ALMEDALEN LÖRDAG 1 JULI, DEL 1

Idag var det Liberalernas halvdag i Almedalen och därför så var Johan Pehrson på min affisch, som jag hade med mig ned till Almedalen och Donnersplats.

Av en ren slump så kom Liberalernas partiledare Johan Pehrson förbi och när han såg sig själv på min affisch kom han fram och undrade om han fick ta ett foto med sin mobil. Givetvis fick han det bara han publicerade det på sociala medier skojade jag.

Då fick jag ju också möjligheten att prata lite med honom om 57:orna.

Jag sa till honom att Liberalerna har varit väldigt tysta och otydliga med vad man tycker i denna fråga. Jag sa att Kristdemokraterna, som också är ett regeringsparti har varit väldigt tydliga med sin uppfattning om att det är en viktig moralisk fråga att ge 57:orna upprättelse och rättvisa. Hans Eklind (KD) har ju sagt att han skall driva frågan in i kaklet.

Svaret jag fick från Johan Pehrson var som jag tolkade det att Liberalerna var på samma linje och igår sa Johan Pehrson, även kort till mig att ”57:orna förtjänar bättre” men sedan kom ”bomben”!

Johan Pehrson sa att finansministern sagt att 57:orna ska kompenseras!

Jag svarade då att det har Elisabeth Svantesson aldrig sagt offentligt, utan det är nog bara internt, inom regeringen. Johan Pehrsons tunga slant kanske lite där och sa något som han inte skulle sagt. Jag sa också att jag var orolig för Moderaternas inställning och att de inte vill ge oss 57:or något positivt besked.

Svaret från Johan Pehrson var att man håller på beskedet. Att ju längre man håller på beskedet desto positivare blir reaktionen på beskedet när det väl släpps. Sedan gick han!

Min egen tolkning av det är att det i så fall redan nu finns en konsensus inom regeringen och SD om att 57:orna skall kompenseras, för den förhöjda skatten under 2023.

När jag sedan lägger till vad SPF-ordförande Eva Eriksson sa efter ett panelsamtal i torsdags i Almedalen, att hon pratat flera gånger med finansminister Elisabeth Svantesson och att efter dessa samtal var hon övertygad och säker på att det skall komma ett besked från regeringen om en kompensation för 57:orna.

Man skall aldrig ta ut något i förskott när det gäller politik men jag har i varje fall inte någon gång under det senaste året varit så förhoppningsfull som jag är just nu, efter dessa dagar i Visby, om att vi 57:or kommer kompenseras, sannolikt vid nästa års deklaration.

Men det kanske bara blir pensionsinkomst och arbetsinkomst som kommer kompenseras. Något som Skatteverket sagt att det är enkelt att göra i samband med nästa års deklaration. Den förhöjda arbetsgivaravgiften kanske är lite mer besvärlig att göra något åt och kan innebära mycket arbete på Skatteverket men personligen skulle jag acceptera att bara pensionsinkomst och arbetsinkomster rättas till.

Det känns som att vår kamp för rättvisa och upprättelse kommer bära frukt!

11 reaktioner på ”ALMEDALEN LÖRDAG 1 JULI, DEL 1

  1. Christer 2023-07-02 / 08:23

    Nu grämer de sig på SDs kansli när de ser vilken kraft de missat .
    När beskedet kommer så får du vila upp dig en tid , sedan fortsätta kampen mot
    Sossekorruptionen i Kalmar .
    Darra månde JP och hans nickedockor.

    Gillad av 2 personer

  2. messkalle 2023-07-02 / 06:19

    Instämmer med övriga. Thoralf är vår politiker.

    Gillad av 2 personer

  3. anders gs 2023-07-02 / 03:04

    Salwan Momika har förklarat att han genom att bränna koranen vill rikta kritik mot islam.

    – Vi kommer att säga: vakna Sverige. Det här är demokrati. Den är i fara om de säger att vi inte får göra så här, sa han i en intervju innan onsdagens koranbränning.

    Gillad av 1 person

  4. Cosmik Debris 2023-07-02 / 01:56

    Muslim i Irak: ” Koranen är vår konstitution”

    Lawline om konstitution: ”En konstitution är de grundläggande rättsregler som utgör kvalificeringen för all maktutövning mellan stat och medborgare. I svensk rätt utgörs vår konstitution av våra fyra grundlagar”

    Kan det beskrivas tydligare att islam är INTE en religion? Islam är en våldsam, kvinnofientlig och antidemokratisk politisk terrorideologi. Att inte få kritisera islam är att jämföra med att inte få kritisera den vänsterextrema nationalsocialismen. Hur många vill förbjuda kritik av nationalsocialism? När ska svenska folket begripa att islam och muslimer ödelägger ALLT i sin väg.

    Sverige kommer INTE att bli något undantag.

    Aktuellt 30/7

    Gillad av 3 personer

  5. Bjarne 2023-07-01 / 19:13

    Härligt Thoralf vilken kämpe du är. Styrkekram

    Gillad av 4 personer

  6. M Holm 2023-07-01 / 18:42

    Bra jobbat ” Respekt ” hoppas hoppas !

    Gillad av 3 personer

  7. Anneli 2023-07-01 / 16:45

    Härligt! Detta låter ju väldigt positivt. Tack för att du kämpar för oss 57or 😉

    Gillad av 2 personer

  8. ÖLAND 2023-07-01 / 16:26

    Perfekt – Bra jobbat Toralf!

    Gillad av 4 personer

  9. Lena 2023-07-01 / 16:22

    Fantastiska nyheter, men väntar att fira tills allt är klart, politiker är ju just politiker men det ser positivt ut iallafall och det är värt mycket. Tack Thoralf, du gör ett fantastiskt jobb!!!

    Gillad av 2 personer

  10. Calle 2023-07-01 / 16:16

    Till din sista mening vill jag bara tillägga, mycket tack vare dig !

    Gillad av 3 personer

  11. ivarandersson 2023-07-01 / 16:08

    Hoppas att din optimism blir verklighet. Bra lobbat!!!

    Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.