ALMEDALEN FREDAG 30 JUNI

Idag fredag åker många besökare hem från Almedalen. De flesta organisationer och företag som deltar jobbar bara på vardagar och helgen är ledig och därför slutar deras Almedalsvecka alltid på fredagen. De som bygger scener och stora tält börjar under fredagen att plocka ned dessa. Antalet seminarier minskar också under fredagen för att sedan vara väldigt få under lördagen.

Men jag jobbade på med min kampanj för 57:orna.

Min bänk vid Donnersplats.

Idag var det dock Vänsterpartiet som hade sin halvdag och partiledaren Nooshi Dadgostar höll sitt tal vid klockan 11:00. Jag var på plats på Donnersplats vid ca 09:30 med min affisch som riktar sig till Nooshi Dagdgostar.

Efter hennes tal fick jag faktiskt chansen att prata med henne och hon kom ihåg att jag förra året informerade henne om den skattekonsekvens som skulle drabba 57:orna under 2023. Hon lovade att Vänsterpartiet kommer göra vad de kan för att det skall införas en övergångsregel och att vi skall få tillbaka våra pengar retroaktivt. Hon litade dock inte på vad Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna säger om 57:orna. Vi får väl se hur det går i riksdagen.

Liberalernas partiledare Johan Pehrson råkade också komma förbi och jag frågade honom om vad han ansåg om straffskatten för 57:orna. Hans snabba svar var att ”57:orna förtjänar bättre” innan han hastade iväg med sina Säpovakter. Jag tolkar det som att Liberalerna kan tänka sig att kompensera oss som är födda 1957.

Träffade även en socialdemokratisk riksdagsledamot som jag känner sedan min tid i riksdagen och diskuterade hur 57:orna behandlas. Diskuterade lite olika sätt att lösa det på och hur Socialdemokraterna ställer sig till detta. De kommer inte rösta emot om det läggs ett förslag av regeringen enligt honom.

Kvällens tal i Almedalen höll kristdemokraternas partiledare Ebba Busch. Tyvärr så började det regna en del under sen eftermiddag men jag var på plats vid Donnersplats och ”min” bänk ca en timma före talet, innan jag drog mig ned mot scenen i Almedalen.

Det har varit väldigt många som kommit fram och pratat om 57:orna tack vare mina affischer. En del har varit väldigt okunniga andra har varit välinformerade och förbannade. Förtroende för politiker är med andra ord inte så högt bland vissa människor.

Trots regnet så var det ändå en god uppslutning i publiken till Ebba Buschs tal.

Efter talet skulle hon intervjuas vid Expressens scen och några minuter innan öppnade sig skyarna rejält vilket fick till följd att elsystemen pajade för Expressen då jordfelsbrytarna löst ut. Det blev lite kalabalik men när Ebba Busch anlände hade man lyckats få igång det mesta igen förutom den jättestora digital bildskärmen över scenen.

Så här började intervjun.

Ebba Busch fick syn på mig och min affisch och jag fick ett stort leende och tummen upp från Ebba Busch på scenen!

Halvvägs in i intervjun så kraschade elsystemet igen och man fick köra de återstående frågorna utan mikrofoner och TV-sändning, stående längst fram på scen. Men det blev en väldigt uppslupen stämning och skämtsam atmosfär som avslutning på intervjun. Ebba Busch visade prov på en stor portion med humor som lockade till många skratt i publiken.

Intervjun slutade stående så nära publiken som möjligt. Foto Thoralf Alfsson

Under eftermiddagen var jag på ett seminarium i domkyrkan. Rubriken var ”Varför klimatförnekelse när vi vet bättre”. Arrangör var Svenska kyrkan och medverkande var Kjell Vowles, forskare, avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle, Chalmers tekniska högskola, Daniel Poohl, vd, Stiftelsen Expo och Benjamin Ulbricht, moderator, präst i Svenska kyrkan och handläggare för hållbarhet, SKR Sveriges kristna råd.

Suck….. här sprids det irrläror i Guds hus! Foto Thoralf Alfsson

Det blev precis som jag misstänkte. Det var som vanligt alla personer som inte ”älskar” Greta var klimatförnekare. Jag kommer sannolikt återkomma till detta seminarium då jag gjorde en del videoklipp på det som Daniel Poohl från Expo uttryckte men klippen måste först redigeras.

Jag var även på ett seminarium om havsbaserad vindkraft i Norrland. Det har pratats väldigt mycket vindkraft under Almedalsveckan men väldigt lite om att det är en intermittent kraftkälla som bara producerar elenergi när det blåser men det tycks inte bekymra dessa företag, organisationer och politiker. Jag blir mörkrädd när jag hör dessa enfaldiga vindkraftsanhängare.

Det märkliga är att alla skriker att vi måste bygga ut vindkraften nu, genast. Annars kommer det gå åt skogen med alla energislukande investeringarna i Norrland och i övriga Sverige. Men inte en enda liten kommentar om varför den förra regeringen såg till att stänga fyra kärnkraftsreaktorer.

Mina dekaler på min gamla bil har också uppskattats av flera personer med glada tillrop och tummen upp. Lite extra kul!

5 reaktioner på ”ALMEDALEN FREDAG 30 JUNI

  1. Cosmik Debris 2023-07-01 / 15:47

    Förbered er på inbördeskrig.

    40-45% of all muslims are fundamentalists (Western Europe)

    Gillad av 2 personer

  2. ivarandersson 2023-07-01 / 10:20

    Bravo för en fantastisk insats!
    Nooshi Dadgostar litade dock inte på vad Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna säger om 57:orna. Vi får väl se hur det går i riksdagen.
    Men Ebba gjorde tummen upp. Jag tror att Nooshi är avundsjuk på Ebba och var tvungen att ge en känga.

    Gilla

  3. Thorsten Schütte 2023-07-01 / 09:32

    En gång till: Bravo för en fantastisk insats!

    Gillad av 2 personer

  4. messkalle 2023-07-01 / 07:06

    Thoralf har använt gåvogivarnas pengar mycket effektivt. Om nu inte budskapet går hem hos de ansvariga politikerna beror det bara på en sak. De är inte våra politiker. De ska inte vara Riksdagen. Jag är gåvogivare som stöder 57-or men mycket äldre 😉

    Gillad av 1 person

    • tompas11 2023-07-01 / 09:12

      Det var väl oerhört länge sedan de var våra politiker och någon förändring åt det positiva hållet är inte skönjbar.

      Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.