SOMMARPRATARE I SR

För ett tag sedan bestämde jag mig för att lyssna på alla sommarpratare i Sveriges Radio. Jag behöver något att lyssna till när jag målar om i mitt hus. Jag ligger lite efter men nu har jag lyssnat på de tio första sommarpratarna. Slagsidan är katastrofal!

Av dessa tio är åtta av dem så kallade ”kulturarbetare”. Fyra journalister, tre artister/skådespelare och en författare. En av journalisterna var dessutom klimatalarmist men kallade sig förmiljöjournalist.

Frågan är om även Årets kock även skall räknas in i denna skara ”kulturarbetare”. Den tionde är fd. partiledaren Annie Lööf.

Jag sätter ett antal olika betyg på varje sommarpratare.

Slagsidan till vänster är minst sagt total. Var är företagsledare, entreprenörer och innovatörer? Existerar de inte i public service värld? Är de så totalt ointressanta för vänsterstyrda public service?

18 reaktioner på ”SOMMARPRATARE I SR

  1. Kalle 2023-07-10 / 14:18

    Nu har nästa krav kommit i Turkiets utpressning av Sverige!!!

    Uppbackat av 4 000 muslimska korandemonstranter på medborgarplatsen i stockholm. Ett stort våldskapital bara i stockholm. Klarar svensk polis av det???

    Ännu är nog inte det sista ordet sagt i detta utpressningsdram men en sak är säker att muslimernas segertåg över Sverige fortsätter!!!

    ## Turkiets president har kommit med flera krav för att landet ska ge grönt ljus åt Sveriges ansökan till Nato. Dagen innan försvarsalliansens stora toppmöte i Litauen kommer också ett nytt krav.
    Enligt presidenten kan Turkiet godkänna Sverige – om EU återigen tar upp förhandlingarna om att släppa in Turkiet i EU.
    – Öppna först vägen till Turkiets medlemskap i EU, sedan kommer vi att öppna för Sverige, precis som vi har gjort för Finland, säger Recep Tayyip Erdogan i ett tv-sänt tal enligt AFP. ##

    https://www.expressen.se/nyheter/erdogans-nya-krav-for-att-slappa-in-sverige-i-nato/

    Gillad av 1 person

    • turrim 2023-07-10 / 16:21

      Carl Bildt bör vara nöjd. Han ville ju ha in Turkiet i EU.

      Gillad av 1 person

    • Huvaligen 2023-07-10 / 17:19

      Turkiets medlemskap i EU har ju länge förespråkats av Carl Bildt, men han har inte hörts av i frågan på länge. Men han har ju å andra sidan, beträffande koranbränningarna, nyligen framfört att han vill se en bearbetning av relevant lagtext så att koranbränningarna förbjuds.

      Svårt att förstå vilket kan bero på att utan tvivel är man inte klok.

      Gilla

  2. Fredrik. 2023-07-10 / 10:33

    Christer Fuglesangs sommarprat var intressant. De 15-20 jag hört innan och efter det talet var mer av karraktären stöld av tid och energi. Typ.

    Gilla

  3. Nils Dacke 2023-07-09 / 17:19

    Jag slutade och lyssna på sommar i P1 för minst 15 år sedan av samma skäl, hustrun har fortsatt och ibland laddat ned för att lyssna på vid ex resor. Nu har också hon slutat sedan ett par år efter några väl valda svordomar.

    Gillad av 2 personer

  4. Lennart Stenkvist 2023-07-09 / 16:27

    Sommarpratarna i skattebetalarnas Sveriges Radio är självklart handplockade. Det är viktigt för public service att tillfredsställa demokratur vänstern. Att i demokratins tjänst ta med sommarpratare som äger kunskap, nej, nej, nej.
    Det är icke att tänka på.

    Gillad av 2 personer

  5. Andersson 2023-07-09 / 15:11

    Jag har inte lyssnat på sommarprogamet sedan Torsten Ehrenmarks tid. En höjdare var när han åkte in till stan för att köpa ost hos Berthold Svensson.

    Gillad av 3 personer

    • Huvaligen 2023-07-09 / 17:26

      Ja, Torsten Ehrenmark borde stå som evig förebild för vår tids sommarpratare. Dock icke att förglömma exempelvis Fredrik Burman med rapporter från Himmelska Fridens Torg i Holmsund!

      Nu har vi bjäbbarna Utan Namn och Utan Erfarenhet eller som bara är kända från närområdets Oskrivna Blad där de själva varit chefredaktörer och som bjäbbar på utan att begripa att erfarenheter bortom den egna insatslägenhetens horisont borde vara intressantare för en betalande allmänhet.

      Gillad av 2 personer

    • tompas11 2023-07-09 / 19:26

      Jag har heller inte lyssnat på sommarpratarna i SR sedan Torstens tid. Det var tider det!

