HALLELUJASTÄMNING

Under Almedalsveckan gick jag på flera seminarier som behandlade energipolitik och i de flesta fall också kopplade till klimatomställning. Men jag fick i det närmaste stresspåslag när jag lyssnade till hur enfaldiga alla dessa experter, företagsledare, politiker och lobbyister var. Det var en samstämmig hallelujakör!

Panelerna var sammansatta av klimatalarmister, vänsterpolitiker, vindkraftslobbyister eller storföretagare från Norrlands stålindustri. Det fanns ingen som ställde de kritiska frågorna och besvärliga frågorna!

Jag har skrivit det tidigare. När alla springer åt samma håll, så brukar det gå åt skogen med raketfart.

Här nedan några exempel på paneler.

Länsförsäkringar hade Maria Wetterstrand och Tomas Kåberger som panel. Foto Thoralf Alfsson
Politikerpanel vid seminarie anordnat av LKAB. Mikael Damberg (S), Daniel Liljeberg (KD) och Märta Stenevi (MP). Foto Thoralf Alfsson
Johan Sveningsson Uniper, Maria Sunér Swemin, Rikard Nordin (C), Svante Axelsson nationell samordnare för fossiltfritt Sverige. Foto Thoralf Alfsson

Exemplen är så många fler. Jag klarade inte av att lyssna färdigt på ett enda av dessa seminarier och denna halleujakör. Jag lämnade dem långt innan de var slut. När jag förstod att inte en enda kritisk fråga skulle ställas så var det fullständigt meningslöst att stå eller sitta kvar och lyssna på samma floskler gång på gång.

Vad dom måste tycka att dom är duktiga och goda människor! Vilken konsensus det råder inom den nya religionen.

Jag blev dock glad när jag såg att Jessica Stegrud lagt upp nedanstående klipp på Youtube. Hon säger precis det jag hade förväntat mig att någon annan också skulle säga. Jag är helt övertygad om att Jessica kommer få helt rätt om något år eller två.

Det är tragiskt att ingen annan tänker på ett liknande sätt!

20 reaktioner på ”HALLELUJASTÄMNING

  1. Huvaligen 2023-07-04 / 07:54

    @BERT JUHLIN Nja, alltså jag tänkte mest på mig själv som en tvivlare beträffande allt klimatprat och lutar mig i den frågan, som i så många andra, mot den finurlige Tage Danielsson: ”Utan tvivel är man inte klok.” (Fast det var förstås innan klimatfrågan var på tapeten.)

    Gillad av 1 person

  2. Anders L 2023-07-03 / 22:17

    Dags att säga upp sina avtal med Länsförsäkringar inser jag… …Hur tusan kan de anlita Kåberger och Wetterstrand???

    Gillad av 2 personer

  3. Goliat 2023-07-03 / 20:03

    Det är kritiska insändare på löpande band nu i Barometern, senast idag från Ulf Carlsson, men JP tiger om Snurrom, inomhushall till Kalmar FF m.m.

    Idag bröstar han upp sig om boule SM, men talar såklart tyst om vad turisterna tycker om att Kalmar bara satsar på turism.

    Gillad av 2 personer

    • Högt hårfäste 2023-07-03 / 21:05

      Stängt av Larmgatan igen för bilister. Johan Persson hatar bilar!

      Gilla

  4. Nils Dacke 2023-07-03 / 14:59

    He he, japp med tanke på hallelujastämningen så kommer stålverk 80 syndromet säkerligen att upprepas i Norrbotten. Det blir det klassiska scenariot vid misslyckade projekt, jakten inleds på de pådrivande som skyller ifrån sig på alla andra och de från början kritiska letas fram ur gömmorna och kommer att eventuellt befordras.

    Gillad av 2 personer

  5. Andersson 2023-07-03 / 13:44

    Har inte Aftonbladets medarbetare någon flygskam:

    ”Lotta Reberg, frilansjournalist som bland annat jobbar för Aftonbladet, var med om just det på valborgsmässoafton när hon och maken skulle åka hem från Alicante.”

    Gillad av 1 person

  6. Bert Juhlin 2023-07-03 / 12:50

    Det verkar ändå som att Jessica Stegrud har anammat den ca 60 år gamla CO2-hypotesen när hon 2:10 in i videon svarar på moderatorns fråga ang energiproduktionsomställningen(frågan ställd 1:50 in i videon)!

