DET VAR DUMT

Det blir många icke sanningar när man skall försöka rättfärdiga sitt eget handlande. Länsrådet Malin Almqvist kommentar har nu blivit ”det var dumt” när gäller fel i hennes myndighetsutövning eller i sina handlingar som länsråd. I helgens märkliga artikel om husfrun som avskedades där hon fick fabulera helt fritt sa hon bland annat följande om sin relation till Malin Almqvist.

”Jag har inte förstått varför hon anmälde jäv. Vi har inte varit vänner, bara arbetskamrater. Hon bjöd ju mig till sitt bröllop men det var flera andra anställda på länsstyrelsen som var gäster, säger Kim.”

Husfrun på residenset som avskedades och som Barometern kallar för Kim men hennes riktiga namn är Anette.

Idag har Barometern en ny artikel angående Carlzongate där man tar upp att länsrådet Malin Almqvist rekommenderade den avskedade husfrun till ett annat arbete vid ett av stadens hotell. Enligt artikel så anmälde Malin Almqvist jäv och deltog inte i utredningen angående att husfrun stulit saker på residenset. Hennes motivering var enligt artikeln följande.

”Länsrådet Malin Almqvist var inte med i den eniga gruppen. Orsaken är att hon uppgav att hon kände Kim privat och var därför jävig. Det hindrade dock inte länsrådet att fortsätta ha kontakt och prata med Kim medan utredningen pågick.”

Enligt Malin Almqvist så var hon och Anette (Kim) vänner privat, inte bara via arbetet! Man bjuder väl bara riktiga vänner till sitt bröllop. Det förklarar ju också varför Malin Almqvist rekommenderade sin vän till ett nytt jobb och dolde att hon avskedats från länsstyrelsen. Det var dumt, enligt Malin Almqvist.

De uppgifter som framkommer i artikeln i lördagens tidning, där husfrun intervjuas tror jag inte ett dyft på. Artikeln är en katastrof enligt min uppfattning.

Kalmar är ingen stor stad och det går inte att komma undan med vilka lögner som helst.

16 reaktioner på ”DET VAR DUMT

  1. Ò Hyra 2020-10-06 / 17:24

    När jag någon gång besöker en storstad, vilket händer sällan, äcklas jag av alla dessa människor. Det bästa som kunde hända Moder Jord vore att planeten halverade sin befolkning, då vore många problem lösta. Jag hoppades på Corona, men det visade sej vara en klen domare.

    Alla dessa kineser t ex, vad är dom bra för? Vore inte Kina bättre helt tom på människor, med bara några gulliga pandor som enda invånare? Vad är det för mening med Kina, ett land där barnen aldrig har sett en blå himmel pga. luftföroreningarna?

    Det finns egentligen inga djur som man kan kalla fula. Jämför det med mänskligheten där 90% är fula, eller värre – ohyggligt fula.

    Har människan något genetiskt värde? Obefintligt. En elefant, en tiger, en örn, alla har dom högre värde än människan som i sin ondska och girighet har förvandlat detta lilla klot till helvetet.

    Om vi ses igen blir det i ödemarken, kanske en bergstopp på Färöarna.

    Gilla

  2. Ò Hyra 2020-10-06 / 16:03

    Jag var dum!

    För fyra år sedan bönade Centerpartisten Stihna Johansson Evertsson i Högsby om att få fler invandrare till kommunen. Evertsson menade att invandringen är lönsam och att kommunen inte klarar sig utan invandrare.

    I går: ”Om jag ska vara ärlig, jag har ingen aning om hur vi ska klara detta, säger
    Stihna Johansson Evertsson.” Som man bäddar får man ligga Stihna…

    Stryp bidragskranen till noll, kistan är tom, så lämnar kanske bidragsknarkarna kommunen och
    har vi en helsikes tur även Sverige.

    Gillad av 3 personer

    • turrim 2020-10-06 / 17:18

      Jag håller med. När jag förstrött lyssnade på Rapport i går samtidigt som jag löste Bra Korsord så tyckte jag att man sa: Rapport kommer nu att visa en serie om invandringen.

      Sedan kom som jag uppfattade några gulle-gull reportage med några som lyckats och som talade ren svenska. Skickligt och slumpvis utvalda av producenten och det kommer tydligen fler i veckan. Säkert inga skurkar.

      Som liten motvikt hade man då Evertsson i Högsby som väl egentligen med SVT:s hjälp tiggde skattepengar från staten som också drabbar högsbybornas plånbok. Kommer något stort reportage från Tjärna Ängar?

      Samtidigt har jag märkt en drive i Sydsvenskan om goda invandrare. Många sidor och i flera dagar. Är det samma i andra tidningar? Ett centralt direktiv till statstelevisionen och media med presstöd: Nu sätter vi i gång!

      Gilla

    • Sven d.ä. 2020-10-06 / 17:54

      Politikerna tar sällan konsekvenserna. De som får lida är pensionärer, skolbarn, barn på dagis dvs de som utnyttjar socialservice som nu blir sämre.

      Gilla

  3. Sven d.ä. 2020-10-06 / 14:53

    ”Det var dumt”,

    ”Jag var naiv.”

    ”Jag såg det inte komma.”

    Ursäkterna haglar som vanligt. Jag saknar dock en ”Jag är dum.”

    Gillad av 5 personer

    • Thoralf A 2020-10-06 / 15:22

      Haha… du har så rätt. Jag tror den kommer så småningom.

      Gillad av 1 person

  4. Elvis 2020-10-06 / 14:22

    Det är väldigt tyst på Hårfästets blogg för tillfället. Är det en tillfällighet?

    Gilla

  5. Troll 2020-10-06 / 12:32

    Men Ardalan och hennes make ordnade henne ett nytt jobb.

    Gilla

  6. PK 2020-10-06 / 11:53

    Stackars Växjö som ska ta över detta vrak! Undra om de vet om alla turer!?!

    Gilla

  7. Bo Adolfsson 2020-10-06 / 11:49

    Varför skall dåligt omdöme belönas med ett nytt toppjobb, där andra mer meriterade förbigås?
    Amerikansk ploitik är en dokussåpa. Den domineras av den som är mästare på detta.
    Svensk politik är förljugen och hycklande. Den domineras av de som är mästare på detta.
    Lööf, Löfven och Löwin.
    Snart skola löven falla!

    Gillad av 5 personer

    • Ivar Andersson 2020-10-07 / 08:48

      Dåligt omdöme och dåliga kunskaper är inte negativt för en politiker bara man har den rätta värdegrunden dvs jamsar med i kören.

      Gilla

Kommentarer är stängda.