DRÄNKA ÖNATIONER

Jag upplever det som att en majoritet av politikerna på alla nivåer drabbats av klimathysteri. Det finns ingen hejd på alla uttalanden från COP 26 i Glasgow.

Svensk media och i synnerhet statsmedia har nog ett av de mest alarmistiska budskapen i världen och de mest alarmistiska journalisterna. De verkar ha förlorat all realism. Alla andra miljöintressen sopas under mattan för klimatfobin. De lever uppenbarligen i sin egen lilla alarmistiska bubbla. Frånvaron av objektivitet är total i statsmedia eller stasimedia.

Det är beklämmande att skåda!

43 reaktioner på ”DRÄNKA ÖNATIONER

  1. Sven d.ä. 2021-11-12 / 22:33

    En gång i tiden, ungefär när vi hade istid, så var Australiens Stora barriärrevet gröna dalar. Allt ändräs. Det är förmätet att tro att människan kan styra allt vad som sker på jorden.

    Gilla

  2. Lotta 2021-11-11 / 16:05

    @HEJ
    Kan inte se det roliga i det för om Miljöpartiet får styra lite till kommer det bli en realitet. Du får nog utveckla vilket du ser som vårt ”största problem”

    Gilla

  3. Karl W 2021-11-11 / 10:32

    Jag skrev just det här brevet till SVT:

    Rent skrattretande vansinnigt faktafel.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tanker-rika-lander-lata-dranka-fattiga-onationer
    Analys: ”Tänker rika länder låta dränka fattiga önationer?”

    Varför kan SVT inte göra den enklaste faktakontroll innan man vräker ur sig saker.

    Helt fel av SVT. Öarna växer, vilket är precis vad dom alltid har gjort. Det är så dessa korallöar bildades, och dom fortsätter ännu att bildas och växa. Stiger havet eller sjunker marken kompenserar korallerna det genom att bygga vidare så ön växer. Så har det varit i miljoner år och det har inte ändrats.
    https://www.rt.com/news/509099-islands-growing-sea-level-rise/

    Jag bodde på öarna i Stilla Havet i fyra år (skrev fel på en annan plats på tråden), mest på öar på Marshallöarna. Idag har dom internet där och mejl, och när jag frågar är dom mest undrande varför jag frågar, ingenting har ju förändrats. Jag var även på Tuvalu, och någon mer korrupt lokalregering och skojar regim får man leta länge efter. De gamla systemet med hövdingar lever kvar och där ligger makten.

    Dom bluffar och är bara ute efter lite snabba kontanter. Däremot skiftar sandbankarna ständigt runt, en sandbank försvinner, en annan växer, men dom filmar bara den som försvinner.

    Detta är bara ren teater. Dom vill ha pengar.

    Varför skall svenskarna tvångsdebiteras för denna smörja till publikationer som helt saknar kvalitet och fakta.

    Gillad av 2 personer

    • tompas11 2021-11-11 / 12:35

      Bra gjort Karl W!
      Jag har också vid flera tillfällen mejlat Erika Bjerström men hon svarar aldrig.

      Gillad av 1 person

  4. Hacke 2021-11-11 / 07:52

    ”Enligt en ny studie av vilka som syns på bästa sändningstid i SVT1 och TV4 är svarta överrepresenterade jämfört med sin del av befolkningen.
    Vi vill bidra till en mer faktabaserad diskussion”, säger Mediestudiers Lars Truedson om studien.

    Som om det skulle behövas en undersökning för att slå fast det vi tvångsfinansiärer har konstaterat i decennier. Och hur var det nu? Har inte dessa privilegierade och överkompenserade på SVT startat ett upprop kring hur förtryckta och underrepresenterade man är! Mycket ska ha mer i landet upp och ner.

    Och hur skulle då inte den groteska överkvoteringen och öppna rasismen se ut i kalla siffror för reklambranschen!?

    Gilla

  5. Andersson 2021-11-11 / 07:10

    Lite funderingar så här i morgonstunden. Hur ser formalia ut?

    Vad händer om talmannen inte lyckas lotsa igenom den av regeringspartiet föreslagna kandidaten genom riksdagen? Jag förmodar att det blir som vanligt att budet går vidare till de övriga riksdagspartierna att i tur och ordning komma med förslag till regeringsbildning. Skulle talmannen ändå inte lyckas vaska fram en kandidat som godkänns som statsminister hur blir det då?

