KÄLLARMOSKÉN STÄNGS?

Jag mår illa av att se Kalmar slott i detta sammanhang.

Sunnimuslimerna i den Islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar som driver källarmoskén på Storgatan har kommit i konflikt med hyresvärden LW Fastigheter. På sociala medier anklagar de LW Fastigheter för att skylla fuktskador i källarmoskén på Islamiska kulturföreningen.

”Viktig information till muslimer i Kalmar. Sedan ett par månader tillbaka har vi fått veta att det finns fuktskador på flera ställen i lokalen. Fastighetsägare har velat skylla allt på oss.”

LW Fastigheter har uppenbarligen också informerat Islamiska Kulturföreningen att de har för avsikt att säga upp hyreskontraktet. Vilka orsaker som ligger bakom det framgår inte men jag kan ju tänka mig att det är mer än ett problem.

”Fastighetsägaren påstår att dom har enligt lag rätt att avbryta kontraktet oavsett vems felet är. Tyvärr är dom bara intresserade av pengar i den här situationen och inte det minsta bekymrade över vad det drabbar oss.”

Det kanske har kommit in klagomål från andra hyresgäster eller berörda till LW Fastigheter. Visst låter det fint med Islamiska kulturföreningen Salam! I själva verket är det en sunnimuslimsk sammanslutning som motverkar integration och som enligt vad personer med insyn i föreningen haft föreläsare om hur man lever segregerat. Det skall också ha förekommit IS-propaganda i anslutning till källarmoskén. Min personliga uppfattning efter att jag blivit uppringd av dessa och blivit hotad/uppmanad att sluta skriva om källarmoskén på min blogg och att de haft krav att jag skall ta bort foton från bloggen, i som jag uppfattat hotfull samtalston. Jag har ju dessutom tagit emot många anonyma hot från muslimer under de senaste åren.

En av del ledande personerna i moskén var den person som under en demonstration på Larmtorget 2009 fick alla att skandera ”no more peace with Israel”. Så jag betvivlar inte för en sekund att antisemitismen flödar i källarmoskén. De har dessutom haft ”söndagsskola” för drygt 100 barn enligt dem själva och jag är helt övertygade om antisemitismen och Israelhatet ingår utbildningen då det är just personen från Larmtorget som enligt videoklippen håller i denna ”söndagsskola”.

Fastighetsägaren LW Fastigheter håller just nu på att renovera lokalen och alla heltäckningsmattor/bönemattor är upprivna enligt foton.

En större renovering kommer att behövas även om vi fortsätter hyra lokalen eller inte. Vi jobbar på att komma överens med fastighetsägaren om ett nytt avtal så snart som möjligt och vi kommer att informera er så fort vi vet mer. Vi ber er bröder och systrar att göra dua för att underlätta den här situationen och att vi får fortsätta att hyra lokalen.

Jag undrar hur man lyckats förstöra lokalen så att det behövs en större renovering enligt LW Fastigheter.

Efter de samtal jag haft vid några tillfällen med ansvariga för Islamiska kulturföreningen och dess företrädare så är min uppfattning att de är islamister. De respekterar inte svenska lagar. De accepterar bara koranen och sharialagarna enligt deras ordförande Choukri Naji. Läs mitt blogginlägg från 2017.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/08/01/11465509-mardrommar/

För LW Fastigheters egen skull hoppas jag att de avsluter hyresavtalet med Islamiska kulturföreningen. De kan annars bli en belastning för företaget. Dessutom tror jag väldigt många företagare och boende skulle vara glada om källarmoskén på Storgatan förblev stängd.

PS

Nu kommer jag säkert få nya anonyma hot från muslimer på grund av detta blogginlägg.

Annons

23 reaktioner på ”KÄLLARMOSKÉN STÄNGS?

