CORONAVIRUSET I SVERIGE

Nu har vi 161 smittade av coronaviruset i Sverige men ingen har avlidit än så länge. Skönt! Jag saknar dock information om hälsotillståndet för dessa 161 personer. Om svenska myndigheter fortsätter mörka denna uppgift kan det få till följd att väldigt många människor reagerar och handlar  irrationellt.

Jag har ställt frågan till media och i flera forum men inte fått något svar. Journalisterna tycks vara fullständigt ointresserade av frågeställningen.

Hur många är lindrigt sjuka?

Hur många har en svårare sjukdomsbild?

Hur många kräver intensivvård?

Det handlar inte om sekretess när det gäller så många smittade. Om man skall TRO den information som socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten förmedlat så är samtliga lindrigt sjuka. Jag har inte hört någon uppgift om att någon skulle vara allvarligt sjuk av de smittade.

Stämmer detta? Eller mörkar regeringen och myndigheter?

31 reaktioner på ”CORONAVIRUSET I SVERIGE

  1. Laglydig 2020-03-08 / 23:39

    650 patienter intensivvårdas i Italien.
    https://lab.gedidigital.it/gedi-visual/2020/coronavirus-i-contagi-in-italia/?ref=RHPPTP-BH-I250551341-C12-P4-S1.8-T2

    Hur många intensivvårdsplatser finns det i Sverige?

    Oljepriset ner med 22 % i den tidiga handeln.
    Börsterminerna pekar ner med – 4,5 %.
    Dollarn försvagas med 1 %.
    Guldet upp med 1,5 %.
    http://www.investing.com

    Kommer centralbankerna att agera igen imorgon?

    Frågorna är många, svaren från myndigheter i Sverige obefintliga.

    Gilla

  2. Onkel Björn 2020-03-08 / 17:35

    Känns lite grann som hysteri runt coronaviruset och det är väl mycket att tacka våra massmedier som dagligen basunerar ut hur många som har blivit sjuka. Dödligheten är ett par procent bland de sjuka
    Beakta då att det varje år dör folk av de vinterförkylningar som härjar. och något som de flesta inte känner till är att det årligen dör ca 8000 av sepsis, blodförgiftning.
    Gissar att dödstalet i Corona inte kommer att överstiga antalet ihjälskjutna ligister. Men den som lever få se.
    det finns så mycket annat i samhället att oroa sig för.

    Gilla

  3. Djungelstedt 2020-03-08 / 17:09

    Lars Wilks säger sanningen

    Gilla

  4. Kalle 2020-03-08 / 14:59

    Frågade sjuksköterskan hos ”Min Doktor” på apoteket Hjärtat i Borås nu om hon visste ungefär hur många som är allvarligt sjuka. Hon visste inte heller. Verkar inte som någon vet???

    Förresten är besök hos Min doktor gratis sa hon, om läkare behöver konsulteras per telefon vid besöket, går via region Sörmland och då som läkarbesök via app/tele. Annars 100:-.

    Vem går till en vårdcentral efter detta när det är gratis läkarbesök hos Min doktor? Hur kommer det slå mot regionerna?

    Gillad av 1 person

  5. Mörkläggning 2020-03-08 / 13:56

    Har frågat 10 gånger i Aftonbladets chatt om hur många av fallen som är allvarliga. De vill uppenbarligen inte svara.

    Gilla

  6. Andersson i Pinan 2020-03-08 / 13:52

    Du kanske har rätt. Det låter mer som ryktesspridning. I fjärde eller femte led.

    Gilla

  7. Hacke 2020-03-08 / 09:50

    Det är så många självklara och skriande angelägna frågor folk i gemen ställer sig men som aldrig lyfts och än mindre får några svar via ”journalisterna” i regimstödd media.
    Inom deras skyddade verkstäder och pk-bunkrar är det helt andra spörsmål som pockar på uppmärksamhet. Ta bara deras flaggskepp och ”tunga samhällsmagasin” Agenda där man ikväll ställer frågan hela den södermalmska medie- och kultureliten går och grubblar på, ”Varför har Sverige aldrig haft någon kvinnlig statsminister?”
    Vad är väl en skenande världspandemi och anarkiliknande samhällsutveckling utanför redaktionsfönstren i en jämförelse i den feministiska storhetsvansinnesmakten.

