JULAFTON FÖR KLIMATALARMISTERNA I MEDIA

Klimatalarmisterna har julafton efter regnen i Tyskland och klimatalarmisten Johan Rockström intervjuas flitigt och han kopplar allt till klimatförändringar.

I dagens Studio Ett menade han att så kraftiga regn som 90mm eller 150 mm på ett dygn normalt sett bara inträffar i tropiska områden, inte i Tyskland. Jag kunde inte låta bli att kolla upp stora regnmängder i Sverige och i Kalmar.

Jag kommer ihåg sommaren 2003 när jag var ganska ny i Kalmar men jag själv befann mig på Gotland och jobbade med en driftsättning vid Arlas mejeri i Visby när Kalmar drabbades av ett häftigt skyfall den 31 juli. Där det skall ha kommit 100-120 mm regn på bara några timmar. Min arbetskamrat Fredrik hade sin bil på en parkering vid Oxhagen som översvämmades och bilarna stod i 70-100 cm djupt vatten.

Eller varför inte titta på dygnsrekorden i nederbörd per månad i Sverige. Notera att vissa rekord är ett hundra år gamla. Långt före några så kallade klimatförändringar.

Här kommer också listan på de 30 högsta regnmängderna under åren 1961-2011. Hur var det Johan Rockström sa i Studio Ett. Sådana regnmängder inträffar bara i tropiska områden.

Jag visste inte att Sverige låg i tropikerna!

Tro inte på klimatalarmisterna, de lever enbart i nuet och har ingen koll på vår historia och statistiken. De förnekar den till och med.

28 reaktioner på ”JULAFTON FÖR KLIMATALARMISTERNA I MEDIA

  1. sakanaga 2021-07-22 / 09:07

    Det överskuggande problemet är frånvaron av arbetande journalister. Det står klart efter en myriad av fenomen som rapporterats i media endast utifrån de utsagor som kommer i form av pressmeddelanden och/eller TT-texter.

    I stort sett ingen av de journalister som tar upp det som meddelas på sådant vis gör några som helst egna efterforskningar om rimlighet och/eller substans i det som påstås. Istället för att göra bakgrundsjobbet så för man endast vidare den redan färdigförpackade historien.

    Det vi mest behöver – en nyfiken, ifrågasättande och arbetsvillig journalistkår – är det vi mest saknar idag.

    Sake

    Gilla

  2. Andersson 2021-07-18 / 07:00

    I natt jag drömde något som …..

    Jag har läst att telefonnätet har slagits ut. Jag förmodar att man menar mobilnätet. Det gäller säkerligen även det fasta nätet i den mån det finns kvar. Jag efterlyser ”mobila mobilststationer”. En enkel mobilstation består av 1-2 stativ + sändarutrustning + kraftutrustning. Som de ”teknikbodar” som finns i anslutning till våra mobilmaster i terrängen.

    Strömförsörjningen kan vara ett problem om det inte finns något elnät att tillgå. Det finns batteribackup men jag har läst att den är otillräcklig även vid ”normala” strömavbrott. Man kan kanske ha solceller och en vindsnurra och så en dieselgenerator när inte den fossilfria energin räcker till.

    Jag vet inte om det redan finns eller om det redan finns eller om det är något som jag har drömt. Det kan inte vara särskilt dyrt i den allmänna konkursen att ta fram ett antal enheter. Det är något vi svenska skattebetare ha råd med. Tillsammans med Ericsson. Det skulle skapa goodwill för dem och även Sverige. Blanda bara inte in EU.

    Vad säger MBS?

    Gilla

    • Karl W 2021-07-19 / 03:17

      ”mobila mobilststationer” finns redan och används flitigt. Dom stora är byggda på lastbilar, och om det skall bli en stor folksamling tillfälligt, kanske en konsert, då körs som dit för att ta hand om den ökande mobiltrafiken. Dom kopplas upp till nätet via mikrovågslänkar. Det finns även små sådana som är bärbara. Cell Phone Repeaters eller Boosters. Dom används mycket flitigt för att mobiler till exempel skall fungera nere i garage. Även privat kan man äga och använda sådan, om man i Sverige tillåter det. Har du dålig mottagning vid sommarstugan kan du ta med din egen repeater, och ta med den hem när då går tillbaka till vardagen.
      https://www.amazon.com/cell-phone-repeater/s?k=cell+phone+repeater
      https://www.wilsonamplifiers.com/blog/best-cell-phone-repeaters-the-complete-guide/

      Gilla

  3. Högt hårfäste 2021-07-17 / 15:12

    Kalmar kommuns manibyggande där fler och fler grönytor förvandlas till hårda ytor och asfalt, kommer sannerligen öka riskerna för översvämningar framöver.