    Jag förmodar att det i så fall blir en expeditionsministär. Vem ska i så fall leda den? Den avgångne statsministern Stefan Löfven, vice statsministern Per Bolund eller den verklige reservkarlen Morgan Johansson. Det kan knappast bli Magdalena Andersson eftersom hon just har blivit avvisad som statsminister. Stefan Löfven har blivit entledigad av talmannen så han kan näppeligen bli inkallad under den blågula fanan igen.

    Jag förstår inte att Stefan Löfven lämnar sig riksdagsplats redan nu och inte avvaktar tills Magdalena Andersson har slagit sig ned på tronen. Allt kanske inte går som planerat Är han rädd för att han ska trycka på fel knapp vid omröstningen? Är ersättaren ett säkert kort?

    Jag tror inte någon kommer att frondera av socialdemokraterna vid omröstningen alternativt omröstningarna. Arvodena är viktigare än åsikterna.

    Det kan vara så att mina funderingar är överspelade när ni läser det här och då är det bara att gilla läget. Då återstår det att se hur Magdalena Andersson kommer att utse värsta laget.

    Gilla

    • Karl W 2021-11-11 / 10:37

      ”hur blir det då” Då måste talmannen utlysa val som kallas extraval. Är dom nära ett reguljärt val kan Talmannen dra bena efter sig till väljarna har sagt sitt.

      Gilla

      • Andersson 2021-11-11 / 14:13

        Vad jag funderar över vem som blir regeringschef i en eventuell expeditionsministär? Statsministern har ju avgått. Vi har ju ingen statsminister och utan statsminister ingen regering?

        Gilla

  6. Cosmik Debris 2021-11-11 / 00:06

    2021-11-09 skrev jag här på bloggen:
    ”När etablissemanget fick klart för sig att man inte kunde stoppa SD så bestämde man sig för att ändra strategi och istället förändra SD. Det har man nu lyckats med och SD är numera ett helt ofarligt parti.”

    2021-11-10 säger en anonym Sverigedemokrat till Swebbtv:
    ”– Hade media inte uppmärksammat detta hade Bertil aldrig blivit utesluten, jag är trött på att media ska diktera villkoren för vilka som blir uteslutna”

    Intern kritik mot att Bertil Malmberg utesluts ur Sverigedemokraterna
    https://nyheter.swebbtv.se/intern-kritik-mot-att-bertil-malmberg-utesluts-ur-sverigedemokraterna/

    Gilla

  7. Cosmik Debris 2021-11-10 / 23:47

    Jag håller med Christopher Jarnvall. Det handlar om vår framtid.

    Håll gränsen. Skjut den/dem som försöker passera.

    Håll gränsen Polen! Släpp inte in migranterna

    Gilla

  8. Lotta 2021-11-10 / 22:58

    Martin Ådahl C vars parti i den senaste opinionsmätningen fick 8,5 % i väljarstöd står i Aktuelltstudion och påstår att deras mittenpolitik är vad svenska folket vill ha. Jag skulle säga att 91,5 % INTE vill ha Centerns politik. Samtidigt dömer han ut ”ytterkantspartierna” som han kallar dem, SD och V som samlar 30,4 %. Det bevisar väl att svenska folket inte vill ha den brungrönröda röran. En journalist värd namnet hade påpekat det men inte SVT.

    Gillad av 1 person

  9. Lågutbildade bloggare 2021-11-10 / 20:31

    Vi får nog se vem som får sista ordet i frågan om klimatet.
    Skillnaden är dock att om ni som är så förbannat säkra på att vi förstorar upp saker å ting och fortsätter leva i förnekelse får rätt så händer absolut ingenting. Mer än att ni fick rätt då. Inte en människa kommer till skada.

    MEN!
    Om ni skulle ha fel. Betänkt detta. Om det finns en risk att ni har fel här.. vad händer då tror ni🥊