      Gillad av 1 person

    • Morris 2023-07-16 / 02:52

      Jag njöt varje sommar med dessa vältaliga och roliga gubbar som pratade. Det var roliga anekdoter och andra händelser som var underhållande och lustiga och ibland bedrövelser, men lika underhållande. Jag lyssnar inte på dagens pratare. Oft ynge som berättar om sin ointressata liv. I could’nt care less. Människor son inte levt ännu har inget att berätta. Livserfarenhet ger liv och krydda i berättelser, inte unga människors självupptagenhet, SwebbTV har bättre sommarprogram.Mycket bättre.

      Gilla

  6. Lena 2023-07-09 / 13:39

    Du har nerver av stål som orkar lyssna på skiten, men målarpenseln går nog snabbt i ren ilska, ”inget ont som inte har något gott med sej”, huset blir snabbt målat, lite skämt, lite allvar.

    Håller med Anneli, lyssna på Swebbtv:s sommarpratare, där är det högt i taket! Lyssna gärna på Petra Agapis sommarprat, det var så bra så det finns inga ord att beskriva det. Sanning efter sanning slår hon fast, hon är så otroligt duktig!

    https://swebbtv.se/w/68K4cvukC4Wxw3rWriAWdU

    Gillad av 2 personer

    • Thoralf A 2023-07-09 / 14:04

      Jag lyssnar även på dessa!

      Gilla

  7. Kalle 2023-07-09 / 12:46

    Både Erdogan och Islam idkar utpressning mot Sverige.

    ”Betala ” dem inte. Utpressare brukar komma med flera krav om man ger efter och betalar.

    Straffa utpressarna med att slänga ut ALLA muslimer både goda och dåliga. De trivs ju ändå inte i en västerländs demokrati!!!

    Alla som varit ”snälla” mot muslimer får stora problem med tiden. Otack är som vanligt värdens lön!!! Se på andra länder som mer eller mindre portat muslimer!!!

    Överallt där muslimer finns så är det bråk på ett eller annat sätt innan muslimerna tar över helt!!!

    Verkar vara Erdogan som styr över NATO!!! Han invaderar Cypern från ett annat NATO land, Grekland. Erdogan köper in RYSKA vapen!!!
    Han kräver att få köpa amerikanska plan??? Plocka isär flygplanen och avslöja/sälja hemligheter till ryssarna???
    Är Turkiet ett värdigt NATO-land???

    Redan nu används muslimska sharialagar i sverige!!!

    Samtidigt klagas det på vår yttrandefrihet och grundlagar!!!

    Finns det inga muslimer i sverige så har Erdogan inget att klaga på!!!

    Då kan Sverige gå med i NATO rakryggat inte som det nu verkar med armbågen och ryggen servilt hukande med mössan i hand!!!

    Funderat lite…

    Gillad av 4 personer

    • Huvaligen 2023-07-09 / 16:17

      Jo alltså, jag funderar lite – ungefär så här:

      I världen finns idag 1,8 miljarder muslimer och 46 nationer har en befolkningsmajoritet som utgörs av muslimer. I länder som domineras av islam föds man ofrånkomligen som muslim om man har muslimska föräldrar och man förblir muslim livet ut. Av de 46 länder jag nämnt, förklarar 23 länder att islam inte bara skall vara statsreligion utan också grundlagsstadgat utgöra den politiska grunden för den samhällsordning som skall råda i nationen och det gäller för hela befolkningen utan undantag och man tolererar absolut inte avvikare.

      Världens största politiska parti, Kinas kommunistiska parti (KKP) har 98 miljoner medlemmar, som utgör den maktelit som styr 1,4 miljarder kineser! KKP har numera stora problem med medlemstillströmningen av personer under 30 år. Den andelen sjönk exempelvis 2022 med 189 000 personer (1,5 procent) jämfört med 2021.

      I Kina föds man inte till partimedlem och man straffas inte för att man inte tillhör partiet även om man sitter i en rävsax utan möjlighet till avancemang p g a de 98 miljonerna – den djupa staten. (Låter lite som i Bjursås eller Töreboda eller för den delen på Södermalm.)

      Gillad av 4 personer

      • Jens H 2023-07-09 / 23:06

        4000 muslimer kräver att vi ska ge upp vår yttrandefrihet. Är det en fredlig demonstration? Vad blir nästa krav? Nästa steg i islamiseringen?

        Varför vill SD att vi skall begränsa vårt yttrandefrihet? Varför just nu?

        Gillad av 1 person

  8. Gunnar Karlsson 2023-07-09 / 12:31

    Jag har sagt det förr, lägg ned skitet !! Den bistra sanningen är att dessa organisationer, SR/SVT/UR, är så ingrott vänsterblivna, det sitter så att säga i väggarna, att det finns ingen möjlighet att rädda dem.

    Varför skall skattebetalarna finansiera dessa extremister ??

    //Gunnar

    Gillad av 4 personer

  9. Anneli 2023-07-09 / 11:43

    Kan verkligen rekommendera Swebbtv:s sommarpratare. Länge sen jag lyssnade på SR.

    Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.