INTE BARA RYSKA TROLL

Delade en bild på Facebook som jag tycker är ganska talande. Jag förstod att det skulle bli reaktioner men inte att vissa personer skulle bli så provocerade att de vräkte ur sig det som kom. Några personer som jag tolkar som ryska troll med falska namn fick jag helt enkelt blockera. Men det var även kända personer som ägnade sig åt personliga påhopp. Personer vars trovärdighet sjunker både vad det gäller nutid och dåtid.

Ukraina är en suverän stat som Ryssland startat ett krig mot för att utvecklingen i Ukraina inte passar Kreml. Det är skrämmande att människor förtränger och blundar för detta faktum. Ukraina och deras folk har sin absoluta fulla rätt att besluta om sin egen framtid och utveckling. Det är demokrati.

Många är kritiska till biståndet till Ukraina och vapenleveranser, de menar att man istället skall stoppa allt stöd till Ukraina och därmed tvinga Ukraina till fredsförhandlingar. Men det är otroligt naivt och rent ut sagt korkat enligt min mening.

Ryssland och Putin är inte intresserad av fred och fredsförhandlingar så länge Putin ser att han kan vinna mer mark i Ukraina. Om västvärlden skulle stoppa biståndet till Ukraina skulle landet försvagas vilket skulle leda till att Putins intresse för fredsförhandlingar minskar. Han kanske i en sådan situation skulle förstärka sin arme och styrkor i kriget för att kunna invadera och mörda i hela Ukraina.

Om vi istället stärker Ukrainas militära styrka så kommer så småningom Putin inse att han inte kommer nå några framgångar och förhoppningsvis tvingas till förhandlingsbordet.

Putin kommer nog fortsätta sitt krig och skulle Ukraina ha för stora framgångar med att återta stora delar av östra Ukraina och kanske Krim, då vet vi inte hur Putin reagerar. Han kanske aldrig skulle acceptera en sådan förlust!

Putin och Ryssland är redan en stor förlorare på sitt krig och ryssar är illa ansedda i hela västvärlden numera och det kommer sannolikt inte förändras på flera decennier. Det finns idag inte många företag i västvärlden som vill göra affärer med Ryssland och detta kommer på sikt att drabba Rysslands ekonomi och utveckling. Det sker inte på några månader utan det kommer bli en utförsbacke för Ryssland under många år. Det räcker inte med handel med Kina och en del andra skurkstater. Det kommer Putin få lära sig den hårda vägen.

Frågan är hur lång tid det kommer dröja innan det ryska folket kommer till den insikten?

Kan dock konstatera att sociala medier tar alldeles för mycket energi. Jag får nog fundera lite mer på var jag skall lägga min energi i framtiden.

23 reaktioner på ”INTE BARA RYSKA TROLL

  1. Jens 2023-08-22 / 08:41

    USA är nog inte jätteledsna för det här kriget som kom ganska lägligt efter att man avslutat sitt egna miserabla anfallskrig mot Afghanistan. Det militärindustriella komplexet behöver fortsatt gödning vilket tillgodoses nu. Nordstreem som också var en stöttesten för USA har man sett till att spränga i luften, vilket fått katastrofala följder för Tyskland och Europa.
    Precis som pandemin som hade kunnat avskrivas efter nån månad när det stod klart att viruset var ganska harmlöst så gick man istället all in med alla sina mediala muskler, för att upprätthålla bilden av en mänsklighet i förfall, och där enda räddning bestod av nödgodkända sprutor.
    Så har vi kriget i Ukraina som måste upprätthållas till varje pris oavsett mängden döda, det känns som man är ganska överrens om det på båda sidor.
    Och som brukligt är det dom vanligt misstänkta som tjänar storkovan och folken som är förlorare.

    Gillad av 1 person

    • Thoralf A 2023-08-22 / 08:59

      Jag delar inte din uppfattning och dina förenklingar och påståenden, förutom när det gäller pandemin.

      Gilla

    • Christer 2023-08-29 / 22:35

      Jag delar heller inte din upp… … inte ens det där om pandemin.

      Gilla

  2. Lennart Stenkvist 2023-08-22 / 07:21

    Kan det vara så extremt katastrofalt illa att anonyma pennfäktare äro, fega, rädda och okunniga?
    – Ja! Sannolikheten pekar åt det hållet.

    Gilla

  3. Karl W 2023-08-22 / 03:27

    ”Ukraina och deras folk har sin absoluta fulla rätt att besluta om sin egen framtid och utveckling. Det är demokrati.” Håller med, men det gäller även det ryska folket i Donbass, som har beslutat att tillhöra sitt eget land, Ryssland. USA försöker med Ukraina som krigsproxy att stoppa demokratin.

    Gilla

  4. Kenny 2023-08-21 / 22:45

    Det är ett proxy krig mellan USA och Ryssland. Som vanligt är det några som tjänar pengar på vapenindustrin. Bara så tröttsamt på dessa återkommande mörkermakter som måste få ett slut!! Follow the money. Frågan är hur mycket
    den kriminella korumperade Biden släkten är inblandad?