    Gillad av 2 personer

  8. In vandrad 2020-03-08 / 09:17

    Den information man får i Sverige stämmer inte översens med kinesiska uppgifter. Visselblåsarläkaren Li Wengliang dog själv. Han var 34 år. Två andra läkare som dog var 62 och 51, Inte några gamlingar alltså. En britt som bor i Kina och först sa att han botade sig själv men wisky och honung erkände sen att ha genomgått ett tre veckors ”helvete”. Även hans katt dog efter två dagars sjukdom.

    Jag är inte rädd för viruset, jag är rädd för inkompetensen och likgiltigheten hos beslutsfattare i Sverige. Statsepidemiologen säger att ”slumpen styr”. Har inte han hög lön för att göra något åt att inte hela befolkningnen är utsatt för slumpens härjningar?

    Gillad av 1 person

    • Maja Dacke 2020-03-08 / 17:34

      Vem kan intyga att visselblåsarläkaren dog av detta virus?

      Jag följer Micke Oddane på wakeupglobe och hans gäster som spekulerar och går på djupet ‘behind’ det mesta.

      De finns de som vill att vi alla mer eller mindre håller andan – för att minska CO2-utsläppen. Det gillar dock inte våra växter …

      Gilla

  9. Peter Andersson 2020-03-07 / 23:44

    För de som är äldre än 80 och redan har någon sjukdom är viruset dödligt . För hela gruppen över 80 alltså även de som är friska är dödligheten 15% , andra utsatta grupper är de med diabetes och högt blodtryck samt rökare. Sverige saknar möjligheten till adekvat vård för dessa grupper dessutom eftersom de behöver vård i respirator. Inom 2 veckor kommer Sverige vara ett land som är värst drabbat dvs % / capita.. Och detta bara för att man inte gjorde någon kontroll på inresande frå högriskområden.

    Gillad av 1 person

    • Laglydig 2020-03-08 / 06:31

      Nja, jag tror inte att vi kommer att nå upp till Vatikanstatens nivå på 1 smittad (befolkning 809 personer), men vi kommer sannolikt att gå om Kina (det krävs att vi når upp till ca 600 smittade för det). Italien och framförallt Iran blir det nog svårt att ”slå” (båda har betydligt fler smittade per invånare än Kina).
      Bubblaren är USA med sitt täta samband mellan Californien och den kyrka som utgör utbrottet i Sydkorea.

      Gilla

  10. Jonas F 2020-03-07 / 22:57

    Alla vet ju att det är äldre svagare och dem sjuka som dukar under först.
    En vanlig influensa som dyker upp var tredje år där inte friska dukar under.
    Samma story är i djurvärlden. Lite jobbigt men det är så livet är.

    Gilla

    • Thoralf A 2020-03-07 / 23:07

      Hur vet du att detta stämmer? För att någon sagt det i TV?

      Gilla

    • Maja Dacke 2020-03-08 / 17:22

      Jojo … för en del år sedan gav sig en bilbesiktare den på att demolera min bil – kostade multum att reparera. Nästa år fanns han inte där och jag frågade varför. – Han dog i lunginflammation trots att han vaccinerat sig mot svinpesten …

      Så kan det gå men detta hade jag INTE önskat honom.

      Gilla

  11. Laglydig 2020-03-07 / 22:54

    Jag tycker det är intressant att svenska myndigheter försöker tona ned spridningen i Sverige av Coronaviruset med att det hittills rör sig om ”importerade fall”. Min fråga blir då, var inte de första fallen i t ex Italien också ”importerade fall”?

