30 GÅNGER VÄRRE ÄN PEKING

Jag kan inte annat än förundras över svensk media. I synnerhet när det gäller BLM och coronaviruset. Ibland tror jag att media bevakar USA och Trump, betydligt mer än vad som händer i Sverige.

Ett annat exempel är coronaviruset. De senaste dagarna har det varit stora och många inslag om att man hittat coronavirus vid en matmarknad i Peking. Det skall vara ett hundratal bekräftade fall och den kinesiska regeringen beslutar om att sätta marknaden med omkringliggande bostadsområden i karantän.

Idag bekräftades 940 fall av coronaviruset i Sverige. I stort sett inte en enda rad om detta i svensk media. Ingen smittspårning, inga bostadsområden i karantän eller stängda arbetsplatser. Varför anser svensk media att 100 nya fall i 20 miljoners storstaden Peking är en stor nyhet, men inte 340 nya fall i lilla Västra Götalandsregionen med en befolkning på 1,7 miljoner invånare. Det blir inte en enda liten rubrik eller rad i media.

Det är ju i praktiken ca 30 gånger värre i Västra Götaland än i Peking!

Är det så enkelt som att den svenska situationen skall mörkas och samtidigt skall situationen i andra länder lyftas fram. Är svensken så dum att han inte förstår proportionerna? Tyvärr är jag benägen att svara ja på min egen fråga.

Varför vidtas inga åtgärder i Västra Götaland för att stoppa spridningen av smittan?

Jag förstår faktiskt inte hur media agerar eller hur dagens journalister tänker. Idag när jag tittade på Folkhälsomyndighetens presskonferens satt en ung kvinnlig journalist och nickade så instämmande till allt Anders Tegnell sa under presskonferensen. Det såg lite märkligt ut. Jag förväntar mig att journalister skall vara lite neutrala och inte så uppenbart vissa sina sympatier. När jag kollade upp vem journalister var så kom hon från Aftonbladet och heter Matilda Aprea Malmqvist. Är jag förvånad? Nej, inte det minsta. Hon stödjer givetvis FHM och regeringen. Hon skulle aldrig skriva något riktigt kritiskt om vare sig FHM eller regeringen.

När man sedan betraktar rapporteringen om Black Lives Matter eller klimatalarmismen så tror jag alla har mer eller mindre förlorat förståndet bland den politiskt korrekta andelen av befolkningen. Allt sunt förnuft tycks vara som bortblåst.

Världen har blivit helt galen!

Alexander Bard sparkades av TV4 så fort ett drev startades på sociala medier. En sanningssägare som Alexander Bard var redan nere för räkning när han debatterade med Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand. Det hade inte mobben glömt. Räddhågsna chefer som inte vågar stå upp för sina anställda mot mobben på sociala medier. De ansluter sig istället till mobben. TV4 har ju nu också blivit lite av Public service light om man ser till den nya ägarbilden.

Den politiskt korrekta indoktrineringen blir allt mer utbredd och den förgiftar allt fler i befolkningen. Vem skall rädda Sverige?

27 reaktioner på ”30 GÅNGER VÄRRE ÄN PEKING

  1. planner2020 2020-06-21 / 14:08

    Ett allvarligt misstag som regeringen gjort är att betrakta Sveriges befolkning som en enhetlig population, I själva verket så består Sveriges befolkning i detta sammanhang av en mängd populationer, och när regeringen slår sig för bröstet därför att dödstalen bland åldringar i främst Stockholm avtagit blir man helt förbluffad över en så kompakt enfald, För när en vis andel på boendena är döda och en annan andel immun så blir det givetvis färre dödsfall. Dessutom så blir ju personalen immun, så att smittan därigenom minskar betydligt.
    Men om smittan på åldringsboenden avtagit i Stockholmsområdet, så sprider den sig sakta vidare till andra områden i landet. Den kan förväntas explodera lte här och där lite då och då.

    Så är det nu rena rama katastrofen i Norrbotten, och eftersom regeringen struntar i skyddsåtgärder så kommer den säkert att spridas även till andra delar av landet.

    https://www.expressen.se/nyheter/regionen-i-forstarkningslage-efter-stora-smittoutbrottet/

    Nu är det 30 gånger värre i Sverige, men med vår regering så är det nog kanske 1000 gånger värre innan året är slut.

    Gilla

  2. Ivar Andersson 2020-06-20 / 09:12

    STIG RYDMARK 2020-06-19 / 20:19
    Om du anser att det är aktiv dödshjälp så ska du polisanmäla omedelbart.
    Aktiv dödshjälp är olaglig medan passiv dödshjälp är laglig. Därför är det noga med vilka ord du väljer.
    Att över 5000 har dött i covid-19 kan ingen vara nöjd med förutom regeringen och FHM och deras fans.