    Gillad av 1 person

  5. onkelbjrn 2023-08-21 / 21:02

    Man får tycka och tro vad man vill om kriget, men Ukraina klarar inte själva av att bekämpa ryssarna. Man är beroende av stöd från väst och frågan är väl hur länge väst är villiga att sponsra detta kriget.
    Hur det nu än går så är det vi i europa som är stora förlorare. Och har vi i Sverige egentligen råd med den sponsring som vi ger. Vi är redan uppe i över 25 miljarder i både militärt och civilt bistånd och ska vi börja skänka JAS så lär siffran stiga ytterligare. Och vad mer kan Uffe ha lovat Zelenskiy.
    Tyskland, för att ta ett av europas länder som exempel, så har det varit europas ekonomiska motor men man har problem med ekonomin. Trots alla sanktioner mot Ryssland köper Tyskland fortfarande gas av ryssarna, gas som går via pipeline genom Ukraina. Ganska märkligt egentligen. Gasen är viktig för Tyskland. Drar ryssarna åt kranen får Tysk industri problem. Och varför är våra drivmedelspriser så höga. Regeringens löften före valet gäller inte längre. Man kan inte påverka världsmarknadspriserna och dessa priser är beroende på tillgång. När araberna skruvar åt kranarna stiger priserna .
    Som jag ser det så är det här ett krig mellan USA och Ryssland som utkämpas av ukrainare på ukrainsk mark. det är synd om den ukrainska befolkningen som har blivit spelbrickor i en global maktkamp.
    Vi vet vad som hände på Kuba 1962. Idag är läget det omvända. Då blev det inte krig, idag har vi krig.

    Gillad av 2 personer

  6. Larry N. F. Eastman 2023-08-21 / 20:23

    Tja, Västvärlden är illa sedd i hela världen… Hoppas att du vaknar upp ur din USA-dvala. Aggressorn är Viktoria Nuland.

    Gilla

    • Thoralf A 2023-08-21 / 21:09

      Vilka länder har du erfarenhet ifrån? Ryssland och Kina?

      Gilla

      • Larry N. F. Eastman 2023-08-21 / 21:45

        Tja, bara de två är ju på alla sätt större och framgångsrikare än Västvärlden. Lägg till Indien, Afrika och Latinamerika…

        Gilla

      • Karl W 2023-08-22 / 03:24

        Thoralf A 2023-08-21 / 21:09
        Jag har erfarenhet av Ryssland, där jag en gång bodde för jobbet. Jag har erfarenhet av Sverige. Jag har haft Kina som mitt fasta hem i över 50 år. Med den erfarenheten håller med Larry N. F. Eastman 2023-08-21 / 20:23

        Gilla

    • Christer Brodén 2023-09-21 / 21:50

      I Bibeln allierar sig Abraham med kungarna av Sodom och Gomorra, när hans familj angrips (1 Mos 14). Abrahams brorson Lot bodde i Sodom och råkade illa ut. Idag: Den demokratiska familjen bor också i Sodom och Gomorra, men angriparen verkar ju vara Fan själv. Då får vi väl också se genom fingrarna med vår familjs brister, trots bristernas storlek.

      Gilla

      • Christer Brodén 2023-09-22 / 10:50

        Hur då? Argumentera! Abraham gör klart för kungen av Sodom, att han inte vill tjäna på alliansen. Han vill bara ha igen det som är hans och skydda de sina. Det verkar vara en enkel moralisk riktlinje i en värld fylld av ondska. Även Paulus säger att vi måste umgås med utsugare. Alternativet är att lämna denna värld (1 Kor 5:9,10). Det gör vi ganska snart, om vi umgås med mördare. Det vet 13-åringar.

        Gilla

      • Larry N. F. Eastman 2023-09-22 / 12:15

        Det är oklart vad du vill få sagt. Det är ju vi, Sverige, svenskarna och nysvenskarna, EU, Västvärlden, USA, England, Frankrike, Tyskland och så vidare som är Sodom och Gomorrha. Det är därför vi utsätts för Guds förstörelse och faller ned i elände och undergång, förlorar allt vi har samlat ihop. Detta drabbar alla som bortser från fakta och sanning, för det är i fakta och sanning som Gud uppenbarar sig.

        Vem nu Abraham skall vara vet jag inte. Gick det bra för honom och hans allians med S&G? Gick det bra för S&G?

        Gilla

      • Christer Brodén 2023-09-24 / 09:21

        Abraham är väl du eller jag, som lever i en ond värld, där vi är omgivna av mer eller mindre onda människor. Vi är då tvingade att förhålla oss till dem. Vi kan inte i någon sorts renhetsiver vägra vidröra dem.

        Bedöm från fall till fall vem du kan vara ihop med, för att skydda dig själv och de dina. Moralregeln är att du inte får berika dig med några smutsiga affärer med kungarna av Sodom och Gomorra. De drabbades senare i Bibelns berättelse av Guds straff.

        Författarinnan Viveka Heiman gjorde för många år sedan en egen översättning av de här texterna. Hon menade att berättelserna är allegorier, då övriga kunganamn har betydelser som t.ex. Niding och Fadermördare. Det är alltså inte historiska personer och händelser utan moralregler.

        Gillad av 1 person

  7. ivarandersson 2023-08-21 / 18:02

    Sunt förnuft är en bristvara. Demonstrerades av ryska troll med falska namn men även av kända personer som ägnade sig åt personliga påhopp.

    Gilla

  8. Huvaligen 2023-08-21 / 16:45

    … Vi äro synbart blott fredliga pågar
    Med grekisk rakborste uti vår hatt
    Men i ett huj dra vi fram våra bågar
    Och storma Troja från insidan by natt

    Gillad av 1 person

  9. Nils Dacke 2023-08-21 / 16:02

    Vilken bra bild, två terrorister och krigsförbrytare på samma bild, hoppas de får dela samma öde också. Man kan ju fråga alla svenska rysstroll om Ryssland attackerade Sverige, vilket del av landet vi skulle avstå för att få fred?, trollens egna hembygd? eller någon annan del av landet?

    Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.