SOCIALDEMOKRATERNAS KOMPISAR DEL 2

”Det här en riktigt farlig person!”

Det säger en källa till mig med insyn i de sunnimuslimska föreningarna i Kalmar. På Facebook kallar sig personen för Abo Ibrahim men han är enligt min källa folkbokförd i Sverige som Hameed Said. Varför skriver han under ett annat namn på Facebook? Vad är det han vill dölja?

Enligt samma källa är personen en palestinier som kommer från Jordanien men för Migrationsverket skall han ha uppgett att han kommer från Irak, för att få uppehållstillstånd.

En så kallad fredsdemonstration 2009 på Larmtorget i Kalmar. Foto Thoralf Alfsson

Jag har tidigare skrivit om Hameed Said på bloggen men då visste jag inte hans namn, det var han som i januari 2009 höll ett antisemitiskt tal på Larmtorget i Kalmar under en fredsdemonstration. Men så fredlig var inte Hameed Said då han under sitt tal fick åhörarna att skandera ”no more peace with Israel”. Då visade han sitt hat mot Israel helt öppet. Läs mitt blogginlägg från 2009.

Hameed Said, alias Abo Ibrahim 2009. Foto
Thoralf Alfsson.

På den så kallade fredsdemonstration deltog även flera socialdemokrater som höll tal, bland annat dåvarande ordförande för kommunfullmäktige Roger Kaliff (S), Nasim Malik (S) och Martin Andersson (SSU) men även vänsterpartisten Bertil Dahl (V) höll ett tal.

Roger Kaliff (S) och Nasim Malik (S) Foto Thoralf Alfsson

Från min källa har jag även fått andra uppgifter som jag inte kan verifiera eller vågar skriva om då jag sannolikt skulle kunna bli anmäld för förtal. Men vissa saker kan jag berätta.

Hameed Said kallar sig för ”imam” enligt min uppgiftslämnare men han har ingen utbildning eller liknande för att kunna kalla sig för ”imam”. Men han uträttar uppenbarligen vissa uppgifter i detta avseende då han tidigare varit på fängelset i Kalmar som imam. Om han och hans sambo har något arbete eller om de lever på bidrag har jag inte fått något svar på men det är ju inte ovanligt att någon närstående arbetar som personlig assistent om någon i familjen är rullstolsbunden.

Enligt min källa utför dock Hameed Said och hans sambo vissa uppgifter i samband med muslimska begravningar som de också tar rejält betalt för. Men ingen av dem har något företag registrerat enligt sajten Ratsit.

Enligt min uppgiftslämnare har nu Hameed Said startat en koranskola för barn i källarmoskén. Med tanke på hans antisemitiska åsikter så är han enligt min uppfattning direkt olämplig att vara ansvarig för barngrupper. Jag tror knappast att det handlar om integration i det svenska samhället, utan snarare om att skapa ett parallellt samhälle enligt koranen och sharialagar. Något som är en katastrof för vårt svenska samhälle.

Men de muslimska föreningarna och Hameed Said kommer inte nöja sig med bara en koranskola under helgerna. De planerar även för att starta en muslimsk friskola i Kalmar, sannolikt en förskola och grundskola 1-9.

Frågan är om de planerar för även en muslimsk grundskola vid den planerade moskén i Norrliden. En muslimsk grundskola i Kalmar skulle fungera som en ”kraftig magnet” inom det muslimska parallella samhället och locka många i denna kategorin att flytta till Kalmar. Vilka sociala följder det skulle få för Kalmar kommun och tryggheten kan man bara spekulera om.

Men något tillstånd från Skolinspektionen har ännu ej sökts från de muslimska föreningarna enligt ansvariga på Kalmar kommun. Om det kommer in en ansökan så kommer Kalmar kommun att få yttra sig till Skolinspektionen.

Det socialdemokratiska styret i Kalmar med Johan Persson i spetsen kommer säkert inte motsätta sig dessa planer på en muslimsk friskola. Vi har ju religionsfrihet enligt Johan Persson. Dessutom är det ju en stor och mycket viktig väljargrupp för Socialdemokraterna. Makten framför allt annat!

Religiösa friskolor borde förbjudas!

Annons

14 reaktioner på ”SOCIALDEMOKRATERNAS KOMPISAR DEL 2

 1. Goliat 2023-03-19 / 02:57

  Vad har JP att säga om saken? Islam är en vidrig religion.

