PK-MEDIA IGEN

TT artikel Sverige hyllas

Hur hyllas då Sverige enligt TT:s artikel?

”Jag tror att Sverige representerar en framtida modell.”

”Jag tycker att det kan finnas lärdomar att dra från våra kollegor i Sverige.”

Ordet ”tror” och ”kan” har uppenbarligen journalisten på TT fullständigt missat eller tolkat betydelsen av för ”hyllas”.

Detta är en minst sagt falsk rubrik från TT som idag spridits i mer eller mindre alla lokala tidningar genom TT. Ett utmärkt exempel på hur falsk och politiskt korrekt svensk media är!

PS

Vill du stödja min blogg. Klicka då på det annonser som kommer i mina blogginlägg. Det kostar dig inget men ger mig några extra kronor varje månad. Om nu inte WordPress blockerat alla annonser på min blogg.

17 reaktioner på ”PK-MEDIA IGEN

 1. Lennart Karlsson 2020-05-01 / 11:17

  Angående de patetiska sossepolitikerna och deras äckliga vänner ”agendasättande reportrar” som tydligen fortfarande, då som nu, hyllar ”Tyska systemet” från 40 talet borde dessa sättas i ett av de 14 sosseläger vi hade då! Fast det är ju bara käbbel säger sonen till två nazister och skrev under kapitulationen med Muslimska Brödraskapet samt sände 1999 ut dekret att stödja islam.
  Nu vill det till att ta död på alla oss som minns sossarnas/centerns rätta ansikte. Med ”rätt” general direktörer kanske landsförrädarna kan sitta kvar tills Storvisiren tar över?
  Att Läkarna sviker sin ed liksom de vänsterinspirerade sköterskor de omger sig med tycker Eliasson, regeringens egen Dr Mengele, är bra då det lösgör pengar till nya invasionstrupper tillika ”Garage påsättare” för ”Feministerna”. Tack vare Palme, Reinfeldt och Löven!
  (Jag har censurerat mig själv. Att Regeringen avlivar Svenska pensionärer och multisjuka till förmån för Islam är dock oförlåtligt.)

  Gillad av 2 personer

 2. Bajen666 2020-05-01 / 11:04

  Ja fy fanken det är tragiskt, inte nog med att vi har en helt värdelös politikerkår som gör allt i sin makt för köra landet i sank vi har även en helt värdelös journalistkår som inte granskar makten (myndigheter och politiker) som sig bör utan springer istället deras ärenden och kör hej vilt med fake-news.

  När man läser sånt här så vill man ju bara ge upp och gå i dvala……

  Gillad av 1 person

 3. Grålle 2020-04-30 / 23:25

  Vidare så kan vi nu läsa att trollet Greta Thunberg sadlat om från miljö till Corona.
  Sanningen är väl att tösen är professionell aktivist och hugger på allt som ger publicitet eftersom hon är för lat för att gå i skolan.
  Vad annat kan man förvänta sig med sådana föräldrar…..

  Gillad av 1 person

 4. hans ove 2020-04-30 / 19:24

  Thoralf, Viruset är på G på allvar till Västra Götaland nu.
  När kulmen nås i Västra Götaland är oklart, men det kan eventuellt handla om två till tre veckor.

  Gillad av 1 person

 5. Tony 2020-04-30 / 17:17

  Svensk Media är under all kritik, i SVT sitter Mats Knutsson och gnäller över
  varför Donald Trump inte använder munskydd, men ingen har väl hört M.K
  med ett ord kommentera att den så kallade regeringen här hemma inte
  vid något tillfälle använt munskydd vid pressmöte, inte ens Tegnell som som
  varit i TV från morgon till kväll?

  Tror att Trump o USA klarar sig utan påpekande från enögda journalister från SVT.!

  Gillad av 7 personer

 6. Lollo 2020-04-30 / 16:41

  Jag hörde detta påstående i P1 på morgonen där man hävdade att WHO tog fram Sverige som föredömme. Misstänksam som jag är mot public service så lyssnade jag till vad WHO egentligen hade sagt. De som är intresserade kan lyssna själva här:

  https://www.friatider.se/who-pastas-hylla-sveriges-strategi-men-uttalandet-handlar-om-nagot-annat

  Det börjar med att en journalist frågar om Sverige har en bättre chans att motstå en andra våg av en coronaepidemi genom att befolkningen i Sverige uppnår flockimmunitet genom att landet inte har stängt ner samhället utan har valt att ha ett öppet samhälle.

