HÖGSTADIESKOLA I EMMABODA

Läste en intressant artikel om ordningsreglerna vid högstadieskolan Bjurbäcksskolan i Emmaboda och jag för äntligen lite framtidstro på den svenska skolan. Undrar hur många högstadieskolor som har liknande regler?

Rektorn Annelie Hammarström säger att det skall finnas ett lugn i skolan! Jag instämmer i det beskedet. Så här har jag summerat reglerna som gäller vid hennes skola.

Fortsätt läsa

BAROMETERNS KARAKTÄRSMORD

För några dagar sedan snubblade jag över ett videoklipp som fortfarande fanns kvar i en av mina kameror. Det var från invigningen av nya Naturum i Trollskogen upp vid Ölands norra udde.

Det var dåvarande landshövding Thomas Carlzon som invigningstalade. Då väcktes alla obehagliga minnen upp i mitt huvud igen och med facit i hand så framstår det som hände än mer vidrigt idag.

Landshövding Thomas Carlzon inviger Naturum i Trollskogen.
Fortsätt läsa

SOMMAR MED SWEBBTV

Då har jag även lyssnat på alla sommarpratare i SwebbTV. Kan väl säga att det finns även toppar och dalar i deras skara av sommarpratare. Deras största problem är nog att flera av dem har sommarpratat både 2022 och 2021.
När en sommarpratare börjar sitt program med att säga att jag vet inte vad jag skall prata om men sedan ägnar sig åt något som är ganska ointressant för en typisk följare av SwebbTV då har man redan misslyckats innan man knappt börjat sitt sommarprat.

Fortsätt läsa

BAROMETERN BRILJERAR

Kalmars absolut bästa tidning överraskar idag stort genom att skriva en artikel om att 57:orna nu får rättvisa. Tidningens journalist har till och med hittat en 57:a att intervjua om regeringens besked. Peter Adolfsson gick med i den stora FB-gruppen med 6 000 medlemmar och med namnet ”Född 1957 Åldersdiskriminerad och Straffbeskattad av Riksdagen” den 7 juli 2023. Han har därmed varit medlem i FB-gruppen under drygt en månad, vilket uppenbarligen gör honom till en initierad person enligt Barometern.

Jag har dock inte märkt honom i FB-gruppen då jag varit med sedan starten i mitten av januari. Men det är ju väldigt bra att Barometern har stenkoll på vilka som jobbat hårt och länge för att 57:orna skall få upprättelse och rättvisa.

”Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”

Beundransvärd journalistik på absolut toppnivå av Barometern i Kalmar. Ett föredöme i medievärlden!

UPPDATERING
PS

Enligt uppgift blev Peter Adolfsson under gårdagen utestängd från FB-gruppen för 57:orna. På grund av olämpliga inlägg.

MINA TORNSEGLARE

För några år sedan såg jag en ritning på fågelholkar avsedda för tornseglare. Eftersom jag alltid gillat dem ända sedan barndomen så tog jag och byggde ett par holkar. Det dröjde något år men sedan hade jag ett par som häckade i en av holkarna varje sommar. I varje fall så tror jag det var samma par som alltid återvände.

Tornseglare i min holk med kort landningsbana ;-).
Fortsätt läsa

UPPSKATTAD ARTIKEL

Väldigt roligt och uppskattat av mig att Dagens Kalmar och journalisten Anders Blank idag skriver om hur jag under drygt ett år kämpat för rättvisa för oss som är födda 1957.

Jag tittade i min mailbox där jag har speciella mappar för just frågan om 57:ornas rätt till det förhöjda grundavdraget. I min inkorg och utkorg finns just nu totalt 1 351 mejl som berör denna fråga och då har ändå en del mejl raderats. Har även fått hatmejl på grund av mitt engagemang för 57:orna, helt sjukt.

Fortsätt läsa

SEGER OCH FULL POTT!

Regeringen har beslutat kompensera 57:orna!

Enligt flera medieuppgifter under morgonen så kommer regeringen kompensera alla 57:orna för det misstag som begicks i lagstiftningen, när pensionsåldern höjdes genom ett beslut i riksdagen den 31 maj 2022. Då 57:orna gick miste om det förhöjda grundavdraget under 2023. Partiledarna i TIDÖ-avtalet skriver om kompensationen i en debattartikel i Aftonbladet.

Bra artikel i Epoch Times

I mitt fall handlade det om ca 2500 kronor i extra skatt varje månad.

Jag har fått ett antal signaler om att det skulle vara på gång den senaste tiden men inte tänkt avslöja mina källor.

Det ska löna sig att arbeta och att ha arbetat. Det gäller så klart även de som är födda 1957. Därför kompenserar våra fyra samarbetspartier nu 57:orna för det fel som orättvist drabbade dessa pensionärer.

”Personer födda 1957 kompenseras genom utbetalning på skattekontot från 1 juli 2024. Inget ansökningsförfarande krävs. Satsningen kommer totalt sett att motsvara skatteeffekten av det förhöjda grundavdraget. Den exakta utformningen kommer vi att återkomma till. Sammantaget bedöms kompensationen uppgå till 3,2 miljarder kronor och omfatta ca 110 000 personer.”

Detta har jag kämpat för under mer än ett år och jag har varit på plats i Almedalen förra året och i år för att prata och påverka politiker att rätta till detta slarviga misstag.

