BIDRAG TILL SITT EGNA STUDIEFÖRBUND

Till kommunfullmäktige i juni hade jag ställt en fråga till Kultur- och fritidsnämndens ordförande Maia Dahlberg (S). Hon var dock inte närvarande i juni, utan min fråga kom istället upp vid måndagens kommunfullmäktige.

Det här var min fråga.

Fråga till Maia Dahlberg angående bidrag till studieförbundet ABF                       2021-06-17

När jag granskade Kalmar kommuns ekonomiska bidrag till de olika studieförbunden upptäckte jag att Kultur- o Fritidsnämndens ordförande Maia Dahlberg även är ordförande för ABF Kalmar län.

Med andra ord så beslutar Maia Dahlberg om ekonomiska bidrag till sitt eget studieförbund. Det handlar om jäv enligt min mening.

”Med jäv avses omständighet som kan rubba förtroendet till en beslutsfattares, ledamots eller handläggares opartiskhet/objektivitet vid handläggningen av ett ärende.”

Med anledning av detta så vill jag ställa följande fråga till Maia Dahlberg.

  • Tycker du att det är lämpligt att du som ordförande för Kultur- o Fritidsnämnden även är ordförande i ABF Kalmar län, som tar emot bidrag från Kultur- o Fritidsförvaltningen?

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

I måndags fick jag svar från Maia Dahlberg.

Maia Dahlberg ansåg att det inte fanns något problem med jäv.

Jag anser att det är ännu ett exempel på den maktfullkomlighet som råder inom Socialdemokraterna i Kalmar. De gör lite som de vill. Risken är väl stor att det blir så när man sitter vid makten mandatperiod efter mandatperiod. Man blir fartblind och ser inte det som alla andra ser.

Lyssna på min fråga och svaret från Maia Dahlberg.

Vad anser mina läsare av bloggen?

10 reaktioner på ”BIDRAG TILL SITT EGNA STUDIEFÖRBUND

  1. ivarandersson 2021-10-01 / 10:51

    När zozzarna gynnar sig själva med skattemedel är det inte jäv. De har indoktrinerats vid Bommersviksakademin.

    Gilla

    • Lars Johansson 2021-10-01 / 20:46

      Även rättssystemet är infiltrerat av sossar! Har du något mål där en sosse är anklagad ,där dessutom nämndemännen är sossar så är du körd! Eländigt men så ser det ut i vår demokratur!

      Gilla

  2. Sven d.ä. 2021-10-01 / 08:52

    Du har gjort precis rätt, påpekat jäv. Den utpekade säger att hon inte har varit i en jävsituation, inget förvånande. Mer än så kan du inte göra. Ingen idé att lägga ned mer tid på det.

    Men det är fel på systemet. Föreningar förlitar sig på återkommande stöd för sin verksamhet, de skulle inte klara sig. Kalmar kommun, precis som andra kommuner gör, stöttar ett antal privata och halv-privata organisationer. Klarar sig de inte utan stöd så har de förmodligen inget berättigande. I länder med lägre skatt så förekommer inte detta, Där får de som är med i en organisation själv se till så att pengar kommer in.

    Gillad av 1 person

  3. Bjursnästomte 2021-10-01 / 01:12

    Att inte människan själv kan inse att förfarandet är olämpligt, visar på bristande intellekt. Det är snart dags att ringa Uppdrag Granskning med tanke på alla oegentligheter som sker ständigt i Kalmaaaa!

    Gillad av 3 personer

  4. Goliat 2021-09-30 / 23:35

    Maktfullkomliga sossar, men vad ska man vänta sig i en kommun där samma kommunpamp suttit på makten i 12 år, eller hur länge har JP styrt? Det är ju sinnessjukt!

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2021-10-01 / 07:27

      JP har styrt sedan 2005! I hela 16 år.

      Gilla

      • Goliat 2021-10-02 / 00:42

        Otroligt! Men han sitter säkert minst 4 år till. Troligtvis kommer han styra kommunen från äldreboendet, när han väl hamnar där.

        Gilla

  5. Högt hårfäste 2021-09-30 / 23:15

    Storyn om ankdammen går vidare alltså!

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.