KAMELEONTEN PÅ VATTENFALL

Vattenfalls koncernchef Magnus Hall är pinsamt politisk korrekt när han säger sig vara imponerad av den vänsterextrema klimataktivisten Greta Thunberg. Jag häpnar när jag ser att Vattenfall lagt upp uttalandet som ett pressmeddelande på företagets webbsida.

Magnus Hall klimatet

När jag sedan undersöker lite vad Magnus Hall sagt i olika sammanhang så har jag svårt att hitta den röda tråden och hur han agerar i det företag han styr.

”Magnus Hall förklarade pedagogiskt att brunkolet är en ”tysk fråga”. Det är Tysklands regering som bestämt att avveckla all kärnkraft. Tyskland är därför under lång tid framöver beroende av brunkol och av en del andra fossila bränslen. Vattenfall vill nu gå vidare och djupare in i den fossilfria elproduktionen, sa Magnus Hall.”

SVT Agenda 2015

”Under intervjun fick Vattenfalls vd även bemöta kritik för att bolaget har för avsikt att stänga två av sina svenska kärnkraftsreaktorer i förtid. Forskare har påtalat att stängning av kärnkraft är mycket dåligt för klimatet. Magnus Hall höll med vad gäller klimatet. Däremot är de två kärnkraftsreaktorerna inte bra för Vattenfall, sa Hall med en elegant passning till de regeringskvarter i Stockholm där Vattenfalls ägare bor.”

SVT Agenda 2015

”Innan Magnus Hall blev vd för statliga Vattenfall var han lobbyist för Industrikraft, som arbetade för att bygga ut kärnkraft i Sverige. Sedan dess har Hall stängt två kärnreaktorer – och sagt att han inte har för avsikt att bygga ut. Nu har han svängt.

– Kärnkraft som en del i systemet finns redan, och vi behöver det i framtiden, sa han vid en kärnkraftskonferens i London.”

Expressen 2019

https://www.expressen.se/nyheter/klimat/vattenfalls-vd-karnkraft-en-del-av-framtidens-energisystem/

Var är logiken med att stänga ned reaktorerna Ringhals 1 och Ringhals 2?

Allt tyder på att Magnus Hall är helt styrd av den rödgröna regeringen och det ena stödpartiet, Centerpartiet. Magnus Hall agerar vare sig för Vattenfalls bästa eller för Sveriges bästa. Han agerar inte ens för klimatet och allra minst för rent ekonomiska intressen.

Nyligen avslöjade Dagens Industri hemligstämplade dokument från Vattenfall. Dokumenten motsäger allt som Magnus Hall sagt och påstått angående stängningen av Ringhals 1 och 2.

”Men enligt en intern utredning från Vattenfall daterad 2016, som senare hemligstämplades, klarar Ringhals 1 drift till så långt som 2036 med hjälp av ”låga investeringar”.

”Det här är ganska välkänt. Du kan fråga vem som helst som kan något om Ringhals 1 och vad som behöver göras, ingen begriper argumenten som förs för att stänga. Men folk på Vattenfall är lojala mot bolaget”, säger en källa med mycket god insyn till Dagens industri.”

 ”Rapporten berättar att det inte finns några tekniska eller säkerhetsmässiga hinder för att driva anläggningen i 60 år, alltså till 2036. De enda förutsättningar som krävs är att ”normalt underhåll” görs och att ”planerade komponentbyten utförs enligt fastställda planer”.”

 Varför hemligstämplar det statliga företaget Vattenfall denna rapport? Det finns enligt mig bara en anledning. Man vill undanhåll det verkliga och riktiga sanningarna om reaktorernas status och att det handlar om politiska beslut av den rödgröna regeringen.

Varje förslösad skattekrona, är en stöld från folket!

I detta fall handlar det om många miljarder förslösade skattekronor. Dessutom så handlar det om ökande klimatpåverkan genom utökade koldioxidutsläpp.

”Några större investeringar krävs alltså inte enligt rapporten.

”Investeringsbehovet bedöms som mycket lågt. De åtgärder som förväntas kommer att behöva genomföras oavsett om Ringhals 1 är i drift eller i avställningsdrift, vilket innebär att skillnaden mellan investeringsbehovet för att driva anläggningen i 50 år jämfört med att inte driva anläggningen i 50 år är försumbar”, står det att läsa i Vattenfalls interna dokument.

Vattenfalls Magnus Hall stod i tisdags fast vid att bolaget lägger ner reaktorerna av kommersiella skäl.”

