Mitt bokprojekt

Redan 2014 när jag lämnade riksdagen började jag fundera på att skriva en bok om mina år som aktiv Sverigedemokrat. Eftersom jag skrivit en blogg med relativt många läsare, så har jag fått en viss vana att skriva.

Jag tror det är få personer inom Sverigedemokraterna som lagt ned så mycket tid och engagemang, som jag gjort för att driva på utvecklingen av partiet. Jag har varit självständig och försökt hitta olika sätt att nå ut till människor och framförallt väcka dem från sin samhällssömn och få dem att se verkligheten och förstå hur snabbt utvecklingen går och att inom bara några decennier kommer Sverige, det gamla Sverige, inte längre finnas om vi inte agerar nu. Min blogg har varit mitt främsta redskap för detta ändamål.

När jag som tack för mitt engagemang och mitt hårda arbetet för Sverigedemokraterna belönades med en uteslutning från partiet så besannades tyvärr de illasinnade rykten jag hört under flera års tid men som jag försökt lägga åt sidan.

Då väcktes återigen tanken på att skriva en bok om alla mina 14 år i partiet och 4 år som riksdagsledamot. Många tycks tro att det handlar om en bok för att hämnas på partiet eller vissa personer men så är inte fallet. Jag kommer skriva om hur jag upplevt min tid i partiet och hur andra partimedlemmar agerat både på lokalnivå och på riksnivå. Jag kommer lyfta fram både positiva händelser men jag kommer heller inte undanhålla negativa händelser och kunskaper som jag besitter. Vissa personer kommer säkert inte känna sig så bekväma med en del av mina återblickar och reflektioner på händelser som jag kommer beskriva i boken. En del kanske skulle kalla dem för avslöjanden.

Jag har sett enorma rövslickare ta sig fram i partiet och jag har sett personer uttrycka sig väldigt illa eller rent rasistiskt. En del klarar sig, andra inte. Det finns ingen rättvisa inom partiet.

Jag har börjat med bokprojektet och vet inte alls hur lång tid det kommer att ta i anspråk. Jag har aldrig skrivit en bok tidigare. Jag har ingen aning om hur många sidor den kommer omfatta men det blir betydligt mer än 100 sidor i varje fall. Det finns mycket att berätta och väldigt många anekdoter.

Vill du stödja mitt bokprojekt så uppskattar jag givetvis detta. Du hittar uppgifter om Swish eller bankkonto under fliken ”Om Thoralf” överst på sidan.

Jag kommer uppdatera på denna sidan och hur det går med bokprojektet. Eller kanske också i blogginlägg då och då.

2019-01-14

Uppdatering 2019-07-30

Jag får många frågor om hur det går med min bok. Det tar lite längre tid än vad jag hade tänkt mig för jag vill samtidigt hålla igång min blogg och uppdatera den varje dag. Det gör att tiden för att göra research och skriva på boken begränsas en del. Under sommaren har jag också ägnat mig en del åt familjen och lite utflykter i Sverige.

Jag börjar dock få lite grepp om upplägget av boken. Den kommer få tre huvuddelar. Först kommer perioden fram till att SD och jag kommer in i riksdagen 2010. Den kommer handla mycket om vad som hände i SD Kalmar och i lokalpolitiken och på min blogg under åren 2005-2010. Den delen har jag nästan skrivit färdigt. Till exempel hur socialdemokraterna och moderaterna uppförde sig i kommunfullmäktige.

Nästa del kommer handla om mina riksdagsår 2010-2014. I denna del har jag bara skrivit några mindre avsnitt men här finns mycket dokumenterat som jag skall omsätta i en ny text. Det blir en hel del om hur det fungerade i riksdagsgruppen och om den värsta rövslickaren jag skådat inom SD. Även hur jag upplevde och mina tankar kring varför jag inte fick en plats på riksdagsvalsedeln 2014.

Sista delen kommer handla om åren 2015 – 2018 och givetvis hela bakgrunden till uteslutningen 2018. Hur vissa personer agerade eller inte agerade. Här har jag redan skrivit vissa delar eftersom de är i så färskt minne och att jag inte vill missa några detaljer.

Frågan jag ställer mig är om jag även skall skriva ett avsnitt om vad som har hänt och som händer efter min uteslutning, både privat och som partilös politiker i kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Det är minst sagt nya upplevelser. Det uppdagas dessutom fortfarande nya detaljer på lokal nivå som säkert spelade in på hur och varför jag kunde uteslutas från SD. Ett par personer spelade ett falskt dubbelspel har jag förstått i efterhand. Det kan säkert vara några intressanta avslöjanden.

Jag tror dessutom inte att det är slut med avslöjanden och strul inom SD Kalmar län.

2019-07-30

Annons