ALLA VÄGRAR

Kalmar kommun vägrar, Vatten- och miljönämndens ordförande Anna Thore (S) vägrar och Ibn Rushds distriktschef Josefin Nyström vägrar. Alla vägrar uppge namnet på föreläsaren/cirkelledaren för en utbildning med bidragsstöd från Kalmar kommun som genomförts.

I kraven för att muslimska Ibn Rushd skulle få bidrag från Kalmar kommun genom Vatten- och miljönämnden fanns följande skrivning.

”Stödet beviljas förutsatt att personen som genomför studiecirkeln och mottager arvode är en extern person som fakturerar för sitt uppdrag.”

Nu vägrar samtliga inblandade parter att uppge vem som varit föreläsare/utbildare för denna studiecirkel. I den redovisning som Ibn Rushd lämnat in till Kalmar kommun skriver de följande.

”Projektet genomfördes av Somaliska förening i Kalmar samt en fristående cirkelledare.”

I redovisning framgår det inte heller hur många som deltagit i denna studiecirkel.

Att jag ställt frågor om denna studiecirkel handlar inte om hur mycket pengar som betalts ut utan om principer. Ställer Kalmar kommun upp krav så skall de också följas upp och redovisas för kommunen.

Så här står det även i ansökan från Ibn Rushd,

”Genom att göra kopplingar från koranen till dagens klimatomställning hoppas de att öka medvetenheten och få deltagarna att förstå vikten av ett hållbart liv och natur. Ibn Ruschd ansöker om 8 852 kronor i stöd.”

Stödet beviljades av nämnden i oktober 2022.

När jag noterade i redovisningen att det inte angavs vem som var cirkelledare började jag försöka få fram namnet på cirkelledaren. Ibn Rushds distriktschef svarade enligt nedanstående mejl.

Jag accepterar deras svar, de har ingen skyldighet att lämna ut det till mig som privatperson. Därför vänder jag mig till de ansvariga på Kalmar kommun och startar en mejlkonversation. Jag redovisar inte alla mejl i blogginlägget.
Så här svarar socialdemokraten och Vatten- och miljönämndens ordförande Anna Thore. När jag frågar om namnet på cirkelledaren.

Då ber jag Anna Thore ta reda på hans namn och får då följande svar av henne.

Varför är cirkelledarens namn så hemlig? Från ansvarig tjänsteman på Kalmar kommun får jag bland annat följande svar.

Inte heller här får jag något svar på cirkelledarens namn. Dessutom finner uppenbarligen Kalmar kommun ingen anledning att begära in ytterligare redovisning från Ibn Rushd och namnet på cirkelledaren.

Alla inblandade vägrar med andra ord berätta namnet på cirkelledaren.

Därmed kan inte Kalmar kommun kontrollera om villkoren för bidraget uppfyllts eller inte. Kalmar kommun struntar med andra ord i sina egna ställda krav på Ibn Rushd!

Jag tror många av er som läst så här långt redan räknat ut varför ingen vill uppge vem som varit extern cirkelledare och mottagit arvode.

Tidningen Barometern har dock redan i mars avslöjat vem som var cirkelledare/föreläsaren vid denna studiecirkel. Han finns till och med på flera bilder i en artikel. I artikeltexten namnges han också men även Anna Thore finns på bild och med i artikeltexten. Jag gissar att det även är Anna Thore som skickat ett pressmeddelande till Barometern om hennes närvaro vid den studiecirkel för att få uppmärksamhet i media. Läs artikel i Barometern.

”Kvällens föreläsare Mohamed Skaik pekar på skärmen och förklarar på arabiska.”

Mohammed Akram Skaik är vare sig en extern/fristående/utomstående person för Ibn Rushd. Han är en intern person och därför har givetvis alla varit så ovilliga att uppge cirkelledarens namn.

Vem är då Mohammed Akram Skaik?

Jag tror många av mina läsare kommer ihåg den stora ”Hamas-konferensen” i Malmö för en dryg månad sedan. där den socialdemokratiska riksdagsledamoten Jamal El-Haj deltog trots en uppmaning från partiet att avstå deltagande. Hamas är en terroristorganisation enligt EU.

Mohammed Akram Skaik arrangerade resor från Kalmar till denna konferens i Malmö.

Den här bilden har Mohammed Akram Skaik på sin Facebook. Jag tolkar det som att Israel skall utplånas. Sätt det i samband med texten i ovanstående annons ”75 years on… we will return”

Hamas officiella ståndpunkt att ”Israel skall utplånas och judarna skall bekämpas”, vilket tydliggörs i deras stadgar.

Om detta är det officiella, vad säger då Mohammed Akram Skaik bakom stängda dörrar?

Kalmar kommun ger alltså bidrag till personer som sympatiserar med organisationer som vill utplåna staten Israel.

Socialdemokraterna i Kalmar visar ännu en gång sin maktfullkomlighet och naiva inställning till dessa muslimska organisationer och dess företrädare i Kalmar. Hur kan närmare 40 procent av Kalmars väljare rösta på dessa socialdemokratiska hycklare som styr kommunen?

