SAKTFÄRDIGA FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

Tänk att det skall ta en hel vecka att komma fram till den logiska slutsatsen.

Iran Air Corona

https://www.expressen.se/nyheter/over-3000-doda-i-coronaviruset/

Jag skrev redan för en vecka sedan på bloggen att flygen från Iran borde stoppas. Jag citerar från mitt blogginlägg den 24 februari.

”Utbrottet av Coronaviruset i Iran är sannolikt betydligt värre än utbrottet i Italien. Enligt dagens statistik har enbart 43 smittats i Iran men hela 12 personer har avlidit. Dessa uppgifter tyder på att den iranska regimen döljer det verkliga antalet smittade. Eller så har sjukvården i Iran misslyckats fullständigt med sina diagnoser. Oavsett vilket så tyder siffrorna på att situationen är betydligt värre i Iran än vad det framgår i media.

 Sverige bör därför omedelbart stoppa alla flygningar till och från Iran!

Alla som kommer från Iran skall sättas i karantän!”

https://thoralfsblogg.com/2020/02/24/stoppa-alla-flyg-fran-iran/

Nu vill saktfärdiga Folkhälsomyndigheten att Transportstyrelsen drar in tillståndet för Iran Air. Hur många passagerare har kommit till Stockholm och Göteborg under den sista veckan. Skall vi gissa 1 000 personer.

Sedan får vi inte glömma borta att många i södra Sverige flyger från Kastrup. Men där har Iran Air fått problem. Men det finns ytterligare två iranska flygbolag som flyger på Kastrup.

 ”Iran Air flög tidigare till Köpenhamn från Teheran, men sedan det iranska flygbolaget velat ha beväpnade vakter ombord på sina flygningar har man fått stopp från danska Trafikstyrelsen. Detta då Trafikstyrelsen står fast vid att det inte är tillåtet med beväpnade vakter ombord på flygningar till eller ifrån Danmark. Men enligt check-in.dk tänker Sverige annorlunda och det är därför Iran Air väljer att börja flyga till Malmö Airport som endast är belägen 10 mil från Köpenhamn. Enligt check-in.dk använder de svenska myndigheterna en ”don’t ask, don’t tell”-praxis. Myndigheterna i Sverige frågar alltså inte flygbolagen och flygbolagen berättar inte heller.

Malmö-Teheran blir Sveriges tredje linje med Iran Air som sedan tidigare flyger till både Stockholm och Göteborg från Teheran.”

https://flyg24nyheter.com/2018/02/14/iran-air-borjar-flyga-till-malmo/

 

 

 

 

Annons

12 reaktioner på ”SAKTFÄRDIGA FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

 1. Andersson i Pinan 2020-03-04 / 05:38

  Kan kineserna bygga ett sjukhus på en vecka borde vi kunna göra det på en månad. Det finns gott om arbetsföra grovarbetare som går och dräller.

  Gilla

 2. Tony 2020-03-03 / 08:05

  Undrar ibland i mitt stilla sinne över hur många myndigheter som hade kunnat avvaras?
  Tror att det är en hel del, om det sen kombinerats med ett Tjänstemannaansvar där den
  ansvarige i verkligheten fick svara för följderna istället för att få en spark uppåt till ett
  annat jobb när personen inte klarat sin uppgift. För tack vare Sossarnas belöningssystem
  sitter det många olämpliga personer på många departement och uppbär fantasilöner med
  vidhängande förmåner, tack vare partikollegors generositet med skattemedel?

  Gillad av 1 person

 3. messkalle 2020-03-03 / 07:23

  En ung kvinna, Elin, stoppade en flygavgång till Iran. En svag regering låter Hälsomyndigheten fundera om det är lämpligt. Skälet är att svenskarna (sannolikt skolbarn) måste tillåtas resa hem.
  Transportmyndigheten ”lär” ha stoppat flyget ToR Iran. Kanske äntligen en tjänsteman som ser det komma. Mer uppgifter tack. Tusen ”svenskar” har kommit tillbaka!!!!!
  Hur dum kan regeringen vara?
  Hur dum som helst

  Gillad av 1 person

  • messkalle 2020-03-03 / 07:43

   Googlat; https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fast-i-coronadrabbat-iran Naturligtvis med ett hjärtans par som funnit varandra i Sverige. Med det sagt så är perser inte som andra utan kan och vill arbeta.
   Äntligen! Återstår att se om Folkhälsomyndigheten håller koll på de som kommer åter till Sverige
   Utrikesdepartementet skriver att ett hundratal svenskar har anmält sin närvaro i Iran på ambassadens svensklista, men att man befarar att det totala antalet är avsevärt större.
   – ”befarar” nåja här kanske finns de som har flytt från Iran på grund politisk förföljelse som lever gott hemma med svenska bidrag. Utmärkt tillfälle att upprätta en lista på felaktigt utbetalda bidrag #svartalistan

   Gilla

 4. Hacke 2020-03-02 / 16:02

  Jag ger mig f-n på att om vi så rent optiskt skulle konstatera att en tsunamivåg var på ingående skulle någon sossepamp á la Morgan bjuda till presskonferens och sedvanligt dumdrygt meddela att man nu minsann tänker tillsätta en utredning.
  Där någonstans ligger handlingskraftsnivån i dårhuset Sverige.

  Gillad av 2 personer

 5. Monica Eliasson 2020-03-02 / 15:59

  Exakt. Vanligt bondförnuft säger ju att vi borde klippt all kontakt med Iran redan för en vecka sedan. Det stod ju tidigt klart att Iran inte har kontroll, inte går att lita på.

  Gillad av 1 person

 6. stigrydmark 2020-03-02 / 15:58

  Nu vet vi också att många troende i Iran besöker speciellt heliga platser där man kysser och slickar på dessa ställen i sin fanatism. Den har företräde framför vetenskap och sunt förnuft. I den islamska världen fungerar heliga platser som koncentrat för smittspridning.

  Gillad av 2 personer

 7. martiusus 2020-03-02 / 15:42

  Idag är svensk sjukvård en katastrof, vi klarar helt enkelt inte ett större utbrott av Corona-smittan. Många äldre och sjuka kommer att dö till följd av underbemanning och platsbrist inom sjukvården.

  Man har prioriterat en missriktad humanism i form av flyktingmottagande som har ätit upp pengar som annars hade kunnat gå till vården.

  Ingen har sett till konsekvenserna av att aldrig sätta ett tak på hur många som Sverige kunde ta emot. Godhetstänkande ersatte logik och enkel matematik.

  Om Corona-viruset skulle få fäste i våra invandrartäta områden kan det bli riktigt otrevligt. Många sjuka skulle då invadera våra sjukhus, och med hela klanen som följe, med hot om våld kräva förtur till vård.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.