    Svensken tolererar inte vad som helst.”

    Jag länkar inte.

    Gillad av 2 personer

    • Cosmik Debris 2019-08-23 / 16:44

      Aftonbladet 2010: Carl Bildts politik ruinerade Sverige

      ”När den ekonomiska krisen slog till hösten 1992 avfärdade Bildt den insiktslöst som ”semesterspekulationer av semestervikarier”. Följden blev stigande räntor och ett kraftigt valutautflöde. Bildts bristande handlag är väl omvittnat. Ett fasthållande av kronkursen kostade hela valutareserven.”

      Länkar inte till Aftonbladet

      Gillad av 2 personer

  7. Roland Salomonsson 2019-08-23 / 13:43

    Att bära slöja, som alltså på intet vis är påbjudet i koranen (utan ett sentida politiskt påbud – fatwa), visar tydligt att islam INTE vill ha med svenskar att göra. De vill ha alla pengar och all makt för sig själva. Inget annat!

    Gillad av 4 personer

    • Gunnar Karlsson 2019-08-23 / 14:33

      Roland, tack för en mycket kort och koncis sammanfattning som dessutom är mitt i prick.

      //Gunnar

      Gillad av 1 person

    • Cosmik Debris 2019-08-23 / 17:09

      Det är ointressant om det är påbjudet i koranen eller inte. Muslimer ska inte befinna sig i Sverige överhuvudtaget. Sverige är svenskarnas land.

      Gillad av 2 personer

  8. Evert 2019-08-23 / 13:24

    Håller med om att Kalmar kommuns hemsida är anskrämlig och amatörmässig. Ser ut som någon hemmakodare gjort den eller kanske gymnasieungdomar. Väldigt svårnavigerad med och dåligt med information. Bilden med slöjan ser ut som en bild från Migrationsverket, spyr.

    Gillad av 1 person

  9. ericr45 2019-08-23 / 11:26

    Du tror inte att kommunen även kommer att betala vitet?
    Är det en bot som går till statskassan eller är det en sanktionsavgift som går till kommunen ?
    Är det det senare blir det ju en rätt rolig situation…

    Gilla

    • Thoralf A 2019-08-23 / 11:48

      Park Hermina kommer givetvis riva skärmtaket. Det får ju ett nytt av Kalmar kommun. De kan till och med sälja det rivna skärmtaket till någon annan restaurang.

      Gillad av 1 person

      • Maja Dacke 2019-08-23 / 12:34

        Eller sälja det till kommunen … Vem bryr sig?!! Ingen i Kalmar iaf. De säljer det kanske redan innan det rivs … så att det inte ens behöver rivas … …

        Ingenting är otroligt när det gäller sossar! På riksnivå … ja, tro inte annat än att det nya muslimpartiet blir en uppsamlare till sossarna som breder sina bruna vingar över alla partier.

        Gillad av 1 person

    • Evert 2019-08-23 / 13:27

      Viten går till kommunen. Skulle inte förvåna mig om det dras tillbaka, allt för att behaga skådisen och stjärnkrögaren. Vilken annan kommun skulle handlägga detta så ofantligt korkat?

      Gilla

  10. Thomas 2019-08-23 / 10:17

    I Sverige sprängs bomber varje dag numera nästan som i Kabul,
    Det finns definitivt inget annat land i Europa på samma nivå vad gäller kriminslitet.
    Varför har inte regeringen och Löfven pressträff om det krigiska tillståndet?
    Vi är under attack, och Säpo varnar för vit makt rörelse…skenmanöver så löjeväckande blanda bort korten

    Gillad av 5 personer

  11. en småländska 2019-08-23 / 09:56

    Tycker faktiskt att man ska kontakta kommunen och säga sin mening om att använda denna bildsättning (kvinna m slöja), det går att skriva kommentar på hemsidan! Ang skärmtaket vad annat kunde man vänta sig? Kalmar den hjälpsamma kommunen, på vems/vilkas bekostnad?

    Gillad av 2 personer

  12. gnrk1 2019-08-23 / 09:45

    Du skriver; Dessutom skall kommunens skattebetalare stå för kostnaden.
    Kostnaden/investeringen skall regleras via hyresavgiften, så mer rätt är att restauranggästerna betalar!

    Gilla

    • Thoralf A 2019-08-23 / 10:53

      Det finns ett hyresavtal som gäller fram till den 31 december 2024. Det hyresavtalet måste i så fall omförhandlas. Du skall nog avvakta den eventuella omförhandlingen innan du uttalar dig.

      Gillad av 2 personer

    • en småländska 2019-08-23 / 12:03

      Ja speciellt efter den lyckade förhandling som Destination Kalmar gjorde för Krusenstiernska (obs ironi)!?

      Gilla

  13. Rolle 2019-08-23 / 07:51

    ”Vi har erbjudit Park Hermina detta och kommunen tar i så fall hjälp av arkitekter som utformar så att det fungerar med byggnaden.”
    Har inte nuvarande skärmtak fungerar tillsammans med byggnaden?

    Skrämmande att se hur de PK hela tiden måste visa muslimer?
    Varför finns t.e.x inte turban med?
    Gå in och rösta om religiösa plagg.
    Vad tycker du?

    Vad tycker du?


    Även polisen har hoppat på tåget och godkänner kvinnoförtryckande slöjan/hijab!
    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgdI8hCRwCVjRO6Cb5SGScfH9YseWzU9FVUOz4FIFB12d2va_KIg

    Gillad av 3 personer

  14. stefan a. 2019-08-23 / 07:29

    Trump fortsätter driva med journalisterna och de blir allt ilsknare, önskar att även Svenska politiker blev lite mera Trumplik och inte var så strykrädd…..

    Gillad av 6 personer

  15. Bengt 2019-08-22 / 23:20

    Kalmar kommuns hemsida måste vara Sveriges sämsta och fulaste! Vem har byggt den? Hoppas inte de betalat för jobbet. ”9 Pågående arbeten”, Hur många år har det stått då?

    #vi ärkalmarkommun, som rubrik???

    Gillad av 1 person

  16. Muhammed 2019-08-22 / 22:54

    Detta är så dumt så det saknar ord. Först utdelar man vite, sedan erbjuder man sig att bygga ett nytt tak för skattebetalarnas pengar. Jag skrev det förut och skriver det igen. De vill inte stöta sig med herr Gustavsson då teatern är en stor attraktion och magnet till Kalmar på sommaren, liksom restaurangen.

    Riktigt äcklig och vidrig amatörmässig kommun. Att slöjan dök upp på hemsidan var ju bara grädde på moset.

    Gillad av 3 personer

  17. Thor 2019-08-22 / 22:51

    Vidriga teckningar. Påminner om rfsu:s och regeringens snuskbroschyrer i stilen.

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.