Jag känner en stor glädje idag men framför allt en stor lättnad att regeringspartierna har lyssnat.

För bara några dagar sedan gjorde jag ett videoklipp där jag sa att var ganska säker på att Elisabeth Svantesson skulle komma med detta besked innan den stora demonstrationen på Mynttorget utanför riksdagen. Så blev det också även om det kom tidigare än vad jag förväntade mig. Nu får man ta fram något gott att dricka till kvällen.

Se mitt videoklipp.




58 SOMMARPRATARE

Sveriges Radio slår sig för bröstet när nu alla sommarpratare har sänts och de skryter med sin bredd av sommarpratare.

”Det är fantastiskt att så många lyssnar, även om vi inte fokuserar på att maximera lyssningen varje dag. Vi vill få till en bredd och ibland kan det vara ett smalt ämne eller en person som inte så många känner till.”

Den uppfattningen delar inte jag. Bredd är något helt annat för mig än för ansvariga Bibi Rödöö på Sverige Radio. Jag har lyssnat på samtliga sommarpratare för att kunna ge min egen recension av dem. Så här är Sveriges Radios egna topplistor.

Fortsätt läsa

INTE BARA RYSKA TROLL

Delade en bild på Facebook som jag tycker är ganska talande. Jag förstod att det skulle bli reaktioner men inte att vissa personer skulle bli så provocerade att de vräkte ur sig det som kom. Några personer som jag tolkar som ryska troll med falska namn fick jag helt enkelt blockera. Men det var även kända personer som ägnade sig åt personliga påhopp. Personer vars trovärdighet sjunker både vad det gäller nutid och dåtid.

Fortsätt läsa

ELFÖRBRUKNINGEN MINSKAR

När man skriver om Sveriges behov av elenergi så hävdas det av experter, klimatalarmister och media att Sverige måste investera i framför allt vindkraft och solkraft på grund av elektrifieringen. Dessutom är det väldigt bråttom. Detta trots att Sverige under 2022 var det land i Europa och EU som exporterade mest elenergi, ca 32 TWh.

Det är mycket märkligt men samtidigt vet vi ju vilket narrativ som vi alla skall indoktrineras av genom media. Det är ytterst märkligt och bisarrt att man inte håller sig till fakta. Dessutom har ju Sveriges elförbrukning som land minskat en hel del de senaste åren och då blir det ännu märkligare.

Fortsätt läsa

INGA SKYFALL I KALMAR TROTS ÖKAD ÅRSNEDERBÖRD

Nu har klimatalarmisterna fokuserat på regnväder då det regnat i Sverige men vissa skribenter är lite försiktiga eller undviker det vedertagna begreppet skyfall, utan använder hellre typ ”monsterregn”, katastroregn” eller liknade då dessa inte har någon bestämd definition. Då kan de knappast bli angripna för felaktigheter.

Rubrik Expressen 14 augusti 2023.

 Så här skriver SMHI om definitionen av skyfall.

Fortsätt läsa

MÄRKLIGT UTSPEL AV OPPOSITIONEN

Dagens utspel från oppositionen om att de vill ha en omröstning i justitieutskottet angående dess ordförande Richard Jomshof. Oppositionen vill därmed bryta den uppgörelse/överenskommelse som man ingick med partierna i majoriteten för mindre än ett år sedan och inte bara det man vill också bryta den praxis som varit under många mandatperioder över hur utskotten sätts samman.

Fortsätt läsa

ISLAMOFOBI

Chang Frick har idag publicerat en tråd på Twitter som jag tycker är intressant och jag har fått hans tillåtelse att publicera hela texten på min blogg.

”Tråd angående debatten om islamofobi i Sverige.

Innan jag går vidare i resonemanget vet jag att begreppet ”islamofobi” ifrågasätts. Vi kan kalla det aversion och/eller ogillande av islam och muslimer. Och ja, det finns och är utbrett. Inget snack om den saken.

Att förneka att det finns är ju närapå löjligt. Jag ser dagligen en massa påhopp mot muslimer i sociala medier. Och så länge jag kan minnas har folk ur alla samhällsskikt på olika sätt uttryckt misstänksamhet och ett ogillande gentemot islam och muslimer.

Fortsätt läsa

AGENDAFORSKNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

För någon dag sedan lyssnade jag på ett bisarrt sommarprat signerat Maria Wolrath Söderberg. Hon är docent vid Södertörns högskola och hade uppenbarligen forskat runt människor beteende angående klimatförändringar.

Hela sommarpratet var en rabiat föreläsning om vad människor skall göra för att stoppa klimatförändringar genom att leva klimatsmart. Jösses vilket blindstyre!

Fortsätt läsa

SLARVAR BORT NAMNINSAMLINGEN

Under stadsfestens tre dagar i Kalmar brukar de politiska partierna vara på plats. Jag hade tänkt att jag skulle kunna diskutera en del politik och hoppades att kanske några av länets riksdagsledamöter skulle vara på plats,
Men det visade sig att endast Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna var på plats. Beklämmande att samtliga regeringspartier inte närvarade, då de även utgör den så kallade oppositionen i Kalmar. Att i synnerhet Moderaterna avstår från att vara på plats är anmärkningsvärt. Är de så rädda för att få kritik att de avstår, då kan de lika gärna lägga ned.

Så mina förhoppningar om att få diskutera straffbeskattningen av oss som är födda 1957 gick i stöpet.

Fortsätt läsa