GET BREXIT DONE

Valresultat 20191213

Igår lyssnade jag en del på SR och såg lite på SVT och deras rapportering om valet i Storbritannien. Slagsidan åt vänster var minst sagt nästan total och ingen kan väl ha undgått att se och höra det. Förhoppning fanns uppenbarligen att Labour skulle komma ifatt försprånget som Boris Johnson haft under flera veckor.

Det var väldigt skönt att se resultatet av vallokalsundersökningen. Effekten i studion var lite liknande både Brexitomröstning 2016 och när Donald Trump blev president i USA. Man kunde se mungiporna peka nedåt på programledarna. Det var precis som de förlorat valet även denna gång.

När jag idag på morgonen slår på TV:n så sitter samhällsförstöraren Fredrik Reinfeldt i SVT1 och pratar ”vi och dem” och populism. Sedan även Birgitta Olsson (L) för att komplettera den tokiga panelen.

Nu blir det intressant att se hur BOJO kommer hantera sin storseger! Börsen är varje fall väldigt positiv till valresultatet. Flera svenska företag med verksamhet i Storbritannien har sett sina aktiekurser gå upp med 5-7 procent under förmiddagen.

Vi är nog många som är spända över hur Storbritannien nu kommer utvecklas ekonomiskt i förhållande till EU. Det kommer bli några intressanta år.

Aftonbladet pajas

Aftonbladet hade en helt annan uppfattning om valresultatet. De önskade önskade tydligen att kommunisten och antisemiten Jeremy Corbin hade varit bättre. Man kan ju undra vilken värdegrund man har på Aftonbladet.

22 reaktioner på ”GET BREXIT DONE

  1. Anonym 2019-12-13 / 23:18

    Angående hur neutrala SVT är så kan jag påminna er att efter omröstningen om Brexit 2016,så var dom första 10 gästerna personer som var så chockade och gråtfärdiga att man själv njöta resten av dagen!

    Gilla

  2. jonas 2019-12-13 / 21:54

    Thoralf, tycker du det är rätt att CSN finansierar utbildning av salafistiska imamer i Saudiarabien?

    Gillad av 1 person

  3. turrim 2019-12-13 / 19:43

    Jag hörde just på TV4-nyheterna att någon undersökt hur stora grönområden vi har i våra kommuner. Segrare var Kinna (jag kan ha hört fel) och sämst Malmö som kallas parkernas stad. Men var sjutton var t ex Kiruna i undersökningen – man har ju Kebnekaise med allt obebott runt om?

    Jag begriper att här är det hur man definierar. Men det som irriterar mig är att det finns resurser, säkert skattepengar och arbetstillfällen till att ta fram statistik på allt och om de mest onödiga områden.

    Men att klara ut brottsstatistik eller kostnader för invandringen så är det stopp. Den som vill ha ut vart skattepengarna tar vägen möts av problem och hån. Ett exempel är när Thoralf som vald politiker ville veta sjukvårdskostnader.

    Gillad av 1 person

  4. Robban 2019-12-13 / 18:38

    Den ekonomiska utvecklingen blir avgörande! Hoppas Boris lyckas!
    Det kommer bli starten på en exodus från EU!
    Wolfgang är som många andra ”journalister” mer intresserad av att driva opinion för extrem socialism och vänsterliberalism istället för att sakligt och objektivt rapportera om någon händelse!
    Hoppas att karma hinner ifatt honom! Han är i klass med Fredrik den Kale och svetsarlärlingen, helt bortkopplad från verkligheten och hyser ett oerhört förakt och hat för de som inte delar hans egna åsikter!

    Gilla

  5. Skattebetalare 2019-12-13 / 18:12

    SVT trodde t o m att Lib Dem kunde vinna valet, ett långt sökt önsketänkande.
    Falska prognoser kan man kosta på sig så länge man inte behöver satsa egna pengar.
    Det är vi skattebetalare som tvingas finansiera Sveriges största fake news-fabrik.

    Gillad av 4 personer

    • Skattebetalare 2019-12-13 / 18:14

      långsökt

      Gilla

      • Gunnar Karlsson 2019-12-13 / 18:27

        På vilket sätt ??