    Gilla

    • Lotta 2021-11-11 / 00:00

      Schysst att du går ut med att du är lågutbildad så vi vet vilken nivå vi kan lägga diskussionen på. Tack för det. Men du skriver att om vi har rätt så händer ingenting. Ursäkta men har du helt missat Miljöpartiets politik de senaste åren och deras framtidsvisioner? De vill förbjuda försäljning av nya bensin/dieselbilar från 2025 och förbud mot försäljning av bensin och diesel från 2030. I Sverige finns ca 5 miljoner bensin/dieseldrivna bilar. Var skall vi göra av dem? De kommer ju inte gå sälja till privatpersoner eller bilhandlare. Skrotfirmor kommer heller inte kunna ha varken möjlighet eller vilja att ta emot alla bilar som blir obrukbara. Delar från dem kommer ju sakna efterfrågan. Vad gör vi med dem tycker du? Hur många kommer ha råd att köpa en ny eldriven bil? Vad händer när batteriet är slut på den dyra elbilen? Hur hållbart är brytandet av de ämnen som batterierna innehåller som exempelvis Kobolt? Har du hängt med i de senaste diskussionerna gällande höga elpriser pga att Miljöpartiet har sett till att flera kärnkraftverk fått stänga ner i förtid med sinnesjukt höga elpriser för alla oss som bor i elområde 4 som följd? Har du förmåga då som lågutbildad att ta till dig att vi i Sverige har så lågt utsläpp av Koldioxid att även om vi kom ner till nollutsläpp som skulle påverka oss väldigt negativt så skulle Kinas utsläpp överträffa det på en vecka? Vilken är du åsikt om det?

      Gillad av 4 personer

      • Karl W 2021-11-11 / 01:59

        Gör inte av med bilarna, gör av med problemet, MP politikerna.

        Gillad av 2 personer

      • Hej 2021-11-11 / 08:48

        Haha, så vi får svårt att göra oss av med våra fosildrivna fordon? Skulle det vara vårt största problem så tar jag den chansen alla dagar i veckan.

        Igen ”Lotta”, vad händer egentligen om det skulle visa sig att du har fel?

        Kör du alltid utan bilbälte?

        Gilla

      • ac carlsson 2021-11-11 / 11:01

        Våra gamla fossildrivna bilar kommer till stor del att kunna exporteras till andra länder som inte tar så hårt på klimatalarmismen. Hos de nya ägarna kommer våra fossilbilar att rulla vidare och släppa ut koldioxid under hela sin återstående livslängd. Några bilar går säkert också att konvertera för drift med biodrivmedel.

        Gilla

    • tompas11 2021-11-11 / 12:51

      Klimathotet/klimatkris etc.

      Det allra mest kostsamma av all samlad dårskap är när man passionerat tror på det som uppenbarligen inte är sant.

      Gilla

  10. Lotta 2021-11-10 / 20:27

    Vad är klimatskador?

    Gilla

    • Karl W 2021-11-11 / 02:01

      Det är det som klimatalarmisterna orsakar på sig själva. Kallas även mental rubbning.

      Gilla

  11. Lotta 2021-11-10 / 20:17

    På tal om klimatnödläge, har Centern glömt bort det? Idag har man fått igenom ändrat strandskydd så det på vissa ställen skall gå att bygga närmare stränder. Borde de inte tvärtom ökat på strandskyddet rejält?

    Gilla

  12. Cosmik Debris 2021-11-10 / 19:52

    Jens Ganman om varför man inte ska titta på Aktuellt.

    ”Det gör dig dum i huvudet”

    Gilla

  13. J B Doe 2021-11-10 / 17:56

    År 1990 varnade FN för en förestående klimatkatastrof inom 5 år. Alltså ansågs läget dubbelt så akut som nu. Men så vitt jag kommer ihåg var hysterin inte lika uppskruvad som nu. Vad beror det på?

    Vore intressant om det gick att ta reda på hur mycket media, t ex Barometern, skrev om klimatet då jämfört med nu.

    Man kan t ex undra varför DN inte startade någon undergångs-klocka 1990 men gör det nu, när nådatiden utsträckts till 10 år.

    Undrar också om DN har för avsikt att låta sin skrämsel-klocka ticka vidare i 10 år. Kanske stänger man diskret av den, när det börjar visa sig att FN åter igen hade fel.

    Gilla

    • Karl W 2021-11-11 / 02:04

      Vad beror det på? Att oligarker och politiker är mer desperata för pengar idag.

      Gilla

  14. Ò Hyra 2021-11-10 / 17:14

    Hoppas det blir riktigt kallt i natt – i östra Polen.

    Gilla

  15. fete 2021-11-10 / 16:52

    På onsdagen lämnade Stefan Löfven in sin avskedsansökan.När kommer rättegången….