  WHO representanten svarar med att först deklarera att det är en missuppfattning att Sverige inte har vidtaget åtgärder mot smittspridning. Skillnaden mot många andra länder är att Sverige har valt en frivillig linje istället för tvingande där befolkningen själva tar ansvar för social distansering m.m. Sen rabblar han upp en del exempel som han har fått från den svenska regeringen eller FHM men som i mångt och mycket inte stämmer utan är ren propaganda. Sen kritiserar han Sverige för det höga antalet dödsfall på äldreboende och säger att detta är någnting som WHO kommer att titta närmare på. Mer borde göras för att skydda de äldre i samhället.

  På frågan om flockimmunitet så säger han att enligt den information vi har så är antalet personer med antikroppar väldigt lågt även i områden som är hårt drabbade av viruset. Detta betyder att en stor del av befolkningen fortfarande är i riskzonen och chansen att coronasmittan återkommer i en andra våg är mycket hög. Om länder öppnar upp för tidigt och i för hög grad så riskerar man att få en ny epidemi.

  Sen avslutar han med att säga följande: Om man i framtiden vill komma fram till en situation där ”lockdown” upphävs är kanske den svenska modellen att rekommendera. Det återstår dock att se om denna strategi kommer att lyckas eller inte.

  Kortfattat säger han att den enda skillnaden mellan Sverige och andra länder är att Sverige har valt en frivillig väg istället för lagstiftning eller tvingande regler som de flesta andra länder har valt. Sen säger han att flockimmunitet verkar vara omöjligt att uppnå utan man måste vara beredd på en andra våg av coronasmitta.

  Tolkningen av det sista stycket är om länder som har tvingande regler gällande ”lockdown” vill lätta på restriktionerna så kan man hålla fast vid restriktionerna men göra dom frivilliga dvs. som rekommendationer som Sverige har. Detta innebär inte att den svenska strategin rekommenderas utan bara att när det är läge att lätta på restriktionerna i övriga länder så kan ma övergå till rekommendationer. Lägg också märke till den sista meningen han säger om den svenska strategin:

  Det återstår dock att se om denna strategi kommer att lyckas eller inte.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-04-30 / 21:26

   Det ligger i framtiden att se om denna strategi kommer att lyckas. Sedan beror det på vad överheten har för mål med sin strategi. Vi vet redan vad vissa höjdare har sagt om köttberg och dem som känner den svenska kulturen och kan återberätta. Vi vet vad många däruppe tycker om det svenska och var de har sina sympatier. Vad vi inte vet är hur mycket apoteksvaror som överheten har samlat i sina egna lador. Har de gjort som deras fränder i t ex Frankrike? Ja. den som söker den finner – på internet-

   Gillad av 2 personer

  • Ivar Andersson 2020-05-01 / 09:13

   Journalisterna gör sina egna tolkningar av vad som WHO säger. Eller så förstår de inte engelska vilket verkar mindre sannolikt.

   Gilla

 7. Robban 2020-04-30 / 16:04

  Äckligt att se! Vi lever inte i en demokrati iaf!
  @Thoralf Bör det inte gå att få ut Folkhälsomyndighetens strategi på papper?
  Ber om ursäkt för att jag ställer frågan! Men du har en betydligt större kunskap än mig, för att veta om det är möjligt!
  Vi har ju fått höra om denna ”strategi” sedan pandemin kom till Sverige och att det ska leda till, vore bra om det leder till, kommer hjälpa strategin när flockimmunitet uppstår, men som inte är målet och att strategin baseras på vetenskap och forskning! Det sista är onekligen spännande, eftersom det kräver en välfungerande tidsmaskin alt spågumma, då viruset är nytt och okänt och ingen officiell forskning finns!
  I allt detta, som har att göra med beslut som berör och kan komma att beröra människors liv och hälsa, så ska dessutom det enligt svensk lag, tillämpas den s.k försiktighetsprincipen!
  Skulle därför vara oerhört intressant att få svart på vitt, vad strategin är och vad det är för forskning den är baserad på och sist men inte minst! Hur det genomförts! Tex Ta tempen på personal innan de får komma in på äldreboenden, skyddsutrustning i vård och omsorg osv
  Jag utgår naturligtvis ifrån att det kommer visa sig vara lögner, dimridåer och vinklingar från början till slut!

