PALESTINAKONFERENSEN I MALMÖ

Ibland får jag lite oväntade reaktioner på mina blogginlägg. Igår fick jag ett samtal som berörde den Palestinska konferensen i Malmö från en person som uppenbarligen var väl insatt. Han berättade bland annat om det motstånd som SvD och Sydsvenskan hade visat för att skriva om denna konferens med kopplingar till Hamas. Det var först när Aftonbladet publicerade sin första artikel som även SvD och Sydsvenskan publicerade trots att de hade uppgifterna långt före Aftonbladet.

Sedan har det dock varit locket på igen då det framkommit nya uppgifter om flera deltagare med starka kopplingar till Hamas. Det är minst sagt märkligt!

En av deltagarna som satt på första raden, väldigt nära Amin Abu Rashid och socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj var också Mohammad Hannoun från Italien.

Ett antal EU-parlamentariker ställde 2021 en fråga till EU-kommissionen om Mohammad Hannoun förehavanden och kopplingar till Hamas. En av EU-parlamentarikerna var Sverigedemokraternas Jessica Stegrud. Följande kan läsas i frågeställningen.

Olaglig finansiering av terroristorganisationen Hamas i Europeiska unionen

Den 10 december 2021 publicerade den italienska tidningen Repubblica en artikel som avslöjade penningflöden från Italien till terroristorganisationen Hamas. Systemet omfattar flera icke-statliga organisationer som arbetar med att samla in pengar och utöva lobbyverksamhet vid EU:s institutioner, ofta genom att utnyttja religiösa sammankomster. Vissa av dessa organisationer, såsom ”Europeans for al-Quds Association” eller ”Charitable Organisation of Solidarity with the Palestinian People” leds av Mohammad Hannoun, som är ökänd för sitt stöd till de palestinska självmordsbombarnas familjer.

Med andra ord ännu en person med sannolikt mycket starka kopplingar till Hamas och uppenbarligen band till socialdemokraten Jamal El-Haj. EU-parlamentarikerna fråga är som följer.

Det verkar som om ett mycket tätt och icke-transparent nätverk bedriver verksamhet i Italien för att omdirigera välgörenhetsmedel till terroristorganisationer såsom Hamas. Vi vill därför ställa följande frågor:

  1. Känner kommissionen till att dessa nätverk är verksamma i EU?
  2. Anser kommissionen, med tanke på EU:s åtagande att bekämpa terrorism, att EU:s tillhörande budgetram är tillräcklig mot denna typ av radikalisering, rekrytering och insamling av medel?
Läs hela frågan på ovanstående länk.

På första raden finns också den italienska politikern Stefania Ascari. Hon var inbjuden talare. Italiensk media tar upp att Stefania Ascari som sitter i antimaffiakommissionen och då borde det vara oförenligt att delta tillsammans med Mohammad Hannoun.

”Stefania Ascaris bekantskap med en hyllad finansiär av Hamas, en palestinsk terroristorganisation, som Mohammad Hannoun, är enligt min mening oförenlig med dem som sitter i den parlamentariska antimaffiakommissionen som, minns jag, också arbetar med internationell terrorism.”

Översatt från en artikel med hjälp av google translate.

Varför vill inte svensk media lyfta dessa persons närvaro i Malmö och palestinakonferensen? Är SvD och Sydsvenskan rädda för eventuella reaktioner från palestinska grupper eller Hamasanhängare?

Eller är även detta ämne känsligt när det gäller muslimer, Turkiet och NATO-ansökan?

Här nedan finns några av de svenska politikerna som skulle delta men som uppmanades att avstå från sina partier. Endast socialdemokraten Jamal El-Haj trotsade sitt partis önskan.

De som har fått en partibeteckning sitter idag i riksdagen. Men flera av de andra är socialdemokrater, vänsterpartister eller miljöpartister.

PS

Lyssna på irländaren Richard Boyd Barett så förstår ni varför han sitter närmast Amin Abu Rashid.

8 reaktioner på ”PALESTINAKONFERENSEN I MALMÖ

  1. Bosse J 2023-07-09 / 12:10

    Jag är ganska säker på att Israel har kopplingar till ett otalt antal krigsförbrytelser sedan 1948. Vidare så har de väl också kopplingar till en massiv vapenexport från USA.
    Detta borde väl också nämnas i sammanhanget tycker jag.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-07-09 / 12:43

      Du får ju gärna berätta vilka krigsförbrytelser du syftar på. Annars har det ingen substans.