 Någonting är inte riktigt friskt inom statliga Vattenfall och inte minst inom den rödgröna regeringen. Koncernchefen Magnus Hall agerar med andra ord som en kameleont.

 

 

43 reaktioner på ”KAMELEONTEN PÅ VATTENFALL

  1. L8 2019-12-29 / 12:11

    Greta Thunberg klimataktivist tycker jag är fel uttryck. Hon är en kilmathysteriker och inget annat.

    Gilla

  2. T. P 2019-12-28 / 18:13

    Jag har bekostat mitt körkort för person bil och lastbil själv. Efter avslutad lastbils utbildning begav jag mig till AMS och frågade om de kunde hjälpa mig med praktik? Deras svar blev : ”njaaa du måste försöka hitta själv ett praktikplats. (Hhaah) och vad ser jag idag, några år senare. Ju, nyanlända får just den hjälp jag bad om, och de behöver inte ens fråga utan de blir till och med erbjudna gratis körkort!

    Gilla

  3. ROLLE 2019-12-28 / 15:27

    ”Skattebetalarna tvingas ta notan när nyanlända kvinnor i Småland får gratis körkortsutbildning på arabiska. Detta samtidigt som äldreboenden läggs ned.”
    https://samnytt.se/invandrare-far-gratis-korkortsutbildning-pa-arabiska-aldreboenden-laggs-ned/
    Man kan undra om dessa beslutsfattare har en hjärna som fungerar som den ska?
    Hela tiden förmåner till muslimerna på bekostnad av svenska skattebetalare.
    När skall de sovande sju(k)klöverväljarna vakna. Måste det till att plånboken skall bli helt tom?

    Gilla

    • Thoralf A 2019-12-28 / 15:42

      Vad jag anser behöver du väl knappast fråga. Fråga istället vad SD Oskarshamn tycker om detta projekt som beviljats 378 000 kronor av skattebetalarnas pengar.

      Gillad av 1 person

  4. tompa 2019-12-28 / 14:25

    Det verkar som islamistisk terror ökar i Afrika.

    Sprängladdning placerad på lastbil: Minst 90 dödade i attack i Somalia

    Gilla

  5. Bert 2019-12-28 / 13:09

    Jag har varit hemma i Kalmar över jul. Jag blev chockad över den mängd MENA och hucklen som fanns överallt. Det har gått fort utför på ett halvår!

    Gillad av 3 personer

  6. Marianne 2019-12-28 / 11:21

    Thoralf,

    Jag var på Gekås igår… för 10 år sedan såg jag inga araber och hucklor. där… fy fan säger jag.. överallt är det hucklor och arabiska män. Folkutbytet går snabbt.

    Gillad av 4 personer

  7. Nils Dacke 2019-12-28 / 09:19

    Hall är urtypen av höga chefer inom den statliga byråkratin, en kappvändare, politruk och smilfink av värsta sorten, har aldrig någon egen åsikt utan försöker anpassa mot den rådande politiska och aktivistiska ordningen. Hade även fungerat perfekt inom den statliga byråkratin i f.d kommunistiska Sovjet och Östeuropa.

    Gillad av 1 person

    • LaCo 2019-12-31 / 20:54

      Ja, Thoralf kallar honom en kameleont. Det är fel. Han är en nickedocka som nickar åt alla håll som han råkar vända sig mot.

      Gilla

    • Thoralf A 2019-12-28 / 09:29

      Jag kommer bli mer restriktiv vid kommentarer som enbart har en länk till en artikel. Oavsett om artikeln är bra eller dålig. För att kommentaren skall godkännas vill jag att artikeln även beskrivs/kommenteras.

      Gillad av 4 personer

  8. Tony Ingman 2019-12-28 / 08:14

    Genom att sätta personer med rätt politisk bakgrund på viktiga platser överallt,
    som likt sprattelgubbar sprattlar när sosseregeringen rycker i snöret så kan
    man genomföra sin politik hur vriden den än är, det är ju precis lika dant på
    alla viktiga samhällsfunktioner, där sitter enbart personer med Sossebakgrund
    deras duglighet för ändamålet har mindre betydelse än rätt bakgrund, där
    partiboken har väldigt stor betydelse!

    Ingen ska inbilla mig att ex. Dan Eliasson får sina kräm jobb på grund av att
    han är speciellt duglig på dom områden han gång efter annan fått sig tilldelat?

