AGENDAFORSKNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

För någon dag sedan lyssnade jag på ett bisarrt sommarprat signerat Maria Wolrath Söderberg. Hon är docent vid Södertörns högskola och hade uppenbarligen forskat runt människor beteende angående klimatförändringar.

Hela sommarpratet var en rabiat föreläsning om vad människor skall göra för att stoppa klimatförändringar genom att leva klimatsmart. Jösses vilket blindstyre!

I sin forskning där de skickade ut enkäter så struntade de i alla svar från klimatförnekare. De gick uppenbarligen i soptunnan eller om klimatförnekarna inte ens blev tillfrågade. Men då måste de ju ha ett register på alla klimatförnekare, vilket är brottsligt. Så jag antar att de slängde alla svar som inte passade deras forskning.

Det skulle vara intressant att veta hur dessa forskare vid Södertörns högskola definierar en klimatförnekare. Skickar de bara sin enkäter till politiker från S, MP, V och C?

Frågan är om det då överhuvudtaget kan kallas forskning?

Slutsatserna är uppenbarligen redan bestämde ifrån starten det gäller bara att verifiera det med hjälp av ”rätt urval”.

Det här uttryckte hon i sitt sommarprat i P1.

På sätt och viss är det skönt att få denna falska forskning bekräftat av just en insyltad forskare som Maria Wolrath Söderberg.

Det är därför jag aldrig litar på rapporter eller undersökningar från källor som driver en politisk agenda.

18 reaktioner på ”AGENDAFORSKNING VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

  1. turrim 2023-08-13 / 20:03

    Ännu har inte av oss tvångsavlönade SVT behagat att redovisa vad den nya VD:n för IPCC säger om klimatet i framtiden.

    Gillad av 1 person

  2. Lennart Stenkvist 2023-08-13 / 14:41

    Sannolikt plågsamt för de kloka eleverna på Södertörns högskola att ha lektioner tillsammans med skatte avlönade ”läraren” Maria Wolrath Söderberg

    Gillad av 2 personer

  3. M 2023-08-13 / 12:49

    Sommarpratet hade ju en lång utläggning kring flygets skadlighet.

    Är fascinerad av att alla tror att det blir mindre utsläpp för att man inte tar flyget.
    Sanningen är att flyget lyfter oavsett om du kliver på eller inte.
    Alltså noll minskning av utsläpp.

    Även om marknadskrafterna skulle stoppa ett flyg krävs att tusentals resenärer bojkottar mängder med destinationer under månader för permanent tvinga bolagen att lägga ner ett stort antal flyglinjer.
    En bojkott som dessutom måste ske synkroniserat i hela världen samtidigt under en längre tid.

    Ett enskilt inställt flyg ger ju inga mätbara skillnader.
    Först när en destination tas bort permanent av flera bolag så kan man kanske mäta en utsläppsminskning.

    En annan fråga är vill vi leva i en värld där tusentals flyglinjer läggs ner med alla konsekvenser det rör med sig.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2023-08-13 / 13:16

      Under pandemin märktes ingen minskning av koldioxidhalten i atmosfären

      Gillad av 2 personer

      • tompas11 2023-08-13 / 13:34

        Inte heller under Irakkriget då massiva mängder av oljekällor sattes i brand. De beräknade utsläppen av koldioxid genom dessa bränder motsvarade hela Europas samlade fordonstrafik under ett år. Dock kunde ingen ökning av koldioxidhalten i atmosfären uppmätas på Mauna Loa.

        Gillad av 3 personer

      • nilscobra 2023-08-13 / 14:51

        Ja, trots att människans utsläpp minskade med ca 8% så fortsatte ändå CO2 halten i atmosfären att öka linjärt. Inget hack i kurvan noterades. Undrar hur klimatalarmisterna förklarar det.

        Gillad av 2 personer

  4. Kent 2023-08-13 / 11:39

    En gammal kommunistisk taktik att sätta negativa epitet på personer som inte håller med helt och hållet eller framför fakta som inte passar in.. Tex fascist och nazist för mer allmänt hållna åsikter emot eller anti woke.
    Rasist om du inte omfamnar en okontrollerad invandring från Mena av islamister.
    Klimatförnekare om man inte tror på jordens snara undergång. Klimatförnekare kan väl jämföras med flat earth personer är väl tanken.

    Gillad av 2 personer

  5. ivarandersson 2023-08-13 / 09:26

    Så kallade ”forskare” vid Södertörns högskola är den rätta benämningen.

