SNEDFÖRDELNING AV RESURSER

Under onsdagen publicerades min debattartikel om hur resurserna till Kalmar kommun skolor snedfördelas i Barometern. Hur skolor med många elever med invandrarbakgrund betydligt mer pengar för si verksamhet.

”Hur många föräldrar är medvetna om att Kalmar kommun satsar 35 000 kronor mer per år och elev vid Thoren Framtid än vad kommunen gör på en elev vid Södra skolan?

Det kan innebära att Kalmar kommun satsar närmare 350 000 kronor mer på en elev vid Thoren Framtid under elevens alla skolår än vad kommunen satsar på en elev vid Södra skolan. Hur tror föräldrarna till elever vid skolor som har fått kraftigt minskade resurser att det påverkar deras egna barns studieresultat? Jag är förvånad över att föräldrarna till dessa barn är tysta och accepterar denna snedfördelning av gemensamma kommunala skattemedel på så godtyckliga grunder.”

Läs hela debattartikeln.

http://www.barometern.se/debatt/pengarna-till-skolan-snedfordelas/

 

16 reaktioner på ”SNEDFÖRDELNING AV RESURSER

    • Tim 2019-11-08 / 15:24

      Mycket snack och lite verkstad i vanlig ordning från Ebba och Ulf.

      Gillad av 2 personer

  1. Fredrik Östman 2019-11-08 / 11:55

    Kallas fördelningspolitik. För den har de flesta föräldrar röstat, och deras föräldrar före dem. Var det inte lika kul när man själv drabbades som förut när man själv stal från andra, sossar?

    Gillad av 1 person

  2. Roland Salomonsson 2019-11-08 / 11:38

    Skall vi gissa att nomenklaturens egna barn går i skolor utanför Kalmar Kommun? Och medför sin ”skolpeng”?

    I o f s är den vanliga normen att ledande politiker är barnlösa

    Gillad av 2 personer

  3. ltsundelin1950 2019-11-08 / 10:45

    Vad fan får vi för pengarna, är det på plats att fråga. För de större resurserna som satsas i invandrartäta skolor borde väl resultera i bättre studieresultat? Det gör de inte och man kunde lika gärna slängt pengarna i sjön.

    Gillad av 4 personer

  4. Gunnar Karlsson 2019-11-08 / 09:52

    Det är tragiskt att alla ”dårhusen” revs i Sverige i slutet av 60-talet och under 70-talet, en sådan förvirrad knallhatt som Michael Waxmann borde för sin egen skull ha en fast punkt på en sådan institution. Hans kommentar till Thoralfs debattartikel i Barometern visar med all önskvärd tydlighet att brunnit många proppar i hans övervåning.

    //Gunnar

    Gillad av 4 personer

  5. ROLLE 2019-11-08 / 08:45

    Bra Thoralf. Tydligen är det så på alla områden att invandringen går före svenska folket.
    När skall det sovande folket vakna? Kanske nu när vi stundar en ny lågkonjunktur?

    Gillad av 1 person

  6. Hacke 2019-11-08 / 08:23

    Mycket bra och angeläget inlägg om snedfördelningen av resurser inom skolan Thoralf. Sannolikt en nyttig ögonöppnare för många kommuninvånare och då inte minst svenska barnfamiljer som förhoppningsvis har förstånd att inte förlita sig på gammelpolitikerna och gammelmedia och deras dribblande och mörkande med såväl fakta som våra skattepengar.
    Så bygger man förtroende inför valet 2022. Folket behöver en man och ett parti som helhjärtat står på deras sida och inte jobbar mot dem och ständigt låter dem stå tillbaka för etablissemangets massimporterade nyfrälse, stick i stäv mot folkviljan.

    Gillad av 2 personer

  7. C Andersson 2019-11-08 / 06:14

    Michael Waxmann skriver ‘menlös’ i sin replik. Menlös betyder ursprungligen ‘utan men’. Det vill säga felfri eller med andra ord utan fel och brister. Menar Waxman meningslös bör han skriva meningslös. Waxmans ordval tolkar jag som en komplimang.

    Jämför ‘menlösa barns dag’ som numera är förvanskat till ‘värnösa barns dag’.

    Gilla

    • Fredrik Östman 2019-11-08 / 11:57

      Undrar om inte men i menlösa barn är det ord som på engelska heter means, alltså medel, resurser, tillgångar, pengar.

      Gilla

      • C Andersson 2019-11-08 / 14:15

        Betydelsen av ‘menlös’ i ‘menlösa barns dag’ är den ursprungliga. Det vill säga utan fel och brister. Ett menlöst barn var oskyldigt. Intill dess det syndat för första gången.

        Båtsman Menlös var ingen fegis – tvärtom.

        Att tilldela ord motsatt betydelse förekommer även i dessa dagar.

        Gillad av 1 person

      • Fredrik Östman 2019-11-08 / 14:51

        Ja, du har rätt. Jag mindes min gamla missuppfattning och hade glömt denna rättelse. Det är friheten från synd som räknas. Min missuppfattning från unga år är ännu ett tecken på hur indoktrinerade vi alla var av marxistiska och liberalistiska föreställningar där endast pengar räknas.

        Gillad av 2 personer

      • Gunnar Karlsson 2019-11-08 / 18:31

        Fredrik, på engelska heter dagen, Holy Innocents’ Day, så jag misstänker att du är inne på fel spår.

        //Gunnar

        Gilla

Kommentarer är stängda.