VINDKRAFTSHELVETET

En väldigt bra genomgång över hur det fungerar i praktiken när vindkraftsparker etableras i Sverige. Hur privatpersoner får sin liv förstörda och drabbas hårt ekonomiskt då deras fastigheter blir mer eller mindre värdelösa.

Sedan finns det regeringspartier Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Centerpartiet som vill ta bort det kommunala vetot mot vindkraftsetableringar. Det är skrämmande!

I Kalmar kommun pågår ett arbete att uppdatera den tio år gamla vindkraftsplanen. Jag och Framtid Kalmar kommer jobba för att inte ett enda vindkraftsverk sätts upp öster om väg E22, det vill säga längs kusten. Dessutom att avståndet från vindkraftverk till närmaste bebyggelse minst fördubblas för vindkraftverk upp till 200 meters höjd och för vindkraftverk högre än 200 meter skall avståndet tredubblas mot dagens gällande om 750 meter. Det nya avståndet skall därmed bli 1500 respektive 2250 meter.

Det kommer i praktiken innebära att inga vindkraftsparker kan byggas inom Kalmar kommun.

Det allra värsta är att det i princip alltid är utländska investerare som bygger eller köper dessa vindkraftsparker. Vi säljer ut vårt land!

Annons

22 reaktioner på ”VINDKRAFTSHELVETET

 1. botwid 2021-06-21 / 10:51

  Vitsen med vindkraft är att den är förnybar. Efter 20 – 30 är det dags att riva ner skiten och byta ut den.

  Gilla

 2. turrim 2021-06-20 / 16:56

  Det vore intressant att läsa ett avtal med ”Kinaföretag/ägare”. Vad stipuleras om avveckling och återställande av marken samt omhändertagande av metaller, särskilt vingarna och bottensocklar? Vad har svenska skattebetalare att sätta emot vid avtalsbrott?

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-06-21 / 01:40

   Kinaföretagen levererar endast utrustning, monterar den, och eventuellt driver den. Sverige sätter reglerna. Beroende på vilka regler Sverige sätter tar företagen betalt. Kontrollen ligger helt hos svenskarna.

   Gilla

 3. Robban 2021-06-20 / 14:29

  När regimen vill ta bort lokal vetorätt eller tex EU vill ta bort individuella länders vetorätt gällande utrikespolitik och skatter så vet man vad det kommer leda till!
  Lokalt kommer alla hämningar släppa helt och det ena projektet vansinngare än det andra kommer se dagens ljus på löpande band!
  I EUs fall kommer det leda till att det blir lag på att EU, helt magiskt, kommer behöva ett större antal migranter från framförallt afrika och mena årligen och just de siffror vissa ultraglobalister redan nämnt! Samt att ge EU skatterätt dvs införa egen beskattning för att just bekosta ovanstående…
  Dvs gränslöst förvärra det redan svåra läget vad gäller multikulturens mer destruktiva effekter och du och jag, de svårast drabbade, blir de som genom lag kommer tvingas att betala för vår egen undergång!

  Gilla

 4. Lars 2021-06-20 / 14:21

  Hela inställningen till vindkraft bör omprövas och kraftigt regleras. Vindkraft bör aldrig vara ett storskaligt alternativ. Som privat komplement kanske det finns skäl till att ge tillstånd men då hårt reglerat. Elkraftproduktion skall komma ifrån kärnkraft och vattenkraft och gärna solkraft i de miljöer den fungerar. Utveckling av kärnkraft är mycket lovande och där bör vi vara i framkant i Sverige. Kraftförsörjningen i ett land skall skötas av ingenjörer inte av aktivistiska Greta, Bolund eller andra skojare. Man brukar säga att definitionen på helvetet är när Tyskarna står för humorn och Italienarna för ordning o reda – man kan tillägga att det är när miljöpartiet står för teknik och energiproduktion. Tills vi får en förnuftig energipolitik är dock Thoralfs begränsningar med 0 vindmöllor öster om E4 ett förnuftigt initiativ till reglering – men skall vi överhuvudtaget behöva ha dessa vansinniga konstruktioner i vårt landskap..jag tycker inte det! När man numera åker till Nybro så ser man dessa fruktansvärda skapelser stå o spreta, ofta utan att röra sig, till vänster om vägen – vilken gigantisk miljöförstöring och vad gör man av med skiten när de är uttjänta?

