SOMMARPRATARE I P1

Nu har jag lyckats komma igenom 30 sommarpratare i P1. Det har varit 17 kvinnor och 13 män.

Utav dessa 30 så har hela 19 sommarpratare varit kulturarbetare, det vill säga artister, skådespelare, författare/journalister. Om man vill vara riktigt negativ skulle man kunna lägga till ytterligare några personer som kulturarbetare. Det innebär ca 65 procent!

Fortfarande inte en enda företagsledare, entreprenör eller innovatör. Det är bara för bedrövligt!

Några av dessa kulturarbetare har varit minst sagt fullständigt ointressanta att lyssna på och någon/några skulle jag vilja kalla för rent ut sagt störda. Många av dessa är ju dessutom betalda genom offentliga medel, våra skatter. Inom denna sektor finns det uppenbarligen stora pengar att spara, på alla nivåer i samhället.

Dessutom tvingas jag betala för detta genom en public service skatt!

Flera av dem skulle betraktas som instabila samhällsförstörare!

Hur kan man välja ut dessa sommarpratare så sjukt ensidigt? Programchefen för Sommar i P1, Bibi Rödöö, gör uppenbarligen skäl för sitt efternamn.

Ingen betvivlar väl att dessa alla kulturarbetare röstar rött!

PS

Återkommer när jag lyssnat på 40.

31 reaktioner på ”SOMMARPRATARE I P1

  1. evert 2023-07-30 / 16:59

    Att du orkar lyssna på alla ointressanta sommarbabblare. 5-6 stycken tycker jag kan vara intressanta.

    Gillad av 1 person

  2. Cosmik Debris 2023-07-30 / 00:59

    Johan Westerholm: ”Liberalernas partiledare Johan Pehrson menar att den lag som nu hindrar polisen att stoppa allmänna sammankomster var skriven för en annan tid.”

    Johan Persson är en pajas, en klumpeduns, både intellektuellt och kroppsligt. Han är dessutom en ynkrygg som helt saknar förmåga att tänka längre än näsan räcker. Om muslimer sätter eld på ett socialkontor för att socialtjänsten har omhändertagit ett muslimskt barn – ska då Johan Persson ändra socialtjänstlagen och mena att den är skriven för en annan tid?

    Ska idioten tillåta könsstympning av flickor, hustrumisshandel, månggifte och barnaga också? Det är ju också lagar som är ”skrivna för en annan tid”.

    Då slutar vi i galgen allihop
    https://ledarsidorna.se/da-slutar-vi-i-galgen-allihop/

    Gillad av 1 person

  3. Lennart Stenkvist 2023-07-29 / 23:58

    Public service (SVT, SR och Ur) kan likställas med, demokratur media, vars primära uppdrag är att lura och hjärntvätta folket. Råga på allt elände tvingas skattebetalarna försörja, ”Statens Demokratur Media”.

    Att bjuda in samhällskunniga företagsledare, entreprenörer, innovatörer och riktiga experter ingår inte i public service agendan. Risken är alldeles för stor att sanningen kan öppna folkets ögon och befria dem från ondskans hjärntvättning.

    Gillad av 1 person

  4. onkelbjrn 2023-07-29 / 23:17

    Undrar egentligen hur många som lyssnar. Gissar att skaran har minskat de senaste 25 åren. Själv har jag slutat att lyssna. Förr la man in intressanta namn i almanackan så man visste vilka dagar man skulle lyssna.

    Gillad av 1 person

    • turrim 2023-07-29 / 19:36

      Förövning för Libanon i Sverige.

      Gilla

    • anders.gs 2023-07-29 / 22:36

      thoralf, vad fan gör dom i sverige? de ska tillbaka och praktisera sin religion i hemlandet??

      Gillad av 1 person

  5. anders.gs 2023-07-29 / 16:57

    Salwan Momika har skickat in tre nya tillståndsansökningar till polisen om allmän sammankomst där koranbränning ska äga rum. Den ena väntas äga rum i Norsborg, den andra i centrala Stockholm och den tredje utanför Irans ambassad, även den i huvudstaden.

    Glöm inte Uppsala Thoralf!

    Gilla

  6. Skogsmulle 2023-07-29 / 16:41

    Jag orkar faktiskt inte avsätta tid till dessa sommarpratare. Det är inte bra för mitt blodtryck 🥴

    Gillad av 1 person

  7. turrim 2023-07-29 / 16:14

    Jag väntar med stor nyfikenhet på din betygsättning på pratarna.

    Särskilt på Afghanledaren Fatemeh Khawari som inte tycks ha något bäst före datum i Cilla Benkös telefonbok.

    Gillad av 2 personer

  8. Mats 2023-07-29 / 15:53

    Strongt av dig Thoralf,mitt psyke klarar nog inte av en endaste av dessa extremdårar,fy fan för och betala 9 miljarder till vänsterdårarnas lekstuga via skattsedeln

    Gillad av 3 personer

  9. Cosmik Debris 2023-07-29 / 14:27

    ”Om regeringar inte agerar mot de som underlättar vanhelgandet av muslimernas heliga skrift måste unga muslimer göra det, säger Nasrallah i ett tal, enligt nyhetsbyrån AP.”

    ”måste unga muslimer göra det”

    Det här uttalandet är ett hot och i förlängningen en krigsförklaring. Inte mig emot. Ett krig mot muslimerna, i Sverige, kommer att bli oundvikligt och det är bara en tidsfråga innan det bryter ut. Det är lika bra att det brakar loss nu så vi får det överstökat och tömt landet på muslimer.