        //Gunnar

        Gilla

      • Skattebetalare 2019-12-13 / 23:20

        Förlåt otydligheten @Gunnar.
        Det var en rättelse.
        God Lucia!

        Gilla

    • Sven d.ä. 2019-12-13 / 19:21

      I början på valkampanjen sa Libdem ledare Jo Swinson att hon kunde bli Premiärminister, tekniskt så är det förstås möjligt. Sedan har hon backat från det. SVT borde backa också.

      Men så dåligt gick det inte för dem. De förlorade en plats så nu är de nere på 10 platser, men det var Swinsons plats så det var inte så roligt för henne. Men räknar man röster så gick Libdem mest av alla, med lite över 4%. Så de borde inte vara så ledsna.

      Gilla

  6. ! 2019-12-13 / 17:49

    Aldrig en NOLLAD varit så glad, som Nigel Farage!

    Gillad av 3 personer

  7. Svinfylking 2019-12-13 / 16:47

    Om nu GB kommer ut ur EUSSR hyfsat helskinnade, så är det bara att gratulera.
    Madame Merkel vill strypa yttrandefrihet, åsiktsfrihet etc för att ” rädda” friheten!?
    Det finns nya förslag på lagar som kommer att klassa EU kritik och invandrings kritik som ett grovt brott, fängelsestraff eller tvångsvård på psykiatrisk anstalt väntar oss som är kvar i EUSSR om vi inte gillar agendan.

    Gillad av 3 personer

  8. ltsundelin1950 2019-12-13 / 15:53

    Stämningen är mycket dämpad bland kultur-, media- och journalistklanerna idag. Först var det Brexit, sedan kom den där jävla Trump och så igår John Bull avkomman Boris Johnson. Bara sådana där förbannade vita engelskspråkiga medelålders heterosexuella mansgrisar överallt. Fattar inte väljarna att en kvinnlig lesbisk kurredutt är räddningen för världen, jordens alla barn, plastkassar och klimat…

    Nåja: Heja John Bull! säger jag.

    Gillad av 3 personer

    • Lars Johansson 2019-12-13 / 20:55

      Ja,har man nu sorgband i svenska media! Johnsons val och Trumps triumf.PK-media gråter blod! Haha!

      Gilla

  9. Skämt åsido! 2019-12-13 / 15:33

    Boris är en som vet hur man rimmar på Ankara och retar gallfeber på Erdogan.

    There was a young fellow from Ankara
    Who was a terrific wankerer.
    Till he sowed his wild oats
    With the help of a goat
    But he didn’t even stop to thankera

    Gillad av 1 person

  10. Gunnar Karlsson 2019-12-13 / 15:06

    Att Aftonpravdas knallkork Wolfgang Hansson kallar Boris Johnson för ”pajasen” skall man inte hänga upp sig på, att bli kallad pajas av en sådan jubelidiot som Wolfgang är bara smickrande.

    //Gunnar

    Gillad av 7 personer

  11. Cosmik Debris 2019-12-13 / 15:02

    En person har fastnat i ett pingisbord på en fritidsgård på Hisingen i Göteborg.
    https://www.expressen.se/gt/person-fast-i-pingisbord-insats-svar-fa-loss/

    Fritidsgård och Hisingen? Är det möjligen en 68:a från Somalia eller en muslim som har varit i farten? Hur är det ens möjligt att fastna i ett pingisbord? Varför får dessa människor överhuvudtaget komma in i landet?

    Gillad av 5 personer

  12. ulsansblogg 2019-12-13 / 14:45

    Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Apropå vissa svenska bolagskurser som stigit, då brukar man säga att ”marknaden har aldrig fel”. Vi får se hur det slutar när euforin har lagt sig. Men Brexit blir nog en framgång annars hade vänstern och globalisterna inte varit så negativa.

    Gillad av 3 personer

  13. Thor 2019-12-13 / 14:21

    Yepp, den dystra stämningen hos statstelevisionen gick inte att ta miste på. Hehe 🙂

    Gillad av 5 personer

  14. hllviken 2019-12-13 / 14:13

    ll

    Gilla

Kommentarer är stängda.