ETT BREV TILL BLOGGEN

Hej Thoralf

Du gör ett fantastiskt jobb, allt ditt grävande och skrivande. Ibland undrar jag hur du orkar. Bara att läsa och följa med i dagens Sverige får en att tappa hakan och undra om det här är på riktigt. Ibland får den logiskt tänkande hjärnan ta paus från allt. När man börjar känna uppgivenhet. Att ta in allt som sker och försöka förstå vad som händer. Politikers uttalande och ageranden. Om maten är för salt, inte är lösningen att salta lite till så man inte känner det salta från början ? Det är ungefär så här landet styrs idag. Det ena tokiga efter det andra. 

Jag har levt i det bästa av världar i Sverige, en gång ett tryggt och säkert land för oss småtjejer på den tiden. Där vi barn kunde leka ute utan att vara rädda. När vi växte upp gick det att gå hem mitt i natten, utan att vara rädda. Där än så länge saker och ting fungerade som det skulle. Det Sverige jag ser idag, är inte det Sverige jag växte upp i. 

Detta har du säkert hört hundratals gånger från dina följare och människan ute på gatan. 

Men tillbaka till det jag ville skriva om. Jag är en sökare, ser jag en artikel eller något som någon skrivit, börjar jag oftast söka runt på nätet efter liknande artiklar. Innan datorns tid var besöken på biblioteket många av samma anledning.

För ett antal år sedan läste jag Petterssons blogg och läser alltid kommentarerna. Det gäller de flesta sidor där kommentarer är tillåtna. I en av dessa var det en man som alltid hade en massa kloka funderingar, från historia och andra liknelser. Skulle tro att han var en äldre och välutbildad man. En sökare som många av oss andra är, än så länge.

Han hade nämligen länkat till en intressant bok. Personen ifråga studerade och hade skrivit böcker om detta ämnet. En högkulturs fall och kännetecken från när detta började ske. Det visade sig att män var de som styrde och ställde, män men stark karisma, kraftfulla sådana. 

Deras efterträdare var mer svaga är sin föregångare, och till slut lät dessa svaga män en kvinna styra. Summa summarum av det hela gick ut på att när männen hade uppnått ett starkt styre, starka samhällen och det inte fanns så mycket mer att göra. Så ville man helt enkelt börja om från början igen. En restart. Men om du hade en stark manlig ledare gick landet inte lika fort utför. Därav tog männen ett steg tillbaka och lät kvinnorna styra istället. För det hade tydligen visat sig genom årtusenden innan, när männen tar ett steg tillbaka och låter just kvinnor styra, så går landet under fortare. 

Jag har under lång tid nu försökt att komma ihåg vem denna man är som skrivit denna bok och även andra böcker i samma ämne. Men kan för mitt liv inte komma ihåg detta. Det var ju för ett antal år sedan. Mannen i fråga var inte svensk, och böckerna var skrivna på engelska.

Men detta har kommit i mina tankar den senaste tiden i det här landet. Det har funnits många starka ledare, även om dessa inte haft den färg som jag själv röstat på. Senare har dessa blivit ersatta med allt svagare män som varit svagare ledare, och i slutändan står en kvinna där i partiet. Männen tar alltså ett steg tillbaka och låter kvinnor styra. 

Nu vill jag inte på något sätt påstå att kvinnor styr sämre eller inte skall bli politiker överhuvudtaget. Absolut inte. Det finns starka och kloka kvinnor också.

Men historien om när en högkultur är på väg nerför, den gör det av många olika anledningar också. Då är det kvinnor som styr. Denna man hade så mycket skrivet om detta att det var lite skrämmande att läsa. Och han hade ordentligt med kött på benen och liknelser angående detta.  Och nu är vi där idag, i alla fall i Sverige. 

Har du hört talas om denna man? Du är ju intresserad av historia och en sökare som många av oss är idag, även om vi börjar bli lite få.