    Gilla

  16. Svensson 2021-11-10 / 15:44

    Det är möjligt att jag är lite dum i huvudet, men denna förbannade klimathysterin får mitt blodtryck att stiga till ohälsosamma nivåer.
    Det går ju inte att slå på tv:n utan att det ska tjafsas om nära förestående klimatkatastrofer.
    Klimatförändringar är nog det sista jag oroar mig över.
    Jag är övertygad om att vi står inför andra mer akuta och påtagliga ”utmaningar”, som det heter idag.

    Gillad av 5 personer

  17. Hacke 2021-11-10 / 15:35

    I matriarkatet och den öppna anstalten Sverige verkar de flesta ha kommit i klimateriet.

    Gillad av 1 person

  18. Roland Salomonsson 2021-11-10 / 13:21

    SVT och svenska MSM har blivit en del av Kinas propagandaväsen. Ingen annan än Kina kan dra nytta av klimatbedrägeriet.

    Kina styr samtidigt de 3 stora investeringskonglomeraten på jorden.

    Gillad av 1 person

    • Bergman 2021-11-10 / 14:42

      I dagens kinamedia.se återfinns en artikel med rubriken: ”Storleken på Kinas ekonomi nu 70 procent av USA:s”

      I artikeln kan bl a läsas att ”Tre stycken faktorer har lett till att många analytiker har reviderat ner Kinas tillväxtprognos för 2021 till omkring 8 procent: skuldkrisen på fastighetsmarknaden, en plötslig energibrist samt den fortsatta ”nolltoleransen” mot COVID-19 vilken leder till omfattande lockdowns närhelst lokala utbrott uppstår.

      Tidigare, i en annan artikel, skrev kinamedia.se:

      ”Xi Jinping har nu inte lämnat Kina på 21 månader, och kommer alltså inte ens att närvara vid COP26 via video. Samtidigt har Kina i de nationella målen man lämnat in till FN inför konferensen gett sig själv rätten att fortsätta öka utsläppen av koldioxid fram till år 2030.”

      Gilla

    • Karl W 2021-11-11 / 02:09

      Fel, det är USA propagandan svenska media styrs av. Bonniers står i en beroendeställning till USA. http://www.bonniercorp.com ”Bonnier Corporation är en av de största specialintresserade förlagsgrupperna i Amerika”. (Källa Wiki)

      USA styr och kontrollerar alltså vad som publiceras i Sverige.

      Bonniers är alltså en direkt förlängning av och står i direkt beroendeställning till Washingtons propagandamaskin, och likt i alla diktaturer är deras uppgift likt i Tredje Riket att forma svenskarnas åsikter till vad deras huvudman i Washington vill. Det betyder att hylla USA och NATO och smutskasta och nedvärdera alla länder som USA inte lyckats lägga under sig, kontrollera, ockupera eller annektera. Typisk Ryssland, Kina och Iran. Bonniers driver ju just nu en intensiv mediakampanj för att skrämma svenska företag att inte arbeta med Kina, med speciell fokus på att undergräva Volvos framgångar. Inbilla er inte att det rör sig om något neutralt eller oberoende. Det är Tredje Riket i repris som ni upplever just nu. All anledning att splittra upp Bonniers och ändra i Sverige.

      Gillad av 1 person

  19. ivarandersson 2021-11-10 / 12:22

    Ett bra exempel från verkligheten är Maldiverna, som 2018 byggt ut sin internationella flygplats på havsnivå med en 3,6 km lång bana för att kunna ta emot de största planen av typ A 380. De tror inte på IPCC!

    Gillad av 1 person

    • Thor 2021-11-10 / 16:28

      Just precis! Hur har önationerna tänkt sig att ta emot turisterna utan flyg? En resa på två veckor med båt i vardera riktningen är inte realistiskt.

      Gillad av 1 person

      • Karl W 2021-11-11 / 02:27

        Jag bodde ett år på öarna i Stilla Havet. Alla öar har en landningsbana. Man flyger plan typ som de Havilland Caribou, plan som kan landa på vilken åker som helst eller The GAF Nomad, en högvingad turboprop som kan landa på en fotbollsplan.
        https://en.wikipedia.org/wiki/GAF_Nomad

        Gilla

  20. janne 2021-11-10 / 10:57

    Vad fan är det för fel på Bjerström egentligen,är det hjärnblödning eller
    kortslutning,vem tror på henne mer alarmisterna,omplacera henne omedelbart
    hon är ju en säkerhetsrisk.Säpo se upp.

    Gillad av 3 personer

    • turrim 2021-11-10 / 14:22

      Det finns inga ”bäst före datum” på några i SVT.

      Gilla

Kommentarer är stängda.