POLITISK KORREKTHET I KVADRAT

Jag prenumererar på SVT:s klimatbrev av en enda anledning. För att jag vill se hur objektiva som public service företaget SVT är när det gäller klimatrapportering. Det är den enda anledningen.

Hur var då det senaste klimatbrevet som jag fick i min mejl?

Erika Bjerström har varit i USA och huvudrubriken var Miljörasism i USA

Sedan var det en artikel som givetvis hackade på Ebba Busch men det är ju standard inom vänsterdominerade SVT och SR.

Sedan följde de sedvanliga klimatlarmen om höga temperaturer. Till och med artiklar om att det kan bli värmerekord vid nästa El ninõ. Visst är det spännande journalistik från SVT.

Vad struntade då SVT med att ta med i sitt klimatbrev. Händelser ute i världen som definitivt har med klimatet att göra.

Ser ni mönstret? Ser ni att SVT och Erika Bjerström uppenbarligen anser att köldrekord inte har med klimatet att göra. De har predikat att vi skall få fler stormar och kraftigare stormar men när de uteblir helt och hållet så är det inget för klimatbrevet.

SVT letar bara efter de väderhändelser som passar deras agenda! Det är så indoktrineringen går till av det svenska folket. Det tragiska är att så många går på det och tror på allt från SVT och Erika Bjerström.

PS

Jag befinner mig sedan en dryg vecka långt ifrån Sverige i ett klimat med dagstemperaturer på över 30 grader. Nu har jag bidragit till ökade koldioxid utsläpp så det blir lite varmare i Sverige. I Kalmar där jag bor och verkar har vi en medeltemperatur på 8-9 grader under ett år. Jag tror att det i stort sett bara skulle vara positiva fördelar om vi istället hade en medeltemperatur på 10-11 grader under ett år.

Jag undrar vad dessa klimatalarmister, som Erika Bjerström dagligen härjar om och åker jorden runt för att rapportera om ”miljörasism”, dessutom för mina skattepengar. Det är politisk korrekthet i kvadrat.

Annons

9 reaktioner på ”POLITISK KORREKTHET I KVADRAT

 1. Erik 2023-02-26 / 04:09

  Extrema väderhändelser är kortsiktiga och lokaliserade; köldknäpp såsom värmebölja, vilka varar i några dagar eller veckor i en specifik region.

  Även om jag kan hålla med om SVTs oförmåga att vara objektiva, så betyder ju inte det att det ena utesluter det andra. Frekvensen och svårighetsgraden av värmeböljor har ökat globalt, medan frekvensen av köldknäppar har minskat. Detta stämmer överens med den vetenskapliga förståelsen av den globala uppvärmningens inverkan på jordens klimatsystem.

  Men ja, all media och alla politiker på alla sidor har en agenda…
  Oavsett vilket, så är det tydligt att klimatförändringarna bidrar till en ökning av frekvensen och svårighetsgraden av extrema väderhändelser runt om i världen – även om det fortfarande viss osäkerhet om det exakta sambandet mellan global uppvärmning och stormar.

  Problemet jag har med klimatpolitiken är påtvingandet av helt galna icke realistiska lösningar. Klimatproblemet/lösningen ligger i händerna på asiaterna; dem kommer avgöra vad som händer….inte Sverige eller annat Europeiskt land.

  Gilla

 2. Karl 2023-02-10 / 10:05

  Hoppas att du haft en fin semester, vila dej och kom tillbaks med mer fakta om vårt dårhus i landet, politiker och andra översittare.

  Gilla

 3. Lennart Stenkvist 2023-02-06 / 08:49

  Härliga bilder Thoralf med 30 graders värme. Majoriteten inom Kalmar kommunfullmäktige lär säkert kalla bilderna för ”extremt miljö-akut-alarmerande”.

  Gillad av 4 personer

 4. janne 2023-02-06 / 07:06

  Ja,vad gör man inte för att gratis få åka jorden runt och sedan skriva en massa svammel.

  Gillad av 2 personer

 5. ivarandersson 2023-02-05 / 18:06

  Den av människan orsakade globala uppvärmningen (AGW) förklarar varför det blir varmare eller kallare, mer eller mindre nederbörd osv. Med dagens 102 klimatmodeller behövs helgarderingar för att alltid ha rätt. 🙂

  Gillad av 2 personer

 6. turrim 2023-02-05 / 16:44

  Den som har författat och undertecknat avtalet med SVT om oberoende public service begår tjänstefel mot dem som tvingas betala genom att inte konkret stoppa Erika Bjerströms framfart. Kom namneligen fram ur garderoben och förklara vad du tänker göra just nu.

  Gillad av 3 personer

 7. Kenny 2023-02-05 / 14:57

  Varför röstar sån stor del av befolkningen fel till deras egen nackdel, val efter val? Varför köper svenska folket dåliga bilar när det finns bättre bilar. Erfarenhet o kompetens!? Varför sitter det okompetenta rent korkade paragrafryttare på transportstyrelsen och andra myndigheter som vi betalar med skattemedel till.

  Om man reparerat/servat bilar i över 5 decenier så kan man bli trött på att serva sina egna bilar, här snackar vi erfarenhet och kompetens:

  Frågan är om det gäller att kränga av elbilsaktierna medan tid är:

  Gillad av 5 personer

  • Huvaligen 2023-02-05 / 16:40

   Alltså… ”här snackar vi erfarenhet och kompetens” eller:

   ”Erfarenhet är kunskap och allt annat är bara information.” Det kan ju tyckas vara en av alla dessa floskler som idag framförs i tid och otid av så många, men nu var det ju Albert Einstein som sa det och då får det liksom en annan tyngd.

   Eller som en annan höjdare med dokumenterad erfarenhet och kompetens sa: ”… och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra eder fria.” (Eller vem det nu var – eller är – som sa det.)

   Gilla

   • Ölandsbonde 2023-02-05 / 21:36

    ”Förtjänst och skicklighet” är vad som gäller vid anställning inom en viss sektor. Ni kan försöka gissa vad det betyder.

    Snyggt sammanställt av dig Alfsson. Så jobbar du bra!

    Gilla

Kommentarer är stängda.