SMYGINDOKTRINERINGEN I SKOLAN FORTSÄTTER

För en tid sedan skrev jag i ett blogginlägg om indoktrineringen vid förskolorna genom boken Bosse & Bella och trumpne Donald.

https://thoralfsblogg.com/2019/08/20/sa-indoktrineras-barnen-pa-forskolan/

Nu är det inte bara i förskolan som indoktrineringen fortsätter. Dagens exempel kommer från en gymnasieskola i Jönköping och där är indoktrineringen betydligt mer sofistikerad. En lärare har skrivit av Jonas Gardells tal vid ljusmanifestationen på Sergels torg efter terrordådet i Oslo och på Utöya 2011. I talet kopplar Jonas Gardell samman Anders Behring Breivik med Sverigedemokraterna.

Nu använder läraren talet som en uppgift i svenskundervisningen där eleverna skall läsa talet och skriva en recension av talet. I talet säger Jonas Gardell bland annat följande.

”Terroristattackerna mot regeringsbyggnaderna i Oslo och lägret på Utöya utfördes inte av en ensam galning. De utfördes av en människa som delar en gemensam idévärld och terminologi med en mängd högerextrema partier som finns representerade i snart sagt varje parlament i hela Europa och sedan valet 2010 också i vår egen riksdag.”

Här handlar det om ”smygindoktrinering” av gymnasieelever. Men det räcker inte med det utan i talet angriper Jonas Gardell också att Sverige skall vara svenskt men även kärnfamiljen.

Jonas Gardell tal

Man behöver ju inte vara någon Einstein för att förstå lärarens politiska böjelser och hans val av text. Undrar om det är alla gymnasieskolor i Jönköping som använder samma text i svenskundervisningen? Hata Sverigedemokraterna, hata kärnfamiljen är budskapet.

Jag kommer själv ihåg hur fruktansvärt illa jag tog vid mig av alla attacker och beskyllningar som riktades mot SD och mig veckorna efter terrordåden i Norge, inte minst i media. Hatkommentarerna verkligen flödade under dessa dagar. Jag fick stänga av kommentarerna på bloggen. Jag var ju en av riksdagsledamöterna som Jonas Gardell beskyllde ha en idévärld gemensam med Anders Behring Breivik. Jag tycker riktigt illa om Jonas Gardell!

Här finns hela Jonas Gardells tal.

gym

29 reaktioner på ”SMYGINDOKTRINERINGEN I SKOLAN FORTSÄTTER

 1. Robban 2019-11-01 / 15:28

  Skrev för längesedan, vi kan kalla det för uppsats, om kärnkraften! Specifikt i Sverige!
  Hade vänner som arbetade på kärnkraftverk och funderade själv på en karriär i branschen!
  Läraren jag hade hymlade inte om att hon röstade på MP! Så jag var extra noga med källhänvisningar, till de slutsatser jag kom fram till!
  Behöver väl inte tillägga att hon underkände mig rakt av pga att det ”inte stämde” med verkligheten! Det hon hade som huvudargument var att jag tagit med info från kurslitteraturen… Som alltså ”inte stämde”, enligt henne lol
  Politisk mobbing, rakt av!
  Jag kom fram till fel saker, enligt henne och hon bestraffade mig direkt! 🙂
  Det här är antagligen ett av de svårare problemen vi måste lösa, när/om vi får en Sverigevänlig regering! ”Deep state” måste bokstavligen talat rensas ut!
  Myndigheter, Skolverket, skolor osv mm
  De som tar över behöver skapa en ny ”myndighet”/organisation, som enbart ska syssla med att rensa upp i träsket!
  Se tex läraren Thoralfs artikel handlade om!