PS

Detta borde givetvis lyftas av lokalmedia, Barometern. Men eftersom det är jag som uppmärksammar förhållandet så är Barometerns intresse lika med noll.

21 reaktioner på ”ALLA VÄGRAR

  1. Lennart Stenkvist 2023-07-09 / 16:53

    Med bara förnamnet är det häpnadsväckande att det är så många väljare i Kalmar kommun som röstar på demokratur partiet Socialdemokraterna och dess ledare, Johan Persson.

    Gilla

  2. onkelbjrn 2023-07-08 / 22:44

    Bra jobbat Toralf

    Gilla

  3. Tom 2023-07-08 / 16:48

    Jag avser att ansöka om bidrag för en studiecirkel i ämnet ”Fantomen och den viskande skogen – ett klimathot?”. FN arrangerar och Diana Palmer leder studierna.

    Gillad av 1 person

  4. Andersson 2023-07-08 / 12:36

    Doc-TV: ” – Hur stor är risken att vi blir grannar med ett islamistiskt land?”

    Den risken är inte särskilt stor. Då är risken större för danskar, norrmän och finländare. För polacker är risken lika med noll.

    Gillad av 7 personer

  5. ivarandersson 2023-07-08 / 09:37

    Kalmar kommun, Vatten- och miljönämndens ordförande Anna Thore (S) och Ibn Rushds distriktschef Josefin Nyström har något att dölja. Sanningen, som avslöjar deras lögner och fuskande med bidrag.

    Gillad av 6 personer

  6. Ludvig 2023-07-08 / 07:23

    Det är helt otroligt att Sveriges myndigheter gullar med sådana som vill utplåna ett helt folk.

    Gillad av 6 personer

  7. Cosmik Debris 2023-07-07 / 23:50

    Doc-TV: ” – Hur stor är risken att vi blir grannar med ett islamistiskt land?”

    Aftonbladet: ”Regeringen analyserar frågan om ordningslagen behöver ändras för att kunna stoppa koranbränningar”

    Om den fega svenska pajasregimen viker ner sig och i praktiken inför sharialagar i Sverige är landet helt jävla kört. Sverige befinner sig då inte längre på ett sluttande plan utan på botten i ett totalitärt muslimskt helveteshål! Nästa steg blir naturligtvis att helt förbjuda kritik av terrorideologin islam. Givetvis måste SD omedelbart lämna regeringssamarbetet om det ens antyds att man är villig att gå de fascistiska muslimerna till mötes.

    Blir det i så fall förbjudet att kritisera t.ex. Plymouthbröderna, Jehovas Vittnen, Scientologikyrkan och Livets Ord eller kommer förbudet bara att gälla den politiska våldsideologin islam? Vad händer om muslimer ställer till med upplopp för att socialförvaltningen har omhändertagit ett muslimskt barn? Ska man ändra i socialtjänstlagen så undantag ges för våldsamma muslimska familjer? Hur kuvat kan ett land bli?

    Riv en moské baby, riv gärna tre, baby! Sverige måste tömmas på muslimer. NU!

    Doc-TV: Folket versus staten og politikerne
    https://rumble.com/v2ybp80-doc-tv-folket-versus-staten-og-politikerne-kan-sees-2100.html
    Alice Teodorescu: Vem ska bestämma vad Sverige ska vara för land?
    https://www.aliceteodorescu.se/p/vem-ska-bestamma-vad-sverige-ska

    Gillad av 4 personer

  8. Högt hårfäste 2023-07-07 / 23:10

    Kalmar kommun är en kalkonkommun!

    Gilla

  9. Huvaligen 2023-07-07 / 18:40

    Ja, herre je! Tänk om det fanns en Thoralf i stockholmspolitiken – eller i SD för den delen.

    Gillad av 2 personer

    • tompas11 2023-07-08 / 09:27

      Det har det funnits. Dock inte längre.

      Gilla

  10. Nils Dacke 2023-07-07 / 17:03

    Vilka j-a rövare ni har i Kalmar, det är ju klart att de inte vågar redovisa att personer kopplade till terrororganisationer genomför studiecirklar hos kommunen. Frågan är om det är lika j-t i andra kommuner, tyvärr har vi ingen Thoralf i vår kommun.

    Gillad av 6 personer

  11. Christer 2023-07-07 / 14:47

    Bra Thoralf.
    Nu krackelerar socialdemokratiska partiet på många håll .
    Botkyrka är nog mest illa ute . Tätt följt av Malmö , Göteborg och Kalmar .
    Det är bara några toppar av det isberg som kommer att visa sig .
    Det behövs lite fler modiga krigare som törs .
    Tack för ditt mod.
    Sådana som du gör Sverige bättre .

    Gillad av 7 personer

  12. nilscobra 2023-07-07 / 14:30

    ”Kopplingar från koranen till dagens klimatomställning”

    Man kan ju undra vilka dom är, om dom finns överhuvud taget eller om det här handlar om något helt annat.

    Gillad av 5 personer

    • turrim 2023-07-07 / 16:21

      Den kopplingen är väl det som är den berömda ”klimatkrisen” i Kalmar.

      Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.