Tänk på att ta en paus då och då, risken att man blir utbränd är stor. Det som sker är inte logiskt tänkande längre, och en logiskt tänkande hjärna klarar inte av att hantera allt som sker i landet. Ibland går man helt enkelt ifrån datorn när man läser om vad de styrande hittat på för något och deras lösningar på problemen de skapat själva. Salta maten mer bara =)

Du får ha en fortsatt trevlig dag Thoralf. Personer som du behövs. En blåslampa.

Någon som kan hjälpa brevskrivaren med författaren?

Annons

15 reaktioner på ”ETT BREV TILL BLOGGEN

 1. Mats 2021-09-29 / 04:16

  Det har funnits många högtstående kulturer i historien,som tex. tiden när pyramiderna byggdes men har raserats av känslostyrda idioter och fjollor som i dagens Sverige eller muslimer

  Gilla

 2. Calle 2021-09-28 / 20:06

  Sverige har blivit Europas Libanon.
  Effekten av mångkultur ser vi varje dag.

  Gillad av 6 personer

 3. Andersson 2021-09-28 / 18:14

  Livmoder och livmoderhals har väl de afrikanska kvinnorna. Men inte så mycket mer. Fy farao.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2021-09-28 / 21:03

   Men de producerar mängder av nya afrikaner.

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2021-09-28 / 17:27

  Undrar om det är möjligt för barnfamiljer som bor i det sönderbombade huset i Göteborg att redan nu ta ut en ”familjevecka”? Hela familjen kan samlas och tillsammans röja upp i ruinerna. Kanske skrapa bort resterna av mormor Gunnel från väggarna?

  Fiffigt va?

  Tydligen har kyrkorna bråda tider och fungerar som samlingsplatser efter bombdådet i Göteborg. Det är kanske lösningen på medlemsflykten för Svenska kyrkan? Att spränga bomber i trappuppgångar och sedan ställa kyrkporten på vid gavel.

  Fiffigt va?

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-09-28 / 18:28

   Expressen raljerar:

   ‘Ingen var på ”fel plats” – alla låg i sina sängar’

   Terroristen var var definitivt på fel plats. Eller kanske var det rätt?

   Media kallar sprängattentatet för explosion.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2021-09-28 / 21:37

    Det här är vad vi på sin höjd kan förvänta oss av polisens utredning

    Francois: Do you know what kind of a bomb it was?
    Clouseau: The exploding kind.

    Gilla

   • Andersson 2021-09-29 / 00:06

    Oisín Cantwell tror att det var pursvenska nazister. Andra tror att det var kriminella eller islamister säger Oisín. Jag tror för min del att det var sverigedemokrater. Den där Fågelklo bor väl i Göteborg?

    Gilla

 5. Andersson 2021-09-28 / 17:25

  Jag måste bara.

  Kronprinsessa Viktoria träffade Estlands president Kersti Kaljulaid i går. Expressen skriver om kläderna de hade på sig.

  Kersti träffade våran statsminister på förmiddagen. Skrev Expressen något om hans cute fit? Inte vad jag kunde se.

  Man tar sig för pannan.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-09-28 / 16:28

  SVT och SR förföljer sin publik med dåligt samvete. Vi ska känna skuld för allt elände som händer i världen. Vi ska tvivla på våra egna sinnen om vad som är sant eller falskt. Som t.ex. att män kan ha en livmoder. Om någon på 80-talet hade sagt att män har livmoder så skulle den personen sannolikt ha sjukförklarats eller avfärdats som en tokstolle. Nu står ledaren för Labour och säger att han inte vet om män har livmoderhals eller inte? Svenskarna ska hållas i konstant panik, ovetskap, rädsla och ångest, annars är det risk att folket upptäcker hur vanstyrt och närmast konkursmässigt landet faktiskt är.

  Det är kvinnor som vill ha hit våldsamma människor från Afrika och Mellanöstern. Om männen hade fått bestämma skulle Sverige ha varit ett helt annat och ett mycket bättre land. För både kvinnor och miljön!

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2021-09-28 / 21:06

   Tyvärr är det sant! Kvinnor är så känslostyrda så de kan inte ta sig fakta!

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.