TUFFARE STYRNING

Jag kommer i fortsättningen vara tuffare mot de personer som skriver Off-topic kommentarer på bloggen. I synnerhet de som hela tiden har nya alias men som det framgår med all tydlighet för mig att det är samma person som varje dag har ett nytt alias. Dessa kommentarer kommer inte godkännas längre. Ofta är det mycket korta kommentarer med en länk till en artikel i Barometern. Något som vem som helst kan läsa på tidningens webbsida utan att besöka min blogg..

De personer som använder sina gamla alias som de använt under lång tid behöver dock inte vara oroliga. För dessa personer kommer även Off-topic kommentarer godkännas om de tillför något eller lyfter ett intressant ämne eller någon händelse.

Jag anser att jag måste styra upp det lite!

24 reaktioner på ”TUFFARE STYRNING

  1. Andersson 2020-11-11 / 06:23

    Finns det möjlighet att ställa in bloggen så att ‘länkar’ i kommentarerna inte blir klickbara? Det skulle innebära att den som vill gå in på en sådan sida måste besvära sig med att klistra in nätadressen i adressfältet i adressfältet. Samt att din blogg inte står som ‘avsändare’.

    Ett annat sätt att man anger ‘adressen’ exempelvis så här:

    SVT Blekinge 2020-11-11 05:30: Populärt bland flyktingar att flytta till Karlshamn

    Antingen gör man citat:

    ””Under 2015-års flyktingvåg kommunplacerades 290 flyktingar i Karlshamn. Därefter har många flyktingar valt att flytta till staden och siffror från Statistiska centralbyrån, SCB, visar att det i december 2019 bodde 454 personer i Karlshamn, av de som kom till Sverige 2015.

    Det är en ökning med 57 procent, vilket innebär att Karlshamn procentuellt sett är den fjärde mest populära kommunen i landet som flyktingar har flyttat till, efter att de blev kommunplacerade på annan ort för fem år sedan.””

    Det är sedvanlig citaträtt som gäller. Texten måste vara exakt densamma i citatet som den text man citerar. Det finns ingen egentlig gräns hur mycket man får citera. Men citatet får inte vara alltför omfattande och inte omfatta exempelvis en hel artikel. Det måste framgå varifrån man har hämtat citatet.

    Det måste framgå vad som är ett referat. ”dubbelfnuttarf” är ett sätt. Gärna kombinerat med kursiv stil där det är möjligt.

    Eller så gör man ett referat. Här finns inga sådana begränsningar. Ett referat är en egen text med med egna tillägg och kommentarer. Ett referat har man själv upphovsrätten till med de de rättigheter och ansvar det innebär. Det har man inte med ett citat.

    Upphovsrätten innebär att man har rätten till inläggen man gör i ett forum som det här. Den som äger bloggen – i det här fallet Thoralf – har inte rätt att ändra i någons inlägg. Däremot står det bloggägaren fritt att i efterhand radera kommentarer eller att välja att inte publicera dem. Det är inte censur. Oavsett om det är förhandsgranskning av inläggen eller inte. Det är svårt att hävda upphovsrätt om man inte skriver under eget namn.

    Det finns ett forum som jag läser men inte skriver i. I detta forum har man ingen förhandsgranskning och där redigerar och raderar man ganska friskt. Detta anser jag vara censur.

    Gilla

  2. Sven d.ä. 2020-11-10 / 10:13

    Det är klart du ska stoppa reklam för Barometern, om de nu inte betalar. Jag har uppmärksammat länkarna till Barometern, de går bara till en betalsida. Inte intressant för mig.

    Gilla

  3. turrim 2020-11-10 / 08:16

    Den socialdemokratiska regeringen i Danmark har fattat ett olagligt beslut. Att avliva alla minkar, således även i de minkfarmer som inte är smittade av Corona.
    Nu försöker man ordna en snabblag men det är tveksamt om Folketinget röstar ja.

    Jag har bara sett korta notiser i Sverige. Det är en stor skandal i Danmark med bred täckning och detaljer i danska tidningar.

    Gilla

    • Andersson 2020-11-10 / 12:09

      Vilket är en stor skandal? Att den socialdemokratiska regeringen vill avliva alla minkarna i Danmark? Eller att det är ett olagligt beslut? Vari består skandalen?

      Jag anser att svenska myndigheter borde förbjuda minkfarmarna. De fyller helt enkelt ingen funktion. Det har jag tyckt länge. Långt innan den här pandemin.

      Farmarna är helt uppenbart smitthärdar med tiotusentals minkar instängda på en minimal yta. Att vänta till avpälsningen visar på hur makaber hanteringen är. Att riskera smittspridning för snöd vinnings skull är oansvarigt av farmare och myndigheter.

      Bara på Lister finns det tio smittade minkfarmar. Hur har den smittan spridits? Det här är ett verkligt nödläge. Här borde SD agera. Det är en skandal om något

      Jag hoppas att det här får upp ögonen hos de som köper minkpälsar. De har stor skuld i den här hanteringen.

      Gillad av 1 person

  4. Champagne Supernova 2020-11-09 / 22:53

    Thoralf, har lagt märke till att din blogg innehåller väldigt många off topic-inlägg och vissa ofta förekommande alias skriver nästan alltid off topic.

    Det bör stävjas då dessa inlägg är irrelevanta för det aktuella ämnet, men vad spelar det för roll om man använder olika alias som avsändare?

