POLITIKER FRIAR POLITIKER

Elva tidigare kommunpolitiker i Alingsås åtalades för tjänstefel, efter att de utfärdat ett felaktigt bygglov. Nu frias samtliga, rapporterar lokala medier.

Det var i oktober 2021 som den dåvarande stadsbyggnadsnämnden gick emot tjänstemännens rekommendationer och godkände ett bygglov för en 400 kvadratmeter stor strandvilla.

Kammaråklagare Martin Svensson sade i samband med åtalet att avvikelsen var så ”anmärkningsvärt stor” att han ansåg att det var fråga om tjänstefel, medan politikerna själva ansåg att det handlade om en mindre avvikelse.

Alingsås tingsrätt går nu på de åtalades linje, och friar samtliga elva från tjänstefel.

https://www.dagenssamhalle.se/styrning-och-beslut/kommunpolitik/elva-politiker-frias-fran-tjanstefel/

De som dömer i tingsrätten är en rådman och tre nämndemän. Nämndemännen i Alingsås tingsrätt utses av just det Alingsås kommunfullmäktige! Med andra ord partikamrater till de åtalade kommunpolitikerna.

Här kan vi prata om jäv i den högre skolan. En jävsituation som är sanktionerat av våra lagar.

Det skall bli intressant att läsa om vad svensk media skriver om att politikerna i Alingsås friar sina egna kommunpolitiker. Vilka var nämndemännen? Var det nämndemän från Alingsås eller hade andra nämndemän fått träda in?

Jag förutsätter att domen överklagas till hovrätten så att en riktig rättegång kan genomföras utan risk för jäv.

Lite bakgrund i detta videoklipp.

PS

Rättegången hålls i Göteborgs tingsrätt av utrymmesskäl. Men det är Alingsås tingsrätt som avgör målet och då antar jag att det är nämndemän från Alingsås som dömer i målet. Hittar ingen uppgift som tyder på något annat.

16 reaktioner på ”POLITIKER FRIAR POLITIKER

  1. Gunnar Karlsson 2023-07-07 / 09:27

    Off topic.

    Om det finns någon sanningshalt i innehållet i Samnytts artikel nedan, så har den Moderata masken fallit platt till marken, och då vet vi nu att M inte längre vill försvara vår grundlagsstadgade yttrandefrihet !!

    Jag är, i och för sig, inte förvånad, den ledare för Moderaterna som jag senast hade förtroende för var Gösta Bohman, alla hans efterträdare har varit ryggradslösa pajasar som satt den egna makt framför folkets och de egna sympatisörernas bästa, man har helt enkelt kopierat sossarna devis ”Makten framför allt”.

    Om det är så att vår Statsminister och justitieminister är beredda att vika ned sig och devalvera vår yttrandefrihet för att tillfredsställa kraven från en muslimsk diktator, som inte förstått vad som krävs för att ett land skall betraktas som demokratiskt, då måste SD:s ledning omedelbart dra tillbaks sitt stöd för den sittande Regeringen, i annat fall är SD medskyldiga och måste också betraktas som landsförrädare !!

    //Gunnar

    https://samnytt.se/regeringen-viker-sig-oppnar-for-forbud-mot-koranbranning/

    Gilla

    • Cosmik Debris 2023-07-07 / 12:52

      Gilla

  2. turrim 2023-07-07 / 06:13

    Det är fler som lever på att synas i media men som skyddas av den djupa staten när det blir allvar. Rubrik i SDS: ”Domstolen hemlighöll Greta Thunberg-åtalet”.

    Gillad av 2 personer

  3. Cosmik Debris 2023-07-07 / 01:10

    Förslaget: Landets häkten måste bli mer barnanpassade
    https://sverigesradio.se/artikel/forslaget-landets-hakten-maste-bli-mer-barnanpassade

    När man inte trodde det här landet inte kunde bli sjukare, då dyker den världsfrånvända och spritt språngande galna Elisabeth Dahlin upp som en påminnelse om att vi fortfarande bor i ett dårhus. Hur har hon tänkt sig att det ska gå till? Hoppborgar, fiskdammar eller pepparkaksbak?