    Gilla

  3. stefan a. 2020-06-18 / 22:04

    Undrar när vi passerar 6000 avlidna…om 14 dagar ?….

    Gilla

    • Laglydig 2020-06-20 / 00:43

      Hej Stefan!

      Jag gissar att du upplever samma frustration som jag inför regeringens och FHM:s med flera myndigheters hantering av hela den här pandemin. Det är helt oförsvarbart!

      Jag har ju följt den här pandemin sedan årsskiftet (jag har en hel del utländska kontakter både i USA och i Asien) och samlat på mig en hel del statistik. Tyvärr så har ju FHM lämnat total walk over nu eftersom det är midsommar så vi får ingen ny statistik. Dessutom så eftersläpar statistiken med 1-2 veckor. Allt pekar på att vi redan nådde 5 000 döda den 12 juni alternativt redan den 11 juni.

      Så för att svara på din fråga så kommer vi sannolikt att nå 6 000 döda omkring den 20 juli (officielt kommer det att meddelas en vecka senare) med den prognosmodell jag arbetar efter just nu. Men den allmänna slapphet och inställningen och midsommarfirandet till pademin kan få den tidpunkten att förflyttas bakåt i tiden några dagar. Det finns dock en stor risk för att 7 000 döda kommer att gå lite snabbare…

      Skönt om Dig och glad midsommar!

      Gilla

  4. Ivar Andersson 2020-06-18 / 08:50

    STIG RYDMARK 2020-06-17 / 10:20
    Hur många anställda har du talat med?
    Har aktiv dödshjälp förekommit någonstans ska du göra en polisanmälan eftersom det är olagligt.
    Har de kommula äldreboendena haft tillgång till syrgas?

    Gilla

    • stigrydmark 2020-06-18 / 10:17

      Du kan själv lyssna på TV-4 play där deras reportage visar att anställda, vid tecken på covic19, fått instruktioner att påbörja dödshjälp. Inga äldreboenden har i princip haft tillgång till syrgas, som kan ses som passiv dödshjälp. Äldreboendet i Valltorp visar ju skrämmande nonchalans där inga föreskrivna rutiner följts, med döda som följd. 40% av våra äldreboenden har kritiserats för stora brister.Åkesson är riktigt påkrigsstigen om du följer hans Twitter, vi har samma kritik.

      Gillad av 1 person

      • Ivar Andersson 2020-06-19 / 12:10

        Nu har även du insett att det var frågan om passiv dödshjälp och inte aktiv dödshjälp som du först hävdade.
        Vad jag kan se och höra anger inte TV4 hur många anställda som de refererar till men du vet kanske?

        Gilla

      • stigrydmark 2020-06-19 / 20:19

        Om personalen får instruktioner att vid diagnos covid-19 inleda palliativ vård, dödshjälp, är det ur min synpunkt = aktiv dödshjälp. Du är tydligen nöjd med hur äldre vårdas och dör, jag är det inte. Den professor som kommenterade detta var både förbannad och frustrad, helt förståeligt.
        Företaget Capio har enl uppgift C:a 200 på sina äldreboenden.
        Du skulle förmodligen känna dig helt trygg där, själv skulle jag känna skräck och vanmakt.
        Allt för många har dött både med passiv och aktiv dödshjälp.

        Gilla

  5. Robban 2020-06-18 / 00:28

    Borde vara möjligt att räkna ut hur många smittade som missats pga att testning stoppades! Då vi vet hur många som kommer att dö per antal smittade, så kan man också räkna ut hur många fall av mord/dråp som Tegnell och ansvariga bör ställas till svars för!

    Gilla

  6. J B Doe 2020-06-17 / 22:15

    Vad Alexander Bard sa apropå BLM var i princip:

    Ni svarta bör sluta se er som offer. Att tycka synd om sig sjäv leder ingenstans. Ta er samman och satsa på att utbilda er och få ett jobb.

    Alla de som blev ursinniga och nu stormskäller på Bard tycker tydligen tvärtom, nämligen:

    Ni svarta bör fortsätta se er som offer. Fortsätt i stället att tycka synd om er själva så löser det sig. Ta er inte samman utan strunta i att utbilda er eller söka jobb.

    Att man kan få allmänna opinionen att hålla med om ett sådant resonemang är minst sagt ofattbart!

    Gillad av 1 person

  7. Sven d.ä. 2020-06-17 / 14:44

    Vad jag förstår så finns det två¨Corona tester:
    ‘att man har haft viruset’ eller
    ‘att man har viruset’.