  Gillad av 1 person

  • Anders J 2021-06-21 / 11:01

   Det är fel att kalla dem möllor. Mölla = kvarn.

   Gilla

 5. lasseaxelsson 2021-06-20 / 13:39

  Jag tycker som Anna det är omöjligt att leva intill en vindkraftpark utan att bli berörd av det buller som uppkommer när dom är igång och rätt vind blåser, då låter dom för dj- ligt. fick jag råda så skulle en fortsatt utbyggnad av vindkraft omedelbart stoppas. Det är väl inga från MP som bor på landet utan dom flesta MPare bor väl i stan, placera alla vindkraftverk i Stockholms skärgård så blir det lite lugnare här på landet

  Gillad av 2 personer

 6. tompas11 2021-06-20 / 12:22

  Klok kvinna men det hjälper ju föga mot politiker som gått i maskopi med vindindustrin. Det är ju fullkomligt galet att förstöra vår vackra natur med massiv utbyggnad av intermittent väderkraft som dessutom påstås vara både miljövänlig och grön. Lögnerna kan knappast bli värre. Jag anser att det finns ingen miljövänlig elproduktion alls. Allt vi människor gör påverkar miljön och då oftast i negativ bemärkelse.

  När det gäller vindkraften så krävs det nog att väldigt många går ihop för att det ska göra någon skillnad, om det ens gör det då. Det är stora och penningstarka krafter som står bakom utbyggnaden. Jag för min del vill att kärnkraften byggs ut istället för att natur, djur och människors miljö raseras av vindkraftverk.

  Gillad av 1 person

 7. Roland Salomonsson 2021-06-20 / 11:11

  Säg det i klartext. Det finns inga vindföretag, som inte i ägarkedjans bas har ett kinesiskt globalt storbolag, d v s ytterst Kinas Kommunistparti. Det är i princip enbart Kina som kan leverera vindkraftverk. Visserligen ger leverantörerna sken av att vara Européiska (vanligen Tyska), men bakom ligger Kina. Kina levererar ALLT, bygger verken, transporterar, sätter upp dem och sköter driften (indirekt). Faran är att KIna är den stora långivaren för vindenergin, och Kina kommer att se tuill att pengarna återbetalas, om så Sverige brakar ekonomiskt ihop.

  Skulle Sverige vilja ändra energipolitik efter valet 2022, kan vi räkna med att all Kinas politiska propagandakraft kommer att sättas in mot ett sådant projekt. De politiker som leder sådant, lär riskera sina liv. Kinesiska företag är fullständigt hänsynslösa.

  Gillad av 1 person

  • Roland Salomonsson 2021-06-20 / 11:14

   Notera att Kina SJÄLV inte satsar på någon vindkraft. Bara på några ”Potemkinkulischer” längs vägarna mellan internationella flygplatser och storstäders centrum. Kina satsar kortsiktigt på kolkraft och långsiktigt på kärnkraft kompletterat med gaskraft.

   Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-06-20 / 16:10

   Du har tydligen missat att ett av de största vindkraftsföretaget är danska Vestas!

   Gillad av 1 person

   • Roland Salomonsson 2021-06-21 / 16:14

    Vem äger eg detta?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-06-21 / 17:40

    Vad jag har läst så finns det bara en aktieägare med mer än 5 procent av aktierna. Fondförvaltaren Black Rock USA.

    Gilla

  • Lars 2021-06-20 / 17:53

   Danska Vestas är störst i världen på vindkraft om inget hänt de senaste året. Bank of America har haft intressen i V genom BlackRock Marathon Asset Management. Kina har inga aktier i bolaget.

   Gilla

  • Karl W 2021-06-21 / 01:43

   Kina har ingen politisk propagandakraft i Sverige. Propagandan drivs och kontrolleras helt av USA..

   Gilla

 8. ivarandersson 2021-06-20 / 08:49

  Vindkraftverk är en förorening i naturen och ska byggas i städerna så att alla för uppleva störningarna som vindkraften sprider akustisk och visuellt.

  Gillad av 3 personer

 9. Rune N 2021-06-20 / 08:42

  Hur länge skall Miljöpartiet tillåtas att förstöra vår miljö?

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.