  Gillad av 2 personer

 2. Tony Ingman 2019-11-01 / 09:55

  Räknar man ihop alla som blivit skjutna här i Sverige dom senaste två åren så är
  man väl uppe i Utöyas antal, det blir ju inte bättre för att dom skjuts en och en.
  Lite förvånande ändå att Jonas Gardell, som är en av dem som kommer att råka
  verkligt illa ut ifall Muslimerna får makten i Sverige, visserligen är hans bror väl själv
  Muslim, eller i vart fall en stor försvarare av sekten.

  Enfaldiga Media fortsätter sina tragiska kopplingar av alla som kritiserar systemet
  i Sverige, att dom kritikerna tillhör vit makt rörelsen? Så jävla korkat att man inte ens
  trodde Svensk media om det? Att koppla Swebb tv till denna rörelse är helt absurt, en
  kanal som låter gästerna svara på frågorna utan att hela tiden bli avbrutna, som dom
  blir på SVT där papegojorna hela tiden bryter och lägger in sina egna åsikter?
  Men det som svider i pälsen på Media är att Swebb tv förmedlar verkligheten som
  den är, och verkligheten Svider hos lögn pressen, som i många år kunnat manipulera
  både läsare o Tittare helt skamlöst.

  Gillad av 7 personer

 3. turrim 2019-11-01 / 09:52

  Jag är säker på att det krävdes slutsatser inom lärarens åsiktskorridor för godkänt på det arbetet. Dessutom fick läraren kunskap om elevernas politiska hemvist, om några vågade vara ärliga i sina värderingar.

  Gillad av 2 personer

 4. L8 2019-11-01 / 07:48

  Någon som vet var Jonas Gardells tal efter islamistterroristdådet på
  Drottninggatan i Stockholm går att finna?

  Gillad av 3 personer

   • L8 2019-11-01 / 17:19

    Underligt tal där han helt plötsligt gör om det till en manifestation över sin egen allt annat än normala familj- och släktsituation. Nej jag menar om det inte finns ett likadant brandtal av Jonas Gardell efter Akilov lemlästat människor på Drottninggatan?

    Gillad av 1 person

 5. messkalle 2019-11-01 / 07:37

  Den gymnasielev som inte rosar Jonas Gardels tal lär inte få godkänt?

  Gillad av 3 personer

 6. Thomas 2019-10-31 / 23:52

  Sverige är fantastiskt. Det slår aldrig fel, beslut går blixtsnabbt när någon tänker självständigt utanför pk-bubblan, fårskocken klarar inte sånt. Milde tid. Jag mår illa.
  Inte för att jag tycker synd om Östling, han behöver nog inte panta tomburkar, utan för att det är så genomruttet i Sverige i allmänhet, och med globalisterna i synnerhet.
  Vi lever inte i en demokrati, vi lever i en kommunistisk propaganda som får Erich Honecker att småle där han nu befinner sig…

  https://www.expressen.se/dinapengar/leif-ostling-sparkas-efter-uttalandena/

  Gillad av 4 personer

  • messkalle 2019-11-01 / 07:42

   Leif Östling som statsminister det vore någon som kan vända på den katastrofala framtiden

   Gillad av 2 personer

 7. Thomas 2019-10-31 / 23:15

  Jonas Gardells ord är rena rama ordbajserier. ” besök en moské, göm en flykting, ta fajten mot främlingsfientliga krafter, gå i pridetåg”
  Så otroligt förutsägbart pk-pladder.
  En man utan stake, en fjolla. Men Jonas har etablissemanget med sig och vet vilka strängar han ska trycka på.

  Jag hittar ingen krönika av Gardell där han trycker på att besöka en kristen kyrka, bekämpa radikala muslimer, protestera mot förtrycket mot homosexulla inom islam efter det islamistiska terrordådet på Drottninggatan april 2017.

  Det var givetvis fruktansvärt det som hände 22/7-11 i Norge.
  Och i mindre skala, morden på skolan i Trollhättan. Men att blanda in Breivik och Sd är ju på sätt och vis nivån satt,lägre går knappt att gå.Men det hade nog vart svårare idag att göra den jämförelsen.