 1. Hjälp åt alla. 2021-01-27 / 18:46

  De radikala muslimerna måste naturligtvis kräva av det tunna hårfästet att Kalmar kommun ser till att bygga en moske till dem, det har de faktiskt rätt att kräva. Att ha en moske på gågatan som det hitintills har varit är naturligtvis inte lämpligt.

  Johan Persson, kommunalråd ska väl se till att även de får sin rätt tillgodosedd.

  Varför inte bygga en vacker moske vid Kalmar FF gamla arena, det skulle dra jättemycket turister till staden.

  Muslimerna borde få en jurist som hjälper dem att få en egen vacker moske.

  En insamling till juristhjäp? Kanske finns ett stort kulturellt intresse till ngt sådant?

  Kommunen har ju nu fått ett överskott på 121 miljoner, så pengar finns ju?

  Gilla

 2. en småländska 2021-01-23 / 21:30

  ….och alla de här jobben, ex som nya fängelset, kommer alla att flytta hit utifrån till de tjänsterna? Det finns väl arbetslösa i regionen bl a är ungdomsarbetslösheten i Kalmar 10-11 %. Också hört att det är många tomma lägenheter i Snurrom så vi får väl se.

  Gilla

 3. turrim 2021-01-23 / 19:33

  Jag har aldrig hört talas om e-hälsomyndigheten. Kollade på Google. Varför en särskild myndighet för dess uppgifter? Hur många anställda? Budget? Någon i nomenklaturan som gjort bort sig och nu behövde ett nytt chefsjobb?

  Gilla

 4. hoppalong 2021-01-23 / 19:26

  Ingen av de fyra i översta ledet på deras hemsida är mantalsskrivna i Kalmar enligt Ratsit. Såvida de inte har skyddade uppgifter.

  Gilla

 5. Siffertrixare 2021-01-23 / 18:33

  Är det någon som förstår vilken sysselsättning Johan Persson menar i kommunen, som är så hög? Det finns knappt några jobb att söka, förutom som sjuksköterska. Ser på Blocket att flera vårdföretag söker tillfälliga möblerade rum åt sjukvårdspersonal i Kalmar, men det är tillfälligt till april. Varför flyttar de inte hit istället? Varför har inte regionen tillräckligt med egna sjuksköterskor? Vill de inte bo i Kalmar?

  Pratar Johan här om statligt finansierade jobb?

  Gilla

  • Förakt 2021-01-28 / 21:38

   JPersson menar nog att hans egen sysselsättning är hög, han hade ju fullt upp med att hjälpa Malin Almqvist att kuppa bort f.d landshövdingen Thomas Carlzon, den bäste landshövding som Kalmar haft, men är man inte sosse så ska man väck.

   Gilla

 6. Otto 2021-01-23 / 14:11

  Så väntat att Johan Persson skulle komma med ett svar på tal på Thoralfs insändare om bostadsbyggandet. Vem hade trott något annat? Han är verkligen förutsägbar.

  Lite kul att han alltid drar upp Växjö i alla jämförelser, har han mindervärdeskomplex gentemot storebror?

  Gilla

 7. Sputnik 2021-01-23 / 13:07

  Johan Persson är igång och bröstar upp sig igen i en insändare på Barometern. Han skriver att 300 personer bor och arbetar på e-hälsomyndigheten i Kalmar.

  Är det verkligen så många? Någonstans på Regeringens hemsida läser jag cirka 130 tjänster. Hur många av dem är folkbokförda i Kalmar? Det är ju det som är det viktigaste. Vad jag förstår finns även kontor i Stockholm.

  Gilla

 8. Hilmer 2021-01-23 / 12:44

  https://www.ehalsomyndigheten.se/om-oss/

  En av dessa bor i Mönsterås och en i Borgholm. Resten i Stockholm, Falkenberg, Uppsala m.m. Deras namn är ovanliga och lätta att kolla upp.

  Inte någon av dem i ledningsgruppen betalar alltså kommunalskatt till Kalmar. Bra reklam för Kalmars näringsliv? Kan inte dessa flytta in någon av de nya lägenheterna som byggs?