    Gilla

  4. Putin 2023-07-06 / 12:18

    OT.

    Var på Folktandvården idag i Kalmar. In kommer en pakistanier, kan inte ett ord svenska. Det är Sverige 2023.

    Kalmar har verkligen förfallit när det gäller invandringen i övrigt. Går inte bo här snart.

    Gillad av 1 person

  5. Lennart Stenkvist 2023-07-06 / 09:44

    ”Jäv-godkännande” är en demokratur-handling bestående av hyckleri, falskhet, orättvisa, klia varandras ryggar och skutta i samma sänghalm.

    Gillad av 4 personer

  6. Otto 2023-07-06 / 00:17

    Hade blivit samma sak med JP och hans kamrater här!

    Här fick det väk inte ens till tinget, när JP’s polare med Akinder i spetsen, beviljade bygglov till bekanta, vilket säger mycket om staden.

    Gilla

  7. Högt hårfäste 2023-07-05 / 20:17

    Sverige är så äckligt korrupt. Inte bättre än i Nordkorea eller Kina.

    Gillad av 2 personer

  8. Christer 2023-07-05 / 19:25

    Nu är du nog överoptimistisk Thoralf .
    Sossarna håller varandra om ryggen.
    Snubben i Malmö som deltog i terroristsammankomsten fick Arga Anderssons beröm efter mötet .
    Och hjärnlösa Strandhäll hejar på när NYANS partiledare hetsar mot Sverige och Svenskar
    Och den intelligente Baudin mumlar på så fort han ser en Sverigedemokrat.
    Det säger en del om vilken sida SOSSARNA befinner sig på nuförtiden.
    Och jag förstår att de blir skitnödiga så fort Sverigedemokraterna säger något .
    Sverigedemokraterna har haft rätt i det mesta de senaste 10 åren .
    Och SOSSARNA har haft fel de senaste 45 åren .

    Gillad av 6 personer

  9. turrim 2023-07-05 / 17:41

    Sosseregeringarna skröt alltid med att korruption finns inte i Sverige, bara i andra länder. Samtidigt skickade man utan kotroll miljarder efter miljarder genom åren av våra skatter till de länder som man tydligen internt insåg var korrupta.

    Man gjorde sig osams med Polen och Ungern. Margot erkände Palestina (korruptionsfritt???) och nu ska tydligen hon och Greta få betalt för att leda någon återuppbyggnad av Ukraina(???). De har i varje fall fått fri lejd dit och selfie med Zelenskyj med stor spridning i media. En otrevlig sörja av inre vänskapskorruption.

    Nu vet vi, att den djupa staten finns inte bara i USA. Den är sedan länge etablerad i Sverige med infiltratörer från Socialdemokraterna i myndigheter och rättsapparat. På senare tid i konkurrens med infiltratörer utsända
    av främmande diktatorer.

    Gillad av 8 personer

    • Huvaligen 2023-07-06 / 11:48

      Jag tänker på det som Vilhelm Moberg kallade demokratur och som han ansåg var den sortens politik som styrde Sverige genom (S) et consortes – stat, kommun och media. Donald Trump kallar det liknande förhållandet för the deep state i USA.

      Det förefaller till synes vara framgångsrika koncept om man bara undviker att kalla en spade för en spade. Det gör man däremot i enpartistaten Kina och kallar sig därför, som sig bör, för kommunister.

      Gillad av 1 person

  10. Rune N 2023-07-05 / 17:25

    Märkligt? Rättegångar skall ju vara opartiska i en demokrati och rättsstat.
    Vad säger lagen?

    Gillad av 2 personer

      • Gunnar Karlsson 2023-07-05 / 17:56

        Thoralf,

        Det borde man kunna förvänta sig, tyvärr tillhör merparten av MSM ”journalisterna” de korruptas skara, så jag tvivlar starkt på att det blir fallet.

        //Gunnar

        Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.