TIDIG ISLÄGGNING

En artikel från den 8 november om den tidiga och svåra issituationen i nordostpassagen. Det där havet i norr som snart skall vara isfritt enligt Erika Bjerström och de andra klimatalarmisterna. Enligt Al Gore så skulle det väl varit isfritt för 10 år sedan.

Nu har man skickat bland annat en atomdriven isbrytare för att hjälpa fartygen så de inte fryser fast i ismassorna. Hur många tror att vi får läsa om det i svensk media, samma vecka som COP26 i Glasgow pågår? Hur många tror att det kommer finnas med i SVT:s klimatbrev?

More than 20 vessels are either stuck or struggling to make it through increasingly thick sea-ice on the Northern Sea Route.

Over the past years, shipping along the Russian northern coast has proceeded rather smoothly in late October and early November. But not this year. Large parts of the remote Arctic waters were in late October covered by sea-ice. And the white sheet is quickly getting thicker and harder to navigate.

Läs hela artikeln.

Under sommaren 2021 har havsisen vid Arktis inte smält bort lika mycket som under tidigare somrar, utan is utbredningen har varit betydligt mycket större denna sommar. Det har det heller inte skrivits om i svensk media! Utan det får man reda på genom andra källor. Bara att studera detta diagram från den 1 november.

23 reaktioner på ”TIDIG ISLÄGGNING

  1. Skogsmulle 2021-11-12 / 18:47

    Detta dårskap angående klimatet. Vi har en skattefinansierad public service och media som bara tjatar om klimatförändringar? Klimatmötet i Skottland är rena parodin, två av de största nationerna i världen, Kina och Ryssland, saknar helt representanter om jag förstått saken rätt. Detta jävla tjat om klimat har jag hört i snart 30 år. Jag är tacksam för de år jag har fått, och kanske kommer att få på detta klot, men att den största delen av detta oförutsägbara tidsintervall bara höra kommande undergångar, får mig att undra: Borde vi inte vara mer glada och tillfreds med den tid vi har fått och får? Med detta klimattjat förstår jag att väntetiderna är långa på Psyk och BUP. Kalmar kommuns klimatnödläge är så jävla pinsamt att jag finner inga ord. Skäms på Er, jag är en av dom som betalar Er alldeles för feta lön. Thoralf: Du är fantastisk på att gräva !!

    Gillad av 1 person

    • Karl W 2021-11-13 / 02:43

      Ingenting ändras annars, undantaget mer förbud, mer skatter, högre priser på allt, och löst prat. Hur många elbilar rullar på svenska vägar, utan fossilmotor. I Kina är det 30% och ökar snabbt. Kina genererar redan mer ren energi än hela övriga världen tillsammans, föroreningarna har mer än halveras relativt, Kina ligger minst 20 år före i utvecklingen. Bilarna idag dirigeras av ett välutvecklat datordrivet AI system för att eliminera energislöseri. På 12 år har man byggt världens största järnvägsnät som ersätter flyget. Frakt och resande har flyttats till floder och järnväg med enorma energibesparingar. Hemgenerering av energi slår rekord, min elräkning är halverad. Kina bygger världens renaste kolkraftverk som ersätter miljoner koleldar helt utan rening och så kraftigt minska utsläppen. Kina har världens bäst utvecklade digitalisering som ersätter fysiskt resande. Just i veckan fick vi veta att Kina har lyckats få fusionskraft att fungera, och designar ett kärnkraftverk som kan lastas på en långtradare. Resten av världen sitter i skottland och snackar.

      Gilla

  2. Ò Hyra 2021-11-12 / 16:54

    Att döma av kläderna som många av männen längst gränsen mot Polen bär så är det troligt att de flesta är kriminella. Droghandlare, hallickar och tjuvar på väg mot Tyskland och Sverige för att ansluta sig till något av våra kriminella gäng eller nätverk.

    Gilla

  3. Cosmik Debris 2021-11-12 / 15:05

    ”– Mammas fitta! utbrast då 17-åringen i rättssalen mitt framför Andreas Danmans sörjande anhöriga.
    – Knulla din mamma, svarar 19-åringen.
    Rättens ordförande fick gripa in för att lugna situationen.
    -Lägg av!”

    Sverige är förlorat. Det går inte att hålla negrer och muslimer i ett civiliserat land. Det är omöjlig!

    Gängrivalerna i bråk under polismordsrättegången
    https://www.expressen.se/gt/17-aring-infor-ratta-for-mordet-pa-andreas-33-6kftj/

    Gilla

    • Ò Hyra 2021-11-12 / 16:41

      Det var ju synd att brottet inte skedde I Danmark, då hade ridån gått ner för gott.
      När livstidsdomarna föll i Danmark skrek dom åtalade som skållade grisar i ren fasa.
      Sånt sänder ut rätt signaler.

      Gilla

      • Thoralf A 2021-11-12 / 17:14

        Instämmer. Livstidsdom för mord på polisman! Finns inga förmildrande omständigheter! Snarare tvärtom!

        Gillad av 1 person

    • turrim 2021-11-12 / 19:24

      Jag såg nu TV4-nyheterna. Den här oförskämdheten hade man inte med i referatet. Det lär man inte ha med i Rapport heller om en halvtimma. Fakta finns bara i alternativa media utan skattebidrag.