  Rimliga hyror säger Hårfästet. Trots investeringsstöd så kan en vanlig arbetare knappt bo där. Varför är det massa tomma studentlägenheter på Kungsgårdsvägen?

  Gilla

  • Jan 2021-01-23 / 16:43

   Varför vill ingen i e-hälsomyndighetens ledning ha livskvalitet? Endast 2 medarbetare ville flytta till Kalmar då myndigheten delvis flyttade från Stockholm.

   Gilla

   • Thoralf A 2021-01-23 / 16:47

    Vore intressant att veta hur många som jobbar i Stockholm och i Kalmar.

    Gilla

   • Jan 2021-01-23 / 17:14

    @Thoralf

    Jag läste en platsannons till e-hälsomyndigheten. Där stod det att arbete kommer utföras på båda orterna och innebära resor, så en hel del bor nog kvar i Stockholm?!? Kan inte tänka mig att 300 är folkbokförda i Kalmar.

    Gilla

   • Jan 2021-01-23 / 17:17

    Reder de då med tåg mellan städerna? Inte så klimatsmart annars med andra ord. 🙂

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-23 / 17:24

    Jag har suttit tillsammans med personer från E-hälsomyndigheten på Stockholmsflyget 😉

    Gilla

   • Jan 2021-01-23 / 18:07

    Vad tycker Johan och hans centervänner i Kalmar om de resorna? Det rådet ju klimatnödläge. På tal om Norden som han nämner, ska de anställa fler personer bara för att de flyttar?

    Gilla

   • Sven d.ä. 2021-01-23 / 21:25

    Detta är ett typiskt svenskt ämbetsverk. Ca 15 personer i styrelse och ledningsgrupp och dessutom 280 anställda. – det är cirka 300 personer. Jag skulle dessutom tro att styrelsen är överbetald.

    Jag är ganska övertygad om att man skulle kunna leverera vad E-hälsomyndigheten gör med ett företag på 100 personer och ett väl fungerande online system.

    Gilla

 9. Hilmer 2021-01-23 / 12:27

  Ser att Hårfästet ger dig svar på tal med gamla sosse-klyschor i vanlig ordning, ”ställa grupper mot varandra”. Han skriver hur bra allt är och att 300 personer från e-hälsomyndigheten bor i Kalmar. Varför bor inte då generaldirektören i stan?

  ”Sysselsättningen är högre än i Växjö”, ”näringslivet expanderar som aldrig förr”… Haha!

  Vilken värld lever gubben i…?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-23 / 14:42

   Nu har jag rätt till en slutreplik enligt Barometerns debattregler 🙂

   Gilla

  • Kålrot 2021-01-29 / 23:15

   Jp saknar ju utbildning, har aldrig gått högskola eller akademisk utbildning o har därför naturligtvis svårt att uttrycka sig även i text, det är ju hans tidning Barometern som hjälper honom så klart? Köra med ”floskler” haa haa så omodernt.

   Gilla

 10. Anders 2021-01-23 / 10:44

  Varför ska vi misstycka att dessa främlingar inte vill integrera sig? Det är väl bara bra. Desto lättare att skicka hem dem.

  Gilla

 11. Robban 2021-01-23 / 10:18

  När det gäller renoveringen så har det tillbaks i tiden rapporterats om fake news/skrönor/moderna myter där invandrare påstås ha gjort både det ena och det andra med sina hyresrätter!
  Ett av fallen mins jag mycket väl! Det rapporterades i media som ”högerextrema lögner”, bluff mm
  Jag kände fastighetsskötaren.. Kan garantera att det faktiskt var värre än vad som påstods!
  Så att dessa lokaler som nu rapporterats blivit fuktskadade är väldigt enkelt att tro på! Gissar att det är betydligt värre dock!

  Gillad av 1 person

 12. Stig Rydmark 2021-01-22 / 23:46

  Det blir kanske en moské istället?

  Gilla

Kommentarer är stängda.