ALLT KAN RÄMNA OM KLIMATALARMISMEN KRASCHLANDAR

Jag lyssnade på lördagsintervjun i förra veckan med LKAB:s VD Jan Moström och häpnade över hans svar angående den elenergi som hybritprojektet kommer kräva och hur den skall produceras. Eller snarare att ingen vet hur den skall produceras. Man hoppas bara på ett norrländskt under.

13 reaktioner på ”ALLT KAN RÄMNA OM KLIMATALARMISMEN KRASCHLANDAR

 1. turrim 2022-12-04 / 18:06

  Om man tvingas till önätdrift och kopplar bort Malmö så kan det ta flera dygn att återkomma med el. Detta sedan Elberedskapsmyndigheten vägrade att betala för Öresundsverket som effektreserv. Varför de moderna maskinerna såldes till Vietnam.

  Öresundsverket var möjligheten att starta upp ett dött nät i Skåne. Man undrar om det enbart är politiker som behöver en reträttplats som bemannar Elberedskapsmyndigheten. Någon som begriper elsystemet och som sysslat med riskanalys saknas uppenbarligen.

  https://www.tn.se/hallbarhet/ellarmet-i-syd-risk-att-malmo-ligger-nere-i-dagar/

  Gilla

  • Bosse S 2022-12-05 / 12:38

   Jag skrev till kommunledningen I Malmö angående nedstängninigen och försäjningen av Öresundsverket och påpekade det enorma miljardslöseriet som var förestående.
   Jag fick efter lite ihärdighet ett godag yxskaft svar av fru Jammeh, någonting om att det var olönsamt och därför gjorde sig bättre som försålt till Vietnam.
   Jag tänker ibland på att i det tyska skitbolaget
   som knoppade av Uniper som sen ägde verket, jobbade jag från köpet av Sydkraft fram till min pensionering.
   Man kanske ska påpeka att affären som sossarna initierade påminner om hur det blir när man kissar på sig och inte byter de våta byxorna.

   Gilla

   • turrim 2022-12-05 / 14:50

    Det var inte olönsamt när det rustades upp med nya maskiner och gasledning från Danmark. Det blev olönsamt när Fru Jammehs partivänner i regeringen lade på ohemula skatter i syfte att tysta verket. Det borde Fru Jammeh ärligen våga svara.

    Gilla

 2. Lotta 2022-12-04 / 10:48

  Det dessa ”goda” klimatnaivister inte fattar i sin iver att vara så goda och springa före i ledartröjan är att deras planer är fullständigt ogenomförbara. Om jag fattat det rätt kommer det krävas lika mycket el för denna hybris som hela Finlands förbrukning och man tror att man skall kunna åstadkomma det via vindkraftsel. De är totalt fartblinda och verklighetsfrånvända.

  https://www.di.se/debatt/debatt-hybrit-maste-vanta/

  Gillad av 1 person

 3. turrim 2022-12-04 / 10:34

  Det är bedrövligt och alarmerande för det svenska samhället att höra VDs LKAB naiva och egoistiska svar på raka frågor. Att sedan ha Göran Persson som avvecklade Barsebäcksverket som styrelseordförande i detta elslukande projekt gör inte risken mindre.

  Gilla

 4. tompas11 2022-12-04 / 09:55

  Hybrit är ett totalt vansinnigt projekt, som dessutom kommer att ha absolut noll inverkan på klimatet.

  Gilla

 5. onkelbjrn 2022-12-03 / 21:38

  Projektets ide, vad jag kan förstå, är att man istället för att släppa ut koldioxid så släpps vattenånga ut.
  Sen kan man ju undra över stålets kvalitet. Blir det bättre eller sämre
  Vattenånga finns i atmosfären och bidrar till växthuseffekten. Kan man ju också undra om våra isar kommer att smälta än mer?
  Någon som tror på det hela, förutom våra miljötalibaner? Jag tvivlar. Men pengar har det kostat.

  Gilla

  • tompas11 2022-12-04 / 09:58

   Stålet blir naturligtvis av sämre kvalitet eftersom det utsätts för väteförsprödning.

   Gilla

  • Benny 2022-12-04 / 12:59

   Framförallt blir hybritstål MYCKET dyrare och när man ser byggindustrin gå ner i hela världen så är det nog ingen som kommer att köpa ett dyrare stål. Byggindustrin och alla andra vill ju ha billigare stål inte dyrare och som kanske dessutom har kvalitetsproblem. Lägg ner detta vanvettsprojekt innan det kostar mer pengar. Men det är väl som med andra vanvettsprojekt i Sverige de lever sitt eget liv oberoende av verkligheten. Hörde att man skulle slösa bort pengar på ”gruvan” i Pajala igen. Undrar hur många miljarder som ska förskingras denna gång?

   Gilla

 6. Ölandsbonde 2022-12-03 / 18:46

  Jag är mest orolig hur det ska gå att sälja en produkt med ett rejält överpris. Kan man tänka sig att tryckaupp små små platta bitar och låta barn knacka dörr och sälja dem. Som majblommor, liksom. ”Vill tant köpa en bit Hybrit. Den är grön”

  Gillad av 1 person

 7. Rune N 2022-12-03 / 18:20

  Sagan om det osynliga stålet?
  Har för mig att en dansk skrev om något liknande för cirka 150 år sedan?

  Gilla

 8. ivarandersson 2022-12-03 / 16:13

  Hybrit bygger på flygsand. Ingen kan förklara vad alla steg kostar och vad det nya stålet kommer att kosta. När det nya stålet finns att sälja har klimathypen försvunnit.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.