    Gilla

    • Thoralf A 2023-07-03 / 13:06

      Delar inte din uppfattning. Hon säger att det finns viktiga frågor att besvara. Med andra ord vi saknar fortfarande kunskap för vad vi skall lägga pengarna på.

      Gillad av 2 personer

      • Bert Juhlin 2023-07-03 / 15:06

        Moderatorn i ovanstående video säger/frågar, citat: ”ska vi fortsätta med det(det fossila) och inte ställa om bara för att vi använder beprövad teknik”?

        Jessica säger/svarar, citat: ”nej, vi ska göra det klokt”! – alltså, hon J S är med på att den sk ”Gröna Omställningen” ska genomföras men med hänsyn taget till att skattekronorna nyttjas på bästa sätt.
        Senare i videon framför Jessica Stegrud att hon inte är emot ”Vindkraft” vilket ytterligare stärker mitt påstående om att hon ”anammat” CO2-hypotesen.

        Gilla

      • Thoralf A 2023-07-03 / 17:00

        Men hon vill inte bygga vindkraft, utan kärnkraft.

        Jag är inte emot elbilar men skulle inte köpa någon själv!

        Men du får givetvis ha din uppfattning. Jag tycker du borde lyssna lite mer på vad hon säger.

        Gillad av 1 person

      • Bert Juhlin 2023-07-03 / 18:22

        Ok, vi drar olika slutsatser av det hon framför.

        Var står du själv när det gäller den ”gröna omställningen” – är den nödvändig att genomföra utifrån reella klimatomständigheter eller är den ett ”globalisthittepå”(exv WEF, EU, FN) med dunkla agendor?

        Gilla

      • Thoralf A 2023-07-03 / 18:32

        Det borde väl framgå av alla mina blogginlägg under alla år!

        Gilla

      • Bert Juhlin 2023-07-03 / 21:09

        Jodå, jag har läst din blogg i många år men jag har de senaste åren fått en känsla av att du har förändrat ditt synsätt vad det gäller klimat och migration.
        Det är dock inte några större avvikelser men ändå så pass att tanken om en förändring uppstår. Men kanske ett mer försiktigt språkbruk från dig kan vara en förklaringen.

        Gilla

      • Thoralf A 2023-07-03 / 21:18

        Jag har inte ändrat uppfattning vare sig när det gäller klimatet eller migration.

        Gilla

      • Bert Juhlin 2023-07-03 / 23:05

        Ok Thoralf, du vet bäst vart du står i de nämnda frågorna – men, min magkänsla har sagt mig något annat! Skönt att höra att du inte är på glid mot att bli Miljöpartist eller Liberaldemokrat!

        Gilla

    • Huvaligen 2023-07-03 / 20:13

      @ Bert Juhlin Tja, vi kan tycka och tänka och utan tvivel är man inte klok men om man trots det ändå läser att

      enligt CNN m fl är Kina på väg att fördubbla sin vind- och solenergikapacitet. Solkapaciteten i Kina är därmed större än resten av världen tillsammans. Dess land- och havsbaserade vindkraftskapacitet har därutöver fördubblats sedan 2017 och är därmed ungefär lika med den sammanlagda summan (sammanlagda summan!) av de andra sju bästa länderna, enligt rapporten.

      Fast trots att Kina alltså är världsledande inom förnybar energi, så ökar Kina sin kolproduktion och blir därmed världens största planetuppvärmare – och jobbar på förbättring.

      (Inte ens när klockan är tolv på natten och vinet har tagit slut och någon vill uttrycka sig extra klokt kan denne förneka att när Kina talat så är det nog med förslag. Resten blir s a s skit samma.)

      Gilla

      • Bert Juhlin 2023-07-04 / 01:12

        Ja, inte är det många som har framfört att man är klok – däremot kan jag konstatera att bland de flesta påstådda kloka är klokskap en bristvara, så jag känner mig inte ensam!

        Kina! Ja, man kan undra över hur länge kineserna kan hålla den höga takten i div industriinvesteringar, för även där i det kommuniststyrda landet kostar det att låna pengar och kinesiska företag lär vara väldigt högt belånade.