  Gillad av 5 personer

 8. stigrydmark 2019-10-31 / 22:35

  Normala barnfamiljer måste väl vara frustrerade med en lärarkår som till 85% är MP och K. Vilken indoktrinering utsätts barnen för? Vilka läroböcker används? Som förälder till skolbarn idag skulle jag vara både rädd och förbannad. Egentligen borde lärare åläggas uppgiftsskyldighet om politisk hemvist. Föräldrar kan ju välja skola men inte lärare.

  Gillad av 1 person

 9. ltsundelin1950 2019-10-31 / 22:03

  ”Forum för levande historia” bedriver just nu en kampanj för demokrati och yttrandefrihet….

  Så här skrev jag nyss på deras facebook: ” Just nu bjuder ”Statstelevisionen och PK-media oss på ett praktikfall i konsten att inskränka yttrandefriheten i Sverige. Det man gör är att man, tillsammans med EXPO, utsätter förre VD’n för Scania Leif Östling för rena hatdrevet. Detta för att han i en intervju berättar om sina erfarenheter från inkvotering av vissa invandrare till Scanias tillverkningsverkstäder. Han får nu löpa formligt gatlopp och tvingas bort från förtroendeposter. Det känns som om ”Forum för levande historia” borde hålla rent framför den egna dörren.”

  Gillad av 9 personer

 10. dajevlar 2019-10-31 / 21:00

  Jag förstår verkligen inte hur du orkar, Thoralf. Du har helt rätt i allt du skriver, och om svenska folket (alla!) bara kunde ägna sig 5-10 minuter åt dina alster så tror jag etablissemanget skulle genomskådas rent nationellt. Men de allra flesta (och starka) krafterna mobiliserar alla sina resurser för att dölja, förtala, åtsidosätta, ogiltigförklara (fyll i valfri synonym här) allt det du, och andra likt dig, skriver – vilket gör att vi som insett allt fortfarande bara är procentuella.
  Känns det inte frustrerande?

  Själv söker jag mig inte längre till debatterna, men tar dem naturligtvis när de kommer. ”Vinner” alla, och tror jag fått de flesta jag pratat med att förstå hur allt hänger ihop och hur illa det är. Självklart är det sanningarna, realiteterna som numera gör jobbet. Sprängningarna, rånen, polis-/rättslösheten och alla andra tydliga och konkreta förändringar som numera ofta visas media (långt till nästa val juh), gör att allt fler öppnar ögonen.

  Svenskens speciella sociala egenskaper gör att man inte kan säga ”vad var det jag sa?”, utan hellre ”Åh, hur har du kommit på det?. Du har faktiskt rätt!, Håller med….” osv 

  Ändå känner jag att vi fortfarande åker fort i nedförsbacken, och ju längre ner vi åker, desto svårare är det att ta sig upp. Och riktningen är fortfarande nedåt som sagt.

  Hursomhelst, jag beundrar dig Thoralf. Ditt engagemang, ditt mod och inte minst din oerhörda kompetens. (Tyvärr är de två sistnämnda idag inte önskvärda. Vår översta del av vårt samhälle är idag precis som en Robinson-såpa. De som kan, vet och vill mest är de som måste bort först, för de är ett hot mot … ja…vad? … ”kollektivet” kanske.)

  Jag har sedan länge insett att mycket av det som sker är ett enormt hyckleri, en korrupt förruttnelse som fortfarande är i sin spridande-fas. Har sett från insidan. Det enda som kan få folket att vakna är troligen när det redan gått för långt.

  Du Thoralf försöker väcka oss innan det är försent (F’resten Ratata hade en fin låt som hette ‘Försent’ – https://www.youtube.com/watch?v=uj7873CtSts – för mig var den förut en simpel kärlekslåt, nu kan den ha en större innebörd.)

  Vi är den första generationen nånsin som överlämnar ett sämre samhälle än det vi själva växte upp i. Genom alla tider förut så blev allt bättre genom generationerna. Inte nu. Fy fan vad dåligt!