    Det är några dagar sedan som man sa att än så länge så är det inga problem att smittspåra, men skulle det öka till 50 fall i Sverige då kan det bli problem…

    Tyvärr är det så att Sverige INTE har någon som helst beredskap. Man låter virussmittade sitta hemma i karantän eftersom man inte har plats för dem på sjukhusen. Man skickar t o m hem personer från sjukhusen om de inte behöver absolut intensivvård även om de skulle vara sjukare än ”lindrigt sjuka”.

    Tyvärr är det nog bara en tidsfråga innan vi har över 1000 smittade i Sverige, med en dödlighet på 4-5 %.

    Om man tittar på länder med över 10 miljoner invånare och beräknar antalet smittade per invånare så toppas listan av Sydkorea, följt av Italien, Iran och Kina. Därefter kommer Sverige!

    Gillad av 1 person

    • Maja Dacke 2020-03-08 / 17:17

      Rädsla är din största fiende – var inte rädd för den. Men kom ihåg att tvätta händerna. Det har jag gjort i många år … …

      Gilla

      • Laglydig 2020-03-08 / 19:30

        ”Var förberedd på det värsta och hoppas på det bästa”.

        Vi är på samma nivå som Italien för någon vecka sedan, men vi har minst sjukhusplatser per invånare i hela Europa…

        Dödligheten i Italien har stigit till drygt 6 %. Jag är inte rädd, men jag är ordentligt bekymrad och försöker hålla mig inne så mycket det går. Tyvärr måste jag iväg på några politiska uppdrag i nästa vecka.

        Jag skulle klara ca 3 veckors isolering om det skulle behövas, förutsatt att jag har el och vatten annars skulle det bli svårt.

        Gillad av 1 person

  12. Ingela Lövgren 2020-03-07 / 22:23

    Jag läste om en smittad som hade astma som var inlagd. Jag håller med dig Thoralf, jag som har KOL och bara en njure kvar vill gärna veta hur pass svårt det drabbar. Min plan är att sätta mig själv hemma i karantän för att inte bli smittad.

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2020-03-07 / 22:52

      Det är säkert många som undrar och som dessutom har en egen sjukdomsbild. Det är rent ut sagt att myndigheterna mörkar situationen i Sverige. Ännu märkligare är att ingen svensk journalist har ställt frågorna.

      Gillad av 1 person

  13. Thomas 2020-03-07 / 22:22

    Pk-viruset är mycket värre. 3 feta negresser ska representera Sverige i eurovision festivalen. Ifjol var det bara en neger, det går framåt med fart svensk förintelsen. Nästa är är det kanske 10 negresser i burka som representerar Sverige? Vem är förvånad? Inte jag.
    Allt följer en uppgjord plan, det gamla Sverige kommer aldrig tillbaka.

    Gillad av 2 personer

  14. Högt hårfäste 2020-03-07 / 22:19

    Kvinnan i Jönköping vårdades ju på sjukhus i 4 veckor. Man fattar ingenting! Vilka får hemkarantän? Är det valfritt? Hur många av de smittade vårdas på infektionsklinik?

    Frågorna är många. Har ställt några frågor i Aftonbladets chatt, men ingen fråga har kommit med i flödet.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2020-03-07 / 22:50

      Ställt frågor i Expressens chatt men de har inte kommit med!

      Gilla

  15. Arne 2020-03-07 / 22:13

    Jag läste att ett barn dött i Sverige idag, men media mörkar såklart!

    Gilla

      • Arne 2020-03-07 / 23:31

        Jag läste det i Corona-tråden på Flashback och någon medlem efterfrågade källan som sades vara säker, men det var vid lunchtid och nu orkar jag inte gå igenom typ 100 sidor i tråden, eftersom den växer i rask takt och man måste uppdatera varje minut för att inte missa något.

        Kan ju vara trollning, men det lät inte alls så.

        Gilla

Kommentarer är stängda.