    Gillad av 1 person

  4. fete 2021-07-17 / 14:02

    Kuken kallar du dej för kuken för att gottgöra dej för en extrem mini snopp

    Gilla

  5. ivarandersson 2021-07-17 / 10:30

    Rockström visar att han saknar sunt förnuft och vägrar att studera verkligheten och fortsätter att skjuta från höften om framtiden. Följ Gretas råd och lyssna på forskarna och inte på agronom Rockström.

    Gilla

  6. nilscobra 2021-07-17 / 10:20

    St. Mary Magdalene’s flood var en gigantisk översvämning i Centraleuropa orsakad av flera dagars kraftig nederbörd som skedde 1342. Alltså långt innan människan började bidra lite grann med CO2 till atmosfären genom att flyga och köra bil. Exakt antal dödsfall är okänt men man tror att endast i Donau-området så omkom 6000 människor.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/St._Mary_Magdalene%27s_flood?fbclid=IwAR2_koqL814dVinB4eXbmF3ilZvm-nHpDHdTJie_HsmWg3tp6eeJSwEh0fE

    Gilla

  7. Bergman 2021-07-17 / 09:47

    Det behövs en reformation mot den där rörelsen! Kalmar är inte Wittenberg, men nog kunde någon spika upp några gångbara teser på porten till Kalmar slott. För även om språkbruket skulle vara annorlunda gäller dock, då som nu, to drain the swamp!

    Gillad av 1 person

  8. Kuken 2021-07-17 / 09:41

    FUCK YOU TORALF! Säljer såna bildekaler om någon är intresserad för 1000 spänn på min blogg sugtoralfskuk.se

    Gilla

    • Thoralf A 2021-07-17 / 11:41

      Killen har ett stort ordförråd. Ungefär som vissa grupper i utanförskapsområden.

      Gillad av 2 personer

      • stigrydmark 2021-07-17 / 11:51

        Säkert lågpannad!

        Gillad av 1 person

    • Andersson 2021-07-17 / 16:19

      Vad vulgär du är? Sturske Laban passar bättre när det gäller Thoralf.

      Gilla

  9. Karl W 2021-07-17 / 06:22

    Hur mycket regn som kommer per dygn är här en ointressant siffra. Det är hur mycket som kommer per minut under dygnet som är det som är intressant. Om regnet sprids ut över hela dygnet hinner dagvatten ledningarna, bäckarna och floderna med att låta det att rinna bort. Kommer samma mängd under en kort tid, som några minuter, hinner avrinningssystemet inte med, och det blir översvämningar. Principen gäller även i större skala. Om en månads regn faller på en dag flödar allt över, och det är det som hänt i Europa. Det är inget unikt, och i Kina finns skrivna berättelser i arkiv att det har hänt flera tusen är tillbaka. Vad det beror på vet vi inte, men alarmisterna har tydligen varit snabba att haka på. Lyssna inte på dom.

    Gilla

    • Thoralf A 2021-07-17 / 06:59

      Det tror jag alla förstår men jag tror också alla förstår att statistiken bygger på dygnsvärden, i synnerhet när det gäller äldre data där man inte haft modern utrustning att mäta nederbörd per timma. Sannolikheten är dock stor att nederbörden inte varit jämnt fördelat över dygnet vid dessa tillfällen.
      Men min poäng var att Johan Rockströms påståenden inte var med sanningen överensstämmande.