    Gillad av 2 personer

  9. Gruvmor 2019-12-27 / 20:33

    Såg just ett klipp från Sydafrika, hur energiproduktionen vanskötts och hur bristen påverkar bla turistindustrin. Skrämmande utveckling. Folk kommer ju inte längre när de upplever att det saknas både Internet och el. Klippet av Loving Life är bara 5 min, heter ”The Bed and Breakfast industry is dying in South Africa” men handlar om mer än så.
    Kommer det att bli så här i Sverige också?

    Gilla

  10. PV544S 2019-12-27 / 19:53

    Fakta som underlag har ersatts med politik.
    Besluten fattas efter vad politiken tycker.
    Därför behövs inga konsekvensanalyser.
    Påminner om Arbetsförmedlingen, först lägga ner, sedan nyetablering på samma orter.
    När stoppet av Ringhals 1&2 är klart, kommer ett nytt besked om omstart, till högre kostnad.

    Gilla

  11. T. P 2019-12-27 / 18:15

    Ja, det stämmer att idioter utan utbildning och kompetens kan bli så kallade chefer och arbetsledare i de statliga institutioner. Det har jag sett med mina egna ögon.

    Gillad av 2 personer

  12. turrim 2019-12-27 / 18:09

    Vattenfall ägs av oss alla. Man ska leverera säker el till landet, enskilda och företag, till bästa pris. Trodde jag.

    Tills man gjorde affärer med uppmuntran från bl a Maud Olofsson (C) i Nederländerna och senare i Tyskland som har resulterat i mycket stora förluster för mig och dig som ägare. Säkert större förluster än vad nu Ygeman talar om vad gäller fortsatt drift av våra egna kärnkraftverk.

    Nu sägs det finnas en utredning som visar att det i stället är lönsamt att driva Ringhals. Likväl ska man lägga ner med således nya förluster och leveransrisker för ägarna; dig och mig. Denna utredning har hemligstämplats.

    Enligt vilken paragraf i Sekretsslagen kan man hemligstämpla en utredning för ägarna? Någon med större kunskaper än jag måste driva ett överklagande. Om inte annat så måste ansvarigt utskott i riksdagen kunna kräva utredningen på sitt bord.

    Gillad av 1 person

  13. Janne 2019-12-27 / 17:37

    Det verkar som om vilken fåntratt som helst kan bli chef i dom statliga bolagen,dom
    måste ha en konstant skitsmak i munnen av allt rövslickeri,för kompetens saknas
    i dom flesta fall det är ju tydligt.

    Gillad av 3 personer

  14. Cosmik Debris 2019-12-27 / 17:15

    TYPISKT SR!

    Alla avsnitt finns för nedladdning utom gårdagens avsnitt. Jag rekommenderar alla att lyssna på vad Gösta Persson från Skövde har att säga om invasionen från Afrika och Mellanöstern.

    Avsnittet heter ” Rutavdrag, källsortering, råttgift” (tidskod 9.00 min)

    https://sverigesradio.se/ringp1

    Gillad av 1 person

    • Cosmik Debris 2019-12-27 / 23:51

      Kl.17:09 var avsnittet INTE möjligt att ladda ned. Nu är det tydligen det

      Gilla

    • Lars Olsén 2019-12-28 / 06:36

      Ibland tror man att man är ensam med sina tankar och så kommer det en som Gösta Persson och formulerar sig precis som man själv gör. Det är verkligen tråkigt med ett SR som inte kan hantera viktiga frågor som denna. Det är ju inte SR som har ensamrätt på problemformuleringarna – det borde vara deras officiella uppdragsgivare – svenska folket.

      Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2019-12-27 / 16:45

      Intressant att han ändå på sätt och vis fick prata färdigt!

      Gillad av 2 personer

  15. Maja Dacke 2019-12-27 / 13:37

    Märkligt, märkligt … men det kommer inte fram vare sig bild eller text på denna sida … Bara för mig och efterkommande? Vet alltså inte vad ni i tråden kommenterar.

    Vad hände, Thoralf? Vad händer?

    Gilla

    • Gunnar Karlsson 2019-12-27 / 17:15

      Maja, har du försökt stänga datorn och starta om.

      //Gunnar

      Gillad av 1 person

      • Maja Dacke 2019-12-28 / 19:10

        Det hade inte hjälpt och var något unikt men nu …. …

        Gilla

  16. Mjölner 2019-12-27 / 12:03

    Det som pågår måste vara kriminellt. Det krävs ett regeringsskifte för att få bukt med myglet. Rättegångar, höga böter och långa fängelsestraff tack!

    Gillad av 3 personer

    • Gunnar Karlsson 2019-12-27 / 13:18

      Höga böter känns väldigt tunt för denna grova typ av kriminalitet, möjligtvis i kombination med konfiskering av gjorda pensioninbetalningar för de skyldiga.

