NÄMND BETALAR STÖD TILL IBN RUSHDS KORANUTBILDNING

”Vid dialog med förbundets deltagare i deras folkbildningsverksamhet har de märkt att det finns utrymme för mer kunskap om klimatomställningen. Genom att göra kopplingar från koranen till dagens klimatomställning hoppas de att öka medvetenheten och få deltagarna att förstå vikten av ett hållbart liv och natur. Ibn Ruschd ansöker om 8 852 kronor i stöd.”

Vatten- och miljönämnden i Kalmar kommun beviljade detta stöd till Ibn Rushd i oktober 2022. Detta trots att studieförbundet Ibn Rushd varje år redan får ett bidrag på cirka 50 000 kronor från Kultur- och fritidsförvaltningen. Dessutom får Ibn Rushd i Kalmar län även ett bidrag från Region Kalmar på cirka 200 000 kronor varje år.

Motiveringen från Vatten- och miljönämnden är att ”Ibn Rushd vänder sig till muslimer, där flera inte har de svenska kunskaperna som behövs för att förstå kommunens klimatbudskap.”

Uppenbarligen så måste klimatbudskapet bekräftas av koranen för att muslimer skall förstå och ta till sig budskapet om ”klimatbudskapet”. Jag tar mig för pannan och undrar vad Socialdemokraterna i Kalmar sysslar med och hur mycket de är beredda att fjäska för muslimerna i Kalmar. En markreservation för en stor moské är uppenbarligen inte tillräcklig.

Kristdemokraten Fredrik Sjömar hade till kommunfullmäktige ställt en interpellation med anledning av detta bidrag till Ibn Rushd.

Jag lägger upp ett videoklipp med den debatten. Notera att socialdemokraten Anna Thore, som är ordförande i Vatten- och miljönämnden bara går upp i talarstolen en enda gång, trots upprepandet av flera frågor. Jag noterar också det svaga stödet Fredrik Sjömar får från Sverigedemokraterna men även andra oppositionspartierna som Moderaterna och Liberalerna under debatten.

Annons

13 reaktioner på ”NÄMND BETALAR STÖD TILL IBN RUSHDS KORANUTBILDNING

 1. Cosmik Debris 2023-01-31 / 20:11

  Jens Ganman: ” Till sist vill jag påminna om något jag skrev i min bok ”En brunråttas bekännelser” 2020. Så här står det:

  “Många gjorde sig lustiga på Joakim Lamottes reportage från Trollhättan 2019, ni vet när han blev rånad och nästan lynchad och polisen lät pöbeln hållas? (av flera skäl – däribland underbemanning) Men de där killarna ni såg på Lamottes filmklipp, med balaklavor och snusnäsdukar över ansiktena… de kommer till slut att komma till din stad.

  Till din by.

  Och polisen kommer inte att komma när du ringer och skriker i luren. Vid det laget har de fullt upp med att säkra kvarteren kring regeringskansliet i Stockholm och andra samhällsviktiga byggnader: försvarsanläggningar, större sjukhus, elverk, vattenreningsanläggningar etc. Det är vad det kommer att finnas resurser till.

  Vi andra får klara oss bäst vi vill… (…)…

  Gilla

 2. janne 2023-01-31 / 18:29

  Det är väl bara att ånyo konstatera att kommunen har blivit dragna vid näsan av mussarna.Fy fan.

  Gilla

 3. O` Hyra 2023-01-31 / 18:06

  Tag en promenad i Berlin på Karl Marx Allee. Köp en liten flaska Schnaps eller Weinbrand och fundera på om du känner dej säkrare nu än under Kalla Kriget?

  Gorbatjov tillät Tyskland att bli ett land igen. Var det välförtjänt?
  NATO utnyttjade situationen, flyttade fram sina positioner. Fredsorganisation?

  Agenter från USA och GB började anlända i stora antal till Ukraina.
  CIA som vanligt. Varför blir Ukraina angripit och inte Finland?

  Odessa grundades av Katarina den Stora, som drev ut Ottomanerna.
  Krim intogs av Peter den Store på 1700-talet. Han deporterade tatarerna till Sibirien. Är Ukraina ett land?

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2023-01-31 / 18:43

   Du glömde visst att säga : Och det skulle vara mycket bättre och tryggare om Putin bestämde allt här i Europa !!

   //Gunnar

   Gilla

 4. O` Hyra 2023-01-31 / 17:35

  Det där med ”demokrati” är ett väldigt överskattat system. Med en ”human” diktatur hade det högst tagit Sverige ett par år att komma till rätta med gängen.

  Demokrati är handlingsförlamning och utredningar på hög. Lägg till det en feministisk poliskår och en ÖB som går i spetsen på bögtåget.

  Vad kan gå fel?

  Gillad av 2 personer

 5. O` Hyra 2023-01-31 / 16:43

  Vem har den största skulden till att Sverige förvandlades från ett tryggt etniskt homogent land till ett mångkulturellt helvete? Innan massinvandringen hade vi högst ett par mord om året och knappast några dödsskjutningar.

  Gillad av 2 personer

 6. Kalle 2023-01-31 / 11:35

  ## Nytt förslag om Postnord: Dela ut post inom tre dagar ##

  ## – Sverige blir ändå bäst och billigast i Norden, säger utredaren Britt Bohlin. (S)
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Britt_Bohlin

  ##– Det där sparar vi mycket pengar på.
  Hon uppger att utredningen varit i kontakt med en rad myndigheter, organisationer och företag. ##

  https://www.expressen.se/ekonomi/nytt-forslag-post-bara-var-tredje-dag/

  Gäller det att spara pengar i sverige så föreslår jag att all invandring till sverige stoppas. Tänk vad pengar sverige skulle spara då men det nämns aldrig. Bara hur man sparar pengar på försämrad infrastruktur/tillvaro för svenskar!!!

  Då behövs inte Migrationsverket längre utan det kan läggas ned!!!
  Tänk vad pengar sverige skulle spara då.

  Då behövs inte all Tolkservice och sådant.
  Tänk vad pengar sverige skulle spara då!!!

  Det ena ger det andra när det gäller att spara pengar!!!

  I Tyskland delas posten ut varje dag t.om. på lördagar!

  Hörde på radin, klarspråk, i morse att hushållsel är tre gånger så dyrt i sverige som i Tyskland

  Vad får vi för pengarna i sverige???

  Gillad av 4 personer

  • turrim 2023-01-31 / 20:24

   Socialdemokraternas partisekreterare mörkar och vägrar att svara. Då vet man att det är korrekt relaterat vad som hänt i Botkyrka.

   Gilla

 7. ivarandersson 2023-01-31 / 09:01

  Hur naiv kan Vatten- och miljönämnden i Kalmar kommun vara utan att skämmas? Slöseri med kommunala skatteinkomster är bara förnamnet.

  Gillad av 3 personer

 8. nilscobra 2023-01-31 / 08:48

  Man kan ju undra vad det är för budskap i koranen som skulle stödja en ”klimatomställning”. Kan det möjligen vara nån av dom här som dom syftar på:

  ”När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och villighet att förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred – Gud [Allah] är ständigt förlåtande, barmhärtig.” (Koranen 9:5)

  ”Bekämpa dem som inte tror på Allah eller Domens Dag, eller tillåter det som är förbjudet av Allah och Hans Sändebud, eller inte erkänner Sanningens Religion, bland Bokens Folk, tills de ger kompensation med villig underkastelse, och känner sig underdåniga.” (Koranen 9:29)

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.