      Gillad av 2 personer

  10. Martin 2021-07-17 / 01:07

    Har en äldre släkting på Orust som alltid fört statistisk och dagbok över vädret sedan 1974. I augusti 2002 drabbades ön av ett fruktansvärt regn och åskoväder, det kom det 272 mm på knappt 4 timmar enligt hans privata mätstation. Inte så lite det heller. Men Orust är glesbefolkat jämfört med Tyskland och Belgien så inga människoliv gick till spillo. Det är likadant varje gång något ”spektakulärt” väder visar sig, då kliar det i fingrarna på Rockström och han meteorolog muppen Pär Holmgren.Jag skiter högaktningsfullt i att dom försöker måla upp en domedag , det är redan kört. Men inte pga väderomslag. Utan det är kört pga att Bill Gates bestämt sig för detta!

    Gilla

  11. Cosmik Debris 2021-07-16 / 23:39

    Passa på att titta på ödeläggelsen av vårt land innan Youtube raderar och stänger ned Hasse. Klippet illustrerar exakt vad många svenskar känner. ÅK HEM!!

    Valboskapen där jag bor tyvärr

    Gillad av 1 person

    • Benny 2021-07-17 / 09:02

      När man ser det där är man väldigt glad för att man bor i ett lugnt villaområde där man slipper se sådant! Än så länge vill säga, men av ”rättviseskäl” tvingas väl snart kommunerna att köpa hus i dyra villaområden och sedan låta invällarna bor där gratis för att öka ”integrationen” och se till att alla drabbas av mångkulturens ”välsignelser”! Snart i ett hus nära dig…

      Gilla

  12. Cosmik Debris 2021-07-16 / 22:58

    ”Min arbetskamrat Fredrik hade sin bil på en parkering vid Oxhagen som översvämmades”

    Klimatförändringar? Trams! Dränering? Pudelns kärna.

    Gillad av 1 person

  13. Fredrik Östman 2021-07-16 / 22:55

    Senast 2006 stod vattnet högre än nu, men inte på långa vägar så högt som det stod i slutet på adertonhundratalet.

    Gilla

  14. Goliat 2021-07-16 / 22:47

    73 m.m. regn utanför Borås på en timma i förrgår.

    Gilla

  15. Skogsmulle 2021-07-16 / 19:30

    Jag har noterat Rockströms utläggningar under dagen. Vilken tur att den religiösa sekten får något nytt att klamra sig fast vid. Jag tycker det blir närmast komiskt att lyssna på Radio Kalmar då de så sent som förra veckan ”beklagade sig” för eventuella regnskurar i dessa delar av Småland. Dagen innan upplyste de, nästan med glädje, om den stora brandrisken som förelåg……. Religion kan vara svår att förstå ibland.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2021-07-16 / 19:55

      Haha, ja de politiskt korrekta vet hur man vänder kappan efter vinden!

      Gillad av 1 person

  16. turrim 2021-07-16 / 19:26

    Jag såg på Rapport, att Bryssel vill skicka upp en satellit som ska övervaka böndernas skogar i Sverige. Vad har byråkraterna i Bryssel att göra med våra skogar? Integritet? Datainspektionen, för Morgan lär inte bry sig.

    Vad kostar en satellit? Vem betalar? Hur mycket koldioxid frigör man vid bygge, uppskjutning, övervakning och till slut förbränning av monstret i atmosfären? Kan någon miljöpartist redovisa detta?

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2021-07-16 / 19:54

      Bra frågeställningar men om vi lämnat EU så behöver vi inte bry oss om idioterna i Bryssel.

      Gillad av 3 personer

    • stigrydmark 2021-07-16 / 20:15

      Det blir allt klarare för varje år som går, EU visar sitt rätta ansikte. Jag kunde aldrig föreställa mig att EU skulle få/ta så mycket makt att detaljbestämma i Sverige. Man bestämmer tom vad alla måste tycka. Vidrigt!

      Gillad av 2 personer

  17. Håkan Spångberg 2021-07-16 / 18:27

    Länge sedan jag lyssnade på PK-eliten.

    Gilla

    • Benny 2021-07-17 / 09:06

      Man måste lyssna för att ha koll på alla galenskaper som PK-eliten håller på med! Däremot ska man fullständigt strunta i deras budskap som bara är lögner!

      Gilla

      • Håkan Spångberg 2021-07-17 / 12:01

        Det var egentligen det jag menade… Lite slarvigt uttryckt.

        Gilla

Kommentarer är stängda.