        Kom att tänka på när ”Mao” 1958 i en kampanj ”Det stora språnget” beordrade det kinesiska folket att ha ihjäl alla småfåglar(kallade sparvar), detta då han istället för att själv ta på sig skulden skyllde sparvarna för att ha orsakat den massvält(uppskattningsvis 30-45miljoner döda kineser) som då härjade i Kina. Sparvdödandet fick den effekten att Kina blev som ett nytt förött Egypten, helt täkt av miljarder av de insekter som normal var sparvarnas basföda. Konsekvensen blev att insekterna åt upp allt som odlades och massvälten förvärrades ytterligare.

        Man kan undra över hur den nuvarande Kinesiske kommunistledaren Xi Jinping kommer att agera och vem, vilka han kommer att ge skulden för nästa massvält när Kina mer har blivit mer som ett enda stort gruvdagbrott i jakten på div mineraler och bränslen – ja, var ska de då odla sina grönsaker, i slagghögarna kanske?

        Planeten Jorden/Tellus värms i huvudsak upp av instrålad solenergi, knappast av CO2-utsläpp från fossilbränsleförbränning.

        Tja, nu har klockan snart passerat 01:00 och inget vin har druckits ur till botten av ev dito flaska eller Bag in Box. Trots det nyktra tillståndet kan jag inte förstå att Kina med alla kända och okända ödesdigra beslut tagna av kommunistiska despoter på något sätt skulle kunna vara ett föredöme, rättesnöre för oss i västerlandet, nej tack till importerad dårskap!

        Gillad av 1 person

  7. Kalle 2023-07-03 / 12:05

    ## MUSLIMSKA DIKTATURER ÄR PROBLEMET, INTE SVENSK DEMOKRATI ##
    ##
    KOMMENTAR. Det utspel som medierna rapporterar finns ingenstans i UD:s officiella sidor, utan är ett mejl från presstjänsten där man lägger sig platt för muslimska klagomål och fördömer Sveriges yttrandefrihet som ”kränkande”, ”provokativ”, ”intolerant”, ”islamofobisk”, ”rasistisk” och ”främlingsfientlig”.

    Vem i h-vete har skrivit dessa dumheter?

    Det är sedan länge känt att ”opolitiska” S-tjänstemän på Utrikesdepartementet gör allt för att motarbeta en annan regering än en socialdemokratisk. Är det dessa tjänstemän som tagit över från de borgerliga statsråden och använder UD för att attackera landets grundlagar? Allt i syfte att blidka och tillmötesgå islamistiska diktaturer som dödar oliktänkande?
    ##

    https://samtiden.nu/2023/07/muslimska-diktaturer-ar-problemet-inte-svensk-demokrati/

    När bilar och skolor har brunnit i flera år i sverige så tas det emot med en trött gäspning.

    En invandrare tänder eld på Koranen i sverige då tar det hus i helevete !!!

    Hela världen står på tå i kö och fördömmer det!!!

    Gillad av 6 personer

  8. Kalle 2023-07-03 / 11:40

    ## När staten försöker skrämma fri media till tystnad är vi alla illa ute##

    ##Det har nu gått några dagar men jag kan inte släppa hur vi Sverigevänner framställs i Totalförsvarets Forskningsinstituts (FOI):s rapport “Rutten demokrati”, författad av tre vänstermusketörer som ägnar 263 sidor åt värsta konspirationssmörjan och åsiktsförföljelsen helt utan att precisera på vilket sätt det vi systemkritiker säger skulle vara fel. Rapportens syfte är inget annat än att skrämma fri medier och oss “obekväma” sanningssägare till tystnad. Jag tänker således inte släppa detta. De här aningslösa och faktiskt lågbegåvade småtjejerna behöver stå till svars för vad det är för förtal de sprider. Totalförsvaret har genom konspirationsrapporten missbrukat sin makt och begått åsiktsregistrering och för detta är de anmälda till JK (om vilket jag hyser föga hopp då JK är en socialdemokratisk aktivist som vurmar kriminellas bästa och skiter i offer). Medan Sverige brinner och härjas av våldsamma invandrargäng är det alltså fria medier som framställs som ett hot. ##

    https://katerinamagasin.se/nar-staten-forsoker-skramma-fri-media-till-tystnad-ar-vi-alla-illa-ute/

    Håller med Katerina Magasin!!!

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.