    Det är det senare som Hallengren &Co lovar heligt att nya resurser ska öka antalet testade. Det är det som förekommer i statistiken. Det är det som visar hur bra man är på att hindra smittan.

    När jag pratar med bekanta i Sverige så är det stora intresset för ‘att man har haft viruset’ . Det är det som skulle eventuellt kunna visa på immunitet.

    Jag tror att Hallengren, FMH och allt vad det heter kommer att säga att resurserna nu kommer att läggas på ‘att man har haft viruset’-testet, det ger vatten på kvarnen om att Sverige uppnåt helt eller delvis flockimmunitet.

    Gillad av 1 person

  8. Bajen666 2020-06-17 / 13:21

    Angående Alexander Bard så säger han själv att han redan var på väg ifrån programmet talang men att twittrandet om BLM gjorde så att det skedde lite tidigare och i samförstånd med ansvariga på kanalen….alltså inte sparken.

    Vem som har rätt har jag inte en aning om…men jag tror nog inte Bard ljuger här.

    Tv-4 tycker jag faktiskt ibland är värre än svt i sin PK-iver…samma skit fast i olika påsar som man så fint säger..:-)

    Gilla

    • planner2020 2020-06-21 / 12:28

      Det är sedan länge välkänt att SVT och SR, statsradion, är ett vänstersocialistiskt propagandaorgan. Detta därför att det är regeringen som har full kontroll över SR och SVT .

      SVT:s och SR:s styrelse tillsätts nämligen av dess moderbolag Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR, vars ledamöter i sin tur utses av regeringen.

      Nu är även TV4 kontrollerat av regeringen genom att TV4 ägs av Telia som i sin tur har svenska staten som största ägare, mer än 39 procent.

      Och vilken VD vill stöta sig med storägaren?

      Gilla

  9. Vax 2020-06-17 / 13:13

    Redan Pär Nuder beklagade sig över köttberget – 40 talisterna.

    Nu fick värdegrundsapostlarna ett gyllene tillfälle – två flugor i en smäll – minska på antalet gamla blekansikten och fylla på med asylanter. Röstboskap.
    Invandringen är väl det enda som fungerat opåverkat i Corona krisen.

    Gillad av 2 personer

  10. Hacke 2020-06-17 / 11:02

    ”Vem ska rädda Sverige?”
    Ja, enligt den vänsterblivna valboskapen och delar av den s k borgerligheten (c och l) ska han heta Stefan Löfven.
    Han som numera tvingas försvara sig med att hävda att ”Sverige inte är absolut sämst i världen” (trots att vi är det).
    Är det på den nivån vi numera ska se på vårt forna välfärdsland, kunde regimmedia följt upp med i den s k utfrågningen i söndagens Agenda.
    Men varken den eller någon annan relevant följdfråga som kunde besvära pajasen och hans krumbuktande kom som vanligt aldrig från vännerna i regimmedia.
    Kanske blev det rentav ytterligare en skjuts i opinionssiffrorna efter detta spektakel. Jag har i varje fall slutat att förvånas över något som helst i Absurdistan.

    Gillad av 2 personer

  11. PK 2020-06-17 / 10:38

    Sverige ska tydligen få problem med elförsörjningen, något som mörkläggs av svenska kraftnät. Är det därför staten skickat ur broschyren ”när krisen kommer”?

    Gillad av 1 person

  12. Sven d.ä. 2020-06-17 / 09:00

    Jag tror att media har en förhoppning på en 2:a Coronavåg som kommer att drabba alla länder utom Sverige som har gjort vad FHM gått ut med. Den 2:a vågen ska döda folk i bl a Norge, Finland och Danmark så att de kommer upp i samma dödstal som i Sverige.

    Gillad av 1 person

  13. Stig Bergman 2020-06-17 / 06:22

    Gustav Fröding, hans tids Alexander Bard om man så vill, diktade 1891:

    ”Dock syns mig sällsamt, att det enda sanna
    så underbart kan byta form och färg.
    Det, som är sanning i Berlin och Jena,
    är bara dåligt skämt i Heidelberg.”

    Gillad av 1 person

  14. Robban 2020-06-17 / 01:18

    Lite samma med Expressen, Aftonbladet som gjort flera reportage från USA! Där de framhåller och poängterar hur många tusentals fler döda USA har än Sverige och att det beror på Donald Trump!
    Men.. De ”glömmer” konsekvent att nämna att man inte räknar så, man räknar döda per miljon/per capita och då blir resultatet ett helt annat.. där Sverige ligger skyhögt över USA i antal döda!
    Det måste naturligtvis bero på Trump gissar jag! Med tanke på att vår landsfader och hans expertis aldrig har fel!
    Tyvärr så fungerar lögnerna och många hjärntvättade tror på det!

