DAGS ATT FINANSMINISTERN BEKÄNNER FÄRG

Imorgon (fredag) är det äntligen dags för finansminister Elisabeth Svantesson att svara på interpellationen om straffbeskattningen av oss som är födda 1957 under 2023.

Frågan som Elisabeth Svantesson förväntas svara på är följande.

”Anser ministern att den skattemässiga behandlingen av personer födda 1957 är rimlig, och om inte, vad avser ministern att göra åt detta?”

Nu blir det givetvis väldigt intressant att höra vad finansminister Svantesson (M) tänker svara. Hon har tidigare undvikit att svara på frågan och kommit med många nonsenssvar i mejlsvar via sina tjänstemän. Äldreminister Anna Tenje (M) har dessutom flytt frågan helt och hållet.

Men det blir också intressant att se vilka andra riksdagsledamöter som anmält sig till interpellationsdebatten, förutom Janine Alm Ericson som ställt interpellationen. Enligt de uppgifter jag har kommer en vänsterpartist och en sverigedemokrat också delta. Frågan är kristdemokraten Hans Eklind även kommer delta.

Det är dags att finansminister Elisabeth Svantesson bekänner färg. Står Moderaterna bakom denna skandalösa skattehöjning och straffbeskattning av pensionärer födda 1957.

Det intressanta är att SD och KD stödjer en övergångsregel för att rätta till denna orättvisa. Regeringen med stöd av SD har 176 mandat om Elsa Widding räknas med. Men bara SD och KD har 92 mandat mot M och L som har 84. Det vill säga SD och KD har majoritet inom regeringen och då borde Elisabeth Svantesson nu visa att hon följer majoriteten.

Interpellationsdebatterna börjar klockan 09:00 och interpellationen angående 57:orna är nummer två och den börjar sannolikt runt 09:20. Debatten går att se på riksdagens webbsida men troligen också på SVT2.

Jag kommer förstås kommentera interpellationsdebatten på bloggen och Facebook!

Annons

2 reaktioner på ”DAGS ATT FINANSMINISTERN BEKÄNNER FÄRG

  1. ivarandersson 2023-05-26 / 09:21

    Det är dags att finansminister Elisabeth Svantesson bekänner färg.

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s