KUPPEN MOT LANDSHÖVDING THOMAS CARLZON

Jag tror att det var så här. Läs först mina tidigare blogginlägg.

Del 1, https://thoralfsblogg.com/2020/09/11/vanskapskorruption-i-kalmar/

Del 2, https://thoralfsblogg.com/2020/09/12/tvivelaktiga-anklagelser/

Del 3, https://thoralfsblogg.com/2020/09/13/fullstandigt-oacceptabelt-av-lansradet-malin-almqvist/

Diskussionen angående om länsrådet Malin Almqvist är jävig i beslut rörande Kalmar kommun eftersom hon är gift med kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) har lyfts ett flertal gånger i olika sammanhang, även i media och statsvetare har uttalat sig i den mycket olämpliga i situationen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/malin-almqvist

Jag är övertygad om att detta också har diskuterats inom regeringen men nu är den ju socialdemokratisk så då sker ingen åtgärd. Jag är övertygad om att denna diskussion även förekommit på Länsstyrelsen och särskilt efter att Thomas Carlzons tillträde. Han var noga med det formella regelverket till skillnad mot sin företrädare, Stefan Carlsson.

”Hur kan regeringen utse ett länsråd som har jäv i alla ärenden som rör Kalmar kommun, i och med att hon är gift med kommunstyrelsens ordförande. Ett Länsråd måste vara precis som Landshövding helt rena utifrån myndighetsutövning.”

Om det skulle ställas krav på en förändring av jävsförhållandet vem skulle då få vika sig. Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson eller länsrådet Malin Almqvist. Jag tror de flesta vet svaret på den frågan. Malin Almqvist. Jag är övertygad om att Malin Almqvist upplevde detta som ett hot mot sin position som länsråd på Länsstyrelsen. Företrädaren Stefan Carlsson hade inte haft den uppfattningen, utan istället festat med paret Almqvist o Persson. Men jag gissar att det var helt annorlunda med Thomas Carlzon. Något som också Malin Almqvist bekräftat i mejl till mig att Thomas Carlzon tagit upp och att han sannolikt varit mycket kritisk till situationen, något som är min tolkning.

När sedan landshövding Thomas Carlzon i en intervju i media sa att han gärna såg att hans förordnande förlängdes ytterligare tre år så ökade säkert Malin Almqvists osäkerhet och oro över sin egen position som länsråd.

Men allt blev lite mer akut efter att Annika Strandhälls man begått självmord i slutet av augusti 2019 och att hon kort därefter meddelade att hon skulle avgå som socialförsäkringsminister och lämna regeringen. Regeringen tillkännagav då att man hade för avsikt att tillsätta civilminister Ardalan Shekarabi som ny socialförsäkringsminister från 1 oktober 2019. Socialdemokraten Johan Persson fick givetvis denna information tidigt från sin gamla SSU-kompis och gode vän Ardalan Shekarabi. Ardalan Shekarabi har besökt Kalmar många gånger och hälsat på hos Johan Persson, även privat. Han var också inbjuden till Persson och Almqvist bröllop. Men nu var tiden knapp om man skulle kunna avsätta landshövdingen Thomas Carlzon innan Ardalan Shekarabi slutade som civilminister. Från 1 oktober skulle Lena Micko ta över som civilminister och då skulle det inte gå att avsätta Thomas Carlzon lika smidigt.

Personligen tror jag att det var nu som förtalskampanjen sjösattes mot landshövding Thomas Carlzon. Anonyma brev skickades till Barometern och P4 Radio Kalmar, vilka omgående nappade på de ”anonyma” breven och agerade nyttiga idioter åt de ”anonyma” brevskrivarna. Den 14 september kom första artikeln i Barometern angående hur en konsult anlitats av Länsstyrelsen, med felaktiga och tvivelaktiga anklagelser mot Thomas Carlzon. Bara några dagar senare den 19 september avslöjade P4 Radio Kalmar att landshövdingen betalat ut ”svarta löner”, som i själva verket var presentkort på småbelopp om några hundralappar per styck. Nu byggdes ett mycket negativt narrativ upp om landshövding Thomas Carlzon i ett mediadrev. Media lät sedan ett antal personer uttala sig kritiskt mot landshövding Thomas Carlzon, både statsvetare och riksdagsledamoten Laila Naraghi (S) för att höja temperaturen. Lokalmedia kokade soppa på en spik.