  Gillad av 1 person

 2. Tony 2023-03-18 / 17:06

  Fina vänner Sossarna har? Själv tycker jag att många Sossar tillsammans med
  Reinfeldt ska betraktas som landsförrädare, Sverigeförstörare!

  Gillad av 2 personer

 3. Kevin Bacon 2023-03-18 / 16:29

  Det måste till extrema skattesänkningar med nya regeringen
  om nationen Sverige ska räddas.

  Gilla

 4. Cosmik Debris 2023-03-18 / 16:16

  Oisin Cantwell är ju riktigt underhållande. Ord, begrepp och beskrivningar är stor humor. Det är alltså ABF och Socialdemokraterna i Botkyrka det handlar om, inte italienska eller ryska maffian. 😊👍

  Ur texten:
  Kriminell, Vårbynätverket, gedigen kriminalitet, operativ person i gängmiljön, en liga, grövsta tänkbara kriminalitet, monopol på narkotikaförsäljningen, nära kopplingar till arbetarrörelsen, den här soppan, plågar kommunen, hon kupades bort, iklädda skyddsvästar, ekonomiska oegentligheter, iögonfallande släktband, kriminell infiltration, smutsig historia, maktfullkomlig och ”vackert är det inte”!

  Flera släktingar till kriminell deltog i omröstningen om Ebba Östlin
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8JXyKr/cantwell-slaktingar-till-kriminell-rostade-bort-ostlin

  Gillad av 2 personer

  • Huvaligen 2023-03-18 / 18:31

   Comorran i Södertälje. Har den tagit över renhållningen än? Någon som vet?

   Gilla

 5. Stig Rydmark 2023-03-18 / 12:31

  Alla talar om det dåliga vädret, men ingen gör något åt det. Vi har redan ett parallellt samhälle och katastrofen kommer att bli allt djupare. Och ingen radikal politisk förändring kommer att ske.

  Gilla

 6. Lotta 2023-03-18 / 10:43

  Islam borde förbjudas i Sverige. Ju förr desto bättre.

  Gillad av 4 personer

 7. Hans 2023-03-18 / 10:37

  Kristna friskolor borde
  nog ej förbjudas, Thoralf.
  Ett förbud strider mot
  demokratins ide!
  Man bör väl även komma ihåg att socialister och vänstermedia velat ha död på dessa friskolor.
  Sverige är i dag ett anti
  kristet land och det kan vara positivt att det finns ett kryphål för
  kristendomen.
  Det kan tänkas att förfallet i Sverige delvis
  är en följd av avkristningen.
  Kristendomen gav ändå ofta en god etik som fungerade som en spärr mot sedeslöshet och destruktivitet.
  Den vanligtvis så förnuftige Thoralf hugger hugger nog denna gång i sten om du menar att även kristna friskolor borde förbjudas.
  Men kanske menade du att endast islamska friskolor borde förbjudas?

  Gilla

  • Thoralf A 2023-03-18 / 11:17

   Säg så här. Om enda sättet att förbjuda muslimska friskolor med lag är att förbjuda alla religiösa friskolor, så är jag beredd att göra det.

   Men givetvis så skulle jag bara vilja förbjuda religiösa muslimska friskolor om man kan definiera dessa som att de bryter mot svenska grundlagar. T.ex jämställdhet och demokrati kriterier.

   Gillad av 6 personer

   • Hans 2023-03-18 / 12:11

    I det förra fallet får
    ju då de kristna friskolorna betala
    ett högt pris!
    Om Muhammed ej får vara med i leken
    bör ej heller Jesus vara med!
    Lika goda kålsupare?
    I det andra fallet:
    islam är ej kompatibelt med demokrati och islamska friskolor därför förkastliga
    ur demokratins synvinkel.
    Problemet är väl
    att Sveriges makthavare ej kan
    medge att islam ej är förenlig med demokrati.

    Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2023-03-18 / 15:39

    Kanske en fri grundsärskola skulle passa dem bättre. År1-10.

    Gilla

 8. ivarandersson 2023-03-18 / 09:34

  Hameed Said uträttar uppenbarligen vissa uppgifter i detta avseende då han tidigare varit på fängelset i Kalmar som imam.
  Sitter det muslimska brottslingar i fängelset i Kalmar eller försöker han omvända kristna brottslingar?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s