    Gillad av 1 person

  6. Hemlig X-sson 2023-08-13 / 09:11

    Södertörns kommunisthögskola. Bland annat kända för att utbilda knäböjande ”dialogpoliser”. Om Kina som nation skulle släppa ut lika lite koldioxid som Sverige, så skulle varje kines behöva minska sina utsläpp/capita från 8,573 ton/person och år ner till drygt 60 kilo/person och år. Ändå tror galna rödgröna väljare att Sveriges utsläpp har större effekt på klimatet än Kinas. Enligt ekonomifakta ligger Sveriges utsläpp på 3,82 ton/person och år.

    Gillad av 3 personer

  7. Christer 2023-08-13 / 07:20

    När den nye ordföranden i IPCC blir uppmärksammad av gammelmedia och Publik Service kommer hela debatten att kantra över mot ett nyktrare uttryck .
    Då kommer lögnarna i Miljöpartiet och Socialdemokratiska Partiet att stå där med sina tvättade halsar.
    Och propagandanästen som Södertörns Folkhögskola bli av med större delen av sina anslag till oseriös utbildning och forskning .
    Då har vi anträtt vägen mot ett friskare Sverige .
    Likt det Sverige som existerade före Palme .

    Gillad av 4 personer

    • Huvaligen 2023-08-13 / 11:47

      Det var 1960 och det var före Palme och ett helt annat ljud i skällan. Miljön fanns fortfarande i skogen fast på Grönland hade man klimat (kallt hade dom åtminstone, minns jag).

      Shahen av Iran (Persien) var här det året! Det var stor uppställning av kungen Gustav V och statsminister Erlander med sin Aina och gräddan av alla uniformer i Försvaret och Flyget bjöd på flygtur (Shahen var även pilot, utbildad i USA) . Han hade sin drottning Farah Diba med sig. Hon var omskriven som en mycket vacker kvinna och upphov till den s k FarahDiba-frisyren som kvinnor världen över älskade att ha – inte minst i Sverige.

      Shahen och hans drottning bodde på Grand Hotell med stor egen betjäning och stor uppståndelse var det i hela stan i flera dar. Polisen spärrade av mellan evenemangen och for omkring som skållade råttor med rödljuset på. Medan Tage guidade Shahen, guidade Aina FarahDiba, som var intresserade av svenska förskolor. Hon är den ende som är kvar från statsbesöket och bor i Paris. Inte ens 60-talet är kvar – och Iran bjuder oss på andra bullar. Och vi kämpar med Klimatet, som inte ens Palme hittade på när han avlöste Tage. Det var roligare förr även om det regnade ibland!

      (Jag kunde inte låta bli att tänka tillbaka till Sveriges glanstid innan Hin och hans pojkar gjorde sin debut i landet.)

      Gillad av 1 person

  8. Calle 2023-08-12 / 23:50

    Södertörn, säger allt!

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2023-08-12 / 22:33

      Det finns en uppsjö av andra typer av bidrag genom arbetsmarknadsåtgärder.

      Gillad av 2 personer

    • Peter Andersson 2023-08-13 / 07:17

      Kommunerna är väldigt hjälpsamma med att hjälpa till och leda in bidragstagarna på andra vägar än försörjningsstöd. tex csn lån som aldrig betalas.

      Gillad av 1 person

    • Hemlig X-sson 2023-08-14 / 08:15

      SVT och deras handplockade ”forskare” som hjälper dem att driva sin politiska agenda. Hittar man ingen ”forskare” i Sverige, så letar man upp någon obskyr ”forskare” i något annat land. Allt bara för att stödja SVT:s vänsteragenda. En kråka i skogen är mer trovärdig än SVT. Forskare finns bara inom naturvetenskap, resten är bara en massa tyckande.

      Gilla

  9. nilscobra 2023-08-12 / 21:37

    ”klimatsmart” måste vara ett av dom mest missvisande nyorden dom senaste århundradena. Finns väl inget smart med att en klimathotshypokondriker springer runt och vidtar en massa symbolåtgärder i tron att det skall påverka klimatet.

    Gillad av 4 personer

    • Nils Dacke 2023-08-13 / 09:19

      Instämmer helt, klimatsmart är floskel likt alla andra floskler som eliten slänger sig med för verka viktiga och pålästa. De enda som kalla sig ”klimatsmarta” är de människor bor och lever ute på landsbygden långt från städer och samhällen och livnär sig på vad skogen och naturen ger i energi och mat.

      Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.