  All heder till dig Thoralf. Tack. Hoppas du gör skillnad.

  Gillad av 8 personer

  • Thoralf A 2019-10-31 / 21:11

   Tack, det var många vänliga ord. Det stärker mig i att fortsätta jobba för ett bättre Sverige. Jag ger inte upp.

   Gillad av 6 personer

  • Stig Bergman 2019-10-31 / 22:01

   Bra skrivet, väl skrivet, välskrivet.

   Gillad av 1 person

 11. HS 2019-10-31 / 19:43

  Själv ställer jag mig mer och mer vid sidan av det svenska skitsamhället då jag avskyr det samma mer och mer.
  Spelar ihärdigt på Eurolotto och hoppas på vinst och avfärd.

  Gillad av 2 personer

 12. Laglydig 2019-10-31 / 19:35

  ”Det gör att jag kommer från en svensk, norsk, finsk, amerikansk, colombiansk, kristen, judisk, muslimskt, hetro homofamilj”

  Jag förstår att hans tankar inte riktigt hänger ihop…

  Gillad av 2 personer

  • Gunnar Karlsson 2019-10-31 / 21:39

   Laglydig, jag tror inte att pajasen själv förstår hur hen försöker tänka….

   //Gunnar

   Gilla

  • Sven d.ä. 2019-10-31 / 22:10

   Han är född av svenska föräldrar så han är svensk – det kan han inte komma ifrån.
   Om han har olika släktingar, bekanta, ingifta mm från olika kulturer, religioner och länder det är en helt annan sak.
   Ledsen Jonas Gardell du är svensk.

   Gilla

  • Laglydig 2019-11-01 / 06:06

   Hej Gunnar och Sven!

   Jag vill svara er båda för jag är ganska säker på att vi tänker lika dant! Så jag svarar mig själv och hoppas att ni ser det!

   Jag är svensk, men min mormor var född i USA av svenska föräldrar, och jag har ofta kontakt med mina amerikanska släktingar (åtminstone dom som röstade på Trump)… senast i lördags hade jag ett långt samtal med Janet på Long Island, NY.

   Jag har dessutom bott i ett utomeuropeiskt land (jag gillar det landet!) i 7 år och har 4 barn där (dom äldsta födda i Sverige, börjar bli vuxna men bor kvar i det utomeuropeiskta landet). Mödrarna (två kullar) är från det utomeuropeiska landet (det är ett kristet land även om det som överallt finns ”mussar” där med).

   Eftersom jag är vansinnigt intresserad av historia så har jag räknat ut att jag är ca 38 % dansk före 1645.

   Så om jag skulle stretcha gränserna som Gardell gör så skulle jag kunna beskriva mig själv som:
   ”Jag kommer från en svensk familj med delvis amerikanska och danska KRISTNA rötter och mina barn delar denna etnicitet samt att de också har en utomeuropeisk bakgrund”.

   Då har jag sträckt mig mycket längre än Jonas Gardell. Men till skillnad från honom (inte HEN!) så hatar jag inte någon!

   Nu hörde jag precis att en 28-åring hade blivit skjuten till döds i Fosie (Malmö) igår kväll. Var det en ”svensk” eller en ”dansk” eller var det någon annan enligt Jonas Gardells definition?

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2019-11-01 / 12:33

    Jag är en utomlandsboende. samt svensk-dansk.
    Tror inte jag hatar någon, vill inte ödsla energi på det.

    Håller med dig!

    Gillad av 1 person

 13. Mijato 2019-10-31 / 19:17

  Thoralf, läste att Saudiarabien sa att Bagdadis död ”Förvränger världsbilden av Islam” men det är ju för fan Saudi som är motorn till terrorism!

  Gillad av 1 person

  • Gunnar Karlsson 2019-10-31 / 19:39

   Mijato, ett misslyckat försök till avledningsmanöver från saudierna.

   //Gunnar

   Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s