Den 25 september, endast 11 dagar efter den första smutskastningsartikeln i Barometern sparkades Thomas Carlzon som landshövding av Ardalan Shekarabi. Då hade han bara tre arbetsdagar kvar som civilminister. Vilken tur att Ardalan Shekarabi hann med att sparka landshövdingen.

Av pressmeddelandet framgår det dock att man bestämde att landshövding Thomas Carlzon skulle sparkas den 25 september men det formella regeringsbeslutet togs först den 3 oktober vid ett regeringssammanträde. Det gick snabbt för Ardalan Shekarabi att fixa det. Det hade varit mer klokt att lämna över till Lena Micko att hantera situationen och utreda anklagelserna mot Thomas Carlzon innan något beslut fattades men det var bråttom av någon anledning.

Nu var Malin Almqvist trygghet som länsråd återupprättad. Hon kanske återigen skulle bli tillförordnad landshövding fram till att regeringen tillsatt en ny landshövding. Men Lena Micko tillsatte dock snabbt en ny och tillfällig landshövding.

Vilka som låg bakom de anonyma breven får var och en av mina läsare själva dra sina egna slutsatser om efter att ni läst mina blogginlägg. Jag har i varje fall min uppfattning helt klar för mig. Det är beklämmande att de som skickade de anonyma breven lyckades med sitt uppsåt.

Redan den 24 april frågade jag i ett mejl om Malin Almqvist var inblandad i dessa anonyma brev till media om Thomas Carlzon. Jag fick följande svar.

Frågan är om det kommer få några konsekvenser?

PS

Enligt min uppfattning borde samtliga inblandade i mediadrevet och avsättningen av Thomas Carlzon be om ursäkt! I synnerhet media och den prisbelönte Lennart Palm på P4 Radio Kalmar.

24 reaktioner på ”KUPPEN MOT LANDSHÖVDING THOMAS CARLZON

  1. Olsson 2020-09-15 / 21:27

    Till Lars!

    Nej Lars, Barometern har absolut ingen moderat ledarsida! Det är JP som bestämmer vad som ska sättas på pränt i den blaskan! Finns otroligt många människor i Kalmar som vet att Thomas Carlzon kuppades bort snabbt som en bladvändning pga påhittade lögner som ”anonymt” skickades in till Barometern, ngn gav order, SKRIV SNABBT O GLÖM ORDET GRANSKA, ledningen på Barometern knäböjde för ledaren o tillfredsställde uppdragsgivaren! Detta vet väldigt många, och har försökt meddela Barometern att detta måste rättas till, men Barometern valde istället att strunta i prenumeranterna o lät sin heder o trovärdighet äventyras, allt för att tillfredsställa uppdragsgivaren att skriva denna skit som bättre borde förpassas till kloakerna i sällskap med uppdragsgivaren och de som ljög ihop lögnen om ”svarta pengar o en massa annat trams o ledningen på blaskan i släptåg. Så Barometern är en tidning som är rödare än rött!!

    Gilla

  2. turrim 2020-09-15 / 17:36

    Två debattinlägg som politiker, journalister och beslutsfattare inom rättsväsendet borde läsa, om ni törs utan att skämmas:

    Thoralfs ”Kuppen mot landshövding Thomas Carlzon”

    och Rebecca Weidmo Uvell ”Jag skäms som vuxen”.

    Jag skäms som vuxen

    Gilla

    • Cosmik Debris 2020-09-15 / 19:44

      ”Att två svenska tonårskillar inte ens särskilt sent på kvällen som det var klockan 23, våldtogs och torterades en hel natt på en kyrkogård inte särskilt långt från där jag bor[…]Kanske är det för att jag är mamma till två nioåriga killar själv[…]Jag tänker på offren nästan varje dag en stund. Inte sällan får jag tårar i ögonen.”

      ”Kanske är det för att jag är mamma till två nioåriga killar själv”

      Den våldsamma muslimska hatkulturen har tydligen haft fräckheten att krypa upp i de privilegierades knä? Då är det inte lika lajbanskul med muslimer och mångkultur längre?