      Gilla

  4. Hacke 2021-11-12 / 11:38

    Hur många mikrofonhållare, s k journalister, har SVT/SR på plats i Glasgow egentligen?
    Hur mycket jag än ansträngt mig har jag aldrig hört en enda kritisk fråga eller besvärande följdfråga från någon av dessa levande mikrofonstativ.
    Regeringens presstjänst kunde inte gjort det bättre när de ger fritt flöde åt en flinande Bolund och hans floskler och stinkande självberöm.
    En tvångsfinansierad teaterföreställning av absolut sämsta sort från aktivisterna och alarmisterna på propagandakolossen. Och det vill inte säga lite i sammanhanget.

    Gillad av 3 personer

      • janne 2021-11-12 / 16:54

        Det där är inget annat förtäckta belönings och semesterresor,det är lika dant varje
        gång det händer något i världen,det som en kan klara ska det dit ett flertal fåntrattar.
        Så fungerar det på tvångsskatteTV,att dom bara står ut med sig själva.ÄCKLIGT.
        Skattemyndigheten borde nog kolla upp det där lite bättre med förmåner.

        Gilla

    • Ò Hyra 2021-11-12 / 17:26

      ”Dessa levande mikrofonstativ” Underbar formulering. Tack Hacke.

      Gilla

    • Thoralf A 2021-11-12 / 10:24

      jag förstår dock att de vilar från all klimatalarmism.

      Gilla

  5. ivarandersson 2021-11-12 / 09:01

    Verkligheten är elak mot den klimathotsreligiösa sekten som har stormöte i Glasgow. Men mötesdeltagarna sticker huvudena i sanden för att slippa se verkligheten.

    Gilla

  6. Anders 2021-11-12 / 08:45

    Bästa svenska isbrytaren Oden är 30 år gammal … dom andra byggda på sjuttiotalet vintage helt enkelt. Meningslöst amerikanskt försvarsskräp finns det pengar till … isbrytare blir för dyrt …

    Gilla

  7. peo 2021-11-12 / 04:54

    Eftersom jordens medeltemperatur stiger så kommer även den isen att påverkas även om ett enskilt år visar annorlunda. Det kan inga klimatförnekare dölja.

    Gilla

    • Thoralf A 2021-11-12 / 09:41

      Om jordens medeltemperatur stiger i framtiden. Under 2021 har vi uppmätt de lägsta temperaturerna någonsin vid Antarktis och avsmältningen av havsisen vid Arktis har varit den lägsta på många år. Om IPCC ändå skulle få det till att den globala medeltemperaturen ökat under 2021 skulle jag bli väldigt förvånad. Om man nu inte fuskar med mätningarna!

      Gillad av 5 personer

      • Bert Juhlin 2021-11-12 / 13:43

        Klart som fan att politikerna i FN-IPCC/Klimatpanelen ”fuskar” och ljuger bäst de kan. Men det är ju inget att förvånas över då politiker i allmänhet inte gör annat än ljuger dagarna i ända – lögnen är en politikers främsta arbetsmetod/verktyg!

        Gillad av 1 person

    • Roland Salomonsson 2021-11-12 / 13:28

      IPCC aktivister ägnar sig åt att organisera en massa falska data, som läggs in i olika databaser, Dessutom lägger de in dessa ”uppvärmande” ”klimatmodeller” i sin kalkylering. INGEN klimatkalkyl är ens i närheten av att följa verkliga utfallen (UTOM DEN RYSKA). Snart är det omöjligt att hitta icke korrupt väderdata i ett Västland.

      Den anti-IPCC klimatgrupp som publicerar sig bl a via Electroverse, har gjort kalkyleringar enbart baserad på rådata och då visar det sig att de senaste 4 åren har jorden avkylts, och att sannolikt innevarande år gäller samma. Västvärlden fattar inte att södra 1/3 av Amazonas de senaste sydvintrarna har åtskilliga veckors frostnätter, hur mycket snö som faller i Australien, Nya Zeeland, Sydafrika, Patagonien. Eller att årets SOMMAR på Grönland inneburit ett NETTOTILLSKOTT på 600 Gton (kubik-kilometer) nysnö, där det normalt brukar vara 4-6 Gton bortsmältning.

      Gillad av 1 person

    • Benny 2021-11-12 / 21:38

      Ingen koll som vanligt PEO! Isen i Arktis har alltid varierat och kommer att göra det även i framtiden! Nu är vi på väg mot en fas med mindre solaktivitet som kommer att göra båtfärder genom Nordostpassagen omöjliga utan assistans av isbrytare eftersom isarna kommer att bre ut sig än mer. Al Gore påstod att isarna skulle vara borta 2020 vilket visar vilka lögner klimathysterikerna sprider.

      Gillad av 2 personer

  8. Karl W 2021-11-12 / 03:27

    Det kanske löser sig. Det blir ju varmare påstår alarmisterna. Kanske vi inte kastat tillräckligt med pengar på alarmisterna.

    Gillad av 1 person

  9. Cosmik Debris 2021-11-12 / 00:38

    Gilla

    • Karl W 2021-11-13 / 02:52

      Ett antal har numera slagit sig ner på Helgeandsholmen där dom uppenbart frodas och trivs utan att behöva bekymra sig om nästa miljard år. !!!

      Gilla

Kommentarer är stängda.