    Gilla

  5. Högt hårgäste 2020-11-09 / 22:05

    Hur står det till i Linsdal nuförtiden?

    Tidigare idag kunde man läsa om stenar som kastats på bilar som körde på E22, även tidigare i Snurrom på parkerade bilar. Ikväll läser man om att det kastas ägg och att någon har tänt eld på något vid Sjöängsskolans grusplan.

    Är det utländska barn som håller på?

    Gilla

  6. Robban 2020-11-09 / 20:15

    Gissningsvis någon Sosse lr ljugmästare från Barometern som försöker få upp trafiken för att de fortfarande ska kunna hämta ut sitt försörjningsstöd!

    Gilla

  7. Ò Hyra 2020-11-09 / 19:19

    Skönt att slippa dom här kommentarerna: ”Det går utför med Kalmar” och
    sedan en länk till Barometern.

    Gillad av 1 person

  8. PK 2020-11-09 / 19:15

    Den som gnäller på att han blir censurerad på olika sidor, sysslar nu själv med detta! 🙂

    Gilla

  9. Lasse 2020-11-09 / 19:09

    Många av dina läsare bor inte i Kalmar. Därför kan en länk till Barometern ihop med en kort sammanfattning vara av värde. Personer som bor i t.ex. Stockholm går inte spontant in på barometern.se.

    Mycket märkligt beslut!

    Gilla

    • Champagne Supernova 2020-11-09 / 23:31

      Men upplever dy inte att vissa ständigt går off topic och skriver om något helt annat än det aktuella ämnet?
      Ex, ”Sjukt beslut av kommunfullmäktige” och så skriver någon om stenkastning mot blåljuspersonal i Kristianstad och någon länk till alternativmedia.

      Gilla

    • Waterbug 2020-11-10 / 07:39

      Det är väl för fan inte märkligt att man önskar att kommentarer i viss mån behandlar ämnet författaren tar upp i sin bloggpost, det skapar en levande sida. Jag påtalade detta för åratal sedan när det började urarta men offtopic spammet här gjorde det totalt ointressant att läsa kommentarer.

      Nu hoppas jag det blir mer levande diskussioner om ämnena Thoralf tar upp så det åter blir intressant att läsa kommentarer.

      Gillad av 1 person

    • Bergman år 2020 2020-11-10 / 08:07

      @Lasse Man kan sannolikt inte heller stå i Expressens reception och sälja Barometern utan att bli utvisad.

      Gilla

  10. lasse 2020-11-09 / 19:00

    Hallå Thoralf,

    Donald Trump ger inte upp, kommer satsa på valet 2024.
    Men du gav upp när du blev utesluten från SD , varför?
    Varför kämpar du inte och hjälper in Afs i riksdagen?

    Gilla

    • Thoralf A 2020-11-09 / 19:29

      Har du inte hackat färdigt snart. Jag förstår precis vad som du är ute efter. Det är inget positivt!

      Gillad av 1 person

  11. Otto 2020-11-09 / 18:51

    Lite löjligt faktiskt. Vad spelar det för roll om det är OT, så länge det inte bryter mot svensk lag? Du kanske är på väg att bli en ny Anders Blank…?

    Gilla

    • Thoralf A 2020-11-09 / 18:59

      ”Vad spelar det för roll om det är OT?”

      Varför skall jag då överhuvudtaget skriva några blogginlägg? Jag hänvisar den som vill länka till Barometern till Facebook-gruppen Kalmar.

      Gillad av 1 person

  12. Andersson 2020-11-09 / 18:46

    I så fall borde du starta någon form av plattform/kanal där man kunde föreslå/göra dig uppmärksam på. Ingen plats för diskussioner eller kommentarer. Ett förslag från min sida. Som brukar lägger in off topic emellanåt. Att strikt begränsa bloggen till Kalmar och Kalmar län tror jag inte är någon bra lösning. Det bästa vore naturligtvis om alla kunde, ville och vågade använda sitt namn i stället för alias.

    Gilla

    • Thoralf A 2020-11-09 / 18:55

      Som jag skriver så är det många som jag känner igen via deras Alias, som t.ex. du Andersson. När du lägger in något off-topic så är det alltid upplysande eller en bra spaning. Detta kommer jag absolut inte stoppa.

      Men ni ser inte hur det ser ut i flödet av kommentarer. Jag ville med blogginlägget skicka en signal till de eller den individen som spamar mig med korta kommentar och sedan en länk till Barometern. Jag är ingen plattform för att Barometern skall få läsare.

      Gillad av 2 personer

      • Andersson 2020-11-09 / 23:17

        Det går naturligtvis att skicka epost till Thoralf. Om det är något man inte vet om det platsar på platsar på bloggen eller det är något du vill tipsa om. Jag är förvissad om att Thorvald håller hårt på din integritet. Skriver brev på papper är det väl inget som gör nu för tiden.

        Hur det fungerar på Facebook vet jag inte för jag vet inte hur Facebook fungerar.

        Gilla

  13. Kina 2020-11-09 / 18:31

    Censur alltså! Det var oväntat, särskilt när det gäller dig!

    Gilla

    • Thoralf A 2020-11-09 / 18:51

      Du har aldrig kommenterat på min blogg så du skall absolut inte uttala dig!

      Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.