      Hyckleri och egoism kallas det.

      Det blir Finspång för Rebecca Weidmo Uvell.

      Gilla

    • Sven d.ä. 2020-09-15 / 19:51

      Jag tror inte Moderaterna med Kristersson har ”modet, kapaciteten och lösningarna” som Uvell skriver. Så länge de inte har modet att säga upp Reinfeldts medlemskap i Moderaterna och porta karln från deras evenemang så ser jag Moderaterna fortdarande som en del av problemet.

      Gillad av 2 personer

  3. Ò Hyra 2020-09-15 / 17:25

    Är det någon som tycker synd om dom Rohingyer som flyr från Burma?
    Sluta med det. Om dom hade varit en minoritet som t ex samer i Sverige
    hade dom lugnt kunnat bo kavar i Burma.

    Dom flesta, nästan alla, Rohingyer är muslimer och det är problemet.
    Islam är ingen fredlig religion, överallt försöker dom med svärdet i hand
    ta över länder där dom inte är ”ett naturligt inslag”.

    Burmas säkerhetsstyrkor inledde upprensningen 2017 efter att 99 hinduer mördades och ytterligare några kidnappades av en militant grupp muslimska rohingyer som kallar sig ”Arakan Rohingya Salvation Army.”

    Förstå att det finns en anledning till Burmas handlande. Det går igen över hela världen där islam får fäste. När ska Sveriges politiker inse att man har en otäck orm innanför skjortan?

    Gilla

  4. Ludvig 2020-09-15 / 16:59

    Ja vilken soppa, bra att det finns en sådan som Thoralf, annars hade vi inte fått veta mer än det PK-media serverar.

    Gilla

  5. Ò Hyra 2020-09-15 / 16:41

    OT

    Varför står våra partiledare o ondgör sig över den otrygghet som brett ut sig i samhället, det är de själva som med sin generösa asyl- o flyktingpolitik åstadkommit detta mångkriminella kaos.

    Gilla

  6. Ò Hyra 2020-09-15 / 16:24

    Förr i tiden reste bönder omkring i närområdet för att se hur stora dynghögar
    andra bönder hade. En stor dynghög var tecken på rikedom och det var på
    den gården som han hoppades att dottern skulle bli ingift.

    Johan Persson är ju inte ens bonde.
    Så varför har han förvandlat Kalmar till en dynghög?

    Gilla

  7. Snoddas 2020-09-15 / 12:51

    Kalmar FF och Nanne ser ofantligt trötta ut. Blir det Superettan nästa år? Nannes huvud hänger mycket tungt, är han på väg att gå in i väggen igen? Det bästa vore att göra som Blåvitt, men det finns nog inga pengar. Kalmar FF har missbrukats i många år, så en nedflyttning är nog oundviklig i år.

    Varför fortsätter Viktor Elm bära regnbågsflagga, när ingen annan kapten gör det?

    Gilla

    • Thoralf A 2020-09-15 / 13:01

      Kalmar FF har bytt tränare många gånger de senaste åren. Det är inte det som är problemet. Man får nog erkänna att truppen som helhet inte håller allsvensk nivå. Dessutom är självförtroendet i botten.

      Gilla

      • Fotboll 2020-09-15 / 13:35

        Truppen må vara svag, men man har ändå fått in ett par spelare. Problemet är att man köper in dåliga eller fel spelare varje gång. Dåliga värvningar helt enkelt, vilket tyder på inkompetens.

        Vad gäller Nanne så är han fullständigt uppgiven, han har ju tappat det helt. Att lyssna på honom är ju rent av chockerande. Hur ska han kunna gjuta hopp, mod och självförtroende?

        En ny tränare skulle definitivt hjälpa, se på Rolle. Nanne har gjort sitt!

        Gilla

      • Kalle 2020-09-15 / 14:15

        Nanne var sistahandsvalet av tränare. Han ställde upp av sympati. Det blir aldrig bra. Dessutom var han ganska nyligen utbränd. Han tror inte själv på sitt lag, hur ska spelarna då tro på sig själva? Han har ju t.o.m. sagt att det inte är självklart i Kalmar med ett lag i Allsvenskan. Det sänder ut helt fel signaler. Han har givit upp.