      //Gunnar

      Gillad av 2 personer

      • Thoralf A 2019-12-27 / 16:11

        Troligen har de mer eller mindre inga pensionsinbetalningar. Det finns bara ett straff. Förpassning ut ur riket!

        Gilla

      • Gunnar Karlsson 2019-12-27 / 17:02

        Thoralf, jag som trodde att dessa pajasar hade skott sig ordentligt med näst intill orimliga månatliga pensionsavsättningar i känd Sosseanda. Om så inte är fallet, är ju ett alternativ till landsförvisning att vi följer den skandinaviska traditionen hur man bestraffar landsförräderi.

        I retsopgøret Danmark och i rettsoppgjøret Norge efter andra världskriget drog man sig inte för att arkebusera ett tjugofemtal av de värsta landsförrädarna i respektive land. Det är värt att notera att dödsstraff inte existerade i något av länderna, men man ansåg att landsförräderiet i dessa fall var så grovt i dessa fall att dödsstraff var befogat.

        //Gunnar

        Gillad av 1 person

    • Mjölner 2019-12-27 / 15:49

      Varför använder du min signatur?

      Gilla

      • Mjölner d.y. 2019-12-28 / 01:18

        Hurså ”upptagen”? Du har bild på dig själv så det går lätt att skilja oss åt. För övrigt har jag aldrig sett enda inlägg från dig förrän idag. Jag har följt Thoralfs blogg från start. Kanske har missat något.

        Gilla

    • Mjölner 2019-12-27 / 15:51

      Du använder en redan upptagen signatur!

      Gilla

      • Mjölner 2019-12-29 / 20:03

        Jag har bild på mig själv och registrerat account på WordPress under signatur Mjölner.
        Huruvida jag aldrig kommenterat här är inte din business. Om du använder signatur Mjölner i fortsättningen vill jag att du skriver Mjölner D.Y. som du gjort i din replik så ingen förväxling sker.

        Gilla

  17. botwid 2019-12-27 / 11:44

    Ja känner igen mönstret, sverige styrs av idioter.

    Gillad av 3 personer

  18. Svinfylking 2019-12-27 / 11:43

    Den enda logik som finns är NWO-agendan. Maurice Strong sa på Rio-mötet på 90-talet: ”är inte det bästa vi kan göra, att stänga alla fabriker och industri i USA, riva all bebyggelse och återlämna allt till naturen”?
    Den agendan är sjösatt i stora delar av Västvärlden och tydligen i Sverige också!
    CO2-agendan är bara ett fult och falskt verktyg på vägen mot utplånade stater. Med en ”frihandel” med snedvridna regler har jordbrukare försvunnit i en rasande takt! Vad som försvinner är också kunnande och förståelse för hur man brukar jorden ..
    Vi befinner oss i Grand Solar Minimum med en nedstängd sol och de närmsta 30 åren kommer troligtvis bli kallare med kortare odlingssäsong. Utöver detta faller jordens magnetfält och de magnetiska polerna rör sig i snabbt fart mot varandra. Den nordliga magnetpolen har i princip delat sig två! Den pol som rör sig mot Sibirien är den starkare och den i Kanada försvagas. Detta är den troliga orsaken till att jetströmmarna har börjat ändra sig drastiskt med nord-sydliga rörelse mönster med arktisk kyla över områden där det inte brukar vara detta och hög värme där detta inte är normalt. Vi kan mycket väl vara på väg mot en global matkris, och samtidigt ska vi stänga fungerande elproduktion och förbjuda bensin/dieseldrivna fordon!? Hur många lantbruk/lantbrukare klarar av att byta ut hela maskinparken på ett decennium till fordon som inte ens existerar i dagsläget?
    Den globala-eliten vet mycket väl vad som pågår och passar på att sjösätta CO2-religionen och förstöra vår infrastruktur inklusive matproduktion.

    Gillad av 3 personer

  19. Gunnar Karlsson 2019-12-27 / 11:08

    Herr Hall är en politiskt tillsatt pajas, hans enda merit är en röd partibok.

    //Gunnar

    Gillad av 3 personer

  20. ROLLE 2019-12-27 / 10:58

    Nedstängning är ett krav från extrempartiet MP som Stefan går med på för att få behålla makten.

    Gillad av 2 personer

  21. turrim 2019-12-27 / 10:52

    En liggande boll som SD måste sparka på i riksdagen. Om man törs.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.