    Hizbollah: Straffa koranbrännare i Sverige
    https://www.expressen.se/nyheter/hizbollah-straffa-koranbrannare-i-sverige/

    Gillad av 3 personer

    • Micke P 2023-07-29 / 19:06

      Bra! Vi är fler som försvara detta land mot angrepp från odemokratiska krafter. Låt oss börja med att gå från tal till handling, det enda dessa fientliga krafter förstår är att de inte ska komma med sitt skit till ett litet land, som inte alls delar deras värderingar. När de handgripligen de blir upplysta om saken.

      Micke P

      Gillad av 1 person

  10. Kalle 2023-07-29 / 10:27

    ## Liberal riksdagsman stöder S-krav på att avsätta Jomshof ##

    ## INRIKES. En företrädare för regeringspartierna – riksdagsledamoten Carl B Hamilton (L) – kräver att justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) ska avsättas. Därmed ställer sig Hamilton på Socialdemokraternas sida i konflikten. ##

    ## Jomshof skrev om islam som ”denna antidemokratiska, våldsförespråkande och kvinnofientliga religion/ideologi, grundad av krigsherren, massmördaren, slavhandlaren och rövaren Muhammed”. ##

    https://www.friatider.se/liberal-riksdagsman-stoder-s-krav-pa-att-avsatta-jomshof

    (S)yltryggar finns i den nuvarande (borgerliga ???) regeringen.

    Hamilton verkar vara helt präglad av endast sossar i maktposition och vill inte acceptera andra som exempelvis SD:s Jomshof!!!

    Sverigedemokraten Jomshof beskrev sanningen och det vill inte (S)yltryggarna acceptera.
    De vill censurera sanningen och avskaffa Yttrandefriheten!!!

    Muslimernas segertåg i sverige fortsätter….

    Gillad av 6 personer

    • Andersson 2023-07-29 / 17:03

      Vad jag kan förstå så är det ingen som ifrågasätter vad Jomshof skriver utan att han skriver. Skulle en muslim mena att det han skriver inte stämmer så förnekar han sin egen ‘heliga’ skrift.

      Koranen är inte helig. Det är en religiös bok man eldar. Koranen är bara helig bland muslimer. Och i SVT:s nyhetssändningar.

      Märk väl att Jomshof inte skrev något om pedofilen. Det fanns nog en tanke bakom det.

      Gillad av 3 personer

  11. Tony 2023-07-29 / 10:11

    Måste beundrar dig som orkat lyssnat till så många, själv har jag inte orkat
    ett helt program av Sommar i P1, föredrar att lyssna till Swebbtv s sommarpratare där jag åtminstone hört 3-4 st vettiga personer, men har
    flerar kvar .
    Lyssnar ofta på P1 när jag kör bil, kan konstartera att kvinnodominansen är
    stor och dom flesta är rödingar, deras specialområde tycks vara
    klimatkatastrofen

    Gillad av 3 personer

    • Thoralf A 2023-07-29 / 10:28

      Kommer även kommentera SwebbTV och deras sommarpratare men jag kan redan säga att det är en miss att låta vissa sommarprata för tredje gången. De vet ju inte vad skall prata om och väljer helt ointressanta ämnen!

      Gillad av 2 personer

      • anders.gs 2023-07-29 / 11:49

        Ja, det vore kul om du gör ett blogginlägg om det. Har faktiskt mejlat dom om att ha med dig Thoralf, men inget svar..

        Gillad av 1 person

    • Huvaligen 2023-07-29 / 18:40

      Från att ha varit en trogen P1-lyssnare slutade jag med det för 25 år sedan. Inte p g a ett medvetet beslut av mig, utan för att jag helt enkelt mer eller mindre känslomässigt ömsade skinn. Jag blev kritisk och arg mot det hycklande etablissemanget och internet kom glidande in med andra röster som jag kunde identifiera mig med.

      Och beträffande radioröster och radiokåsörer som jag håller högt från förr så är bland andra Fredrik Burman en av dessa. Han kunde berätta om flanörer på parkeringsplatsen framför Konsum i Holmsund i ett enda sommarpratarprogram. Fast han kallade platsen för Himmelska fridens torg. Möjligen fanns hans finurliga ironi i den benämningen, men man log igenkännande av de förment enkla berättelserna och njöt av hans berättarkonst.

      För några år sedan klubbade för resten byggnadsnämnden i Umeå namnet ”Himmelska fridens torg” att gälla som namn för den plats Burman så finurligt och godmodigt kallat för just det. Xi Jinping borde kanske göra ett besök och lära sig något om Burmans hemtrakt – Himmelska fridens torg i Holmsund.

      Gilla

  12. O` Hyra 2023-07-29 / 10:00

    Ju längre vi låter dessa verklighetsfrånvända stollar mala sina mantran i alla SR:s kanaler, desto längre tid kommer det att ta innan det sunda förnuftets röst kommer till tals, där en spade är en spade och en neger en neger.

    Gillad av 2 personer

  13. Nils Dacke 2023-07-29 / 09:22

    Imponerad, jag fattar inte hur du orkar?

    Gilla

  14. ivarandersson 2023-07-29 / 09:19

    Harald Mix, entreprenör, riskkapitalist har du missat.

    Gilla

    • Peter S 2023-07-29 / 12:37

      Harald Mix har blivit klimatalarmist sen han startade H2GS. Han håller på att vigga staten på en massa skattepengar. Jag antar att han kommer ut som miljöpartist under programmet. Syltburkar ställer bara till med en massa elände för oss vanliga skattebetalare.

      Gillad av 2 personer

      • Thoralf A 2023-07-29 / 13:12

        Riskkapitalisten som blev klimatalarmist för att tjäna mer pengar och fylla på sitt eget konto.

        Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.