        Gillad av 1 person

  8. messkalle 2020-09-15 / 12:35

    Thoralf utses härmed som kandidat till det stora opolitiska journalistpriset.
    – Han är lysande !

    Gillad av 4 personer

  9. Kalle 2020-09-15 / 11:44

    ##Polis kritisk mot Löfven: ”Invandrare är kraftigt överrepresenterade i brott”##
    ##Statsministern skakade till en början av sig Löfvings uttalanden med att han inte ville koppla brottslighet till etnicitet och menade att andra orsaker låg bakom. ##
    ##– Invandrare är starkt överrepresenterade i samtliga brottskategorier som jag vanligtvis har att göra med, det vill säga, narkotika, stöld, rån, tillgreppsbrott, våldsbrott och så vidare.##
    ##– Jag tror att många poliser, som egentligen borde arbeta vid Socialtjänsten, drar sig för att ingripa mot individer i rädsla för att få en rasiststämpel##
    ##Ekeroth menar att klanerna inte bara är ett hot i politiken, utan att de även försöker ta sig in i polisen och andra myndigheter.##

    https://samnytt.se/polis-kritisk-mot-lofven-invandrare-ar-kraftigt-overrepresenterade-i-brott/

    ##Åklagarna: ”Vi har fått nog – det kan inte fortsätta så här”##
    ##De konstaterar att ”gränsen är nådd” nu för vad kåren klarar av och att ”utsatta områden” nu även finns i utanför storstadsområdena, som i Växjö, Borås, Landskrona, Örebro och Södertälje.##

    https://www.friatider.se/aklagarna-vi-har-fatt-nog-det-kan-inte-fortsatta-sa-har

    Jag tror det är en mardröm och katastrof för sverige när den politiska ledningen och rättsväsendet går i otakt!!!

    Gilla

  10. Oliver 2020-09-14 / 23:48

    Tre skottlossningar och en explosion än så länge i kväll. Vad är det för land vi lever i?

    Gilla

  11. P.Å. 2020-09-14 / 23:35

    Men herregud!! Att regeringen höll på med sådant här, nej vilken skattebetalare kunde ens ana något sådant!! Detta måste JO anmälas, måste säga att jag är helt chockad av vad jag läst. Skrämmande!

    Gilla

  12. Fair & Square 2020-09-14 / 23:30

    Is Linda Snecker (V) pedophile or just a silly woman?

    The leftist poses here in the muslim veil, the main symbol of the pedophile sect. Does she know that the founder of islam was a pedophile?!*

    ————-
    Google Aisha

    Gillad av 1 person

    • Onkel Björn 2020-09-15 / 01:53

      Nä, precis. det som händer är sådant som har hänt och även kommer att ske. Även romarna höll på med sådana här maktintriger för 2000 år sedan.
      Tråkigt bara att journalisterna nappar på betet utan att förvissa sig om vad det är de stoppar i sig.

      Gillad av 1 person

  13. Doken J 2020-09-14 / 21:01

    Fifflandet med vänskapskorruption hos sossarna är väl nästan en paradgren, de borde byta valspråk till : Makten framförallt

    Gillad av 1 person

    • Ohlsson 2020-09-15 / 10:54

      Men ingen hade väl den minsta aning om att en nyhetstidning som Barometern skulle sänka sig så lågt o ljuga ihop en läsning för sina läsare som saknar all verklighetsförankring. Av vilken anledning? Fullständigt obegripligt. Men det är väl som ryktet säger i lilla inavels Kalmar att det är JP som bestämmer över den tidningen med sin fru? Vad finns det annars för intresse av själva tidningen att svartmåla landshövding Thomas Carlzon? Tidningen användes ju uppenbart av personer som ville bli av med honom, o Barometern öppnade upp o hjälpte villigt till. Otroligt.

      Gillad av 1 person

      • Lars 2020-09-15 / 15:17

        Kalmars enda tidning har fortfarande en moderat ledarsida, och är i övrigt bara hantlangare åt etablissemanget i Kalmar. Otroligt trist. Det enda jag som f.d. prenumerant saknar är familjesidorna.

        Gilla

Kommentarer är stängda.