    Gillad av 4 personer

    • Ivar Andersson 2020-06-17 / 08:59

      Med statistik är det lätt att ljuga och det är journalister bra. Även ministrar ljuger.
      Jan Ericsson visar att minst en minister ljuger om Arlandas utbyggnad.
      Så här kan man inte styra ett land! 2020-06-16
      http://www.ericsoniubbhult.se/

      Gillad av 1 person

  15. Hobbynegern 2020-06-17 / 01:07

    Antal avlidna i COVID-19 går inte att mörka så sanningen kommer slutligen fram.

    PK-sekten ökar inte i antal, men den har blivit mer agressiv i takt med att fler ifrågasätter den sugrörsrunna åsiktskorridoren.

    Gillad av 2 personer

  16. Laglydig 2020-06-17 / 01:00

    Det korta och givna svaret på din fråga är givetvis JA!

    Det jag funderar över är om det saknas logiskt tänkande (brist på kunskaper i matematik och statistik, det är mellanstadiematte vi pratar om!) bland journalister, är de alltså ”dumma i huvudet” eller ställer de medvetet inte kritiska frågor?

    Anders Tegnell sa idag att antalet nya smittade (ca 1 000 per dag) inte skall ses som en ökning i smittan utan som en effekt av att man inte testat tidigare. Varför kom det inte en uppsjö av frågor på det???

    Han har rätt i så motto att smittspridningen sakta går nedåt, men den är fortfarande väldigt hög och man hittar inte alla! Det borde kunna ställas frågor som t ex:
    1) Hur många smittade har ni missat genom att testningen stoppades den 11 mars?
    2) Hur många liv hade kunnat räddas om man fortsatt att testa?
    3) Varför stoppade man testningen?
    4) Är inte 1 000 nya smittade per dag en alldeles för hög siffra?
    Men av detta blir intet!

    Vi fick också lite ny statistik idag. Var sjunde i Stockholmsregionen visar antikroppar i en undersökning som gjorts på 37 000 individer. Urvalet är tillräckligt stort för att statistiskt uttala att det inom åtminstone ett 95 procentigt konfidencintervall är korrekt.
    Det betyder att vi kan beräkna dödligheten i Stockholm för några veckor sedan som då hamnar någonstans mellan 0,6 och 0,7 procent. En siffra som ligger väl i linje med Islands 0,56 %.

    Det intressanta är att man kan använda denna siffra omvänt och beräkna antalet hittills smittade med hjälp av dödstalen. Sverige ligger på drygt 5 000 döda i dagsläget (några hundra eftersläpar fortfarande) och man får då fram att mellan 725 000 och 850 000 svenskar har eller har haft smittan (fortfarande långt från ”flockimmunitet”).

    Det betyder att man missat sex/sju hundra tusen som kunde ha testats. Sverige är absolut sämst i klassen då det gäller testning i en internationell jämförelse även om man börjat öka testningen nu. Hur många missar man nu när antalet nya smittade ligger på 1 000 per dag?
    Sen det här med att det är ”många med lidriga symptom” snacket. Ja självklart, men 0,6-0,7 % av dessa kommer att dö!

    Så om FHM numera hittar var tredje smittad (innan hittade man inte ens var tjugonde) så har vi 3 000 nya fall varje dag varav ca 20 kommer att avlida per dag efter några veckor!

    Varför ställs inga frågor kring detta?

    Vad jag tror är att vi kommer att gå ner mot ca 20 avlidna per dag (eller kanske redan ligger där) för att därefter öka igen under slutet av juni. Men då har svenskarna annat att tänka på, det är ju semester!

    Gillad av 3 personer

  17. stigrydmark 2020-06-16 / 23:40

    Ja nu har vi fått bekräftat, i TV-4 nyheterna, Capio slaktar sina äldre. Läkarrond per telefon!
    Oppositionen måste ta tag i detta vansinne. Aktiv dödshjälp. Man har helt glömt läkarens plikt att bota och förlänga liv. Man får en bild av någon slags skräckroman där det är fritt fram att ta liv av människor.
    Vilket land vi lever i!

    Gillad av 5 personer

      • stigrydmark 2020-06-17 / 10:20

        Jag litar naturligtvis mer på de anställda än på Jan Eriksson. Det har framkommit även i andra sammanhang att aktiv dödshjälp har varit standard. Bl.a har man ju på äldreboenden inte haft tillgång till syrgas. Fältsjukhuset i Älvsjö monterades ner utan att ha använts. Flera äldre kunde ha fått vård där och liv kunde ha räddats.

        Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.