      Gillad av 3 personer

  2. ivarandersson 2023-07-09 / 08:59

    SvD och Sydsvenskan är rädda för reaktioner från palestinska grupper och Hamasanhängare och skriver inget. Snart slutar dagspressen att rapportera om skjutningar och sprängningar för att slippa reaktioner och hot från brottslingar. SvD och Sydsvenskan blundar för att slippa se eländet.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-07-09 / 10:00

      Sydsvenskans chefredaktör, Jonas Kanje är ju upplärd på Barometern i Kalmar.

      Gillad av 2 personer

      • turrim 2023-07-09 / 11:08

        Som återkommande skribent med stor fotobyline har Sydsvenskan Andreas Ekström. Han som skrev att Sverigedemokrater är ”obildade lågpannade as”.

        Nu har han raderat detta på sin Twitter.

        Gillad av 2 personer

  3. Kent 2023-07-09 / 07:57

    Inte bara Iran utan Libanon m.m. också.
    Blir Sverige Nordens Libanon?

    Gillad av 1 person

  4. Andersson 2023-07-09 / 04:04

    Vad är det för mening med att demonstrera om man inte får förarga?

    Gilla

  5. Cosmik Debris 2023-07-08 / 23:02

    LÄS!!!!
    Facebook: Yavar Zand 5 juli kl. 05:44

    ”Varje svensk som så tydligt ser vilken horribel katastrof som håller på att hända i Sverige och ändå kan tänka sig att rösta på S, V, MP, C, L, M eller KD borde undersöka sin hjärna, om det finns någon.

    Låt mig som en svensk med iransk bakgrund berätta för er vad nästa steg i ”programmet” kommer att vara.

    Snart kommer ni att bevittna syraattacker på era tjejer och kvinnor som inte ”täcker” sig. Snart kommer majoriteter i kommunstyrelser ta bort griskött på daghem och skolor och separera pojkar och flickor, snart kommer röster höjas för att förbjuda abort, snart kommer röster att höjas för att kvinnor ska täcka sig på badplatser och simhallar, snart kommer röster att höjas för att få gifta sig med 9 åriga barn, snart ser ni fler och fler anhängare av fredens religion i riksdagen, snart kommer ni att se en statsminister som har majoritet i riksdagen som vill ändra på grundlagen och begränsa de få friheter ni har kvar, snart kommer ni att se fler och fler länder kräva visering från svenskar som i allt större utsträckning försöker lämna sitt land. Snart kommer ni se att ni inte ens får resa till Finland, Danmark eller Norge utan visering och särskilt tillstånd. Snart kommer du att höra från dina barn och barnbarn att din generation består av fullständiga idioter och förstört deras liv för all framtid……

    Tror ni att jag hittar på allt det här? Nej, det här är bokstav efter bokstav vad som hände mina föräldrar på 80 talet i Iran. En generation som jag och alla andra i min ålder anklagar för att ha varit fullständiga idioter och utan någon som helst strid lämnade över ett land med 7000 år av framgångsrik historia och kultur till vilda och blodtörstiga islamister.

    Det som händer i Sverige har under många år varit en skrämmande och obehaglig Déjà vu för mina föräldrar. En Déjà vu som nu har blivit verklighet.

    Ni anar inte hur varje cell i min kropp avskyr idioter som fortfarande röstar på S, V, MP, C, L, M eller KD. Ni anar inte hur varenda cell i min kropp avskyr svenska s.k. journalister och svensk media. I morse var största nyheten på SVT situationen i Palestina! Dessa korrupta låtsasintellektuella som kommer att leda Sverige till det som blev kvar av Tyskland efter slaget om Berlin.

    Alltså, hur i hela fridens namn kan ni vara så blinda? Många av er vågar inte ens dela en islamkritisk inlägg på era facebook sidor. Vilka är ni för människor egentligen? Har ni tänkt på vilket ansvar ni har gentemot era barn och barnbarn?

    Svenskar, VAKNA”

    Gillad av 10 personer

Kommentarer är stängda.