  Gillad av 1 person

 8. Jan i Nybban 2020-04-30 / 15:11

  En fråga man kan ställa sig.Om någon närstående till Sozzeadeln drabbas av covid19 gäller samma sjukvård dessa ? Sömntabletter och en morfinspruta

  Gillad av 4 personer

 9. Kalle 2020-04-30 / 12:33

  Hur sjuk är den svenska sjuka vården. Sjukvård a. la bananrepublik???

  Sverige har 244 döda per miljon capita.

  Tyskland har 77 döda per mijon capita.

  Världsgenomsnittet är 29 döda per miljon capita.

  Sverige utför tester på 11 833 per miljon capita

  Tyskland utför tester på 30 400 per miljon capita.

  SVERIGE:
  ””Vår enhetschef har sagt: Om jag får reda på att någon använder munskydd så ser jag det som någon form av arbetsvägran vilket är skäl till uppsägning.” Det skriver Kommunals skyddsombud vid hemtjänsten i Mariestad till Arbetsmiljöverket.””

  https://www.arbetarskydd.se/arbetsmiljo/uppsagning-om-vi-anvander-munskydd-6994421

  TYSKLAND:
  ””Munskydd blir nu obligatoriskt i butiker över hela Tyskland. Beskedet kommer efter att Berlin som sista delstat krävt att kunder i affärer täcker munnen. Berlins inrikesminister Andreas Geisel motiverar bestämmelsen med att de anställda ska skyddas från att smittas av coronaviruset.

  Kravet på munskydd i butiker ska gälla från och med onsdag.

  Munskydd är sedan i måndags obligatoriskt på tåg och bussar i samtliga Tysklands 16 delstater.””

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9v1E5W/obligatoriskt-med-munskydd-i-tyska-butiker

  I sverige med många dödsfall FÖRBJUDER cheferna munskydd.

  I Tyskland med färre dödsfall måste befolkningen använda munskydd.

  Vad vill sverige med sina regler som går stick i stäv med andra länder???

  Avslöjar dessa frapperande siffror att sveriges sjukvård är i klass med bananrepublik och vill dölja det???

  Har vi INGEN VÄLFÄRD i sverige!!! Nedmonterad???

  Inte säkert att människan blir imun mot coronaviruset efter coronasjukan enligt flera underökningar!!!

  Har Tegnell missat det??? Styr sverige mot en katastrof för de äldre äldre.

  Sverige går allt snabbare mot ättestupan och sozzedöden, (zömnmedel och zmärtstillande) tror jag, tyvärr!!!

  Gillad av 5 personer

 10. Hacke 2020-04-30 / 11:54

  Aldrig har väl symbiosen politiker-media blivit så uppenbar som genom coronapandemin.
  Rena nationalyran i nyhets- och samhällsprogram. Den nationalism som annars är så förhatlig i all annan tappning än när den passar vänsteragendan.
  Det är äckligt att se men jag undrar hur många i det sovande folket som ser igenom hyckleriet bland fanor, pins och hyllningskörer i regimmedia. De tycks tvärtom stämma in i aldrig skådad omfattning trots att folk lämnas att dö som flugor i landet som man samtidigt utmålar som ”förebild”.
  Och tänk så lägligt när man nu i msm dag ut och månad in kan skippa precis all annan nyhetsförmedling kring massimporterad jävelskap som med obruten styrka för ett tvåfrontskrig med pandemin om att lägga vårt samhälle i grus och aska.

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2020-04-30 / 12:20

   I Bryssel sitter oanständigt privilegierade socialdemokraten Jytte Guteland och kräver att våra miljömål ska skärpas ytterligare. Från 40 till 65%. En fortsatt ”Coronamiljö”. Om detta är det också tyst i media.

   Hur det var att komma som flykting från Ungernrevolten 1956 berättar Sandor Herold i Pettersson: ”Självförsörjd efter en månad”.

   Gillad av 2 personer

 11. Calle 2020-04-30 / 11:31

  Detta vaga uttalande av WHO citeras överallt, men inga av alla kritiska röster från flertalet länder i världen.
  Förresten , varför hör man ingen statistik från Ungern, detta bedrövliga, nationalistiska, odemokratiska , främlingsfientliga, EU -kritiska land, som värnar sitt eget. Kanske är siffrorna positiva jmfrt med Sverige?

  Gillad av 1 person

  • Jan i Nybban 2020-04-30 / 15:06

   Siffror från idag Ungern rapporterar 12 döda och Sverige 124.Döda per miljon innevånare Ungern 32 och Sverige 256

   Gillad av 3 personer

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s